Alhambra
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare
granada alhambra med nasridiska palatsen på guidad rundtur

Granada: Alhambra med Nasridiska palatsen på guidad rundtur

Längd: 3 timmar
873 omdömen
GetYourGuide Originals
873

Upptäck Alhambra och Generalife-palatsets parkmiljöer på en tre timmars guidad rundvandring, inklusive Nasridiska palatsen. Välj antingen en privat…

Alhambra: Upplevelser

Se alla upplevelser i Alhambra

Toppsevärdheter i Granada

Se 232 upplevelser

4 saker att veta innan du besöker Alhambra

Lär dig allt du behöver veta innan du besöker Granadas fantastiska Alhambra. Våra tips och information om allt från dess historiska betydelse till hur mycket tid du behöver tillbringa där, hjälper dig att göra din resa oförglömlig.

Besök en av spaniens viktigaste historiska platser

Besök en av spaniens viktigaste historiska platser

Alhambra är med på UNESCOs värdsarvslista och är en av spaniens tolv skatter, och har därmed en enorm betydelse i regionen. Nasridpalatsen är Alhambras mest populära sevärdhet, även om alla monument är värda ett besök. Palatserna, som ligger vid foten av Sierra Nevada-bergen, är ett minne av Granadas framträdande muslimska arv och historia. Det kungliga byggnadskomplexet, som består av Mexuar, Serallo och Harem, uttrycker det extravaganta livet i Nasriddynastin.

Köp biljetterna i förväg

Köp biljetterna i förväg

Det är alltid smart att planera i förväg, men det är ett måste om du vill se Alhambra. För att få inträde måste biljetter köpas minst tre dagar i förväg. För populära tider på året, till exempel runt jul eller påsk, bör resenärer boka minst tre månader i förväg för att försäkra sig om en plats. Om standardentrébiljetter har sålt slut finns det fortfarande möjlighet att boka en guidad tur av monumenten. Kom ihåg att du måste uppge ditt namn och ID- eller passnummer för att få dina biljetter.

Planera extra restid och tid att utforska

Planera extra restid och tid att utforska

Eftersom Alhambra ligger i bergen är det inte så lätt att ta sig dit. Se till att du inte har bråttom, då få vägar leder dit. Om du redan befinner dig i Granada tar resan dit minst 20 minuter. De flesta guidade turer som inkluderar palatskomplexet och Generalifeträdgårdarna tar minst tre timmar. Du kan också träffa på köer eftersom Alhambra är en av spaniens mest populära sevärdheter. Detta kan du undvika genom att köpa en biljett med företräde i kön, så att du får mer tid till att utforska.

Utforska varje monument

Utforska varje monument

Alcazaba fästning blev färdigställd år 889 e.kr. och är därmed den äldsta delen av Alhambra. Efter Nasriddynastins renovering på tolvhundratalet lades monument som Generalifeträdgårdarna och Lejongården till. Många guidade turer kommer visa dig alla monument, men det är bra att veta att varje byggnad har en separat ingång med entrébiljetter. Vissa delar av palatsets område har gratis inträde.

Våra tips

När kan jag besöka Alhambra?

Palatsen är öppna året om, förutom juldagen och nyårsdagen.

Hur ska jag klä mig?

Palatsen har ingen klädkod, men eftersom själva staden är katolsk kan det ändå vara bra att täcka armar och ben om du inte vill behöva gå hem och byta emellan. Klä dig i luftiga tyger, håll dig i skuggan och drick mycket vatten.

Hur kommer jag dit?

Linje C3 stannar precis utanför biljettkassorna, men gångavståndet från stadskärnan är annars bara 800 meter. Om du promenerar är den vackraste och mest historiskt intressanta vägen den som börjar vid Plaza Nueva. Gå upp till Cuesta de Gomérez, och fortsätt sedan via Puerta de las Granadas fram till allén som leder till Alhambra.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Tisdag-Lördag, 09.00-18.00
  Söndag, 09.00-15.00
  Semester timmar kan variera
 • Vad kostar det?
  Biljettpriset för en vuxen är 14 EUR och uppåt. Att boka i förväg rekommenderas starkt.
 • Behöver jag en guide?
  Det kan vara intressant att höra en expert som rum för rum berättar om arkitekturen och konsten.
 • Hur tar jag mig dit?
  Kollektivtrafik (linje C3), bil eller till fots från stadskärnan.
 • Ytterligare tips

  • Inträdet är gratis för barn under 12 år, men även kostnadsfria biljetter måste bokas.

  • Insläpp till Nasridpalatsen sker en gång i halvtimmen. Var där i tid!

Vad besökare tycker om Alhambra

Samlat omdöme
4.5 / 5
baserat på 46 645 omdömen

Vi fick en tveksam början då den planerade turen till Alhambra blev inställd. När vi väl fick klart för oss att vi inte kunde ändra dag hos företaget som ställde in turen utan att vi skulle kontakta Get Your Guide, fick vi ordnat med en ombokning. Turen till Granada och Alhambra var fantastisk med mycket bra guidning. Granada och Alhambra måste vara ett "måste" besök som inte får missas.

Från Málaga: Alhambra och Nasridpalatsen Omdöme från:

Alhambra är väl värt ett besök. Vi fick också ett par timmar fri tid i Granada. En fin stad omgiven av snötäckta berg i februari. Resan innehöll det som utlovats. Inga avvikelser förekom. Extra plus till chauffören som körde förträffligt och guiderna som talade flera språk flytande.

Från Málaga: Alhambra och Nasridpalatsen Omdöme från:

Vi reste med en 2-åring, vilket fungerade bra men barnvagnen som vi hade med fick vi inte använda på de flesta områden. Den skulle lämnas in i förvar. Vår 2-åring orkade ändå gå själv största delen av turen.

Underbar plats och trädgård. Måste vara ännu bättre i maj juni när rosorna blommar. Vackra byggnader som man inte fattar att någon kunna byggt och utsmyckat. Underbart

En mycket bra rundtur som aldrig blev tråkig trots att den var 3 timmar lång! Vi hade en väldigt bra guide, Lucia. Hon var kunnig och pratade utmärkt engelska.