Lägg till datum

Alhambra

Alhambra

Alhambra: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Granada: Alhambra och Nasridpalatsen Inträdesbiljett

1. Granada: Alhambra och Nasridpalatsen Inträdesbiljett

Med din dagsbiljett kan du utforska Alhambra, Generalife och Nasridpalatsen. Upptäck Nasridpalatset, som var residens för kungarna i Granada. Utforska Alcazaba, Generalife-villan, Karl V:s palats och moskéns bad och förundras över de vackra omgivande trädgårdarna. Beundra den strålande arkitektoniska stilen på Alhambras fästning och palats. Alhambra var ett palats, en fästning och ett citadell. Alhambra, som byggdes år 889, var hem för Nasriddynastins kungar och sultaner. Det fungerade också som arbetsplats för de högsta regeringstjänstemännen, hovets tjänstepersonal och den kungliga vaktstyrkan.

Granada: Alhambra & Nasrid Palats Tour med biljetter

2. Granada: Alhambra & Nasrid Palats Tour med biljetter

Upplev Alhambra, det viktigaste och mest fängslande monumentet i det muslimska Spanien och en av de mest besökta sevärdheterna i Spanien. Alhambra visar arvet från Nasriddynastin, som du kan upptäcka när du utforskar Alcazaba, Comares-palatset och Generalife-trädgårdarna. Ta chansen att besöka Alhambra tillsammans med en officiell privatguide som förklarar komplexets hemligheter, historier och konstnärliga detaljer. Möt din guide vid Alhambra för att påbörja denna rundvandring. Turen börjar med ett besök i det muromgärdade citadellet, de första resterna innan det blev säte för de nasridiska emirerna av Granada. Fortsätt till Alcazaba, Alhambras äldsta område och militärområde. Upptäck de imponerande Torres Bermejas och ta ett foto på toppen av Torre de la Vela, där du har den bästa utsikten över Albaicín. Besök hjärtat av Alhambra, Nasridpalatset. Uteplatser i morisk stil och det kungliga kvarteret. Din guide kommer att avslöja all historia och legender om hur överdådiga palats byggdes för muslimska härskare. Som avslutning på besöket kan du njuta av Generalife-trädgårdarna, viloplatsen för stadens kungar. Se dess arkitektur, dekorationer och trädgårdar.

Granada: Alhambras trädgårdar och Generalife-biljett

3. Granada: Alhambras trädgårdar och Generalife-biljett

Upptäck de imponerande Alhambra-trädgårdarna i din egen takt. Vandra genom Alhambras fascinerande trädgårdar, fyllda med fontäner, hängande växter och stenlagda gångar. Inträde till Nasridpalatsen ingår inte i denna biljett. Ta del av den moriska kulturens atmosfär och njut av växtligheten som omger fästningen. Beundra den dekadenta arkitekturen i Generalife, palatset mittemot Alhambra, en gång hem för de granadadinska kungarna. Promenera till militärområdet, eller Alcazaba, och beundra de sandfärgade befästa tornen. Fortsätt din resa genom komplexet och upptäck Karl V:s palats, moskéns bad och alla dolda gångvägar genom trädgårdarna.

Granada: Alhambra, Nasridiska palatsen & Generalife

4. Granada: Alhambra, Nasridiska palatsen & Generalife

Ingen vistelse i Granada är komplett utan ett besök på Alhambra, som är det enda fortet från stadens muslimska period som fortfarande står kvar. Njut av denna guidade tur av sevärdheten, som ges av en erfaren guide.  Du kommer att bli förälskad i detta monumentala komplex: se fästningen (Alcazaba), Nasridiska palatsen (valbart), Generalifes trädgårdar samt andra vackra byggnader på området. Besök de fantastiska platserna och andas in historien och konsten från Nasridriket. Din officiella guide berättar mer om platsens uppkomst och utveckling. Lär dig mer om ett av världens mest välbesökta monument, samtidigt som du får njuta av blandningen av andalusisk konst och kultur. Om du väljer alternativet har du tillgång till alla platser, inklusive Nasridiska palatsen, med din biljett. Välj dessutom transportalternativ för att minska stressen och få ut det mesta möjliga av ditt besök till denna unika och fantastiska sevärdhet.

Från Malaga: Heldagstur till Granada med Alhambra

5. Från Malaga: Heldagstur till Granada med Alhambra

Njut av en guidad tur i Alhambra-monumentet, inklusive ett besök till Nazari-palatset. Åk från Malaga till Granada och upplev den livliga staden utan att behöva oroa dig för biljetter eller transfer. Efter att ha sett palatset kan du utforska Generalife-trädgårdarna med en guide. Hämta upp dig från Malaga med en bekväm busstransport och hitta till den vackra staden Granada. Väl där utforskar du det världsberömda Alhambra-palatset, med prioriterat tillträde och utan att behöva stå i kö. Besök Nasridpalatset, Generalife, Alcazaba och Karl V:s palats tillsammans med en guide och låt dig förundras av de innovativa vattenspelen och arkitekturen i trädgårdarna. Medan du vandrar får du lära dig den unika historien om det muslimska Spaniens sista utpost. Efteråt promenerar du genom den historiska stadskärnan i Granada och njuter av den hisnande utsikten över Granada-regionen. Njut av lite fritid i stadens centrum för att besöka katedralen, äta lunch på en lokal restaurang eller helt enkelt strosa genom gator och torg. Ta en paus på en av Granadas berömda tapasbarer innan du sätter dig på bussen igen för returresan till Malaga.

Granada: Alhambra guidad tur med Nasrid palats och trädgårdar

6. Granada: Alhambra guidad tur med Nasrid palats och trädgårdar

Få en biljett till Alhambra, Nasridpalatset, Alcazaba och Generalife-trädgårdarna där du kan hoppa över kön. Hör din guide berätta allt om Granadas historia och kultur. Möt din guide vid Alhambra för att delta i en rundvandring i Granada. Först besöker du Alhambra och beundrar den medeltida arkitekturen från den moriska ockupationen.  Beundra detta UNESCO:s världsarv, som började som ett muromgärdat citadell innan det blev det överdådiga sätet för Granadas nasridiska emirer. Fortsätt till Alcazaba, en fästning som är en av de äldsta delarna av Alhambra, och utforska de fantastiska torn som är silverfärgade (Torres Bermejas).  Fördjupa dig i Alcazaba. Se till att du tar ett foto från toppen av klippan, så att du får en fantastisk utsikt över stadsdelen Albaicín. Därefter besöker du Nasrid-palatsen. Seinnergårdar i morisk stil, mottagningshallar och kungliga kvarter som ligger i hjärtat av Alhambra.  Lyssna när din guide berättar allt om de antika trätaken, de färgglada kakelplattorna och historien om denna vackra herrgård som byggdes för de spanska muslimska härskarna.  Slutligen kan du besöka Generalife-trädgårdarna, som förr var en fritidsplats för Granadas kungar där de kunde koppla av från de officiella angelägenheterna i palatset. Avsluta dagen på topp och koppla av i trädgården. Beundra den magnifika arkitekturen, de fascinerande dekorationerna, trädgårdarna, fontänerna och innergårdarna.

Granada City Train 1- eller 2-dagars Hop-On Hop-Off-biljett

7. Granada City Train 1- eller 2-dagars Hop-On Hop-Off-biljett

Upplev Granadas mest hänförande sevärdheter när du reser med stadståget runt staden. Bestäm hur ditt eget schema ska se ut, hoppa av och på tåget när du själv önskar och utforska en av Spaniens allra finaste städer. Hoppa ombord på Alhambra-rutten under dagen för att åka till de mest ikoniska platserna i staden. Se de majestätiska Alhambra-monumenten på nära håll, njut av utsikterna från Mirador de San Cristóbal och se på den imponerande katedralen, och mycket mer. Du kan välja mellan de två olika biljettalternativen som erbjuds och åka på en enkelresa, eller välja hop-on-hop-off-alternativet som låter dig hoppa av och på tåget så många gånger som du vill. Upptäck staden och hitta alla de platser du vill besöka i närheten av stoppen utmed rutten. Alhambralinjen (grön linje): Tågen avgår var 15-20:e minut 1A Alhambra Generalife/Taquillas 1B Alhambra Palacios Nazaríes/Puerta Justícia 2 Cuesta Gomérez 3 Plaza Nueva 4 Paseo de los Tristes 5 Mirador de San Cristóbal/Albaicín 6 Monasterio de la Cartuja 7 Plaza de Toros 8 Catedral/Plaza Romanilla 9 Calle Alhóndiga/Recogidas 10 Plaza Mariana Pineda/El Corte Inglés 11 Calle Molinos/Campo del Principe 12 Hotel Alhambra Palace/Carmen de los Mártires

Granada: Full Alhambra guidad tur med biljetter

8. Granada: Full Alhambra guidad tur med biljetter

Alhambra, som numera är ett världsarv, var en gång Nasridkungarnas emblem och stolthet, den sista bastionen i de katolska kungarnas erövring. Nasridernas palats, Alcazaba, Generalife och många fler punkter utgör detta otroliga monument: Alhambra, Granadas juvel. Upptäck Alhambra i sin helhet, som det förtjänar, med en officiell ackrediterad guide som ger dig en fantastisk 3 timmars rundtur. Med en expertguide i Alhambras historia och arkitektur kan du njuta av och förstå de nasridiska kungarnas och samhällets livsstil, kultur och traditioner från 1200- till 1500-talet. Förutom att lära dig om hur varje palats, alkov, trädgård, torn och överraskande hörn fungerar, får du också lära dig om otaliga legender och historier om kärlek, otrohet och tragedier som inträffade i detta citadell.

Granada: Alhambra & Nasrid-palatsen Guidad tur med biljetter

9. Granada: Alhambra & Nasrid-palatsen Guidad tur med biljetter

Upptäck Alhambra, som inte bara är en fästning, ett palats eller ett slott, utan en hel miniatyrstad som byggdes som huvudsäte för en kunglig domstol. Utforska dess komplexa historia och lyssna till dess berättelser och legender på en guidad tur som inkluderar inträde till Nasridpalatsen och Generalife-trädgårdarna. Möt din guide och börja din rundtur i Alhambra som började byggas 1240 under styret av den första sultanen i Nasriddynastin, Mohammed I Alhamar. Upptäck viktiga historiska datum och händelser och få insikt i motiven bakom dem. Ta reda på varför det byggdes, varför på detta specifika sätt och de mål som byggarna strävade efter att uppnå. Besök de tre viktigaste delarna av Alhambra: Alcazaba, Nasridpalatsen och Generalife-trädgårdarna. Bege dig till den defensiva delen av komplexet, Alcazaba, där din guide hjälper dig att i fantasin återuppbygga ruinerna i ett livligt kvarter. Fortsätt till Alhambras juvel, Nasridpalatsen. Gå genom kamrarna där sultanerna höll sina audienser, gårdarna där deras fruar och konkubiner vandrade och lär dig om de platser där kända personer i kungariket Granada, islams sista fäste i Europa, levde och dog. Slutligen beger du dig till Generalife-trädgårdarna. Se detta jordiska paradis som skapades av sultanerna i Granada för njutning och avkoppling, långt från hovets intriger. Det är ett pittoreskt område, perfekt för att ta bilder och njuta av den bästa utsikten över Alhambra och staden.

Granada: Guidad tur av Alhambra och Nasridpalatsen

10. Granada: Guidad tur av Alhambra och Nasridpalatsen

Lär dig om Granadas historia under denna tretimmars guidade tur i Alhambra och sommarslottet Generalife. En informativ guide leder dig runt i det enorma komplexet som är mer än 600 år gammalt. Förundras över en magnifik blandning av islamisk konst och kultur. Alhambra var en kunglig stad där Nasriddynastins sultaner bodde. Platsen förklarades ett världsarv 1984 av Unesco. Förutom sultanernas utsmyckade palats tar din guide dig med till militärfästningen där du har en fantastisk utsikt över Granada och de omgivande bergen. Gå sedan till Generalife. Den vackra trädgården, som byggdes som en fritidsplats för de moriska kungarna av Granada på 1300-talet, är rikligt utrustad med en varierad flora och fantastiska vattendrag. En författare beskrev det poetiskt som "vattnet som gråter".

114 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Alhambra

Alhambra: Fler aktiviteter och sevärdheter

Alhambra: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Alhambra

Samlat omdöme

4.5
(58 961 recensioner)

En rekommenderad tur då allt är organiserat åt dig! Bekväm bussresa fram och tillbaks, bra guidning, buss ända fram till ingången av Alhambra, biljetter ordnade och smidig entré med en grupp. Mycket bra upplägg på turen. Första delen med egen tid (2,5 timma) att gå runt i vackra Gamla Stan i Granada - då det också rekommenderades att äta lunch. Andra delen var guidad tur (3 timmar om man valde alternativet med Nasrid Palaces) i Alhambra. Mycket kunnig guide i Alhambra och mycket trevlig reseledare på bussen som också berättade en mängd intressanta historiska fakta om Granada och Alhambra under bussresan dit. Det är emellertid en mycket lång dag (buss pick up 07:30 från Benalmadena och tillbaks cirka 20:30). Websidan för bokningen var lite otydlig och några hade missförstått att inkludera guidad tur i Alhambra och hade endast egen tid i Granada. Information om resan gavs fick bra i förväg samt även påminnelser så allt fungerade mycket bra. Vi är mycket nöjda med dagen!

Hej,,, vi är inte nöjda eftersom vi inte kunde besöka Palacios Nazaries. Biljetten som gavs vid vår ankomst nämnde dem inte. Vi hade dock ett utbyte med Albinot (get your get guide) som försäkrade oss om återbetalning av summan av 59,85 euro inom 3 till 5 dagar. Det är fortfarande en stor besvikelse. Vi har en kommande reservation för Rom och vi är oroliga för att genomföra denna aktivitet med GYG. Låt oss hoppas att denna typ av dysfunktion inte händer igen.

Perfekt för att ge ut våra två biljetter. Men det var omöjligt att starta våra 2 ljudguider, mottagningen var väldigt komplicerad på vår Android. Vi gjorde det annorlunda. Men tack Getyourguide, för förutom detta är ditt välkomnande och din organisation bra, och detaljerna är pålitliga och exakta. Vi sparar dyrbar tid genom att gå igenom dig.

Ett stort tack till Cynthia som lät oss upptäcka Alhambra på ett sätt som vi inte skulle ha gjort ensamma. En passionerad och spännande guide

Storleken på hela komplexet och variationen mellan byggnader och trädgårdar gör besöket till en unik upplevelse. Excellent