Våra mest rekommenderade saker att göra i Alcudia

Port d'Alcudia: Katamarankryssning med måltid på norra kusten

1. Port d'Alcudia: Katamarankryssning med måltid på norra kusten

Segla från Port d'Alcudia och upptäck de bästa vikarna och gömda platserna på Mallorcas spektakulära nordkust. Välj mellan en upplevelse på dagen eller i solnedgången och klättra ombord på en katamaran för att kryssa längs kusten. Passera en pittoresk holme, fyren Aucanada och den dolda viken Es Coll Baix Beach. Korsa Pollençabukten, kasta ankar och upptäck en av de mest dramatiska gömda vikarna nära den berömda stranden Formentor. Ta in den hisnande utsikten över Mallorcas majestätiska berg och det glittrande blå havet. Svalka dig i det kristallklara vattnet och använd kanoter och standup paddle boards, köp snorkelutrustning för att upptäcka det turkosa vattnet eller bara koppla av på näten och njut av den lugna omgivningen. Njut av antingen en lunch eller en middag med grillat kött, pastasallad, bröd och frukt ombord på din katamaran. Segla sedan tillbaka mot Port d'Alcudia och njut av ett sista stopp för en simtur innan du når hamnen.

Port d'Alcudia: Soluppgång på havet och båttur med delfinskådning

2. Port d'Alcudia: Soluppgång på havet och båttur med delfinskådning

Skapa ett fantastiskt minne för dig och din familj med en båttur i soluppgången på Mallorcas kust. Se havsdjur som delfiner, ät frukost ombord på båten och känn de varma solstrålarna på katamaranens däck. Gå ombord i Port de Alcudia och gå sedan mot norr för att beundra himlen när gryningen bryter fram över Mallorcas magnifika skyline. Ta del av det hisnande ljusspelet som skapas av den stigande solens reflektion i vattnet. Efter soluppgången kan du kryssa runt i de områden där delfinerna simmar. Slappna av och njut av solen på katamaranens däck och beundra de imponerande havsdjuren när de leker i sin naturliga miljö. Komplettera upplevelsen med en liten frukost ombord med bakverk, rostat bröd, skinka, ost, smör, marmelad, kaffe, te och juice. Till sist återvänder du till hamnen efter en minnesvärd upplevelse.

Alcudia: 2 timmars utflykt med glasbottenbåt till Coll Baix

3. Alcudia: 2 timmars utflykt med glasbottenbåt till Coll Baix

Kliv ombord på båten vid Port d'Alcudia. Njut av en avkopplande båttur med hela familjen längs den fantastiska bukten av Alcudia. Bege dig under däck och titta genom katamaranens utsiktsfönster under vattnet. Beundra undervattensvärlden med dess vackra flora och fauna från utsiktsfönstret nedsänkt under vattenytan. Upplev skönheten av Mallorca medan du njuter av utsikten över det glittrande havet. Beundra de idylliska vikarna av den norra kusten på Mallorca. Se Mallorcas pittoreska landsbygd passera dig under din båttur till stranden av Coll Baix. Väl framme, ta ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet.

Mallorca: Äventyr med flera upplevelser

4. Mallorca: Äventyr med flera upplevelser

Börja med upphämtning i en Land Rover-jeep (mellan 40-20 min innan äventyret börjar, det beror på var du befinner dig) och kör till aktivitetsplatsen nära Alcúdia, där du förbereder dig för äventyret. Ta emot din utrustning och ge dig ut på den första av dina aktiviteter. Tillsammans med era guider börjar ni med att paddla kajakerna längs Mallorcas imponerande kust till en fantastisk marin grotta med kristallklart vatten. Börja sökandet efter nyckeln till den sjunkna skatten. Från den marina grottan kan du njuta av en kort kustvandring som leder till en perfekt plats för lite klipphoppning, vilket är valfritt. I den sista delen av äventyret snorklar du i det orörda Medelhavsvattnet för att hitta den sjunkna skatten. När du har hittat skatten kan du fira med en picknicklunch på stranden!

Palma de Mallorca: Hop-on Hop-off bussbiljetter

5. Palma de Mallorca: Hop-on Hop-off bussbiljetter

Upptäck Palma de Mallorca och allt det har att erbjuda med hop-on hop-off upplevelsebiljetter. Ta in alla sevärdheter i en öppen buss och gå in i Museo Es Baluard och Bellver Castle eller Spanish Village med biljetter som ingår som en del av turnén. . Stopp vid 16 punkter i staden säkerställer att du inte missar något. Kolla in attraktioner som Palau de La Almudaina, ett kungligt palats som har stått sedan den arabiska erövringen, och Poble Espanyol, hem till olika typer av arkitektur som representerar de olika stilar som används runt om i landet. Välj den ultimata upplevelsen för att besöka Palma-katedralen, en av de mest emblematiska byggnaderna i Medelhavet. Börja bussturen vid hållplats 1, Antoni Maura, för den bästa upplevelsen. Du kan dock också gå ombord på bussen vid valfri stopp längs rutten. Buss rutt: 1. Antoni Maura 2. Placa Mercat 3. Ramblas 4. Plaza de España 5. Avenida Alexandre Rosselló 6. Porta des Camp 7. Passeig Maritim 8. Poble Espanyol 9. Slottet Bellver 10. Plaza Gomila 13. Avenida Joan Miro 14. Estacio Maritima 14b. Passeig Maritim 15. Avenida Gabriel Roca 17. Avenida Jaume III 18. Moll Comercial

Alcudia: Båttur till Cap de Formentor & Formentor-stranden

6. Alcudia: Båttur till Cap de Formentor & Formentor-stranden

Beundra Mallorcas magiska landskap på en 4.5-timmars båttur från Port Alcudia till Cap de Formentor. Din tur till Cap de Formentor börjar vid Puerto de Alcudia. Längs vägen får du se några fantastiska vikar, som Aucanada, Coll Baix-stranden och Cap des Pinar. Njut av den unika atmosfären av viken medan du kopplar av i lugnet och beundra utsikten över det glittrande havet. Låt Mallorcas pittoreska landsbygd passera dig innan du tar ett dopp i det uppfriskande vattnet under en badpaus vid Cala Figuera-bukten.

Alcudia: Utflykt med glasbottenbåt till Formentor Beach

7. Alcudia: Utflykt med glasbottenbåt till Formentor Beach

Gå ombord för en båtutflykt från Alcudia till Formentor Beach och njut av Mallorcas magiska landskap. Se fantastiska vikar längs vägen, till exempel Coll Baix och Aucanada. Beundra de fantastiska klippformationerna längs kusten. Hoppa ombord på en båt med glasbotten och färdas från Port Alcudia. Gå under däck och se på det marina livet genom båtens visningsfönster under vattnet. Låt Mallorcas pittoreska landsbygd glida förbi. Njut av vikens speciella atmosfär. Koppla av i lugn och ro och beundra utsikterna över det glittrande havet. När du anländer till Formentors sandstrand, ta ett dopp i det turkosa vattnet. Njut av de hisnande utsikterna, omgiven av tall- och ekskogar.

Alcudia: Båtutflykt till grottor längs kusten & snorkling

8. Alcudia: Båtutflykt till grottor längs kusten & snorkling

Njut av en naturskön båttur och upptäck det vackra naturreservatet Parc Natural de la Península de Llevant. Samlas upp vid hamnen i Alcudia, där du kommer att få kliva ombord på en modern båt. Segla iväg utmed Mallorcas östkust. Beundra himmelska stränder, fiskebyn Colonia de Sant Pere och Betlen-området när du glider fram över vattnet. Njut av ett uppfriskande dopp i en av vikarna av Mallorca. Anländ till naturparken Llevant - ett område som är svåråtkomligt till fots, men lätt att ta sig till med båt. Där kommer du att kunna njuta av lite bad för att utforska viken. Snorkla i det kristallklara vattnet, eller bara koppla av och bättra på solbrännan i solen. Därefter, bege dig mot en maringrotta (om vädret tillåter). Längs vägen dit kommer du att kunna njuta av den spektakulära utsikten över havsklipporna.

Från Alcudia: Båttur med delfinskådning i soluppgången

9. Från Alcudia: Båttur med delfinskådning i soluppgången

Bli med på en spännande båtutflykt i soluppgången för att observera delfiner med denna båttur i Alcúdia. Börja dagen på rätt sätt med den inkluderade croissanten. Lär dig mer om dessa förtjusande varelser med hjälp av din ombordguide. Börja med hämtning från ditt boende i Alcúdia eller Can Picafort. Koppla av på körningen till båten i en klimatkontrollerad båt. Hoppa ombord på en bekväm båt och navigera i det kristallklara vattnet när du tar in färgerna på soluppgången. Skapa varaktiga minnen när du letar efter delfiner med hjälp av din guide som kommer att låta dig veta mer om delfinens beteende och deras miljö. Delta i ett tips som fokuserar på bevarande och respekt för den marina miljön, samtidigt som du hjälper dig att ansluta till naturen och bidra till bevarandet av dessa otroliga varelser. Återvänd till ditt boende i slutet av din turné.

Mallorca: Delad enkelresa från flygplatsen till hotellet

10. Mallorca: Delad enkelresa från flygplatsen till hotellet

Njut av bekvämligheten med en delad flygplatstransfer till ditt hotell. Välj ett alternativ för enkel resa till norra, östra, södra eller sydvästra Mallorca. Välj en delad transporttjänst som är snabb och effektiv samt tillgänglig dygnet runt, alla dagar på året. Det är bara att bli upphämtad på flygplatsen, luta dig sedan tillbaka och slappna av i vetskapen om att du reser i ett licensierat fordon med en professionell förare. Spara dig själv från att navigera i kollektivtrafiken och ta det lugnt med att alla fordon regelbundet underhålls enligt höga hygieniska standarder. Och oroa dig inte för ditt bagage: två stycken i standardstorlek ingår per person.

Lägg till datum

Saker att göra i
Alcudia
Från den medeltida gamla staden till kristallklart vatten – denna mallorcanska pärla har något för alla.

Alla aktiviteter

52 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Alcudia

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Alcudia

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Alcudia?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Alcudia:

Alcudia: Fler aktiviteter och sevärdheter

Alcudia: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Alcudia

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 5 194 omdömen

En riktigt mycket lyckad resa. Vår resa började 07.30 så att vi trots några moln kunde uppleva en vacker soluppgång mitt ute i havet. Den äventyrliga resan till delfinerna tog ungefär en timme, men när vi kom fram kunde vi uppleva djuren på nära håll i cirka 20 minuter. Ibland simmade de under båten och de 3 båtarna var alltid placerade på ett sådant sätt att man hade god utsikt över delfinerna. Allt också i djurens intresse, de var inte konstgjorda attraherade eller liknande.Sedan gick vi vidare till den avskilda viken där vi också kunde bada. Denna turné var bara fantastisk och definitivt värd pengarna! Bara att rekommendera! :-)

Absolut rekommendation!! Mycket trevligt team. Den går ut med tre båtar. Bara den snabba turen över vågorna var redan väldigt rolig. Men egentligen inte lämplig för personer med känslig rygg. Man ska inte vara för tjock heller, eftersom stolarna är smala. Tyvärr hade en dam i vår båt stora problem med det. Som utlovat såg vi många delfiner, en dröm! Efter det körde vi in i två grottor vid kusten och vidare till hållplatsen för att bada. Det var bara 10 minuter kvar till det, men det störde mig inte. Till slut kom vi tillbaka till bryggan efter lite över 3 timmar. Jag skulle boka turnén igen när som helst!!

Det var verkligen väldigt trevligt. Hastighetsbåtturen var rolig, delfinerna var vackra och mycket imponerande. Vår skeppare var försiktig. Djuren behandlades med respekt. Vi simmade sedan mycket i en vik med klart vatten. Till och med en familj av till synes vilda getter gick förbi. Vi kommer att boka denna turné igen nästa gång.

Fantastisk turné! Besättningen var väldigt trevlig, rolig och förstående. Det fanns också barn som kunde vara med på allt. Aktiviteterna var enligt beskrivningen och ingen av dem för långa. Vi rekommenderar det :)

Fantastisk upplevelse. Den snabba och guppiga båtturen var rolig, sedan såg vi en massa delfiner och till sist åkte vi runt en massa grottor och fick bada i havet.