Alcatraz

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De mest berömda fångarna i Alcatraz historia

På Alcatraz finns militäranläggningar, havsfågelkolonier och västkustens äldsta fungerande fyr. Men om väggarna kunde tala skulle de även ha en hel del att säga om några av USA:s farligaste brottslingar. Här är en snabb översikt!

 • Al Capone

  1. Al Capone

  Kanske den mest beryktade gangstern genom tiderna. Tiden han avtjänade i cell 181 bröt, enligt de flesta källor, ned honom och därefter var han aldrig mer densamma.

 • Robert Franklin Stroud

  2. Robert Franklin Stroud

  Denne "Birdman of Alcatraz" var faktiskt en respekterad ornitolog i Lewenworth-fängelset, där han satt innan han kom till Alcatraz. Men Alcatraz lät honom inte ha några husdjur!

 • Mickey Cohen

  3. Mickey Cohen

  Harvey Keitel fick en Oscar för bästa manliga biroll efter sitt porträtt av Mickey Cohen i "Bugsy". En passande hyllning till en man som gett upphov till i princip samtliga Hollywoods maffiaklyschor!

 • James "Whitey" Bulger

  4. James "Whitey" Bulger

  Innan James Bulger blev en av USA:s mest fruktade maffiabossar tillbringade han tre år på Alcatraz. Spöket från Boston sitter för närvarande fängslad i Florida.

 • Frank Morris, John Anglin och Clarence Anglin

  5. Frank Morris, John Anglin och Clarence Anglin

  1962 kläckte denna trio en avancerad plan för att bli de första som lyckades rymma från Alcatraz. Försvinna spårlöst lyckades de med, men vad som egentligen hände därefter är det ingen som vet!

Planera ditt besök

 • Hur kommer man dit?

  Det går bara att ta sig till Alcatraz med färja. Färjan avgår från Hamn 33 vid Embarcadero.

 • Vilken tid av året är bäst?

  Alcatraz vilar i dimma under sommarmånaderna, så bäst är vädret under slutet av våren eller början av hösten. Maj och juni är perfekta för fågelskådare.

 • Vilken tid på dagen är bäst?

  Allt beror på hur mycket tid du vill tillbringa där. Vill du stanna hela dagen är det förstås bra att vara på plats så tidigt som möjligt. Bara ett begränsat antal personer tillåts befinna sig på ön samtidigt, vilket innebär att du slipper trängas när du väl är där – men däremot kan du behöva vänta på att få komma dit.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Första färjan går kl. 09.00 på morgonen.
 • Vad kostar det?
  För vuxna kostar en biljett från 30 USD och uppåt.
 • Behöver jag en guide?
  Ett smart tips är att åka till Alcatraz med hop-on hop-off-turerna som även går till andra av San Fransiscos sevärdheter, såsom Golden Gate Bridge. Du sparar pengar, och dessutom finns det en guide som kan hjälpa dig med all information du behöver om varje ställe.
 • Hur tar jag mig dit?
  Eftersom Alcatraz är en ö måste du ta färjan. Den når du genom Muni, busslinje F.
 • Ytterligare tips

  • Ön har många branter och sluttningar, så se till att ha bekväma skor med rejäla sulor.

  • Ta med en jacka eller en tjock tröja – kustvindarna kan vara kyliga!

Alla saker att se i Alcatraz

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Alcatraz? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Alcatraz

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 3 452 omdömen

Det bästa erbjudandet och kombinationen av pris och kvalitet! väldigt cool turné! Det var synd att det var lite tid att gå igenom skogen. och i början fanns det en lång rad som tog upp en liten bit av vår tid för en promenad bland sequoias. Vår guide var bara super! han bromsade på de coolaste platserna och berättade otroligt känslomässigt om alla sevärdheter! han är helt enkelt den bästa! Jag förde det till Alcotras i förväg, så vi lyckades till och med dricka kaffe innan det var vår tid att åka till ön på en biljett. PS: kupongerna som utfärdats av företaget måste ändras till biljetter till Alcotras och de är bundna till tiden. Vi anlände i tid och dagen visade sig vara oerhört händelserik! Jag rekommenderar det starkt. bussen är bekväm. av minus - Sausalito, en liten stad, inte särskilt lämplig för ett stopp för lunch, men en ganska trevlig plats och vi hade mycket tur med vädret, vi hade en trevlig timme där. de tog med sig maten (frukt, vatten). det hjälpte.

Fantastisk åktur!

Vi älskar turnén! Kupong utfärdat på plats, bekräftelse via e-post 3 dagar innan, med all detaljerad information, schema, resplan ... Tyst resa, med säkerhet och tid tillgänglig för att utföra aktiviteterna. Muir Woods är mycket vackrare och storslagen när man ser live och Alcatraz ser ut som ett filmbesök ... egentligen är en promenad "måste göra" i San Francisco.

Alcatraz är ett måste se. Gör det!

Vi har haft Alcatraz-turnén. Gör ljudturen. Vilken fantastisk upplevelse och jag var den i gruppen som inte var upphetsad över att åka till Alcatraz. Det är ett måste se säkert. Stadsturen med Dustin var stor. Han gjorde ett underbart jobb som visade oss med intressanta detaljer om SF. Han har en stor humor också.

Jag såg bara Alcatraz eftersom sausalito och Muir Woods stängdes under denna period ... men fästningen förtjänar att bli sett ... utmärkt ljudtur på italienska och fantastisk utsikt över San Francisco

Vår San Fran reseguide var fantastisk! Våra Alcatraz reservationer var inte korrekta, men vi kunde ändå komma på färjan.