Alcatraz
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Köp din biljett nu

Alcatraz: Upplevelser

Se alla upplevelser i Alcatraz

Toppsevärdheter i San Francisco

Se 199 upplevelser

De mest berömda fångarna i Alcatraz historia

På Alcatraz finns militäranläggningar, havsfågelkolonier och västkustens äldsta fungerande fyr. Men om väggarna kunde tala skulle de även ha en hel del att säga om några av USA:s farligaste brottslingar. Här är en snabb översikt!

Al Capone

Al Capone

Kanske den mest beryktade gangstern genom tiderna. Tiden han avtjänade i cell 181 bröt, enligt de flesta källor, ned honom och därefter var han aldrig mer densamma.

Robert Franklin Stroud

Robert Franklin Stroud

Denne "Birdman of Alcatraz" var faktiskt en respekterad ornitolog i Lewenworth-fängelset, där han satt innan han kom till Alcatraz. Men Alcatraz lät honom inte ha några husdjur!

Mickey Cohen

Mickey Cohen

Harvey Keitel fick en Oscar för bästa manliga biroll efter sitt porträtt av Mickey Cohen i "Bugsy". En passande hyllning till en man som gett upphov till i princip samtliga Hollywoods maffiaklyschor!

James

James "Whitey" Bulger

Innan James Bulger blev en av USA:s mest fruktade maffiabossar tillbringade han tre år på Alcatraz. Spöket från Boston sitter för närvarande fängslad i Florida.

Frank Morris, John Anglin och Clarence Anglin
Foto: Derek Key @Flickr (CC BY 2.0)

Frank Morris, John Anglin och Clarence Anglin

1962 kläckte denna trio en avancerad plan för att bli de första som lyckades rymma från Alcatraz. Försvinna spårlöst lyckades de med, men vad som egentligen hände därefter är det ingen som vet!

Våra tips

Hur kommer man dit?

Det går bara att ta sig till Alcatraz med färja. Färjan avgår från Hamn 33 vid Embarcadero.

Vilken tid av året är bäst?

Alcatraz vilar i dimma under sommarmånaderna, så bäst är vädret under slutet av våren eller början av hösten. Maj och juni är perfekta för fågelskådare.

Vilken tid på dagen är bäst?

Allt beror på hur mycket tid du vill tillbringa där. Vill du stanna hela dagen är det förstås bra att vara på plats så tidigt som möjligt. Bara ett begränsat antal personer tillåts befinna sig på ön samtidigt, vilket innebär att du slipper trängas när du väl är där – men däremot kan du behöva vänta på att få komma dit.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Första färjan går kl. 09.00 på morgonen.
 • Vad kostar det?
  För vuxna kostar en biljett från 30 USD och uppåt.
 • Behöver jag en guide?
  Ett smart tips är att åka till Alcatraz med hop-on hop-off-turerna som även går till andra av San Fransiscos sevärdheter, såsom Golden Gate Bridge. Du sparar pengar, och dessutom finns det en guide som kan hjälpa dig med all information du behöver om varje ställe.
 • Hur tar jag mig dit?
  Eftersom Alcatraz är en ö måste du ta färjan. Den når du genom Muni, busslinje F.
 • Ytterligare tips

  • Ön har många branter och sluttningar, så se till att ha bekväma skor med rejäla sulor.

  • Ta med en jacka eller en tjock tröja – kustvindarna kan vara kyliga!

Vad besökare tycker om Alcatraz

Samlat omdöme
4.5 / 5
baserat på 4 482 omdömen

Spännande och välorganiserade aktiviteter

Vi är mer än nöjda med detta val av aktiviteter i San Fransisco :) det var väldigt smidigt att boka aktiviteterna själv via internet vilket vi uppskattar. Det stod att man behövde skriva ut papper inför cykelturen men då vi redan var på resande fot hade vi svårt att göra det och det var inga problem alls väl på plats! Välplanerad cykelutflykt med mycket trevlig guide. Alcatraz besöket var intressant och spännande och även där välorganiserat. Att hämta ut biljetten direkt vid piren där alcatraz båtarna avgår fungerade förvånansvärt smidigt med tanke på att man endast visade upp ett mail :) Rekommenderar varmt dessa utflykter.

Cykla över Golden Gate-bron och biljett till Alcatraz Omdöme från:

Det var en väldigt trevlig och lärorik tur. Vår guide var förträfflig och bjöd på sång längs turen. En del backar var det, men gick fint trots vanlig cykel. Vi hade otroligt varmt väder, så det var perfekt att det gick att fylla på vattenflaskan längs vägen. Rekommenderas varmt att göra denna turen.

Cykla över Golden Gate-bron och biljett till Alcatraz Omdöme från:

Alcatraz - ett måste att besöka! Hop on Hop off - smidigt!

San Fransisco - en stad att uppleva på många sätt. Vi hoppade på och av, men gick ca 16 000 steg om dagen mellan hoppen. Alcatraz ett måste att uppleva.

Alcatraz - ett måste att besöka! Hop on Hop off - smidigt!

San Fransisco - en stad att uppleva på många sätt. Vi hoppade på och av, men gick ca 16 000 steg om dagen mellan hoppen. Alcatraz ett måste att uppleva.