Saker att göra i
Alanya

Utforska naturens underverk och simma i samma vatten som Cleopatra påstås ha besökt i denna turkiska kuststad.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Alanya

Sapadere Canyon heldags sightseeingtur från Alanya

Sapadere Canyon heldags sightseeingtur från Alanya

Fly från Alanyas varma och fuktiga kust för dagen och njut av en sightseeingtur till Sapadere Kanyonu. Sapadere Kanyonu ligger cirka 40 km från staden Alanya och erbjuder besökarna chansen att gå längs ett nätverk av välskötta trägångvägar genom Taurusbergen för att uppleva det dramatiska landskapet på nära håll. Med avgångar från hotell i Alanya-provinsen reser du till kanjonen för starten på din 7 timmar långa guidade tur som inkluderar en typisk lunch med lokala råvaror i byn Sapadere. Andas in den friska bergsluften och förundras över naturens rena skönhet. Under den avslappnade 750 meter långa promenaden passerar du många vattenfall som kastar sig nerför bergsklippor. Hoppa i och bada i det iskalla klara vattnet om du vågar! Under denna tur kommer du också besöka den naturliga grottan som kallas Guceler (smurfarnas grotta). Beundra alla dess stalaktit- och stalagmitformationer.

Alanya: Rafting, Zipline, Quad, Buggy, Jeep Tour med lunch

Alanya: Rafting, Zipline, Quad, Buggy, Jeep Tour med lunch

Besök nationalparken Köprülü Canyon National Park för ett äventyr med forsränning, zipline, quad, buggy och jeep. Driv ner för forsarna på en flotte och ta ett dopp i floden. Ta en paus och ät lunch. Flyg över floden på en zipline och välj en buggysafari, en fyrhjuling eller en jeepsafari. Välj de aktiviteter som du vill göra. Bli hämtad på ditt hotell eller ta dig till mötesplatsen, beroende på vilket alternativ du väljer. Åk sedan på body rafting i det kalla vattnet på en 14 km lång forsränningsbana med 10 forsar. Efteråt kan du bada i vattnet om du vill. Njut av en spännande zipline-tur över floden på en specialdesignad stol som är fäst vid en metalltråd. Ät sallad, kyckling och ris till lunch. Om du har valt buggysafari kan du åka buggy längs en lerig bergsstig. Du har också möjlighet att åka fyrhjuling i vildmarken. Kör genom de steniga och leriga bergsstigarna i en jeep om du vill göra jeepsafari. Ta minnesvärda foton och videor av ditt äventyr under hela dagen. Till sist kan du bli avsläppt på ditt hotell om du vill, eller avsluta aktiviteten vid startpunkten.

Alanya: Piratbåtstur med måltid, dryck och upphämtningsalternativ

Alanya: Piratbåtstur med måltid, dryck och upphämtningsalternativ

Simma, utforska grottor och kryssa längs kusten på en av den turkiska rivierans bästa piratbåtar. Ta oslagbara bilder på höjdpunkter som Bosphorus Cave, Lovers' Cave och Maiden Cave. Njut av en måltid, obegränsade drycker, duschar ombord, en bar ombord och mer. Efter upphämtning (valfritt) eller efter möte på mötesplatsen, ta av från piren på en unikt designad piratbåt med moderna faciliteter inklusive toaletter, duschar och en bar. Transportera dig tillbaka till de dagar då pirater styrde vågorna och all skatt de innehöll. Njut av traditionell grillad kyckling, spaghetti och lokala sallader till lunch. Sip på obegränsad läsk under lunchen och hela dagen, eller välj att besöka baren ombord för fler dryckesalternativ (kostnader ingår ej). Kryssa in i natursköna vikar och grottor längs strandlinjen för badpauser. Besök Bosphorus Cave, Lovers 'Cave och Maiden Cave medan du får gott om möjligheter att ta foton och utforska dessa vackra områden. Efter en rolig dag på vattnet, gå tillbaka till stranden för avlämning vid piren eller din upphämtningsadress, beroende på det bokade alternativet.

Alanya: Tandem skärmflygning med upphämtning på hotellet

Alanya: Tandem skärmflygning med upphämtning på hotellet

När du bokar vår flygning med paragliding i Alanya kan du förvänta dig att känna din entusiasm växa sig stark, med en aktivitet som fyller dig med känslor och minnen. Flygningen äger rum på morgonen. När du bokar kommer medlemmar av vårt team att låta dig veta den ungefärliga tiden för transfer. Var redo i tid eftersom en bekväm bil kommer att köra dig, från ditt hotell i Alanya, till startplatsen. Handlingen äger rum på en klippa ovanför den spektakulära Kleopatrabukten. Faktum är att klippan ligger 500 meter över havsnivån, vilket innebär att du bör vara redo för en extremt oförglömlig upplevelse! Det är viktigt att notera att om du vill delta i vår paragliding i Alanya behöver du ingen tidigare erfarenhet. När du anländer till startplatsen kommer du att få en detaljerad introduktion med piloterna. De fullt certifierade och erfarna piloterna kommer att förklara allt du behöver veta. De kommer också att ge dig den nödvändiga säkerhetsutrustningen och förbereda dig för flygningen. När du är redo börjar du springa mot slutet av klippan tillsammans med din pilot och låter dig förlora för att uppleva hur det känns att flyga. Utan att du ens märker det kommer du att vara uppe i luften! Räkna med en rejäl adrenalinkick under flygningens första ögonblick, och se till att du håller ögonen öppna för att bevittna den hisnande utsikten! Om du oroar dig för att missa något ögonblick har vi goda nyheter! Piloten kommer att ha en kamera så att han kan ta bilder av dig och av den otroliga utsikten. Flygningen varar i cirka 15 minuter och beror på väderförhållandena. Landningen sker vid Cleopatra Bay, där ett team väntar för att garantera en säker och smidig process. När du landar kan du förhandsgranska pilotens bilder och köpa dem mot en extra kostnad. Denna fantastiska upplevelse avslutas när du återvänder tillbaka till ditt hotell i Alanya.

Från Alanya: Båttur med obegränsat antal läskedrycker och lunch

Från Alanya: Båttur med obegränsat antal läskedrycker och lunch

Se en gammal piratgrotta och njut av denna båttur till Kleopatra och Ulas Beach som inkluderar uppfriskande läsk och en välsmakande lunch. Välj att träffas vid Alanya Marina eller bli hämtad i en bekväm buss från ditt boende i Alanya. Anländer till Alanya Marina där en dubbeldäckad träbåt väntar. Utforska båten som är utrustad med en bar, toaletter, en sötvattendusch och solstolar. Ta dig ner till Medelhavets blå vatten vid stoppen med hjälp av stegen på baksidan av båten. Ligg på en solsäng och njut av en dryck, läs en bok eller blunda och gör absolut ingenting alls. Låt solen värma upp din kropp från topp till tå. Du har möjlighet att köpa alkoholhaltiga drycker från baren. Lämna kusten och segla längs det gamla skeppsvarvet mot grottorna Pirates, Lovers och Phosphorus. Hör om myter och berättelser kring piratgrottan innan du tar dig till Cleopatra Beach. Ta en simtur nära denna gyllene strand och håll utkik efter havssköldpaddor och delfiner. Ta dig till Ulas Beach för ett andra badstopp innan du fyller på med en generös lunchbuffé som har tillagats ombord. Kryssning till hamnen där det finns ytterligare ett badstopp utanför Devil's Cave. Lyssna på musik och ha lite kul med ett skumparty på vägen tillbaka till din mötesplats sent på eftermiddagen.

Alanya: Tandemflygning med skärmflyg till Kleopatrastranden

Alanya: Tandemflygning med skärmflyg till Kleopatrastranden

Bring in dig i frihet och energi med en tandemflygning tillsammans med en licensierad instruktör och pilot i Alanya. Glid genom den blå himlen smidigt och säkert på en 12 till 18 minuters flygning till Cleopatra Beach. Se hela kustlinjen som gränsar till havet, bergen, sevärdheterna, stadsgatorna, hotellen och poolerna. Efter upphämtning eller möte på mötesplatsen beger du dig till skärmflygningsbasen i Taurusbergen. Efter att ha diskuterat uppföranderegler och säkerhet, lämna vardagens stress och jäkt och sväva som en fågel genom himlen. Efter hoppet, under det fria fallet, omger luftflödet hela din kropp och får dig att känna som om du inte hoppar ner, utan verkligen faller. Sedan följer den långsammare och lugnare delen av kampen där du kan observera landskapet. Under flygningen kommer instruktören att ta foton och videor för att göra dessa värdefulla ögonblick oförglömliga (finns att köpa). Avsluta flygresan med att landa på den berömda Cleopatra Beach. Om du blev hämtad, blir du avsläppt tillbaka på ditt hotell.

Från Alanya: Green Canyon dagstur med lunch och båttur

Från Alanya: Green Canyon dagstur med lunch och båttur

Koppla av på en båt och simma i smaragdgrönt vatten på en heldagstur till Green Canyon från Alanya med hämtning och lämning på hotellet. Res till hjärtat av Taurusbergen, segla genom ett robust klipplandskap till Olymapınar-dammen, prova dina händer på fiske och stanna för en lokal lunch. Börja din utflykt med en upphämtning från ditt hotell i Alanya. Påbörja en naturskön bilresa mot den fängslande Oymapinar-dammen, det perfekta tillfället att ta hisnande fotografier. Efter detta åker du vidare till den förtrollande Green Canyon. Vid ankomsten till Green Canyon tar du en båttur för att fördjupa dig i den fascinerande skönheten i den omgivande sjön. Ta en stund och njut av det turkosa vattnet genom att stanna till för en uppfriskande simtur. Efter båtturen kan du äta lunch på en restaurang. Njut av läckra köttbullar, saftig kyckling eller smakrik fisk, allt tillsammans med en portion väldoftande ris och en uppfriskande sallad. Släck törsten med ett urval av drycker, inklusive te, kaffe, mineralvatten och läskedrycker. Efter måltiden kan du ta chansen att fiska på sjön. När tiden börjar närma sig sitt slut kan du ta en avkopplande båtresa tillbaka till bussen. Längs vägen kan du ta en paus och dyka ner i vattnet och låta svalkan stärka dina sinnen. Slutligen släpps du av på ditt hotell i Antalya och avslutar detta minnesvärda äventyr.

Från Antalya: Äventyr med forsränning i Köprülü-ravinen

Från Antalya: Äventyr med forsränning i Köprülü-ravinen

Upplev ett underbart forsränningsäventyr längs Turkiets fantastiska flod Köprüçay. Köprüçay-floden, som rinner upp i Taurusbergen, och passerar natursköna raviner för att sedan mynna ut i Medelhavet i söder. Forsränning på denna flod, som livnär sig på grundvattnet från ravinernas höga bergsväggar på båda sidor, är en av Turkiets mest natursköna fritidsaktiviteter. Delta i detta spännande forsränningsäventyr och utmana strömmarnas vågor, hål och fall på en bra flotte. Bli blöt av forsarnas stänk och ta en paus från flotten för att bada och surfa på de stora vågorna. Aktiviteten görs de historiska broarna Oluk och Karabük och har en svårighetsgrad på cirka 2-3.

Alanya: Piratbåtstur med lunch och drinkar

Alanya: Piratbåtstur med lunch och drinkar

Upptäck Alanyas kust på en 6 timmar lång båttur. Segla från hamnen runt halvön och längs kusten och se de viktigaste turistattraktionerna i Alanya, inklusive det röda tornet, det gamla skeppsvarvet och Alanyas slott. Besök piratgrottan, kärleksgrottan och fosforgrottan Stanna för att bada nära Kleopatrastranden och beundra utsikten över Ulaşstranden. Sola på övre däck eller bara koppla av och lyssna på musik medan du njuter av spektakulär utsikt över Alanya. Njut av 3 till 4 stopp för att simma i det turkosa havet, och under dessa stopp, kanske till och med se delfiner eller havssköldpaddor. Du bjuds på en grilllunch med läskedrycker.

Sidornas stad: Sapadere Canyon & Alanya med linbanealternativ

Sidornas stad: Sapadere Canyon & Alanya med linbanealternativ

Ditt äventyr börjar med upphämtning från ditt hotell i Side och går till kuststaden Alanya. Dagens första stopp är Sapadere Canyon, en fantastisk naturplats som bildats av år av vind-, vatten- och iserosion. Följ din guide på en spännande vandring genom kanjonen och se upp för de många vilda djur som lever, särskilt färgglada fåglar och fjärilar. När du har fått upp aptiten efter vandringen kan du koppla av på en lokal restaurang och äta en utsökt lunch. När du känner dig lagom pigg fortsätter du din vandring genom kanjonen. Medan du går kan du njuta av den otroliga utsikten över de många vattenfallen och stanna för att ta foton från olika utsiktspunkter. Du kan också välja att besöka Goblins Cave mot en extra avgift, eller simma i mineralvattnet som sipprar ner från Taurusbergen. Slutligen har du 2 timmars fri tid i staden för att utforska i din egen takt och se de sevärdheter som intresserar dig mest. Det finns mycket att upptäcka i Alanya, inklusive Kleopatrastranden, Röda tornet och linbanan till Alanya slott. I slutet av en oförglömlig dag kan du luta dig tillbaka och koppla av på återresan till Side.

Alla aktiviteter

394 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Alanya

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Alanya?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Alanya:

Sevärdheterna i Alanya du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Alanya?

De bästa dagsturerna från Alanya:

Se alla dagsturer från Alanya på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Alanya

Att göra i Alanya

Städer i Turkiet

Alanya: Fler aktiviteter och sevärdheter

Alanya: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Alanya

Samlat omdöme

4.2
(3 243 recensioner)

Utflykten motsvarade alla förväntningar! Vi stannade till vid bananplantagen, sedan började ett oskyldigt vattenbråk (först ville vi inte vara med, men till slut var det väldigt roligt och med värmen var det en välkomstbonus, för man torkar snabbt och det är trevligt!) Man kan stå i bilen (öppen transport) och busschauffören Ilias var toppen! Vi stannade till vid en liten basar, sedan vid ett tält där man kunde köpa glass, tunnbröd eller dryck (ta med tillräckligt med vatten!). Sedan stannade vi till vid Canyon, som är mindre än vi trodde, men vacker att se och man kan bada i vattenfallen! Vattnet är kallt och uppfriskande! Efter detta kom grottan, som är väldigt liten och inte så speciell. Efter detta kom lunchen som var sen, så om du vill äta tidigare men inte vill köpa något så ta med dig något själv. Luften var fantastisk! Tillräckligt för vegetarianer (fick också extra portion pommes frites, men behövdes inte). Här kunde man också bada i härligt vatten. Allt som allt en fantastisk dag!

Turnén var riktigt cool. Du får mycket för priset. Klyftan är riktigt vacker, det skulle faktiskt vara skönt med lite mer tid då timmen går fort. Men jeepturen, stämningen var riktigt bra. Lunchen är rik och utsökt. Högt rekommenderad. Vi var glada över att ha tagit denna turné.

Guiderna är mycket vänliga och alltid redo att skapa en bra atmosfär. Jag rekommenderar starkt denna aktivitet. Landskapen är hisnande och upptäckten av nya platser och de aktiviteter som erbjuds är fantastiska.

Riktigt bra !! Väldigt trevligt, mellan de olika stoppen bråkar vattnet med de andra fordonen, ärligt talat jättebra! Vi fick oss ett gott skratt och njöt av det, jag ser rekommendera. Maten är god.

Vi hade en väldigt trevlig dag och alla var supervänliga. Det var jättekul.