Lägg till datum

Al Fahidi-fästningen

Al Fahidi-fästningen: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubai: Upptäck Dubais Creek och souker med street food

1. Dubai: Upptäck Dubais Creek och souker med street food

Ta del av den rika historien i Dubais Al Fahidi-distrikt på en guidad vandringstur. Beundra utsikten över Dubai Creek på en traditionell abra-båttur, smaka på lokal street food, drick arabiskt kaffe på Al Khayma Heritage House och besök kaffemuseet och myntmuseet. Möt din guide på Al Khayma Heritage House och njut av en varm kopp arabiskt kaffe med dadlar, snacks och välsmakande street food. Gå sedan till kaffemuseet och upptäck kaffets kulturella betydelse i Förenade Arabemiraten. Strosa längs Al Seef-strandpromenaden och beundra den pittoreska moskén. Navigera i de smala gränderna i Al Fahidi-distriktet medan du beundrar den arkitektoniska prakten i historiska byggnader som kontrasterar mot moderna konstruktioner. Passera Grand Souk och hoppa ombord på en traditionell abra-vattentaxi för en sightseeingtur runt Dubai Creek. Njut av panoramautsikten över stora handelsfartyg och de höga skyskraporna i Dubais skyline medan du seglar. Anländ till Spice Souk och upplev de lockande dofterna och livfulla färgerna från den uppsjö av kryddor och ingredienser som erbjuds. Du kan också prova på att pruta med lokala handlare. Slutligen går du in i Gold Souk och förundras över utbudet av fina smycken, silver och ädelstenar. Ta farväl av din guide och lämna Dubai med en större förståelse för dess traditionella kultur och historia bortom glitter och glamour.

Dubai: Rundvandring i gamla Dubai, Souks, Museum & Street Food

2. Dubai: Rundvandring i gamla Dubai, Souks, Museum & Street Food

Utforska Dubai med en guide och lär dig mer om historien och den imponerande arkitekturen i den gamla staden. Besök Dubai Museum, gå förbi kaffemuseet, se Dubais äldsta moské och prova gatumat när du promenerar genom de typiska soukerna. Börja i det livliga området Al Seef och fortsätt till Al Fahidi-distriktet för att beundra Dubais äldsta hus. Lär dig mer om den lokala valutan med gratis inträde till Myntmuseet. Ta del av kunskap om den emiratiska livsstilen med ett besök på Dubai Museum. Passera förbi kaffemuseet innan du går genom Arabian Tea House, en berömd restaurang som serverar lokal mat. Beundra Dubais äldsta moské medan din guide delar med sig av religiösa fakta. Tillbringa fri tid i Grand Souk för att smaka på gatumat, te och kamelmjölkschoklad. Ta dig över till en annan sida av Dubai med traditionell abra till krydd- och guldsouken som är en av världens största marknader, där turen avslutas.

Dubai: 24-48 timmar eller 5-dagars Hop-On Hop-Off-buss med kryssning

3. Dubai: 24-48 timmar eller 5-dagars Hop-On Hop-Off-buss med kryssning

Hoppa ombord på denna hop-on, hop-off sightseeingtur för att upptäcka det bästa av Dubai. Res på två olika rutter som tar dig till Dubais mest ikoniska sevärdheter och stränderna i Jumeirah. Lär dig mer om Dubais rika kulturarv med engagerande ljudkommentarer på 6 språk samtidigt som du drar nytta av den obegränsade utsikten från den öppna bussen. Se de främsta sevärdheterna och landmärkena, inklusive: Röda vägen Burj Khalifa Dubai galleria Fontänen i Dubai Framtidens museum Kungliga palatset Bastakiyas gamla by Fortet Al Fahidi Kulturarvsbyn Guld- och kryddsouken Dubai Creek Dubai Frame Blå väg Sheikh Zayed Road Emiraternas köpcentrum Ain Dubai Madame Tussauds Media City Palm Jumeirah Atlantis på Palmen Aquaventure Atlantis förlorade kammare Dubai Marina Souk Madinat Jumeirah Burj Al Arab Välj mellan tre biljettalternativ, som alla ger fantastiska extra fördelar. 24-timmars hop-on, hop-off-biljett Inklusive 1-timmes arabisk dhow-kryssning 48-timmars hop-on, hop-off-biljett Inklusive inträde till Lost Chambers Aquarium och Ambassador Lagoon Kryssning med arabisk dhow 5-dagars hop-on, hop-off-biljett Inklusive rundtur i öknen Inträde till Lost Chambers Aquarium och Ambassador Lagoon Inträde till Madame Tussauds 1-timmes kryssning med arabisk dhow

Magiska Dubai: 8 timmars rundtur med besök i Burj Khalifa

4. Magiska Dubai: 8 timmars rundtur med besök i Burj Khalifa

Utforska Dubais traditionella och moderna sidor med en lokal guide på en heldagstur. Håll dig sval hela dagen i ett luftkonditionerat fordon och njut av inkluderade inträdesbiljetter till flera sevärdheter samt hämtning och lämning på ditt hotell. Efter upphämtningen börjar du din tur med en snabb titt på Dubaiviken innan du upptäcker kulturarvsområdet Bastakaya med sina arabiska vindtorn. Besök sedan det vackra Al-Fahidi Historical Neighborhood från mitten av 1800-talet. Se traditionella hus byggda av sten, gips, teak, sandelträ, fransar och palmträ. Upptäck gränderna, gångarna och de offentliga platserna som skiljer husen åt och gör stadsdelen naturligt varierad. Ta dig från Bur Dubai till Deira Dubai med traditionell vattentaxi, eller abra. Gå sedan genom krydd- och guldsoukerna och beundra de många olika varorna som erbjuds. Fortsätt till Jumeirah-moskén och Burj Al Arab, känd för sin karaktäristiska siluett som liknar ett böljande segel. Njut av ledig tid för te eller kaffe på Madinat Jumeirah Souk, en autentisk återskapande av en gammal marknadsplats med traditionell atmosfär från Mellanöstern. Sedan kan du bege dig till den halvmåneformade, konstgjorda ön Palm Jumeirah. Stanna framför Atlantis The Palm Hotel, som är ett av Palm Jumeirahs främsta objekt. Palm Jumeirah är världens naturskönaste konstgjorda ö och har faciliteter såsom världsklassiga hotell, privata villor, bostadslägenheter, stränder, vattensporter och restauranger. Härnäst besöker du Atlantis Aquarium. Upplev Dubais unika skönhet från Dubai Marina Walk, som av många kallas en liten Manhattan på grund av de många skyskraporna. Du hittar massor av restauranger som serverar en mängd olika maträtter framför Marina Canal, där du kan åka båt, yacht och dhow. Njut av en åktur längs Schejk Zayed Road och se fler skyskrapor, stanna vid Dubai Mall för att uppleva de fina restauranger och butiker som erbjuds och besök Burj Khalifa, en magnifik 828 meters konstruktion i stål och världens högsta byggnad. Du har fritid på Dubai Mall fram till kvällen för att titta på den dansande fontänen. Detta är världens största dansande fontän och synkroniseras med klassisk, arabisk och internationell musik. I slutet av kvällen lämnas du av på ditt hotell.

Dubai: Guidad tur i gamla stan med souker, provsmakningar och båttur

5. Dubai: Guidad tur i gamla stan med souker, provsmakningar och båttur

Utforska Dubai på denna guidade tur till gamla stan med en båttur längs Dubai Creek. Beundra de historiska kvarteren i staden, se kulturarvshus och museer och prova lite street food på de lokala marknaderna. Börja din upplevelse med att ta en promenad i stadsdelen Al Seef, som ligger längs Dubai Creek. Där kommer din guide att introducera dig till kungafamiljen, deras historia, livsstil och kultur. Besök sedan den historiska stadsdelen Al Fahidi där du kan se kulturarvshus och museer och uppleva hur lokalbefolkningens förfäder levde sina dagliga liv. Gå in i några av husen och prova arabiskt kaffe och te medan du lär dig om islam och den kultur som lokalbefolkningen praktiserar. Fortsätt resan genom Grand Souk i Bur Dubai och smaka på lokal street food och valfri färsk juice. Efter att ha smakat på lokala rätter åker ni vidare till Dubai Creek för en naturskön kryssning på en traditionell båt som heter Abra. Njut av några av höjdpunkterna i Deira Dubai, inklusive kryddsouken och guldmarknaden.

Dubai: Fotorundtur till de främsta sevärdheterna med bil

6. Dubai: Fotorundtur till de främsta sevärdheterna med bil

Få ut det mesta av ditt besök i Dubai med en fotograferingstur till stadens mest ikoniska landmärken. Res till Palm Island och ta bilder av Burj Al Arab. Få Instagram-värdiga vyer över otillåtna sevärdheter som Atlantis Hotel, Burj Khalifa Tower, Jumeirah-moskén och Old Dubai. Njut av bekvämligheten med att hämtas från Dubai Airport (DXB) eller ditt hotell. Koppla av när din guide tar dig på en rundtur för att utforska stadens extravaganta atmosfär och åka centrum till Deira-distriktet. Gå till botten av Burj Khalifa för att knäppa bilder av dess musikaliska fontäner. Fortsätt mot Palm, en konstgjord ö formad som ett palmträd. Beundra fantastisk panoramautsikt över Burj Al Arab från ön. Gå förbi flera lyxhotell på väg till Atlantis Hotel, där du kan stanna för några selfies. Gå tillbaka till Jumeirah-området för att se den ikoniska Burj Al Arab för ytterligare ett fotostopp. Kör längs Jumeirah Road och se Jumeirah-moskén. Besök Old Dubai och se de traditionella båtarna som korsar bäcken innan de släpps av i centrum av Dubai.

Dubai: Premium Walking Tour med vattentaxi och emiratisk mat

7. Dubai: Premium Walking Tour med vattentaxi och emiratisk mat

Njut av en guidad tur till Dubais berömda sevärdheter, inklusive Al Fahidi Historical District, Al Seef street och Gold Souk. Ta chansen att prova traditionellt te och kaffe på Al Khayma Heritage Restaurant och åk med Abra vattentaxi nerför Dubai Creek. Vi välkomnas med arabiskt te på Al Khayma Heritage Restaurant, där du senare också kan prova luqaimat (arabiska söta knyten), Ragag (traditionellt emiratiskt hembakat bröd) och kamelmjölksglass. Senare kan du utforska den här Michelin Bib Gourmand-belönade restaurangen ytterligare och lära dig mer om den arabiska kulturen och livsstilen. Beundra traditionell inredning och arkitektur. Lyssna på din expertguide som berättar historier om hur Förenade Arabemiraten har utvecklats från en öken med tält till att nå Mars. Utforska det emiratiska sovrummet med sina antikviteter, beundra den arkitektoniska utvecklingen från tältrepliken på restaurangen till traditionella Arish-byggnader gjorda av blad från dadelpalmer till megastrukturen. Försök dig på henna-målning medan du unnar dig en traditionell arabisk makeover. Sedan kan du bege dig till Al Fahidi Historical District. Vandra längs vattnet på Al Seef-gatan och njut av den fridfulla atmosfären med lokala butiker. Stanna till vid kaffemuseet och fira en viktig del av den arabiska kulturen. Se en närliggande moské och beundra den arkitektoniska stilen. Ta en tur med vattentaxin Abra längs Dubai Creek. Se fartygen och byggnaderna i Dubais skyline passera förbi. Lämna vattentaxin och gå in i Gold Souk och utforska samlingarna av guldsmycken.

Dubai: 5-dagars Hop-on Hop-off buss-, akvarie- och ökentur

8. Dubai: 5-dagars Hop-on Hop-off buss-, akvarie- och ökentur

Upptäck det bästa av Dubai med denna 5-dagars Hop-on Hop-off sightseeingbussbiljett som också inkluderar en Desert Sunset Tour, en traditionell Dhow Cruise och inträde till Lost Chambers Aquarium på Atlantis, Madame Tussauds och Ambassador Lagoon. Res i luftkonditionerad komfort och utforska landmärken via två olika rutter med ljudkommentarer på 6 språk. Den röda rutten tar dig till Dubais mest ikoniska sevärdheter och landmärken, medan den blå rutten utforskar stränderna i Jumeirah. Röd rutt Burj Khalifa Dubais köpcentrum Fontänen i Dubai Framtidens museum Kungliga palatset Bastakiyas gamla by Fortet Al Fahidi Kulturarvsbyn Guld- och kryddsouken Dubai Creek Dubai Frame Blå väg Sheikh Zayed Road Emiraternas köpcentrum Ain Dubai Madame Tussauds Media City Palm Jumeirah Atlantis på Palmen Aquaventure Atlantis förlorade kammare Dubai Marina Souk Madinat Jumeirah Burj Al Arab Denna biljett inkluderar fri entré till följande attraktioner: Safari i öknen vid solnedgången Upplev ett traditionellt välkomnande på ett ökenfort och interagera med kameler, falkar och hästar, och få en tillfällig hennatatuering. De försvunna kamrarna på Atlantis Upptäck Dubais enorma akvarium med Atlantis-tema. Ambassadörslagunen En utsiktsplattform med en imponerande utsikt över ett akvarium med Atlantis-tema på Atlantis the Palm 1 timmes Dhow-kryssning Se landmärken som Al Fahidi Fort från den historiska Dubai Creek Madame Tussauds Kom otroligt nära dina favoritstjärnor, delta i interaktiva områden och ta foton med otroligt verklighetstrogna figurer

Dubai: Gamla Dubai och Souks Guidad vandringstur med provsmakningar

9. Dubai: Gamla Dubai och Souks Guidad vandringstur med provsmakningar

Upplev det traditionella Dubais historia, kultur och souker (lokala marknader) på en förstklassig guidad rundtur. Upptäck den fängslande charmen i det gamla Dubai (Al Fahidi Historical Neighborhood). Åk med på en traditionell abra-båt och smaka på lokala drycker och sötsaker. Fördjupa dig i kulturen och historien genom fängslande berättelser och anekdoter när du utforskar tillsammans med din guide. Utforska gamla traditionella hus och fördjupa dig i de lokala invånarnas fascinerande liv från svunna tider. Upptäck hemligheterna i den lokala arkitekturen och följ den anmärkningsvärda resan i Dubais utveckling. Unna dig en sensorisk och kulinarisk upplevelse när du njuter av lokala sötsaker, te och andra delikatesser. Lär dig hur man tillreder traditionellt te och utforska kryddornas värld. Senare kan du varva ner när du korsar floden på en traditionell Abra-båt. Besök krydd- och guldsouker för en smak av det lokala livet. Upptäck de dolda skatterna i lokala souker när du tittar, utforskar och handlar lokala produkter. Få de bästa tipsen för att undvika bedrägerier och "turistfällor". Se var gamla berättelser kommer till liv.

Från Abu Dhabi: Hel dags rundtur med sightseeing i Dubai

10. Från Abu Dhabi: Hel dags rundtur med sightseeing i Dubai

Utforska den pulserande staden Dubai med vår omfattande stadsrundtur! Din dag börjar med en bekväm upphämtning på hotellet i Abu Dhabi, där du möter vår professionella engelsktalande guide och går ombord på en luftkonditionerad buss. Håll dig hydrerad med gratis vatten på flaska under hela resan. Bli med på en pittoresk resa när vi passerar ikoniska landmärken som den fantastiska Marina View, den hisnande Pointe at Palm och den lyxiga Jumeirah Beach med sitt ikoniska Burj Al Arab-hotell. Gör dig redo att fascineras av det bländande Dubai Mall och få en skymt av världens högsta byggnad, den majestätiska Burj Khalifa, under ett fotostopp. Förundras över de arkitektoniska underverken Museum of the Future och Dubai Frame när vi kör förbi dessa imponerande strukturer. Dyk ner i Dubais rika historia när vi passerar genom det historiska Al Fahidi-området. Upplev Dubais traditionella charm när vi tar en Abra-tur över den lugna Creek, vilket ger ett unikt perspektiv på staden. Unna dig en shoppingrunda i de livliga guld- och krydd Souks, där du kan hitta utsökta smycken och en mängd aromatiska kryddor. Den här omfattande stadsrundturen ser till att du inte missar någon av Dubais sevärdheter, som erbjuder en perfekt blandning av modernitet och tradition. Följ med oss på en oförglömlig upptäcktsfärd bland Dubais underverk!

Tillgängliga aktiviteter

71 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 5

Al Fahidi-fästningen: Fler aktiviteter och sevärdheter

Al Fahidi-fästningen: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Al Fahidi-fästningen

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 9 908 omdömen

Superb första aktivitet som vi gjorde så snart vi kom till Dubai. Som namnet antyder "fotostopp vid stadens attraktioner" var det verkligen! Vår chaufför-guide Mehboob som hämtade oss i tid på vårt hotell var mycket vänlig... Jag hade redan läst bra kommentarer om honom och det var verkligen inte fel... Mehboob tog gärna bilder/filmer med oss under stoppen. , det var bra! Det är en mycket trevlig aktivitet som fick oss att upptäcka Dubais alla höjdpunkter och audioguide-headseten på det språk vi valt är fantastiska, allt är väl förklarat om Dubai! Det är sant att vi inte hade valt rätt tid för vår vistelse (juni-hög värme), men vi utnyttjade alla aktiviteter som bokats med Getyourguide till fullo! Jag rekommenderar denna aktivitet till dig först när du anländer till Dubai. Sammantaget rekommenderar jag webbplatsen Getyourguide, allt är väldigt välorganiserat, du kommer inte att bli besviken!

Tyvärr blev vi bara informerade om vår hämtning via WhatsApp under natten. Efter det var hämtningen väldigt punktlig, Mahir försökte mycket att ta hand om oss, gjorde många stopp (fototiden räckte helt till) och mycket vänlig. Annonsförsäljningsevenemanget (Konstgalleriet) kan förkortas till 5 minuter om det inte finns något intresse. På de 3 timmarna får du en bra överblick på engelska. Språk och extra ljudguide.

Vi gjorde en 5 dagars hop-on-hop-off-buss inklusive dhow-kryssning och Atlantis Aquarium, det var fantastiskt. Big Bus-anställda, förarna, alla så hjälpsamma och gästvänliga. Den här bussen passerar alla sevärdheter, vi kunde dra nytta av den under vår semester i Dubai, de går i tid. Gjorde även en dag i Abu Dhabi med dem, den resan var också toppen!

Det var en fantastisk dag med Amira. Hon förklarade så mycket för oss om staden och kulturen. Vi kan bara säga att vi alltid är glada att arbeta med henne. Från hämtning till hemkomst gick allt smidigt och dagen flög iväg. Det var en fantastisk dag tack vare Amira och den fina organisationen.

Resan var fantastisk. Den gav en inblick i landets mycket spännande historia, och dessutom spännande platser att besöka. Mycket duktig och engagerad reseledare!