al-Aqsamoskén

al-Aqsamoskén
8 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära al-Aqsamoskén

al-Aqsamoskén: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan: Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan

Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan: Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan

Med utgångspunkt i Jaffaporten i Gamla stan går vi tillbaka i tiden och vandrar genom de olika kvarteren i Gamla stan. Vi tar in den obeskrivliga energi som varje hörn erbjuder och besöker de platser som är heligaste för alla tre religionerna. För judar är det kung Davids grav och den västra (klagomuren), de sista resterna av det judiska templet som stod här för tusentals år sedan. För muslimer: platsen där profeten Muhammed steg upp till himlen, Klippdomen och den vackra Al Aqsa-moskén. Och för kristna: Via Dolorosa, där Kristus gick med sitt eget kors till korsfästelsen, och rummet för den sista måltiden, samt att våga sig in i den heliga gravens kyrka! Bibliska berättelser kommer att sättas in i sitt sammanhang när du står på den plats där de ägde rum, samtidigt som du får lära dig om islams fem pelare, den judiska nationens grundande och upptäckten av det sanna korset, för att nämna några exempel.

Från Amman: Privat dagsutflykt till Jerusalem och Betlehem

Från Amman: Privat dagsutflykt till Jerusalem och Betlehem

Ni hämtas från ert hotell i Amman kl. 07.00. Efter bilfärden kommer ni till Allenby Bridge för immigrationsprocedur till andra sidan. Börja den klassiska rundturen med en bilresa till toppen av Olivberget där Jesus tros ha stigit upp till himlen. Ni får en magnifik utsikt över det gamla och moderna Jerusalem, centrum för de tre världsreligionerna. Fortsätt med en promenad längs Palmsöndagsvägen och besök Dominus Flevit-kapellet, där Jesus grät. Fortsätt med en rundtur i Getsemane trädgård och All Nations Church, där Kristus bad natten då han förråddes. Besök Damaskusporten. Bege dig sedan till Jerusalems gamla stad och besök Heliga gravens kyrka, Jesus Kristus grav. Därefter besöker ni den sista kvarlevan av det gamla templet vid västra klagomuren, Al-Aqsa-moskén och Klippdomen. (Observera att det finns schemalagda tider för dessa besök, med förbehåll för säkerhet). Fri tid för lunch och att utforska på egen hand. På eftermiddagen avresa till Betlehem där ni besöker Födelsekyrkan där Jesus föddes. Besök även grottkyrkan, Sankt Katarinas kyrka och Sankt Jeromes grottor där Bibeln översattes från hebreiska till latin. Fortsätt till herdarnas fält i Beit Sahour, där man tror att änglarna visade sig och tillkännagav Jesu födelse. Transfer tillbaka till Allenby Bridge för avresa. Efter immigration återvänder ni till Amman och transfer till ert hotell.

Jerusalem: Gamla stan och Yad Vashem Busstur

Jerusalem: Gamla stan och Yad Vashem Busstur

På denna dagstur till Jerusalem och Yad Vashem kan du utforska det bästa som staden har att erbjuda. Ingen resa till Israel kan vara komplett utan en rundtur i Jerusalem, en av världens äldsta städer. Det finns inget bättre sätt att förstå denna unika plats än med en erfaren lokal guide, på denna rundtur med upphämtning från Tel Aviv och Jerusalem. Under sin tusentals år långa historia har Jerusalem, som är en plats av stor betydelse för de tre största religionerna - judendom, kristendom och islam - sett otaliga erövringar och förstörelse, triumfer och katastrofer. En erfaren guide ger dig en smak av några av de viktigaste platserna. Upptäck platser som "Västra muren", den heligaste platsen inom judendomen, Gravkyrkan, där Jesus korsfästes, och se en vy av den imponerande Al-Aqsa-moskén, den tredje heligaste platsen inom islam. Dessa platser ligger i "Gamla stan", en extraordinär muromgärdad stad fylld av unika byggnader, smala passager, livliga marknader och en blandning av kulturer och språk. Utanför den gamla stadens murar ligger dagens Jerusalem, en pulserande och dynamisk plats fylld av livliga restauranger, kaféer och kulturliv. Se det israeliska parlamentet (Knesset), rosenträdgården och fortsätt till Yad Vashem. Utforska Yad Vashems campus, Israels nationella minnesplats för förintelsen med sitt ikoniska museum och sin gripande atmosfär.

Jerusalem: Gamla stan: Vandring i Gamla stan med privat tillval

Jerusalem: Gamla stan: Vandring i Gamla stan med privat tillval

Upptäck Jerusalems mest spännande och heliga platser på en privat rundvandring. Välkommen till Jerusalem - det heliga landet som är hemvist för alla tre abrahamitiska religioner! Mitt namn är tali Jag är född och uppvuxen i Jerusalem, jag är mer än glad att ta dig på en rundtur genom min vackra stad. Utforska den äldsta delen av Jerusalem, byggd och bosatt under det fjärde årtusendet fvt, där du kommer att känna den andlighet och djupt rotade historia som Jerusalem har att erbjuda. Jerusalem erbjuder en gemensam grund för alla tre abrahamitiska religioner, som alla lika mycket erkänner Jerusalem som en helig plats. För kristna är det platsen där Jesus korsfästes och återuppstod. För muslimer är det platsen där Muhammed reste på sin resa till himlen. För judarna är det den heliga plats där Salomos tempel byggdes och upprätthölls. När du följer med mig på den här rundturen kommer vi att besöka varje historiskt landmärke med bas i Jerusalem och fördjupa oss i dess historia och kultur. Resplan : Jaffaporten Kristna kvarter Gravkyrkan, platsen för korsfästelsen - Golgotha. muslimsk marknad armeniska kvarteren Besök på ett galleri för traditionell armenisk konst. Utsikt över Olivberget. den judiska stadsdelen Cardo Street - en gammal romersk gata som bevarats från 2000 år sedan. synagogor torget västra muren Utsikt över tempelberget: Klippans kupol och al Aksa-moskén. Eftersom detta är en privat rundtur kan du utelämna vissa av platserna och fokusera på de platser som är viktigare för dig. Du kan också styra takten på resan som du vill och stanna för autentisk lokal mat, njuta av en långsam promenad på marknaden, köpa souvenirer ect.

Jerusalem: Privata rundturer till sevärdheter som måste ses

Jerusalem: Privata rundturer till sevärdheter som måste ses

Din odyssé börjar vid den vördade Heliga gravens kyrka, ett underverk av medeltida arkitektur som rymmer den påstådda graven för Jesus Kristus. Ta del av dess rika historia och konstnärliga skatter innan du fortsätter till det vördade Tempelberget, som omhuldas av både judar, kristna och muslimer. Här kan du förundras över Klippdomen och Al-Aqsa-moskén, symboler för det islamiska arvet. Din guide förklarar den religiösa betydelsen av varje plats. Fortsätt sedan till den högtidliga Västra muren, en symbol för judisk tro och hängivenhet, och följ Jesu steg längs Via Dolorosa och stanna till vid korsstationerna som är genomsyrade av kristen betydelse. Som avslutning på er andliga resa kan ni fördjupa er i den livliga atmosfären i Gamla stans Souk, en livlig basar full av kulturskatter och aromatiska kryddor som erbjuder en sensorisk resa genom Jerusalems rika tapisseri.

De mest populära sevärdheterna i Jerusalem

Att göra i al-Aqsamoskén

Städer i Israel

al-Aqsamoskén: Fler aktiviteter och sevärdheter

al-Aqsamoskén: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om al-Aqsamoskén

Samlat omdöme

4.6
(32 recensioner)