Våra mest rekommenderade saker att göra i Al Ain

Abu Dhabi: Stadsrundtur och ökensafari – kombinationspaket

1. Abu Dhabi: Stadsrundtur och ökensafari – kombinationspaket

Detta paket erbjuder en speciell kombination av en guidad stadsrundtur på morgonen och en ökensafari på kvällen. Börja dagen med att utforska den livfulla staden Abu Dhabi och avsluta bland de lugnande utsikterna över öknens sanddyner. Slappna av mellan aktiviteterna i bekvämligheten på ditt boende. Morgonens stadsrundtur i Abu Dhabi börjar med ett besök av den gudomliga Sheikh Zayed-moskén. Förundras över strukturen och det guld, den marmor, den sten och de kristaller som användes för att utforma moskén. Se hur en av världens största moskéer kan rymma cirka 40 000 personer samtidigt. Därefter besöker du Heritage Village, en rekonstruerad emiratisk by, och får en inblick i det traditionella beduinlivet. Därefter åker du till öarna Saadiyat och Yas. Se Yas Marina-banan som har varit värd för Formel 1 Abu Dhabi Grand Prix sedan 2009.Åk förbi Corniche och beundra Arabiska havets vackra natur. Gör ett kort fotostopp vid Abu Dhabis ikoniska Emirates Palace. Avsluta morgonrundturen med att strosa genom en dadelmarknad. På eftermiddagen hämtas du upp i ett fyrhjulsdrivet fordon för din kvällssafari i öknen. Åk ut för att utforska den arabiska öknen och känn hur adrenalinkicken när du åker i kaskader på de branta sanddynerna och sanden sveper runt fordonet. Besök en kamelfarm mitt i öknen för att träffa och mata kameler. Åk till ett beduinläger i öknen och njut av ett varmt välkomnande med arabiskt kaffe och dadlar. Testa din balansförmåga med sandsurfning. Prova på andra kulturella aktiviteter som kamelridning, henna-målning, shisha och fotografering i arabiska dräkter. Du får chansen att ta en bild med en falk. Varva ner medan du njuter av en underhållande Tanoura-dans och en hisnande magdansföreställning under den glänsande ökenhimlen. Unna dig en läcker grillad middag och obegränsat med läsk och shisha-rökning.  När äventyren och aktiviteterna är slut släcks lägrets ljuskällor. Luta dig tillbaka och se ut över öknen och den stjärnbelysta himlen för en fridfull stund innan du åker tillbaka till ditt boende.

Abu Dhabi: Ökensafari med övernattning

2. Abu Dhabi: Ökensafari med övernattning

Tillbringa en dag och en natt i öknen och upplev den fullständiga spänningen! Ta del av ökenkvällen och upplev ökenlivet på riktigt. Campingen är attraktivt och konstnärligt utformad med arabiska koncept och känsla. Här kan du njuta av musik tillsammans med te och arabiskt kaffe. Dessutom kan du prova sheesha i olika smaker; det kommer att få dig att känna dig lugn och hjälpa dig att slappna av. Du kan utforska lägret i din egen takt och klä dig i traditionella arabiska klänningar och bli fotograferad. Ökensafarin med övernattning är en rolig upplevelse som inkluderar henna-målning för damer. Internationell mat med en grill kommer att väcka din aptit. När all spänning har lugnat ner sig sitter du tillsammans och pratar med din älskade eller dina vänner och njuter av rytmen i ökennatten. Du somnar och minns kvällen du tillbringade i öknen och förbereder dig på att vakna upp på morgonen för att se ökensolen. Efter att ha ätit frukost och upplevt en härlig soluppgång tar du farväl av ökenäventyret.

Från Dubai: Dagstur till Al Ain med lunch

3. Från Dubai: Dagstur till Al Ain med lunch

Al Ain, shejkernas traditionella säte, är kanske den mest folkloristiska av de större städerna i Förenade Arabemiraten, ett hörn av ett hörn av världen som omfattar gammal kultur och tradition inom stadens dagliga liv fram till idag. Ta del av all den rika kultur som denna stad har att erbjuda genom att delta i vår Gray line-utflykt som tar dig efter 1 timme till 1h30 bilresa till Al Ain. Det är i denna vackra oas som du kommer att kunna uppleva ökenlivet i all sin prakt. Vi kommer att besöka den största i Förenade Arabemiraten. * 09h00 - Avgång från mötesplatsen * 10.45 - Besök på fortet Al Jahili * 11h25 - Besök på Sheikh Zayed Palace Museum * 11h50 - Al Ain Oasis (Gate 2) * 12.40 - Lunch (al bawadi) * 13h50 - Besök på kamelmarknaden * 14h40 - Berget Jebel Hafeet och ett fotostopp * 15h00 - Varm källa - Al Mubazzarah * 18h00 - Släpp av vid Dubai köpcentrum

Al Ain: En heldagstur från Abu Dhabi

4. Al Ain: En heldagstur från Abu Dhabi

Följ med på en fascinerande heldagsresa till Al Ain, en stad som stolt behåller sin traditionella charm som Förenade Arabemiratens "trädgårdsstad". Denna uppslukande tur erbjuder en förtrollande blandning av historia, naturskönhet och rika kulturupplevelser. Vad väntar på dig? Grön oas: Al Ain, en oas mitt i den vidsträckta öknen, ståtar med grönskande parker och trädgårdar som utgör en stark kontrast till den torra omgivningen. Du kommer att bevittna den harmoniska samexistensen mellan natur och stadsliv. Historiska skatter: Utforska regionens arv med besök på Al Jahili Fort, en slående arkitektonisk pärla, och Sheikh Zayed Palace Museum, som ger en fascinerande inblick i UAE: s ledares förflutna. Forntida bevattning: Förundras över de gamla vattenkanalerna i Falaj, ett bevis på människans uppfinningsrikedom när det gäller att utnyttja värdefullt vatten för försörjning och jordbruk i detta torra landskap. Panoramautsikt: Bestig berget Jebel Hafeet, ett geologiskt underverk som erbjuder panoramautsikt över staden Al Ain och dess fängslande omgivningar. Utsikten är inget annat än hisnande. Kulturell fördjupning: Fördjupa dig i den lokala kulturen när du utforskar en livlig kamelmarknad, där öknens ädla varelser handlas och beundras. Denna livliga marknadsplats är ett bevis på regionens rika traditioner. Kulinariska läckerheter: Njut av en härlig lunchbuffé på ett 4-stjärnigt hotell, där det internationella köket väntar. Det är en härlig kulinarisk resa som kompletterar din dag av utforskning. Detta heldagsäventyr lovar att fängsla dina sinnen och erbjuder en unik blandning av historia, natur och kultur. Al Ains bestående traditioner och natursköna underverk är dina att upptäcka på denna berikande resa.

Transfer från Abu Dhabi flygplats till hotellet eller vice versa

5. Transfer från Abu Dhabi flygplats till hotellet eller vice versa

Varför inte koppla av efter en ansträngande flygresa och ta bort oron från din ankomst? Det är bara att boka en privat transfer med ett modernt, luftkonditionerat fordon till ditt boende eller en annan plats som du väljer. Din professionella chaufför väntar på dig i ankomstområdet med en namnskylt. Din privata transfer kan ta dig mellan Abu Dhabis internationella flygplats och ditt hotell i Abu Dhabi stad, Yas Island, Saadiyat, Anantara, Al Ain eller i Dubai (eller vice versa). Transfertjänsterna är tillgängliga dygnet runt, sju dagar i veckan. Din transfer bekräftas inom 24 timmar efter bokning och du får en resekupong som du ska visa upp för din chaufför vid ankomsten (eller vid avresetransporter, när du hämtar upp ditt hotell).

Från Dubai: heldagsutflykt med sightseeing till Al Ain

6. Från Dubai: heldagsutflykt med sightseeing till Al Ain

Utforska den vackra "Garden City" i Al Ain som finns med på Unescos världsarvslista under en hel dag med sightseeing. Beundra det fascinerande och ständigt föränderliga ökenlandskapet längs vägen. Besök det nu renoverade gamla palatset som tillhörde Sheikh Zayed, Förenade Arabemiratens grundare. Besök därefter det prisbelönta Al Jahili Fort för att se den permanenta utställningen som ägnas åt den brittiska utforskaren Wilfred Thesiger, som korsade öknen Rub al-Khali två gånger under 1940-talet. Du kommer sedan att gå till Förenade Arabemiraternas äldsta Al Ain National Museum att upptäcka artefakter från det 6: e århundradet f.Kr. Bege dig till världsarvet Al Ain Oasis där din guide informerar dig om Falaj, ett gammalt underjordiskt bevattningssystem. Njut därefter av en fotosession på den lokala kamelmarknaden, som är den största i regionen, innan utflykten pausar för en utsökt lunch. Senare kommer du att göra ett sista stopp vid foten av berget Jebel Hafeet för en titt på de populära varma källorna innan utflykten återvänder till Dubai.

Dubai: Trädgårdsstaden Al Ain med Conservation Zoo

7. Dubai: Trädgårdsstaden Al Ain med Conservation Zoo

Besök den vackra trädgårdsstaden Al Ain, det grönaste emiratet, på en heldagstur från Dubai.Börja dagen med ett besök till Al Ain Museum och dess omfattande arkeologiska samling, inklusive några spektakulära guldberlocker från 1000-talet. Här finns även en rekonstruktion av den stora Hili-graven med sina hällristningar.  Gå därefter till toppen av Jebel Hafeet, Förenade Arabemiratens högsta berg och beundra den fantastisk utsikten över öknen. Vid foten av Jebel Hafeet finns varma källor, perfekt att bada sina trötta fötter i det ångande terapeutiska vattnet.Sedan stannar du vid Förenade Arabemiratens största kamelmarknad, som nyligen renoverades för att kunna underhålla gästerna bättre. Beroende på vilken tid på året du besöker marknaden kan det hända att du får se kamelföl. Gå vidare till Al Ains djurpark, som husar några av världens sista kvarvarande vita lejon och tigrar. Du får chansen att komma nära djuren medan du går igenom de vackra trädgårdarna och inhägnaderna. 

Stadstur i Al Ain med lunch

8. Stadstur i Al Ain med lunch

Stadsrundturen i Al Ain är en fängslande utforskning av stadens rika historia och livfulla kultur. Rundturen omfattar en rad viktiga sevärdheter och börjar med Al-Jahili Fort, en historisk byggnad som uppfördes 1891 för att skydda palmodlarna i Al-Jahili Oasis. Senare spelade fortet en avgörande roll för att skydda bergsvägarna och upprätthålla freden mellan olika stammar. En annan höjdpunkt är Al Ain-palatset, ett vackert bevarat museum i Abu Dhabi. Denna historiska plats var en gång residens för Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, grundaren av Förenade Arabemiraten och dess första president. Hans närvaro här fram till slutet av 1960-talet har stor historisk betydelse. Turen inkluderar också ett besök i den fridfulla Al Ain Oasis, ett 1 200 hektar stort grönt paradis känt som "Green City" i Al Ain. Det är en lugn tillflyktsort där du kan komma i kontakt med naturen och bevittna traditionella bevattningsmetoder. Lunch serveras på Ayla Bawadi Restaurant i Al Ain, där du kan njuta av autentiska emiratiska rätter. Jabal Hafeet, ett högt berg på gränsen mellan Förenade Arabemiraten och Oman, är ett annat anmärkningsvärt stopp på resan. Med en imponerande höjd på 1 249 meter är det den högsta punkten i Abu Dhabi och den näst högsta i Förenade Arabemiraten. Panoramautsikten från toppen är helt enkelt hisnande. Green Mubazzarah, vid foten av Jebel Hafit, är en grönskande oas som är ett exempel på den naturliga skönheten i Al Ain. Det är en populär plats för picknick, familjeutflykter och äventyrliga vandringar uppför berget. Vissa besökare väljer till och med att tälta här och njuta av den lugna miljön. Turen avslutas vid de strategiskt belägna Green Mubazzarah Chalets, som ligger inbäddade vid foten av bergen. Dessa chalets erbjuder lyxigt boende, en fridfull tillflyktsort från stadens jäkt och erbjuder enkel tillgång till den vackra naturen.

Al Ain stadsrundtur | Oasis, kulturarv och historiska landskap

9. Al Ain stadsrundtur | Oasis, kulturarv och historiska landskap

Följ med på en extraordinär heldagsutflykt till Al Ain och fördjupa dig i dess fängslande attraktioner. Al Jahili Fort: Ta ett steg in i historien på Al Jahili Fort, en fängslande fästning med anor från slutet av 1800-talet. Dess imponerande arkitektur och intrikata detaljer kommer att förflytta dig till en svunnen tid. På insidan kan du utforska utställningarna som belyser fortets betydelse för att skydda regionen, och lära dig mer om den lokala kulturen och det arv som det representerar. Oasen Al Ain: Upptäck den lugna skönheten i Al Ain Oasis, som finns med på Unescos världsarvslista. Gå genom de skuggiga gångarna omgivna av frodiga palmlundar och njut av den lugna atmosfären. Förundras över det traditionella bevattningssystemet falaj, som har försörjt denna oas i århundraden, och få en förståelse för de hållbara jordbruksmetoder som används i regionen. Berget Jebel Hafeet: Ge dig ut på en naturskön resa till Jebel Hafeet, den högsta toppen i Förenade Arabemiraten. När du klättrar upp kan du njuta av den hisnande utsikten över det omgivande ökenlandskapet och staden Al Ain. På bergets topp belönas du med panoramautsikt som sträcker sig så långt ögat kan se, vilket gör det till en perfekt plats för fotografering och reflektion. Kamelmarknaden: Upplev den livliga energin på kamelmarknaden, där handlare samlas för att köpa och sälja dessa magnifika varelser. Bevittna den livliga atmosfären, interagera med lokala handlare och lär dig om kamelernas djupt rotade betydelse i den emiratiska kulturen. Det är en unik kulturupplevelse som ger insikter i det traditionella sättet att leva. Al Ain Palace Museum: Utforska det överdådiga Al Ain Palace Museum, en gång residens för Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, den första presidenten i uae. Kliv in i kungligheternas värld när du beundrar den utsökta arkitekturen och inredningen. Upptäck de personliga tillhörigheterna, artefakterna och fotografierna som ger en inblick i Sheikh Zayeds och hans familjs liv och arv. Denna omfattande resa genom Al Ain utlovar en blandning av historia, natur, kultur och oförglömliga minnen.

Stadstur på Dubais internationella flygplats för transitpassagerare

10. Stadstur på Dubais internationella flygplats för transitpassagerare

Vi kommer att starta turen när du bokar efter 30 minuter Vi kommer att visa dig Dubai Gold Souq Alla Souq i Dubai Dubai Gold Souq Ram i Dubai Utsikt över Shaikh Zayed Roud Dubai Burj Khalifa Dubai Down Town Dubai Marina Global by Img Adventure Jumeirah Burj Khalifa Palm Jumeirah Vi kommer att visa alla saker utan biljett inom turnétiden efter extra timme extra lön När du anländer kommer vi att välkomna dig framför informationsdisken någon terminal på Dubai International Airport Jumeirah-moskén är inte öppen för besök under någon stängning kommer ett fotostopp att göras istället.

Lägg till datum

Saker att göra i
Al Ain

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Al Ain

Alla aktiviteter

18 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Al Ain

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Al Ain

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Al Ain?

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Al Ain?

Al Ain: Fler aktiviteter och sevärdheter

Al Ain: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.