Saker att göra i
Al Ain

Våra mest rekommenderade saker att göra i Al Ain

Abu Dhabi: Paket med stadsrundtur och ökensafari

1. Abu Dhabi: Paket med stadsrundtur och ökensafari

Detta paket erbjuder en speciell kombination av en guidad stadsrundtur på morgonen och en ökensafari på kvällen. Börja dagen med att utforska den livfulla staden Abu Dhabi och avsluta bland de lugnande utsikterna över öknens sanddyner. Slappna av mellan aktiviteterna i bekvämligheten på ditt boende. Morgonens stadsrundtur i Abu Dhabi börjar med ett besök av den gudomliga Sheikh Zayed-moskén. Förundras över strukturen och det guld, den marmor, den sten och de kristaller som användes för att utforma moskén. Se hur en av världens största moskéer kan rymma cirka 40 000 personer samtidigt. Därefter besöker du Heritage Village, en rekonstruerad emiratisk by, och får en inblick i det traditionella beduinlivet. Därefter åker du till öarna Saadiyat och Yas. Se Yas Marina-banan som har varit värd för Formel 1 Abu Dhabi Grand Prix sedan 2009.Åk förbi Corniche och beundra Arabiska havets vackra natur. Gör ett kort fotostopp vid Abu Dhabis ikoniska Emirates Palace. Avsluta morgonrundturen med att strosa genom en dadelmarknad. På eftermiddagen hämtas du upp i ett fyrhjulsdrivet fordon för din kvällssafari i öknen. Åk ut för att utforska den arabiska öknen och känn hur adrenalinkicken när du åker i kaskader på de branta sanddynerna och sanden sveper runt fordonet. Besök en kamelfarm mitt i öknen för att träffa och mata kameler. Åk till ett beduinläger i öknen och njut av ett varmt välkomnande med arabiskt kaffe och dadlar. Testa din balansförmåga med sandsurfning. Prova på andra kulturella aktiviteter som kamelridning, henna-målning, shisha och fotografering i arabiska dräkter. Du får chansen att ta en bild med en falk. Varva ner medan du njuter av en underhållande Tanoura-dans och en hisnande magdansföreställning under den glänsande ökenhimlen. Unna dig en läcker grillad middag och obegränsat med läsk och shisha-rökning.  När äventyren och aktiviteterna är slut släcks lägrets ljuskällor. Luta dig tillbaka och se ut över öknen och den stjärnbelysta himlen för en fridfull stund innan du åker tillbaka till ditt boende.

Abu Dhabi: Heldagstur till Al Ain med inträdesbiljetter och måltid

2. Abu Dhabi: Heldagstur till Al Ain med inträdesbiljetter och måltid

Följ med på en fascinerande heldagsresa till Al Ain, en stad som stolt bevarar sin traditionella charm som Förenade Arabemiratens trädgårdsstad. Denna uppslukande rundtur erbjuder en förtrollande blandning av historia, naturskönhet och rika kulturupplevelser. Al Ain är en oas mitt i den vidsträckta öknen och här finns grönskande parker och trädgårdar som utgör en stark kontrast till den torra omgivningen. Börja med att utforska regionens kulturarv på Al Jahili Fort och Sheikh Zayed Palace Museum, som ger en inblick i tidigare ledare i Förenade Arabemiraten. Förundras sedan över de gamla vattenkanalerna i Falaj, ett bevis på människans uppfinningsrikedom när det gäller att ta tillvara värdefullt vatten för näring och jordbruk i detta torra landskap. Gå upp på berget Jebel Hafeet och njut av panoramautsikten över staden Al Ain och dess omgivningar. Längs vägen kan du fördjupa dig i den lokala kulturen när du utforskar en livlig kamelmarknad, där öknens ädla djur säljs och beundras. Denna livliga marknadsplats är ett bevis på regionens rika traditioner. Innan resan är slut kan du njuta av en lunchbuffé på ett 4-stjärnigt hotell med internationella rätter.

Från Dubai: Dagstur till Al Ain med lunch

3. Från Dubai: Dagstur till Al Ain med lunch

Al Ain, shejkernas traditionella säte, är kanske den mest folkloristiska av de större städerna i Förenade Arabemiraten, ett hörn av ett hörn av världen som omfattar gammal kultur och tradition inom stadens dagliga liv fram till idag. Ta del av all den rika kultur som denna stad har att erbjuda genom att delta i vår Gray line-utflykt som tar dig efter 1 timme till 1h30 bilresa till Al Ain. Det är i denna vackra oas som du kommer att kunna uppleva ökenlivet i all sin prakt. Vi kommer att besöka den största i Förenade Arabemiraten. * 09h00 - Avgång från mötesplatsen * 10.45 - Besök på fortet Al Jahili * 11h25 - Besök på Sheikh Zayed Palace Museum * 11h50 - Al Ain Oasis (Gate 2) * 12.40 - Lunch (al bawadi) * 13h50 - Besök på kamelmarknaden * 14h40 - Berget Jebel Hafeet och ett fotostopp * 15h00 - Varm källa - Al Mubazzarah * 18h00 - Släpp av vid Dubai köpcentrum

Abu Dhabi: Ökensafari med övernattning

4. Abu Dhabi: Ökensafari med övernattning

Tillbringa en dag och en natt i öknen och upplev den fullständiga spänningen! Ta del av ökenkvällen och upplev ökenlivet på riktigt. Campingen är attraktivt och konstnärligt utformad med arabiska koncept och känsla. Här kan du njuta av musik tillsammans med te och arabiskt kaffe. Dessutom kan du prova sheesha i olika smaker; det kommer att få dig att känna dig lugn och hjälpa dig att slappna av. Du kan utforska lägret i din egen takt och klä dig i traditionella arabiska klänningar och bli fotograferad. Ökensafarin med övernattning är en rolig upplevelse som inkluderar henna-målning för damer. Internationell mat med en grill kommer att väcka din aptit. När all spänning har lugnat ner sig sitter du tillsammans och pratar med din älskade eller dina vänner och njuter av rytmen i ökennatten. Du somnar och minns kvällen du tillbringade i öknen och förbereder dig på att vakna upp på morgonen för att se ökensolen. Efter att ha ätit frukost och upplevt en härlig soluppgång tar du farväl av ökenäventyret.

Transfer från Abu Dhabi flygplats till hotellet eller vice versa

5. Transfer från Abu Dhabi flygplats till hotellet eller vice versa

Varför inte koppla av efter en ansträngande flygresa och ta bort oron från din ankomst? Det är bara att boka en privat transfer med ett modernt, luftkonditionerat fordon till ditt boende eller en annan plats som du väljer. Din professionella chaufför väntar på dig i ankomstområdet med en namnskylt. Din privata transfer kan ta dig mellan Abu Dhabis internationella flygplats och ditt hotell i Abu Dhabi stad, Yas Island, Saadiyat, Anantara, Al Ain eller i Dubai (eller vice versa). Transfertjänsterna är tillgängliga dygnet runt, sju dagar i veckan. Din transfer bekräftas inom 24 timmar efter bokning och du får en resekupong som du ska visa upp för din chaufför vid ankomsten (eller vid avresetransporter, när du hämtar upp ditt hotell).

Stadstur i Al Ain med lunch

6. Stadstur i Al Ain med lunch

Stadsrundturen i Al Ain är en fängslande utforskning av stadens rika historia och livfulla kultur. Rundturen omfattar en rad viktiga sevärdheter och börjar med Al-Jahili Fort, en historisk byggnad som uppfördes 1891 för att skydda palmodlarna i Al-Jahili Oasis. Senare spelade fortet en avgörande roll för att skydda bergsvägarna och upprätthålla freden mellan olika stammar. En annan höjdpunkt är Al Ain-palatset, ett vackert bevarat museum i Abu Dhabi. Denna historiska plats var en gång residens för Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, grundaren av Förenade Arabemiraten och dess första president. Hans närvaro här fram till slutet av 1960-talet har stor historisk betydelse. Turen inkluderar också ett besök i den fridfulla Al Ain Oasis, ett 1 200 hektar stort grönt paradis känt som "Green City" i Al Ain. Det är en lugn tillflyktsort där du kan komma i kontakt med naturen och bevittna traditionella bevattningsmetoder. Lunch serveras på Ayla Bawadi Restaurant i Al Ain, där du kan njuta av autentiska emiratiska rätter. Jabal Hafeet, ett högt berg på gränsen mellan Förenade Arabemiraten och Oman, är ett annat anmärkningsvärt stopp på resan. Med en imponerande höjd på 1 249 meter är det den högsta punkten i Abu Dhabi och den näst högsta i Förenade Arabemiraten. Panoramautsikten från toppen är helt enkelt hisnande. Green Mubazzarah, vid foten av Jebel Hafit, är en grönskande oas som är ett exempel på den naturliga skönheten i Al Ain. Det är en populär plats för picknick, familjeutflykter och äventyrliga vandringar uppför berget. Vissa besökare väljer till och med att tälta här och njuta av den lugna miljön. Turen avslutas vid de strategiskt belägna Green Mubazzarah Chalets, som ligger inbäddade vid foten av bergen. Dessa chalets erbjuder lyxigt boende, en fridfull tillflyktsort från stadens jäkt och erbjuder enkel tillgång till den vackra naturen.

Från Dubai: Al Ain Garden City heldags sightseeingtur

7. Från Dubai: Al Ain Garden City heldags sightseeingtur

Utforska den vackra "Garden City" i Al Ain som finns med på Unescos världsarvslista under en hel dag med sightseeing. Beundra det fascinerande och ständigt föränderliga ökenlandskapet längs vägen. Besök det nu renoverade gamla palatset som tillhörde Sheikh Zayed, Förenade Arabemiratens grundare. Besök därefter det prisbelönta Al Jahili Fort för att se den permanenta utställningen som ägnas åt den brittiska utforskaren Wilfred Thesiger, som korsade öknen Rub al-Khali två gånger under 1940-talet. Du kommer sedan att gå till Förenade Arabemiraternas äldsta Al Ain National Museum att upptäcka artefakter från det 6: e århundradet f.Kr. Bege dig till världsarvet Al Ain Oasis där din guide informerar dig om Falaj, ett gammalt underjordiskt bevattningssystem. Njut därefter av en fotosession på den lokala kamelmarknaden, som är den största i regionen, innan utflykten pausar för en utsökt lunch. Senare kommer du att göra ett sista stopp vid foten av berget Jebel Hafeet för en titt på de populära varma källorna innan utflykten återvänder till Dubai.

Från Dubai: Stadsrundtur i Al Ain

8. Från Dubai: Stadsrundtur i Al Ain

Följ med på en rundtur som tar dig till det grönaste av emiraten - Al Ain. Denna "trädgårdsstad" har ett populärt universitet och ligger 120 km från Dubai. När du anländer förundras du direkt över de grönskande odlingarna med grönsaker och dadelpalmer som finns i överflöd. Nästa mål är U.A.E:s största kamelmarknad, dit försäljare från hela Gulfregionen kommer för att köpa och sälja tävlingsdjur. Anländer till Hili Gardens, känt för arkeologiska utgrävningar från det tredje årtusendet f.Kr. och forntida gravar. Fortsätt mot Al Ain Museum och palmoasen där du kan se tusentals palmer som är så typiska för Arabien. Fortsätt till Jebel Hafeet - det högsta berget i U.A.E. Från Jebel Hafeet har man en fantastisk utsikt i fågelperspektiv och de varma källorna vid bergets fot skapar en bestående sinnesupplevelse. Ät en utsökt lunch och shoppa loss i köpcentret Al Ain innan ni återvänder till Dubai.

Al Ain stadsrundtur | Oasis, kulturarv och historiska landskap

9. Al Ain stadsrundtur | Oasis, kulturarv och historiska landskap

Följ med på en extraordinär heldagsutflykt till Al Ain och fördjupa dig i dess fängslande attraktioner. Al Jahili Fort: Ta ett steg in i historien på Al Jahili Fort, en fängslande fästning med anor från slutet av 1800-talet. Dess imponerande arkitektur och intrikata detaljer kommer att förflytta dig till en svunnen tid. På insidan kan du utforska utställningarna som belyser fortets betydelse för att skydda regionen, och lära dig mer om den lokala kulturen och det arv som det representerar. Oasen Al Ain: Upptäck den lugna skönheten i Al Ain Oasis, som finns med på Unescos världsarvslista. Gå genom de skuggiga gångarna omgivna av frodiga palmlundar och njut av den lugna atmosfären. Förundras över det traditionella bevattningssystemet falaj, som har försörjt denna oas i århundraden, och få en förståelse för de hållbara jordbruksmetoder som används i regionen. Berget Jebel Hafeet: Ge dig ut på en naturskön resa till Jebel Hafeet, den högsta toppen i Förenade Arabemiraten. När du klättrar upp kan du njuta av den hisnande utsikten över det omgivande ökenlandskapet och staden Al Ain. På bergets topp belönas du med panoramautsikt som sträcker sig så långt ögat kan se, vilket gör det till en perfekt plats för fotografering och reflektion. Kamelmarknaden: Upplev den livliga energin på kamelmarknaden, där handlare samlas för att köpa och sälja dessa magnifika varelser. Bevittna den livliga atmosfären, interagera med lokala handlare och lär dig om kamelernas djupt rotade betydelse i den emiratiska kulturen. Det är en unik kulturupplevelse som ger insikter i det traditionella sättet att leva. Al Ain Palace Museum: Utforska det överdådiga Al Ain Palace Museum, en gång residens för Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, den första presidenten i uae. Kliv in i kungligheternas värld när du beundrar den utsökta arkitekturen och inredningen. Upptäck de personliga tillhörigheterna, artefakterna och fotografierna som ger en inblick i Sheikh Zayeds och hans familjs liv och arv. Denna omfattande resa genom Al Ain utlovar en blandning av historia, natur, kultur och oförglömliga minnen.

Dubai: Previa 7-sitsig privat biluthyrning med förartjänst

10. Dubai: Previa 7-sitsig privat biluthyrning med förartjänst

Upplev den ultimata bekvämligheten med att utforska Dubai med en heldagscharter med privat bil och chaufför. Njut av luftkonditionerad komfort när du körs till dina önskade destinationer, utan att behöva åka taxi eller kollektivtrafik. Börja med bekväm upphämtning på hotellet i Dubai, följt av en lugn utforskning av staden i ditt privata fordon. Luta dig tillbaka, koppla av och njut av lyxen med personlig transport. I slutet av dagen släpper din chaufför av dig på ditt hotell, vilket garanterar en sömlös och stressfri upplevelse.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Al Ain

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Al Ain

Abu Dhabi: Paket med stadsrundtur och ökensafari

Abu Dhabi: Paket med stadsrundtur och ökensafari

Detta paket erbjuder en speciell kombination av en guidad stadsrundtur på morgonen och en ökensafari på kvällen. Börja dagen med att utforska den livfulla staden Abu Dhabi och avsluta bland de lugnande utsikterna över öknens sanddyner. Slappna av mellan aktiviteterna i bekvämligheten på ditt boende. Morgonens stadsrundtur i Abu Dhabi börjar med ett besök av den gudomliga Sheikh Zayed-moskén. Förundras över strukturen och det guld, den marmor, den sten och de kristaller som användes för att utforma moskén. Se hur en av världens största moskéer kan rymma cirka 40 000 personer samtidigt. Därefter besöker du Heritage Village, en rekonstruerad emiratisk by, och får en inblick i det traditionella beduinlivet. Därefter åker du till öarna Saadiyat och Yas. Se Yas Marina-banan som har varit värd för Formel 1 Abu Dhabi Grand Prix sedan 2009.Åk förbi Corniche och beundra Arabiska havets vackra natur. Gör ett kort fotostopp vid Abu Dhabis ikoniska Emirates Palace. Avsluta morgonrundturen med att strosa genom en dadelmarknad. På eftermiddagen hämtas du upp i ett fyrhjulsdrivet fordon för din kvällssafari i öknen. Åk ut för att utforska den arabiska öknen och känn hur adrenalinkicken när du åker i kaskader på de branta sanddynerna och sanden sveper runt fordonet. Besök en kamelfarm mitt i öknen för att träffa och mata kameler. Åk till ett beduinläger i öknen och njut av ett varmt välkomnande med arabiskt kaffe och dadlar. Testa din balansförmåga med sandsurfning. Prova på andra kulturella aktiviteter som kamelridning, henna-målning, shisha och fotografering i arabiska dräkter. Du får chansen att ta en bild med en falk. Varva ner medan du njuter av en underhållande Tanoura-dans och en hisnande magdansföreställning under den glänsande ökenhimlen. Unna dig en läcker grillad middag och obegränsat med läsk och shisha-rökning.  När äventyren och aktiviteterna är slut släcks lägrets ljuskällor. Luta dig tillbaka och se ut över öknen och den stjärnbelysta himlen för en fridfull stund innan du åker tillbaka till ditt boende.

Abu Dhabi: Heldagstur till Al Ain med inträdesbiljetter och måltid

Abu Dhabi: Heldagstur till Al Ain med inträdesbiljetter och måltid

Följ med på en fascinerande heldagsresa till Al Ain, en stad som stolt bevarar sin traditionella charm som Förenade Arabemiratens trädgårdsstad. Denna uppslukande rundtur erbjuder en förtrollande blandning av historia, naturskönhet och rika kulturupplevelser. Al Ain är en oas mitt i den vidsträckta öknen och här finns grönskande parker och trädgårdar som utgör en stark kontrast till den torra omgivningen. Börja med att utforska regionens kulturarv på Al Jahili Fort och Sheikh Zayed Palace Museum, som ger en inblick i tidigare ledare i Förenade Arabemiraten. Förundras sedan över de gamla vattenkanalerna i Falaj, ett bevis på människans uppfinningsrikedom när det gäller att ta tillvara värdefullt vatten för näring och jordbruk i detta torra landskap. Gå upp på berget Jebel Hafeet och njut av panoramautsikten över staden Al Ain och dess omgivningar. Längs vägen kan du fördjupa dig i den lokala kulturen när du utforskar en livlig kamelmarknad, där öknens ädla djur säljs och beundras. Denna livliga marknadsplats är ett bevis på regionens rika traditioner. Innan resan är slut kan du njuta av en lunchbuffé på ett 4-stjärnigt hotell med internationella rätter.

Från Dubai: Dagstur till Al Ain med lunch

Från Dubai: Dagstur till Al Ain med lunch

Al Ain, shejkernas traditionella säte, är kanske den mest folkloristiska av de större städerna i Förenade Arabemiraten, ett hörn av ett hörn av världen som omfattar gammal kultur och tradition inom stadens dagliga liv fram till idag. Ta del av all den rika kultur som denna stad har att erbjuda genom att delta i vår Gray line-utflykt som tar dig efter 1 timme till 1h30 bilresa till Al Ain. Det är i denna vackra oas som du kommer att kunna uppleva ökenlivet i all sin prakt. Vi kommer att besöka den största i Förenade Arabemiraten. * 09h00 - Avgång från mötesplatsen * 10.45 - Besök på fortet Al Jahili * 11h25 - Besök på Sheikh Zayed Palace Museum * 11h50 - Al Ain Oasis (Gate 2) * 12.40 - Lunch (al bawadi) * 13h50 - Besök på kamelmarknaden * 14h40 - Berget Jebel Hafeet och ett fotostopp * 15h00 - Varm källa - Al Mubazzarah * 18h00 - Släpp av vid Dubai köpcentrum

Abu Dhabi: Ökensafari med övernattning

Abu Dhabi: Ökensafari med övernattning

Tillbringa en dag och en natt i öknen och upplev den fullständiga spänningen! Ta del av ökenkvällen och upplev ökenlivet på riktigt. Campingen är attraktivt och konstnärligt utformad med arabiska koncept och känsla. Här kan du njuta av musik tillsammans med te och arabiskt kaffe. Dessutom kan du prova sheesha i olika smaker; det kommer att få dig att känna dig lugn och hjälpa dig att slappna av. Du kan utforska lägret i din egen takt och klä dig i traditionella arabiska klänningar och bli fotograferad. Ökensafarin med övernattning är en rolig upplevelse som inkluderar henna-målning för damer. Internationell mat med en grill kommer att väcka din aptit. När all spänning har lugnat ner sig sitter du tillsammans och pratar med din älskade eller dina vänner och njuter av rytmen i ökennatten. Du somnar och minns kvällen du tillbringade i öknen och förbereder dig på att vakna upp på morgonen för att se ökensolen. Efter att ha ätit frukost och upplevt en härlig soluppgång tar du farväl av ökenäventyret.

Transfer från Abu Dhabi flygplats till hotellet eller vice versa

Transfer från Abu Dhabi flygplats till hotellet eller vice versa

Varför inte koppla av efter en ansträngande flygresa och ta bort oron från din ankomst? Det är bara att boka en privat transfer med ett modernt, luftkonditionerat fordon till ditt boende eller en annan plats som du väljer. Din professionella chaufför väntar på dig i ankomstområdet med en namnskylt. Din privata transfer kan ta dig mellan Abu Dhabis internationella flygplats och ditt hotell i Abu Dhabi stad, Yas Island, Saadiyat, Anantara, Al Ain eller i Dubai (eller vice versa). Transfertjänsterna är tillgängliga dygnet runt, sju dagar i veckan. Din transfer bekräftas inom 24 timmar efter bokning och du får en resekupong som du ska visa upp för din chaufför vid ankomsten (eller vid avresetransporter, när du hämtar upp ditt hotell).

Stadstur i Al Ain med lunch

Stadstur i Al Ain med lunch

Stadsrundturen i Al Ain är en fängslande utforskning av stadens rika historia och livfulla kultur. Rundturen omfattar en rad viktiga sevärdheter och börjar med Al-Jahili Fort, en historisk byggnad som uppfördes 1891 för att skydda palmodlarna i Al-Jahili Oasis. Senare spelade fortet en avgörande roll för att skydda bergsvägarna och upprätthålla freden mellan olika stammar. En annan höjdpunkt är Al Ain-palatset, ett vackert bevarat museum i Abu Dhabi. Denna historiska plats var en gång residens för Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, grundaren av Förenade Arabemiraten och dess första president. Hans närvaro här fram till slutet av 1960-talet har stor historisk betydelse. Turen inkluderar också ett besök i den fridfulla Al Ain Oasis, ett 1 200 hektar stort grönt paradis känt som "Green City" i Al Ain. Det är en lugn tillflyktsort där du kan komma i kontakt med naturen och bevittna traditionella bevattningsmetoder. Lunch serveras på Ayla Bawadi Restaurant i Al Ain, där du kan njuta av autentiska emiratiska rätter. Jabal Hafeet, ett högt berg på gränsen mellan Förenade Arabemiraten och Oman, är ett annat anmärkningsvärt stopp på resan. Med en imponerande höjd på 1 249 meter är det den högsta punkten i Abu Dhabi och den näst högsta i Förenade Arabemiraten. Panoramautsikten från toppen är helt enkelt hisnande. Green Mubazzarah, vid foten av Jebel Hafit, är en grönskande oas som är ett exempel på den naturliga skönheten i Al Ain. Det är en populär plats för picknick, familjeutflykter och äventyrliga vandringar uppför berget. Vissa besökare väljer till och med att tälta här och njuta av den lugna miljön. Turen avslutas vid de strategiskt belägna Green Mubazzarah Chalets, som ligger inbäddade vid foten av bergen. Dessa chalets erbjuder lyxigt boende, en fridfull tillflyktsort från stadens jäkt och erbjuder enkel tillgång till den vackra naturen.

Från Dubai: Al Ain Garden City heldags sightseeingtur

Från Dubai: Al Ain Garden City heldags sightseeingtur

Utforska den vackra "Garden City" i Al Ain som finns med på Unescos världsarvslista under en hel dag med sightseeing. Beundra det fascinerande och ständigt föränderliga ökenlandskapet längs vägen. Besök det nu renoverade gamla palatset som tillhörde Sheikh Zayed, Förenade Arabemiratens grundare. Besök därefter det prisbelönta Al Jahili Fort för att se den permanenta utställningen som ägnas åt den brittiska utforskaren Wilfred Thesiger, som korsade öknen Rub al-Khali två gånger under 1940-talet. Du kommer sedan att gå till Förenade Arabemiraternas äldsta Al Ain National Museum att upptäcka artefakter från det 6: e århundradet f.Kr. Bege dig till världsarvet Al Ain Oasis där din guide informerar dig om Falaj, ett gammalt underjordiskt bevattningssystem. Njut därefter av en fotosession på den lokala kamelmarknaden, som är den största i regionen, innan utflykten pausar för en utsökt lunch. Senare kommer du att göra ett sista stopp vid foten av berget Jebel Hafeet för en titt på de populära varma källorna innan utflykten återvänder till Dubai.

Från Dubai: Stadsrundtur i Al Ain

Från Dubai: Stadsrundtur i Al Ain

Följ med på en rundtur som tar dig till det grönaste av emiraten - Al Ain. Denna "trädgårdsstad" har ett populärt universitet och ligger 120 km från Dubai. När du anländer förundras du direkt över de grönskande odlingarna med grönsaker och dadelpalmer som finns i överflöd. Nästa mål är U.A.E:s största kamelmarknad, dit försäljare från hela Gulfregionen kommer för att köpa och sälja tävlingsdjur. Anländer till Hili Gardens, känt för arkeologiska utgrävningar från det tredje årtusendet f.Kr. och forntida gravar. Fortsätt mot Al Ain Museum och palmoasen där du kan se tusentals palmer som är så typiska för Arabien. Fortsätt till Jebel Hafeet - det högsta berget i U.A.E. Från Jebel Hafeet har man en fantastisk utsikt i fågelperspektiv och de varma källorna vid bergets fot skapar en bestående sinnesupplevelse. Ät en utsökt lunch och shoppa loss i köpcentret Al Ain innan ni återvänder till Dubai.

Al Ain stadsrundtur | Oasis, kulturarv och historiska landskap

Al Ain stadsrundtur | Oasis, kulturarv och historiska landskap

Följ med på en extraordinär heldagsutflykt till Al Ain och fördjupa dig i dess fängslande attraktioner. Al Jahili Fort: Ta ett steg in i historien på Al Jahili Fort, en fängslande fästning med anor från slutet av 1800-talet. Dess imponerande arkitektur och intrikata detaljer kommer att förflytta dig till en svunnen tid. På insidan kan du utforska utställningarna som belyser fortets betydelse för att skydda regionen, och lära dig mer om den lokala kulturen och det arv som det representerar. Oasen Al Ain: Upptäck den lugna skönheten i Al Ain Oasis, som finns med på Unescos världsarvslista. Gå genom de skuggiga gångarna omgivna av frodiga palmlundar och njut av den lugna atmosfären. Förundras över det traditionella bevattningssystemet falaj, som har försörjt denna oas i århundraden, och få en förståelse för de hållbara jordbruksmetoder som används i regionen. Berget Jebel Hafeet: Ge dig ut på en naturskön resa till Jebel Hafeet, den högsta toppen i Förenade Arabemiraten. När du klättrar upp kan du njuta av den hisnande utsikten över det omgivande ökenlandskapet och staden Al Ain. På bergets topp belönas du med panoramautsikt som sträcker sig så långt ögat kan se, vilket gör det till en perfekt plats för fotografering och reflektion. Kamelmarknaden: Upplev den livliga energin på kamelmarknaden, där handlare samlas för att köpa och sälja dessa magnifika varelser. Bevittna den livliga atmosfären, interagera med lokala handlare och lär dig om kamelernas djupt rotade betydelse i den emiratiska kulturen. Det är en unik kulturupplevelse som ger insikter i det traditionella sättet att leva. Al Ain Palace Museum: Utforska det överdådiga Al Ain Palace Museum, en gång residens för Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, den första presidenten i uae. Kliv in i kungligheternas värld när du beundrar den utsökta arkitekturen och inredningen. Upptäck de personliga tillhörigheterna, artefakterna och fotografierna som ger en inblick i Sheikh Zayeds och hans familjs liv och arv. Denna omfattande resa genom Al Ain utlovar en blandning av historia, natur, kultur och oförglömliga minnen.

Dubai: Previa 7-sitsig privat biluthyrning med förartjänst

Dubai: Previa 7-sitsig privat biluthyrning med förartjänst

Upplev den ultimata bekvämligheten med att utforska Dubai med en heldagscharter med privat bil och chaufför. Njut av luftkonditionerad komfort när du körs till dina önskade destinationer, utan att behöva åka taxi eller kollektivtrafik. Börja med bekväm upphämtning på hotellet i Dubai, följt av en lugn utforskning av staden i ditt privata fordon. Luta dig tillbaka, koppla av och njut av lyxen med personlig transport. I slutet av dagen släpper din chaufför av dig på ditt hotell, vilket garanterar en sömlös och stressfri upplevelse.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Al Ain

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Al Ain?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Al Ain:

Sevärdheterna i Al Ain du inte bör missa

De mest populära sevärdheterna i Al Ain

Att göra i Al Ain

Städer i Förenade Arabemiraten

Al Ain: Fler aktiviteter och sevärdheter

Al Ain: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Al Ain

Samlat omdöme

4.3
(367 recensioner)

Positiv upplevelse, vi hade turen att praktiskt taget ha en privat rundtur eftersom vi var de enda två registrerade (förmodligen för att det var lågsäsong, början av augusti). Vår guide var mycket snäll och professionell, han berikade resan med några förklaringar av platserna och attraktionerna som besöktes. Lunch som förväntat (buffé, kvalitet), bra och på ett hotell i Al Ain. Snäva deadlines för att kunna besöka Emiren av Al Ain på en enda dag med start från Dubai. Vi hade föredragit ett mer djupgående stopp på berget, tyvärr passerar vi bara på sluttningarna nära källan. Jag föreställer mig att under högsäsong och med mildare temperaturer är stoppet vid våren längre. Resan varar cirka 1h40 på vägen dit och samma sak på vägen tillbaka, totalt varade turen i 7 timmar.

hela turnén var så informativ och enheten till Al Ain var vacker. Jag rekommenderar starkt denna turné.