Saker att göra i
Akureyri

Våra mest rekommenderade saker att göra i Akureyri

Akureyri: 3 timmars klassisk rundtur med valsafari

1. Akureyri: 3 timmars klassisk rundtur med valsafari

Upplev den majestätiska skönheten hos Eyjafjordens knölvalar och annat marint liv i deras naturliga livsmiljö på en båtutflykt från Akureyri. Lyssna på guidens kommentarer och upptäck hur sommarsolens värme ger liv och gott om mat åt de överdimensionerade däggdjuren.  Ha fördel nytta av specialutbildade valsafari-guider som är experter på att upptäcka djuren. Lyssna medan de berättar om valarnas beteenden och svarar på alla dina frågor. Färdas ombord på ett specialmodifierat höghastighetsskepp för valsafari på Island. Med utrymmen för 200 passagerare erbjuds du spektakulära utsikter från dess biografliknande utsiktsplattformar. Slappna av ombord på båten och njut av rikligt med säten både inomhus och utomhus. Köp drycker och snacks under rundturen i fartygets bar och cafeteria. Upplev en trevlig och bekväm åktur, även vid fart, och dela ditt äventyr live på sociala medier med gratis wifi.

Från Akureyri: Tur till sjön Myvatn, kratrar och vattenfall

2. Från Akureyri: Tur till sjön Myvatn, kratrar och vattenfall

På vår tur till Myvatn-sjön, kratrarna och vattenfallen från Akureyri utforskar vi höjdpunkterna i denna magiska region och dess unika landskap. Denna region har upplevt intensiv vulkanisk aktivitet under årtusenden och detta har format och påverkat landskapet på fascinerande sätt. Vi njuter av ett stopp vid Góðafoss vatten, där vattnet faller i en 30 meter bred halvcirkel. Kontrasten mellan de skummande ilskna fallen och den svarta vulkaniska klippan är verkligen slående att beskåda. Góðafoss, eller gudarnas vattenfall, symboliserar övergången från dyrkan av hedniska gudar till att följa kristendomen. Vi utforskar de anmärkningsvärda pseudokratrarna som gränsar till sjön Mývatn. Dessa många gräsbevuxna kullar är inte som de ser ut vulkaniska kratrar. Ingen lava sprutade eller flöt för dem. De bildades snarare när lava flöt in i våtmarkerna som gränsar till sjön. Mötet mellan kokande magma och sjöns vatten resulterade i en ångexplosion i marken här, vilket gav dem deras kraterform. Vi njuter av en promenad genom Dimmuborgirs lavafält och beundrar de distinkta och märkliga formationerna av lavasten. Det är vanligt på Island att barn ser trollliknande former i lavasten. Námaskarð är ett kargt landskap som är märkt av kokande geotermiskt vatten med lerpölar. Upplev den starka lukten av svavel som hänger i luften här, men se till att hålla dig till de markerade vandringslederna. Efter denna underbara dag med att utforska Mývatn återvänder vi till Akureyri och släpper av dig på samma plats som du startade turen på morgonen. Vi är övertygade om att du kommer att ha älskat din dag med oss och att du kommer att ta med dig fantastiska minnen av Island vidare.

Árskógssandur: Båttur för valskådning

3. Árskógssandur: Båttur för valskådning

Den pittoreska byn Árskógssandur ligger på Eyjafjörðurs västra strand på Island och erbjuder hisnande vyer över de omgivande bergen och det lugna vattnet i fjorden. Eyjafjörður är en gynnsam livsmiljö för marint liv, så gynnsam att valar sågs på alla dessa turer 2016. På denna valskådningstur kommer du att glida genom det lugna havet i Eyjafjörður under ledning och expertis av en kvalificerad besättning. Turen är ungefär två och en halv timme lång. Denna tur ger dig den unika och exceptionella möjligheten att komma i kontakt med det magnifika djurlivet som finns på norra Island, framför allt de majestätiska valarna och sjöfåglarna. Incheckningen sker i receptionen på Hotel Kaldi.

Akureyri: 2 timmars valskådning med RIB-båt

4. Akureyri: 2 timmars valskådning med RIB-båt

Ha nöje av en två timmars tur för val- och fågelskådning med utgångspunkt från den flytande piren i Akureyri. Upplev och kom nära de otroliga knölvalarna i Eyjafjorden, med utgångspunkt från norra Islands huvudstad Akureyri. Med endast tolv passagerare på varje båt kan du ta del av ett unikt äventyr på en intim valskådningstur.   Med de specialtillverkade RIB-båtarna kan du komma närmare valarna och djurlivet än vad någon annan båt kan erbjuda. RIB-båtarna är snabba och små båtar som också tar dig snabbare till valarna och täcker ett större område när du letar efter det vilda livet. Det innebär större chans att se valar, delfiner och fåglar utan att störa dem i deras naturliga livsmiljö.Om du har en passion för naturen och älskar äventyr är detta rundturen för dig.

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

5. Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Utforska Island med hjälp av vår audioguide (talad av en riktig person) och lär dig mer om vad som gör ön speciell på över 340 stopp! GPS-utlöst smartphone-app för att få information längs vägen. Viktigt! Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med dessa instruktioner kan du ladda ner appen och installera audioguiden. Guiden kan laddas ner för offline-användning och den kan användas så många gånger du vill (på 1 telefon). Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en guide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen igen var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala reseguide till Island för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om land, folk och sevärdheter i alla delar av landet. Och allt är inläst av en riktig person. Guiden omfattar inte bara ringvägen och den gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, öst- och västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

6. Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

På den här underbara 6 timmar långa turen från Akureyri kan du besöka några av höjdpunkterna på norra Island och njuta av den typiska isländska upplevelsen, nämligen att bada utomhus i det naturligt uppvärmda vattnet i en geotermisk varm källa. Din tur börjar vid Akureyri´s kryssningsterminal. Vårt turschema är skräddarsytt för att passa dina dockningstider så du behöver inte oroa dig för att komma tillbaka sent till hamnen. Vi tillhandahåller även lunchpaket så att vi kan ägna mer tid åt sightseeing. Du kan välja mellan ett lunchpaket med kyckling eller vegansk lunch. Det är bara att meddela din guide i början av turen. Dagens första stopp är till den pittoreska omgivningen kring vattenfallet Góðdafoss. Vattenfallet är snurrigare än det är högt och kröker sig i en halvmåneform. Góðdafoss är anmärkningsvärt för sin symboliska roll i Islands historia, då en lokal hövding kastade sina hedniska statyer i fallet, vilket representerar det ögonblick då islänningarna antog kristendomen. Vi fortsätter till sjön Mývatn och ser detta unika landskap från en speciell utsiktsplats. Mývatnområdet och dess märkliga landskap påverkades kraftigt av vulkaniska krafter, med gamla utbrott som resulterade i de pseudokratrar som finns över hela sjön och dess omgivningar. Dagens höjdpunkt är utan tvekan vårt besök vid Mývatn naturbad, Nordens blå lagun. Vattnet här värms naturligt upp av geotermiska krafter under ytan och sägs ha helande egenskaper. Slappna av i de olika poolområdena och njut av den spektakulära utsikten över Mývatn. Vårt sista stopp för dagen är det geotermiska området Námaskarð. Här finns lerpooler och heta pooler överallt i området. Ånga och lukten av svavel dröjer sig kvar i området. Detta karga landskap verkar vara en värld ifrån de gröna kratrarna vid sjön Mývatn. Vi återvänder till Akureyri och vår tur avslutas vid ditt kryssningsfartyg.

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

7. Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Utforska de främsta naturattraktionerna längs Islands Diamond Circle Route på en guidad dagsutflykt från Akureyri. Se vattenfallen vid Dettifoss, besök den charmiga kustbyn Húsavík och mycket mer. Bord på en bekväm, luftkonditionerad buss vid kryssningsterminalen i Akureyri och gör dig redo för din heldag med sightseeing. Ditt första stopp, Goðafoss vattenfall. Bege dig över de mäktiga fallen och titta på när vattnet kaskaderar ner från 12 meters höjd. Gör det mesta av vandringslederna här och ta in en vy av fallen från flera olika utsiktspunkter. Nästan ska du ta dig till Ásbyrgi Canyon, en hästskoformad dal omgiven av vertikala klippor, innan du beger dig till vattenfallet Dettifoss, det näst största vattenfallet på Island sett till volym. Ta en paus från Islands dramatiska landskap med ett besök i den idylliska byn Húsavík och se stadens kyrka. Den här lilla träkyrkan ligger i hjärtat av byn och anses vara en av de vackraste i landet. Hoppa tillbaka ombord på bussen och åk till utsiktsplatsen Tjörnes klippan strax norr om Húsavík för att ta del av den fantastiska panoramautsikten över havet och Öxarfjörðurfjorden. Från denna plats beger du dig till det varma källområdet Námaskarð för att lära dig mer om landets gamla vulkanutbrott och se effekterna av den pågående geotermiska aktiviteten med egna ögon. Slutar du din rundtur på en hög nivå när du passerar den ikoniska sjön Mývatn, känd för sin skönhet och det märkliga omgivande landskapet, på väg tillbaka till kryssningsterminalen, där ditt isländska äventyr tar slut.

Akureyri: Goðafoss, Laufas & rundtur i julhuset

8. Akureyri: Goðafoss, Laufas & rundtur i julhuset

Gå ombord på en förtrollande resa genom de fascinerande landskapen och den rika historien på Island. Under hela turnén kommer kunniga guider att regalera dig med berättelser om islänningar, deras arv, humor och lokala traditioner, vilket gör det till ett idealiskt äventyr för familjer och alla som söker en minnesvärd utforskning av Islands dolda pärlor. Börja din resa med ett besök i det pittoreska Goðafoss-vattenfallet, där din kunniga guide kommer att ge insikter om islänningar, deras arv, humor och det lokala området och ta itu med eventuella frågor du kan ha. Efter att ha utforskat vattenfallet åker vi till det historiska Old Turf-huset Laufas och fortsätter sedan till det magiska julhuset, vilket gör det till en fantastisk turné för familjer. Goðafoss, som ligger i glaciärfloden Skjálfandafljót, har stor betydelse i isländsk historia. Legenden säger att en lokal hövding vid namn Þorgeir kastade statyer av hedniska gudar i vattenfallet efter att nationen antog kristendomen. Därför betyder namnet Goðafoss "gudarnas vattenfall." . Laufás ligger vid mynningen av floden Fnjóská i Eyjafjörður och exemplifierar en rik prästgård från tidigare tider. Den gamla torvklädda timmerbyggnaden går tillbaka till medeltiden, medan den nuvarande strukturen uppfördes mellan 1860 och 1877. När du utforskar de olika rummen och passagerna hittar du artefakter från Laufás hus och angränsande gårdar, vilket ger insikter i hur islänningarna levde fram till början av 1900-talet. Kyrkan i Laufás har en predikstol från 1698 och är en ödmjuk men ändå vacker representation av traditionella isländska kyrkor. Julhuset, en attraktion året runt, liknar en scen från en sagobok och förtrollar besökare med sin magiska trädgård. Inuti kommer du att välkomnas av en vedeld och de festliga sångerna och dofterna, även under sommarmånaderna. Passa på att leta reda på den gömda isländska julgubbens trollmor (Gryla) i hennes grotta. Julhuset och dess butik bräddar med semestermagi och skapar en härlig upplevelse för alla besökare. När du återvänder till staden väntar en kort sightseeingtur i Akureyri och avslutar denna fängslande utflykt.

Akureyri: Zipline-tur

9. Akureyri: Zipline-tur

Glerárgil (glasflodsklyftan) löper rakt genom Akureyri och skär staden på mitten. Du kan korsa floden via en bro eller en zipline. Vi föredrar Zipline! Vår äventyrsled via fem Ziplines och lätt vandring tar dig genom ett annars otillgängligt område av kanjonen. Alla våra ziplines tar dig över floden men varierar i längd, hastighet och plats. Turen är lämplig för hela familjen, en grupp vänner, par och ensamresenärer. Alla som vill uppleva en känsla av frihet och spänning. Vi träffas på vår basplats i staden Akureyri, som är lätt att nå till fots eller med bil. Våra guider hjälper dig att ta på dig säkerhetsutrustningen och informerar dig om turen och säkerhetsfrågor. Från basen vandrar vi 2-3 minuter till den första ziplinen. En guide zippar först över floden och gör sig redo att välkomna dig på landningsplattformen. Den andra guiden säkrar upp dig på ziplinen. På andra sidan vandrar vi 2 min. till nästa zipline och så vidare i 5 ziplines. I slutet av den femte och sista ziplinen är vandringen tillbaka till basen ca 10 minuter. Den totala turen tar 1-2 timmar beroende på gruppens storlek och nivå. När vi kommer tillbaka till basen hjälper våra guider dig ur säkerhetsutrustningen igen.

Tur till vattenfallet Goðafoss från Akureyri hamn

10. Tur till vattenfallet Goðafoss från Akureyri hamn

Följ med på en imponerande busstur från Akureyri hamn till det majestätiska vattenfallet Goðafoss, skräddarsydd för kryssningsresenärer som söker ett äventyr på 2 timmar och 30 minuter genom Islands nordliga underverk. Denna oledda utflykt låter dig utforska i din egen takt medan du njuter av informativ läsning och ljudmaterial som finns på engelska, tyska, franska och spanska. Resan börjar när du kliver av kryssningsfartyget och går ombord på en rymlig och bekväm buss som är redo att ta dig med på en oförglömlig upplevelse. Med avgång från Akureyri hamn har du tillgång till informativt läsmaterial på flera språk, vilket ökar din förståelse för de destinationer du kommer att stöta på. Resans höjdpunkt är det hisnande vattenfallet Goðafoss, som ofta kallas "gudarnas vattenfall". Beundra den mäktiga kaskaden och de grönskande omgivningarna, samtidigt som du lär dig om legenderna från vikingatiden som ger denna plats kulturell betydelse. När bussturen är slut ser vi till att du kommer säkert tillbaka till Akureyri Cruise Ship Port, så att du har gott om tid att ansluta till ditt kryssningsfartyg för avresa. Vi erbjuder också avlämning vid Forest Lagoon, Akureyris botaniska trädgård och Akureyris centrum, om du vill njuta av fritiden innan fartyget avgår. Alla dessa ligger inom gångavstånd från kryssningshamnen. Forest Lagoon erbjuder gratis transport tillbaka till Akureyri hamn.

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Akureyri

Akureyri: 3 timmars klassisk rundtur med valsafari

Akureyri: 3 timmars klassisk rundtur med valsafari

Upplev den majestätiska skönheten hos Eyjafjordens knölvalar och annat marint liv i deras naturliga livsmiljö på en båtutflykt från Akureyri. Lyssna på guidens kommentarer och upptäck hur sommarsolens värme ger liv och gott om mat åt de överdimensionerade däggdjuren.  Ha fördel nytta av specialutbildade valsafari-guider som är experter på att upptäcka djuren. Lyssna medan de berättar om valarnas beteenden och svarar på alla dina frågor. Färdas ombord på ett specialmodifierat höghastighetsskepp för valsafari på Island. Med utrymmen för 200 passagerare erbjuds du spektakulära utsikter från dess biografliknande utsiktsplattformar. Slappna av ombord på båten och njut av rikligt med säten både inomhus och utomhus. Köp drycker och snacks under rundturen i fartygets bar och cafeteria. Upplev en trevlig och bekväm åktur, även vid fart, och dela ditt äventyr live på sociala medier med gratis wifi.

Från Akureyri: Tur till sjön Myvatn, kratrar och vattenfall

Från Akureyri: Tur till sjön Myvatn, kratrar och vattenfall

På vår tur till Myvatn-sjön, kratrarna och vattenfallen från Akureyri utforskar vi höjdpunkterna i denna magiska region och dess unika landskap. Denna region har upplevt intensiv vulkanisk aktivitet under årtusenden och detta har format och påverkat landskapet på fascinerande sätt. Vi njuter av ett stopp vid Góðafoss vatten, där vattnet faller i en 30 meter bred halvcirkel. Kontrasten mellan de skummande ilskna fallen och den svarta vulkaniska klippan är verkligen slående att beskåda. Góðafoss, eller gudarnas vattenfall, symboliserar övergången från dyrkan av hedniska gudar till att följa kristendomen. Vi utforskar de anmärkningsvärda pseudokratrarna som gränsar till sjön Mývatn. Dessa många gräsbevuxna kullar är inte som de ser ut vulkaniska kratrar. Ingen lava sprutade eller flöt för dem. De bildades snarare när lava flöt in i våtmarkerna som gränsar till sjön. Mötet mellan kokande magma och sjöns vatten resulterade i en ångexplosion i marken här, vilket gav dem deras kraterform. Vi njuter av en promenad genom Dimmuborgirs lavafält och beundrar de distinkta och märkliga formationerna av lavasten. Det är vanligt på Island att barn ser trollliknande former i lavasten. Námaskarð är ett kargt landskap som är märkt av kokande geotermiskt vatten med lerpölar. Upplev den starka lukten av svavel som hänger i luften här, men se till att hålla dig till de markerade vandringslederna. Efter denna underbara dag med att utforska Mývatn återvänder vi till Akureyri och släpper av dig på samma plats som du startade turen på morgonen. Vi är övertygade om att du kommer att ha älskat din dag med oss och att du kommer att ta med dig fantastiska minnen av Island vidare.

Árskógssandur: Båttur för valskådning

Árskógssandur: Båttur för valskådning

Den pittoreska byn Árskógssandur ligger på Eyjafjörðurs västra strand på Island och erbjuder hisnande vyer över de omgivande bergen och det lugna vattnet i fjorden. Eyjafjörður är en gynnsam livsmiljö för marint liv, så gynnsam att valar sågs på alla dessa turer 2016. På denna valskådningstur kommer du att glida genom det lugna havet i Eyjafjörður under ledning och expertis av en kvalificerad besättning. Turen är ungefär två och en halv timme lång. Denna tur ger dig den unika och exceptionella möjligheten att komma i kontakt med det magnifika djurlivet som finns på norra Island, framför allt de majestätiska valarna och sjöfåglarna. Incheckningen sker i receptionen på Hotel Kaldi.

Akureyri: 2 timmars valskådning med RIB-båt

Akureyri: 2 timmars valskådning med RIB-båt

Ha nöje av en två timmars tur för val- och fågelskådning med utgångspunkt från den flytande piren i Akureyri. Upplev och kom nära de otroliga knölvalarna i Eyjafjorden, med utgångspunkt från norra Islands huvudstad Akureyri. Med endast tolv passagerare på varje båt kan du ta del av ett unikt äventyr på en intim valskådningstur.   Med de specialtillverkade RIB-båtarna kan du komma närmare valarna och djurlivet än vad någon annan båt kan erbjuda. RIB-båtarna är snabba och små båtar som också tar dig snabbare till valarna och täcker ett större område när du letar efter det vilda livet. Det innebär större chans att se valar, delfiner och fåglar utan att störa dem i deras naturliga livsmiljö.Om du har en passion för naturen och älskar äventyr är detta rundturen för dig.

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Utforska Island med hjälp av vår audioguide (talad av en riktig person) och lär dig mer om vad som gör ön speciell på över 340 stopp! GPS-utlöst smartphone-app för att få information längs vägen. Viktigt! Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med dessa instruktioner kan du ladda ner appen och installera audioguiden. Guiden kan laddas ner för offline-användning och den kan användas så många gånger du vill (på 1 telefon). Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en guide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen igen var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala reseguide till Island för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om land, folk och sevärdheter i alla delar av landet. Och allt är inläst av en riktig person. Guiden omfattar inte bara ringvägen och den gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, öst- och västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

På den här underbara 6 timmar långa turen från Akureyri kan du besöka några av höjdpunkterna på norra Island och njuta av den typiska isländska upplevelsen, nämligen att bada utomhus i det naturligt uppvärmda vattnet i en geotermisk varm källa. Din tur börjar vid Akureyri´s kryssningsterminal. Vårt turschema är skräddarsytt för att passa dina dockningstider så du behöver inte oroa dig för att komma tillbaka sent till hamnen. Vi tillhandahåller även lunchpaket så att vi kan ägna mer tid åt sightseeing. Du kan välja mellan ett lunchpaket med kyckling eller vegansk lunch. Det är bara att meddela din guide i början av turen. Dagens första stopp är till den pittoreska omgivningen kring vattenfallet Góðdafoss. Vattenfallet är snurrigare än det är högt och kröker sig i en halvmåneform. Góðdafoss är anmärkningsvärt för sin symboliska roll i Islands historia, då en lokal hövding kastade sina hedniska statyer i fallet, vilket representerar det ögonblick då islänningarna antog kristendomen. Vi fortsätter till sjön Mývatn och ser detta unika landskap från en speciell utsiktsplats. Mývatnområdet och dess märkliga landskap påverkades kraftigt av vulkaniska krafter, med gamla utbrott som resulterade i de pseudokratrar som finns över hela sjön och dess omgivningar. Dagens höjdpunkt är utan tvekan vårt besök vid Mývatn naturbad, Nordens blå lagun. Vattnet här värms naturligt upp av geotermiska krafter under ytan och sägs ha helande egenskaper. Slappna av i de olika poolområdena och njut av den spektakulära utsikten över Mývatn. Vårt sista stopp för dagen är det geotermiska området Námaskarð. Här finns lerpooler och heta pooler överallt i området. Ånga och lukten av svavel dröjer sig kvar i området. Detta karga landskap verkar vara en värld ifrån de gröna kratrarna vid sjön Mývatn. Vi återvänder till Akureyri och vår tur avslutas vid ditt kryssningsfartyg.

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Utforska de främsta naturattraktionerna längs Islands Diamond Circle Route på en guidad dagsutflykt från Akureyri. Se vattenfallen vid Dettifoss, besök den charmiga kustbyn Húsavík och mycket mer. Bord på en bekväm, luftkonditionerad buss vid kryssningsterminalen i Akureyri och gör dig redo för din heldag med sightseeing. Ditt första stopp, Goðafoss vattenfall. Bege dig över de mäktiga fallen och titta på när vattnet kaskaderar ner från 12 meters höjd. Gör det mesta av vandringslederna här och ta in en vy av fallen från flera olika utsiktspunkter. Nästan ska du ta dig till Ásbyrgi Canyon, en hästskoformad dal omgiven av vertikala klippor, innan du beger dig till vattenfallet Dettifoss, det näst största vattenfallet på Island sett till volym. Ta en paus från Islands dramatiska landskap med ett besök i den idylliska byn Húsavík och se stadens kyrka. Den här lilla träkyrkan ligger i hjärtat av byn och anses vara en av de vackraste i landet. Hoppa tillbaka ombord på bussen och åk till utsiktsplatsen Tjörnes klippan strax norr om Húsavík för att ta del av den fantastiska panoramautsikten över havet och Öxarfjörðurfjorden. Från denna plats beger du dig till det varma källområdet Námaskarð för att lära dig mer om landets gamla vulkanutbrott och se effekterna av den pågående geotermiska aktiviteten med egna ögon. Slutar du din rundtur på en hög nivå när du passerar den ikoniska sjön Mývatn, känd för sin skönhet och det märkliga omgivande landskapet, på väg tillbaka till kryssningsterminalen, där ditt isländska äventyr tar slut.

Akureyri: Goðafoss, Laufas & rundtur i julhuset

Akureyri: Goðafoss, Laufas & rundtur i julhuset

Gå ombord på en förtrollande resa genom de fascinerande landskapen och den rika historien på Island. Under hela turnén kommer kunniga guider att regalera dig med berättelser om islänningar, deras arv, humor och lokala traditioner, vilket gör det till ett idealiskt äventyr för familjer och alla som söker en minnesvärd utforskning av Islands dolda pärlor. Börja din resa med ett besök i det pittoreska Goðafoss-vattenfallet, där din kunniga guide kommer att ge insikter om islänningar, deras arv, humor och det lokala området och ta itu med eventuella frågor du kan ha. Efter att ha utforskat vattenfallet åker vi till det historiska Old Turf-huset Laufas och fortsätter sedan till det magiska julhuset, vilket gör det till en fantastisk turné för familjer. Goðafoss, som ligger i glaciärfloden Skjálfandafljót, har stor betydelse i isländsk historia. Legenden säger att en lokal hövding vid namn Þorgeir kastade statyer av hedniska gudar i vattenfallet efter att nationen antog kristendomen. Därför betyder namnet Goðafoss "gudarnas vattenfall." . Laufás ligger vid mynningen av floden Fnjóská i Eyjafjörður och exemplifierar en rik prästgård från tidigare tider. Den gamla torvklädda timmerbyggnaden går tillbaka till medeltiden, medan den nuvarande strukturen uppfördes mellan 1860 och 1877. När du utforskar de olika rummen och passagerna hittar du artefakter från Laufás hus och angränsande gårdar, vilket ger insikter i hur islänningarna levde fram till början av 1900-talet. Kyrkan i Laufás har en predikstol från 1698 och är en ödmjuk men ändå vacker representation av traditionella isländska kyrkor. Julhuset, en attraktion året runt, liknar en scen från en sagobok och förtrollar besökare med sin magiska trädgård. Inuti kommer du att välkomnas av en vedeld och de festliga sångerna och dofterna, även under sommarmånaderna. Passa på att leta reda på den gömda isländska julgubbens trollmor (Gryla) i hennes grotta. Julhuset och dess butik bräddar med semestermagi och skapar en härlig upplevelse för alla besökare. När du återvänder till staden väntar en kort sightseeingtur i Akureyri och avslutar denna fängslande utflykt.

Akureyri: Zipline-tur

Akureyri: Zipline-tur

Glerárgil (glasflodsklyftan) löper rakt genom Akureyri och skär staden på mitten. Du kan korsa floden via en bro eller en zipline. Vi föredrar Zipline! Vår äventyrsled via fem Ziplines och lätt vandring tar dig genom ett annars otillgängligt område av kanjonen. Alla våra ziplines tar dig över floden men varierar i längd, hastighet och plats. Turen är lämplig för hela familjen, en grupp vänner, par och ensamresenärer. Alla som vill uppleva en känsla av frihet och spänning. Vi träffas på vår basplats i staden Akureyri, som är lätt att nå till fots eller med bil. Våra guider hjälper dig att ta på dig säkerhetsutrustningen och informerar dig om turen och säkerhetsfrågor. Från basen vandrar vi 2-3 minuter till den första ziplinen. En guide zippar först över floden och gör sig redo att välkomna dig på landningsplattformen. Den andra guiden säkrar upp dig på ziplinen. På andra sidan vandrar vi 2 min. till nästa zipline och så vidare i 5 ziplines. I slutet av den femte och sista ziplinen är vandringen tillbaka till basen ca 10 minuter. Den totala turen tar 1-2 timmar beroende på gruppens storlek och nivå. När vi kommer tillbaka till basen hjälper våra guider dig ur säkerhetsutrustningen igen.

Tur till vattenfallet Goðafoss från Akureyri hamn

Tur till vattenfallet Goðafoss från Akureyri hamn

Följ med på en imponerande busstur från Akureyri hamn till det majestätiska vattenfallet Goðafoss, skräddarsydd för kryssningsresenärer som söker ett äventyr på 2 timmar och 30 minuter genom Islands nordliga underverk. Denna oledda utflykt låter dig utforska i din egen takt medan du njuter av informativ läsning och ljudmaterial som finns på engelska, tyska, franska och spanska. Resan börjar när du kliver av kryssningsfartyget och går ombord på en rymlig och bekväm buss som är redo att ta dig med på en oförglömlig upplevelse. Med avgång från Akureyri hamn har du tillgång till informativt läsmaterial på flera språk, vilket ökar din förståelse för de destinationer du kommer att stöta på. Resans höjdpunkt är det hisnande vattenfallet Goðafoss, som ofta kallas "gudarnas vattenfall". Beundra den mäktiga kaskaden och de grönskande omgivningarna, samtidigt som du lär dig om legenderna från vikingatiden som ger denna plats kulturell betydelse. När bussturen är slut ser vi till att du kommer säkert tillbaka till Akureyri Cruise Ship Port, så att du har gott om tid att ansluta till ditt kryssningsfartyg för avresa. Vi erbjuder också avlämning vid Forest Lagoon, Akureyris botaniska trädgård och Akureyris centrum, om du vill njuta av fritiden innan fartyget avgår. Alla dessa ligger inom gångavstånd från kryssningshamnen. Forest Lagoon erbjuder gratis transport tillbaka till Akureyri hamn.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Akureyri

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Akureyri?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Akureyri:

Sevärdheterna i Akureyri du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Akureyri?

De bästa dagsturerna från Akureyri:

Se alla dagsturer från Akureyri på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Akureyri

Att göra i Akureyri

Städer i Island

Akureyri: Fler aktiviteter och sevärdheter

Akureyri: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Akureyri

Samlat omdöme

4.5
(927 recensioner)

Helt fantastisk upplevelse! Vi såg olika valar, ibland till och med 3 eller 4 samtidigt. Turen i den lilla båten var superkall (vi var där i oktober), men det var helt okej med varma kostymerna - men jag skulle även rekommendera varma handskar, halsduk och mössa ;) Man får inte ta med sig ryggsäckar, men du kan ta med mobiltelefoner och kameror ta båten för att ta videor och bilder. Men vår guide tog också fantastiska bilder, som vi fick i slutet av turen. Du har bra utsikt från varje sittplats. Första raden är mycket blåsigt/kallt ;) Du måste dock vara medveten om att valar är djur och du kan aldrig garantera en iakttagelse. Man ska också ha tur med vädret: regnar det rejält kan jag tänka mig att det inte blir lika kul. Vi hade tur och hade perfekt väder, bra guider och en fantastisk upplevelse! Det är dyrt, men värt vartenda öre och vi skulle boka det igen när som helst! :)

Helt fenomenal reseguide, mycket kunnig och angelägen om att komma runt alla kunder för att se om det fanns något han kunde göra. Lyckades se 2 puckelryggar i fjorden Akureyri, bra med tanke på att det är vinter.

Det var hisnande. Från knölvalar till tumlare till sälar och olika fåglar. Allt ingår. Plus en varm dryck och massor av intressant information från guiden. Helt enkelt bra och rekommenderas varmt!

Det har varit en otrolig upplevelse. Chayenne var en fantastisk reseguide och vi fick se sååå många valar på den turen. En gång i livet upplevelse. ♥️

En fantastisk upplevelse! Allt vackert! Vi såg 9 valar och vi var väldigt nära! En passerade under vår jolle! Högt rekommenderad