Våra mest rekommenderade saker att göra i Akureyri

Akureyri: 3 timmars klassisk rundtur med valsafari

1. Akureyri: 3 timmars klassisk rundtur med valsafari

Upplev den majestätiska skönheten hos Eyjafjordens knölvalar och annat marint liv i deras naturliga livsmiljö på en båtutflykt från Akureyri. Lyssna på guidens kommentarer och upptäck hur sommarsolens värme ger liv och gott om mat åt de överdimensionerade däggdjuren.  Ha fördel nytta av specialutbildade valsafari-guider som är experter på att upptäcka djuren. Lyssna medan de berättar om valarnas beteenden och svarar på alla dina frågor. Färdas ombord på ett specialmodifierat höghastighetsskepp för valsafari på Island. Med utrymmen för 200 passagerare erbjuds du spektakulära utsikter från dess biografliknande utsiktsplattformar. Slappna av ombord på båten och njut av rikligt med säten både inomhus och utomhus. Köp drycker och snacks under rundturen i fartygets bar och cafeteria. Upplev en trevlig och bekväm åktur, även vid fart, och dela ditt äventyr live på sociala medier med gratis wifi.

Från Akureyri: Tur till sjön Myvatn, kratrar och vattenfall

2. Från Akureyri: Tur till sjön Myvatn, kratrar och vattenfall

På vår tur till Myvatn-sjön, kratrarna och vattenfallen från Akureyri utforskar vi höjdpunkterna i denna magiska region och dess unika landskap. Denna region har upplevt intensiv vulkanisk aktivitet under årtusenden och detta har format och påverkat landskapet på fascinerande sätt. Vi njuter av ett stopp vid Góðafoss vatten, där vattnet faller i en 30 meter bred halvcirkel. Kontrasten mellan de skummande ilskna fallen och den svarta vulkaniska klippan är verkligen slående att beskåda. Góðafoss, eller gudarnas vattenfall, symboliserar övergången från dyrkan av hedniska gudar till att följa kristendomen. Vi utforskar de anmärkningsvärda pseudokratrarna som gränsar till sjön Mývatn. Dessa många gräsbevuxna kullar är inte som de ser ut vulkaniska kratrar. Ingen lava sprutade eller flöt för dem. De bildades snarare när lava flöt in i våtmarkerna som gränsar till sjön. Mötet mellan kokande magma och sjöns vatten resulterade i en ångexplosion i marken här, vilket gav dem deras kraterform. Vi njuter av en promenad genom Dimmuborgirs lavafält och beundrar de distinkta och märkliga formationerna av lavasten. Det är vanligt på Island att barn ser trollliknande former i lavasten. Námaskarð är ett kargt landskap som är märkt av kokande geotermiskt vatten med lerpölar. Upplev den starka lukten av svavel som hänger i luften här, men se till att hålla dig till de markerade vandringslederna. Efter denna underbara dag med att utforska Mývatn återvänder vi till Akureyri och släpper av dig på samma plats som du startade turen på morgonen. Vi är övertygade om att du kommer att ha älskat din dag med oss och att du kommer att ta med dig fantastiska minnen av Island vidare.

Árskógssandur: Båttur för valskådning

3. Árskógssandur: Båttur för valskådning

Den pittoreska byn Árskógssandur ligger på Eyjafjörðurs västra strand på Island och erbjuder hisnande vyer över de omgivande bergen och det lugna vattnet i fjorden. Eyjafjörður är en gynnsam livsmiljö för marint liv, så gynnsam att valar sågs på alla dessa turer 2016. På denna valskådningstur kommer du att glida genom det lugna havet i Eyjafjörður under ledning och expertis av en kvalificerad besättning. Turen är ungefär två och en halv timme lång. Denna tur ger dig den unika och exceptionella möjligheten att komma i kontakt med det magnifika djurlivet som finns på norra Island, framför allt de majestätiska valarna och sjöfåglarna. Incheckningen sker i receptionen på Hotel Kaldi.

Akureyri: 2 timmars valskådning med RIB-båt

4. Akureyri: 2 timmars valskådning med RIB-båt

Ha nöje av en två timmars tur för val- och fågelskådning med utgångspunkt från den flytande piren i Akureyri. Upplev och kom nära de otroliga knölvalarna i Eyjafjorden, med utgångspunkt från norra Islands huvudstad Akureyri. Med endast tolv passagerare på varje båt kan du ta del av ett unikt äventyr på en intim valskådningstur.   Med de specialtillverkade RIB-båtarna kan du komma närmare valarna och djurlivet än vad någon annan båt kan erbjuda. RIB-båtarna är snabba och små båtar som också tar dig snabbare till valarna och täcker ett större område när du letar efter det vilda livet. Det innebär större chans att se valar, delfiner och fåglar utan att störa dem i deras naturliga livsmiljö.Om du har en passion för naturen och älskar äventyr är detta rundturen för dig.

Island: Hela ön Självguidad Audioguide

5. Island: Hela ön Självguidad Audioguide

Med Islands kompletta audioguide får du all information som en reseguide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen av var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så ingenting står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala Island reseguide för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om landet, folket och sevärdheterna i alla delar av landet. Den omfattar inte bara Ringvägen och Gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, Öst- och Västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

6. Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

På den här underbara 6 timmar långa turen från Akureyri kan du besöka några av höjdpunkterna på norra Island och njuta av den typiska isländska upplevelsen, nämligen att bada utomhus i det naturligt uppvärmda vattnet i en geotermisk varm källa. Din tur börjar vid Akureyri´s kryssningsterminal. Vårt turschema är skräddarsytt för att passa dina dockningstider så du behöver inte oroa dig för att komma tillbaka sent till hamnen. Vi tillhandahåller även lunchpaket så att vi kan ägna mer tid åt sightseeing. Du kan välja mellan ett lunchpaket med kyckling eller vegansk lunch. Det är bara att meddela din guide i början av turen. Dagens första stopp är till den pittoreska omgivningen kring vattenfallet Góðdafoss. Vattenfallet är snurrigare än det är högt och kröker sig i en halvmåneform. Góðdafoss är anmärkningsvärt för sin symboliska roll i Islands historia, då en lokal hövding kastade sina hedniska statyer i fallet, vilket representerar det ögonblick då islänningarna antog kristendomen. Vi fortsätter till sjön Mývatn och ser detta unika landskap från en speciell utsiktsplats. Mývatnområdet och dess märkliga landskap påverkades kraftigt av vulkaniska krafter, med gamla utbrott som resulterade i de pseudokratrar som finns över hela sjön och dess omgivningar. Dagens höjdpunkt är utan tvekan vårt besök vid Mývatn naturbad, Nordens blå lagun. Vattnet här värms naturligt upp av geotermiska krafter under ytan och sägs ha helande egenskaper. Slappna av i de olika poolområdena och njut av den spektakulära utsikten över Mývatn. Vårt sista stopp för dagen är det geotermiska området Námaskarð. Här finns lerpooler och heta pooler överallt i området. Ånga och lukten av svavel dröjer sig kvar i området. Detta karga landskap verkar vara en värld ifrån de gröna kratrarna vid sjön Mývatn. Vi återvänder till Akureyri och vår tur avslutas vid ditt kryssningsfartyg.

Akureyri: Zipline-tur

7. Akureyri: Zipline-tur

Glerárgil (glasflodsklyftan) löper rakt genom Akureyri och skär staden på mitten. Du kan korsa floden via en bro eller en zipline. Vi föredrar Zipline! Vår äventyrsled via fem Ziplines och lätt vandring tar dig genom ett annars otillgängligt område av kanjonen. Alla våra ziplines tar dig över floden men varierar i längd, hastighet och plats. Turen är lämplig för hela familjen, en grupp vänner, par och ensamresenärer. Alla som vill uppleva en känsla av frihet och spänning. Vi träffas på vår basplats i staden Akureyri, som är lätt att nå till fots eller med bil. Våra guider hjälper dig att ta på dig säkerhetsutrustningen och informerar dig om turen och säkerhetsfrågor. Från basen vandrar vi 2-3 minuter till den första ziplinen. En guide zippar först över floden och gör sig redo att välkomna dig på landningsplattformen. Den andra guiden säkrar upp dig på ziplinen. På andra sidan vandrar vi 2 min. till nästa zipline och så vidare i 5 ziplines. I slutet av den femte och sista ziplinen är vandringen tillbaka till basen ca 10 minuter. Den totala turen tar 1-2 timmar beroende på gruppens storlek och nivå. När vi kommer tillbaka till basen hjälper våra guider dig ur säkerhetsutrustningen igen.

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

8. Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Utforska de främsta naturattraktionerna längs Islands Diamond Circle Route på en guidad dagsutflykt från Akureyri. Se vattenfallen vid Dettifoss, besök den charmiga kustbyn Húsavík och mycket mer. Bord på en bekväm, luftkonditionerad buss vid kryssningsterminalen i Akureyri och gör dig redo för din heldag med sightseeing. Ditt första stopp, Goðafoss vattenfall. Bege dig över de mäktiga fallen och titta på när vattnet kaskaderar ner från 12 meters höjd. Gör det mesta av vandringslederna här och ta in en vy av fallen från flera olika utsiktspunkter. Nästan ska du ta dig till Ásbyrgi Canyon, en hästskoformad dal omgiven av vertikala klippor, innan du beger dig till vattenfallet Dettifoss, det näst största vattenfallet på Island sett till volym. Ta en paus från Islands dramatiska landskap med ett besök i den idylliska byn Húsavík och se stadens kyrka. Den här lilla träkyrkan ligger i hjärtat av byn och anses vara en av de vackraste i landet. Hoppa tillbaka ombord på bussen och åk till utsiktsplatsen Tjörnes klippan strax norr om Húsavík för att ta del av den fantastiska panoramautsikten över havet och Öxarfjörðurfjorden. Från denna plats beger du dig till det varma källområdet Námaskarð för att lära dig mer om landets gamla vulkanutbrott och se effekterna av den pågående geotermiska aktiviteten med egna ögon. Slutar du din rundtur på en hög nivå när du passerar den ikoniska sjön Mývatn, känd för sin skönhet och det märkliga omgivande landskapet, på väg tillbaka till kryssningsterminalen, där ditt isländska äventyr tar slut.

Akureyri: Goðafoss, Laufas & rundtur i julhuset

9. Akureyri: Goðafoss, Laufas & rundtur i julhuset

Gå ombord på en förtrollande resa genom de fascinerande landskapen och den rika historien på Island. Under hela turnén kommer kunniga guider att regalera dig med berättelser om islänningar, deras arv, humor och lokala traditioner, vilket gör det till ett idealiskt äventyr för familjer och alla som söker en minnesvärd utforskning av Islands dolda pärlor. Börja din resa med ett besök i det pittoreska Goðafoss-vattenfallet, där din kunniga guide kommer att ge insikter om islänningar, deras arv, humor och det lokala området och ta itu med eventuella frågor du kan ha. Efter att ha utforskat vattenfallet åker vi till det historiska Old Turf-huset Laufas och fortsätter sedan till det magiska julhuset, vilket gör det till en fantastisk turné för familjer. Goðafoss, som ligger i glaciärfloden Skjálfandafljót, har stor betydelse i isländsk historia. Legenden säger att en lokal hövding vid namn Þorgeir kastade statyer av hedniska gudar i vattenfallet efter att nationen antog kristendomen. Därför betyder namnet Goðafoss "gudarnas vattenfall." . Laufás ligger vid mynningen av floden Fnjóská i Eyjafjörður och exemplifierar en rik prästgård från tidigare tider. Den gamla torvklädda timmerbyggnaden går tillbaka till medeltiden, medan den nuvarande strukturen uppfördes mellan 1860 och 1877. När du utforskar de olika rummen och passagerna hittar du artefakter från Laufás hus och angränsande gårdar, vilket ger insikter i hur islänningarna levde fram till början av 1900-talet. Kyrkan i Laufás har en predikstol från 1698 och är en ödmjuk men ändå vacker representation av traditionella isländska kyrkor. Julhuset, en attraktion året runt, liknar en scen från en sagobok och förtrollar besökare med sin magiska trädgård. Inuti kommer du att välkomnas av en vedeld och de festliga sångerna och dofterna, även under sommarmånaderna. Passa på att leta reda på den gömda isländska julgubbens trollmor (Gryla) i hennes grotta. Julhuset och dess butik bräddar med semestermagi och skapar en härlig upplevelse för alla besökare. När du återvänder till staden väntar en kort sightseeingtur i Akureyri och avslutar denna fängslande utflykt.

Akureyri: Norrskenstur

10. Akureyri: Norrskenstur

Vi hämtar dig från ditt hotell på kvällen och tillsammans ger vi oss ut på jakt efter norrskenet på himlen. Uppkallad efter den romerska gudinnan Aurora virvlar dessa färgglada ljus runt på himlen i en dramatisk dans och lämnar olika mönster och former. Vi kör bort från de elektriska gatubelysningarna i Akureyri på vår norrskensjakt. När vi väl hittar ljusen ser vi till att du får god tid på dig att både ta in denna skönhet och ta så bra bilder som möjligt av den. Norrskenet har haft ett antal namn genom historien. Grekerna kallade fenomenet för "andarnas dans". I Europa, under medeltiden, trodde man allmänt att dessa ljus var ett tecken från Gud. Den gamla isländska folksagan berättar om änglarna som dansar i himlen och vars klänningar antas skapa dessa magnifika former av ljus på himlen.

Lägg till datum

Saker att göra i
Akureyri

Alla aktiviteter

53 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Akureyri

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Akureyri

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Akureyri?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Akureyri:

Vilka är de bästa dagsturerna från Akureyri?

De bästa dagsturerna från Akureyri:

Húsavík

Akureyri: Fler aktiviteter och sevärdheter

Akureyri: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Akureyri

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 927 omdömen

Vi njöt verkligen av turnén. Båten blev inte trångt med folk, varma drycker fanns tillgängliga & andra sätt att värma upp (t.ex. filtar). Vår guide var fantastisk och berättade mycket om valarna. Klä dig riktigt bra i dåligt väder, det blir ganska kallt på grund av motvinden :)

En bra erfarenhet. Besättningen var välinformerad och mycket trevlig. Det finns kostymer i alla storlekar så att ingen behöver frysa. Uppmärksamhet ägnas åt miljöskydd, vad mer kan man begära!!!

Perfekt från början till slut vad gäller organisation och vänlighet. Vi var tvungna att ändra tiden, för det var ingen där tidigt på eftermiddagen, men även med bytet var allt perfekt

Bra organisation, tillräckligt med kostymer tillgängliga. Mycket information om turnén. Vi såg inga valar men fick en kupong för en ny tur, giltig i två år.

Vi hade sån tur med både väder och valar! vi såg både knölvalar rätt nära båten och flasknosvalar som ska vara rätt ovanliga att se!