Saker att göra i
Ajaccio

Våra mest rekommenderade saker att göra i Ajaccio

Från Ajaccio/Porticcio:Båttur i Ajaccio och Sanguinairesbukten

Från Ajaccio/Porticcio:Båttur i Ajaccio och Sanguinairesbukten

Bestig en båttur och ta del av sevärdheterna längs Ajaccios norra strand, inklusive Tino Rossi-huset, det grekiska kapellet, Marin-kyrkogården och citadellet. Se Parata-tornet och Sanguinaires-öarna, som är ett Natura 2000-område. Under rundturen får du ta del av kommentarer om Ajacciobukten och stadens historia. Stanna till vid Mezumare, den största ön i Sanguinaires-arkipelagen, som endast kan nås med båt. Ön är hemvist för ett antal sällsynta djurarter. Njut av ett 1 timmes uppehåll för att bada eller för en promenad till Alphonse Daudets fyr och semafore. Du kommer också att se ruinerna av Lazaretto, som användes av korallfiskare, i karantän efter att ha återvänt från Afrika.

Ajaccio/Porticcio: Scandola naturreservat guidad båttur

Ajaccio/Porticcio: Scandola naturreservat guidad båttur

Segla från Ajaccio eller Porticcio på en heldagsbåtstur till naturreservatet Scandola, som är ett av UNESCO:s världsarv, och till Portobukten. Upplev en av de sista Medelhavs-enklaverna som ger skydd åt endemisk flora och fågelliv. Stanna till i kustbyn Girolata och utforska den avskilda byn i 2 timmar. Hitta en trevlig restaurang för lunch eller njut av en picknick på stranden. På vintern blir byn ett virtuellt bakvatten med endast cirka 15 invånare. Våga dig sedan in i Calanche de Piana för att upptäcka ett enastående landskap av rosa granitklippor som under århundradena formats av temperaturväxlingar, starka vindar och havsstänk. Utforska den geologiska mångfalden och den unika placeringen av klipporna som ger området en särskild aspekt.

Ajaccio: Stadens höjdpunkter och kusten Busstur med öppet tak

Ajaccio: Stadens höjdpunkter och kusten Busstur med öppet tak

Njut av en 360-graders vy över den kejserliga staden med en buss med öppen topp. Avresa från Square Foch, kör längs De Gaulle-torget med statyn av Napoleon med sina fyra bröder. Åk sedan längs Austerlitz-torget och se Casone-monumentet som är tillägnat Napoleon I. Fortsätt din upptäckt längs Sanguinaires kustväg för att njuta av de vackra vyerna över Ajacciobukten. Anländer till Parata-punkten för ett 20-30 minuters stopp och uppskattar det exceptionella panorama över skärgården. Endast eftermiddagsavgångar kan bokas online, men vi erbjuder också morgonavgångar. Bokningar på plats.

Från Ajaccio eller Porticcio: Dagstur till Bonifacio med båt

Från Ajaccio eller Porticcio: Dagstur till Bonifacio med båt

Upptäck de dramatiska landskapen på Korsikas sydkust ombord på en kryssningsbåt från Ajaccio på en heldagstur till kommunen Bonifacio och dess legendariska klippformationer. Kryssa in i Valinco-golfen för en hisnande utsikt över kusten. Se den berömda lejonformade klippan Roccapina och mycket mer. Dra nytta av en informativ kommentar om Korsikas historia och dess traditioner längs vägen. Få en närmare titt på klippskulpturen av Aragoniens kungs trappa, som enligt legenden grävdes av Alfonso V:s trupper på en enda natt under den misslyckade belägringen av Bonifacio 1420. Begejdra havsgrottorna i form av Napoleons hatt och havsstacken Grain de Sable. Vid ankomsten till Bonifacio får du 4 timmar på fritiden för att utforska och hitta ett trevligt ställe för lunch. Ta minitåget från hamnen till citadellet i den övre staden och tillbaka när det passar dig. Kommunen ligger direkt vid Medelhavet och skiljs från Sardinien av Bonifaciosundet och är känd för sina idylliska stränder och höga klippor.

Från Ajaccio: Båttur till Sanguinairesöarna med aperitif

Från Ajaccio: Båttur till Sanguinairesöarna med aperitif

Upptäck de vackraste platserna på Korsika på en båttur från Ajaccio eller Porticcio. Stig ombord på en halvt styv snabbbåt med en kvalificerad kapten. Titta på solnedgången över skärgården Sanguinairesöarna, njut av en badpaus och njut av vin och en aperitif ombord. Avgå från Ajaccio och nå Sanguinairesöarna på 30 minuter. Lägg till i ca 1 timme vid Grande Sanguinaire. Besök fyren till fots och njut av 360 graders utsikt från toppen. Ta sedan en badpaus i det kristallklara vattnet. När du återvänder kan du njuta av en charkprovning och rosévin som din kapten har förberett. Lyssna på korsikanska polyfonier medan du njuter av det omgivande medelhavslandskapet. Tillbringa ytterligare lite tid med att koppla av i det varma, kristallklara vattnet och återvänd sedan till Ajaccio eller Porticcio.

Från Ajaccio eller Porticcio: Sanguinaires Islands Sunset Tour

Från Ajaccio eller Porticcio: Sanguinaires Islands Sunset Tour

Besök Ajacciobukten med en mellanlandning på huvudön Iles Sanguinaires Mezzu Mare. Njut av en provsmakning av korsikanskt vin och charkuterier vid solnedgången med kommentarer från kaptenen om legenderna kring Iles Sanguinaires skärgård. Möt din kapten och gå ombord på ett unikt fartyg som inte bara är populärt hos armén och polisen utan även hos narkotikasmugglare. Den är känd för sin snabbhet och allmänna robusthet, upptäck ett äventyr ombord på en båt som är utformad för att klara av alla typer av väder och förhållanden. Hör berättelser om olyckor och extraordinärt från din kapten när du åker havets 4X4 mot skärgården Iles Sanguinaires. Ta del av det vackra naturlandskapet och ge dig in i äventyret.

Sightseeing i Ajaccio

Sightseeing i Ajaccio

Avresa från Place Foch och kör längs De Gaulle Square för att se statyn av Napoleon Bonaparte, Ajaccios mest kända figur, och hans 4 bröder. Längs Austerlitz-torget, se Casone-monumentet, tillägnad Napoleon Bonaparte. Resa längs Sanguinaires kustväg för att njuta av den vackra utsikten över Ajacciobukten. Anländer till Pointe de la Parata med sin fantastiska havsutsikt och närbilder av Sanguinairesöarna. Kör tillbaka till staden med utsikt över stränderna, monumenten, kyrkogården vid havet och citadellet. Endast eftermiddagsavgångar kan bokas online, men vi erbjuder även morgonavgångar. Bokningar på plats.

Ajaccio/Porticcio: Sanguinaires solnedgångskryssning och vinprovning

Ajaccio/Porticcio: Sanguinaires solnedgångskryssning och vinprovning

Under den här tre timmar långa båtturen får du se sevärdheter längs Ajaccios norra strand, bland annat Tino Rossi-huset, det grekiska kapellet, Marin-kyrkogården och citadellet. Du kommer fram till Sanguinairesöarna precis i tid för att beundra solnedgången från båten. Njut av en korsikansk vinprovning som kommenteras av en sommelier och en lokal vinodlare. Du kommer att upptäcka vita, röda och roséviner från Ajaccioregionen. Skäm bort dig själv med en buffé med typiska och lokala produkter, som korsikansk skinka, ost, svenskt mangoldpaj och söta ostbitar, medan du lyssnar till lokala musikers gitarrer.

Självguidad tur med elcykel i Ajaccio längs turkosa vatten

Självguidad tur med elcykel i Ajaccio längs turkosa vatten

Från APPEBIKE SHOP i Charles Ornano Port hämtar du din avancerade elcykel, utrustad med en Bosch-motor. Med hjälp av elcykeln kan du besöka Napoleon-platserna, gamla stan, Sanguinaires-öarna och den underbara bukten Capo di Feno. På bara tre och en halv timme kan du upptäcka många platser på ön, inklusive Bonapartes hus där Napoleon föddes och tillbringade sin ungdom. Utanför stadskärnan kan du besöka det genuesiska tornet Parata och få en fantastisk panoramautsikt över Sanguinaires-öarna och sedan fortsätta till de vackra stränderna Grand Capo och Petit Capo. Minsta höjd för cyklister : 1M55 (5,1 fot)

Ajaccio: Upplevelse i Napoleons grotta med korsikansk måltid

Ajaccio: Upplevelse i Napoleons grotta med korsikansk måltid

I Napoleongrottan kan du exklusivt ta del av Napoleon Bonapartes liv från hans barndom i Ajaccio till hans höjdpunkt. Kom och upplev denna unika upplevelse i en atypisk miljö i en 1700-talsatmosfär. en flerspråkig upptäckt. Du har två alternativ: Du kan välja mellan två alternativ: Upptäcktsformeln med en valfri dryck - Enkelpris 15 euro per person - gratis för barn upp till 7 år. Den kompletta formeln med korsikansk måltid och dryck ingår - Pris per person: vuxen 45 € - barn 8-12 år 28 € - gratis upp till 7 år. (se bifogade uppgifter): Runt en korsikansk måltid (drycker ingår). En autentisk smakupplevelse Spuntinu representerar traditionellt korsikanernas måltid och har i århundraden varit en gemensam stund av samvaro och delaktighet. Vår korsikanska måltid: Välkomnande aperitif Lök och mangold-donuts Korsikansk chark (skinka, korv, coppa, lonzu) sortiment av korsikanska ostar och fikonmarmelad Valnötssallad traditionellt lantligt bröd säsongsbetonad efterrätt 20 cl vin eller 25 cl öl (vuxen) eller 33 cl läsk vattenskål kaffe Barn (upp till 12 år): samma lätta meny säsongsbetonad efterrätt 33 cl läsk Möjlighet att anpassa mellanmålet (religioner, allergier, vegetarianer osv.). Luftkonditionerat rum. Kom och upptäck Napoleon-grottan i hjärtat av Ajaccios gamla stad i närheten av museet för Napoleon Bonapartes födelseort - 4 rue saint Charles - 20000 Ajaccio.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Ajaccio

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Ajaccio?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Ajaccio:

Sevärdheterna i Ajaccio du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Ajaccio?

De bästa dagsturerna från Ajaccio:

Se alla dagsturer från Ajaccio på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Ajaccio?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Ajaccio?

Se alla erbjudanden och rabatter i Ajaccio på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Ajaccio

Att göra i Ajaccio

Städer i Frankrike

Ajaccio: Fler aktiviteter och sevärdheter

Ajaccio: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Ajaccio

Samlat omdöme

4.3
(2 662 recensioner)

Det var en trevlig rundtur för en första överblick. Vi kunde enkelt byta till buss 1 timme tidigare på plats. Förklaringarna sprang (som förväntat) från bandet, var på tyska och franska och helt tillräckliga för syftet med den korta resan. Sammantaget att rekommendera utan begränsningar, eftersom priset (12€) är rimligt.

Vi hade verkligen uppskattat ett tystare transportmedel än bussen som fick gå på diesel. Ibland kunde vi inte höra något från ljudguidens kommentar! Staden Ajaccio är redan väl förorenad på grund av trafiktätheten. Vi blev också mycket förvånade över att kommunen inte ansträngde sig mer för att hejda denna massa bilar!

Det var precis vad vi behövde. En relativt snabb rundtur i höjdpunkterna i historiska Ajaccio och Iles Sanguiniers (sp?). Bussen var trevlig, översta däcket var delat mellan sol och skugga och vår chaufför var expert. En mycket trevlig tid till ett mycket rimligt pris.

Guiden var tydlig, vi hörde honom bra. Föraren tog sig tid att stanna lite vid sidan av vägen så att vi kunde uppskatta landskapen. 20 min stopp, tillräckligt för att äta en glass och doppa fötterna i havet jag rekommenderar det verkligen för det kostar bara 12€

Vi hade ett kryssningsfartygstopp. Utmärkt val för ett besök i Ajaccio Vi kunde få en bra överblick över denna magnifika ö på en timme! Allt var perfekt och i tid!