Abu Dhabi
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Abu Dhabi

Se alla upplevelser i Abu Dhabi

Toppsevärdheter i Abu Dhabi

De bästa sakerna att se och göra i Abu Dhabi

Abu Dhabi är världens rikaste stad och slår verkligen alla rekord. Den ofattbara lyxen och alla roliga nöjen drar besökare från världens alla hörn. Här är tio av de exklusiva skatter som väntar på dig där.

Sheikh Zayed-moskén

Sheikh Zayed-moskén

Över 100 meter höga minareter, 82 kupoler i vit marmor och en av världens största handknutna mattor – Abu Dhabis världsberömda Sheijh Zayed-moské är verkligen något i särklass.

Yas
Foto: Sarah_Ackerman (CC BY 2.0)

Yas

Ön Yas är nöjesmetropolen som har allt från lyxhotell till Formel 1-tävlingar till äventyrsbad.

Ferrari World Abu Dhabi

Ferrari World Abu Dhabi

Ferrari World i Abu Dhabi är världens största inomhusnöjespark. Bland dess många magkittlande åk ingår Formula Rossa, som med sina 240 kilometer i timmen är världens snabbaste bergochdalbana.

Marina Mall
Foto: Sarah_Ackerman @ flickr (CC BY 2.0)

Marina Mall

Marina Mall kan man stanna i flera dagar utan att tröttna. Förutom att det är en av de bästa shoppinggallerierna i världen inhyser byggnaden även ett observatorium, en skridskorink, en bowlingbana samt Abu Dhabis berömda musikfontän.

Corniche

Corniche

Utanför Marina Mall passerar det fantastiskt vackra promenadstråket där du kan ladda batterierna genom att strosa eller cykla en bit.

Saadiyatön

Saadiyatön

Den articifiella Saadiyat Island har ännu inte byggts klart, men är tänkt att bli ett paradis på jorden med en miniatyrstad full av nöjen, affärsliv och kultur.

Abu Dhabi Mall
Foto: Abdulla Al Muhairi @flickr (CC BY 2.0)

Abu Dhabi Mall

Om du behöver lite shoppingterapi finns även storslagna Abu Dhabi Mall. Med tanke på att där finns över 200 affärer lär du garanterat hitta något du gillar!

Marinas racerbana på ön Yas

Marinas racerbana på ön Yas

Denna enastående racerbana är värd för Abu Dhabi Grand Prix, och ger alla racingentusiaster en unik möjlighet att både titta in bakom kulisserna och själv provköra banan.

Emirates Palace

Emirates Palace

Abu Dhabis sjustjärniga hotell Emirates Palace kostade hisnande 19 miljarder SEK att uppföra och slog världsrekord som det dyraste hotellbygget någonsin. Dess privata sandstrand är 1,5 km lång och spänner över 85 hektar.

Capital Gate
Foto: FritzDaCat @wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Capital Gate

Med sin lutning på 18 grader har Abu Dhabis Capital Gate stulit världrekordet i snedaste byggnad från det lutande tornet i Pisa!

Planera ditt besök i Abu Dhabi

Vad ska jag ha på mig

Tänk på att Abu Dhabi ligger i Förenade Arabemiraten som är ett muslimskt land, och även om du som besökare inte förväntas följa de religiösa klädkoderna måste du visa respekt för de lokala sedvänjorna. Täck axlar och knän, och kvinnor bör även undvika tajta kläder, djupa urringningar och kortärmat. Bikini är okej på stranden, däremot inte att sola topless.

Ramadan

Under islams fastemånad, Ramadan, är det strängeligen förbjudet att äta och dricka offentligt. De flesta hotell och barer serverar dock mat och dryck till utländska besökare. Under Ramadan är det bra att klä sig extra strikt och propert när du vistas ute.

Inomhuskyla

Även om det generellt är väldigt varmt väder i Abu Dhabi så är det en bra idé att ta med sig en jacka eller en tjock tröja, eftersom luftkonditioneringen inomhus ibland kan göra luften väldigt kylig.

Praktisk information

 • Valuta
  Arabiska dirham (AED)
 • Tidszon
  UTC (+04:00)
 • Landskod

  • 971

 • Bäst tid att åka
  Åk på nöjesresa under de svalare månaderna mellan november och februari.

Att göra i Abu Dhabi

De mest populära sevärdheterna i Abu Dhabi

Städer i Förenade Arabemiraten

Alla saker att se i Abu Dhabi

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Abu Dhabi? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Abu Dhabi

Fick info om upphämtning sent dagen innan. För övrigt var det en Mycket smidig upphämtning och avlämning. Kunnig guide som inte var rädd för att svara på alla sorts frågor. Halvdag räcker gott och väl. Rundturen tog ca 50 min, följde guiden hela vägen under rundturen. Fick klänning och sjal som tjej av guiden i bilen påvägen till Mosken. Som kille fick man inte ha håliga eller korta byxor- gick att fixa lång klänning till män men smidigare att klä sig ordentligt från början. Väldigt uppskattad upplevelse, ett minne för livet!

Skulle vi inte få se palatset? Tycket jag hörde någonstans att det var stängt.... men var det stängt? Var det därför vi inte fick se det? Det stod att vi skulle få se palatset när vi bokade biljetten.

Mycket bra bemötande och service. Vår guide under färden Noor, var mycket tillmötesgående och gav under hela färden, mycket intressant information om landets historia och kommande utvecklingsprojekt

Vår guide var väldigt engagerad, trevlig och hjälpsam. Han var punktlig och gjorde allt han kunde för att underlätta för oss att få en trevlig och givande rundtur. Vi kan varmt rekommendera honom.

Grymt bra ordnat! Allt från upphämtning vid hotellägenheten till sanddynernas underbara sand och dess bil-rally-åkning! Vi var två vuxna och två barn (6,9) och de fullkomligt älskade allt!