Abu Dhabi
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Abu Dhabi

Se alla upplevelser i Abu Dhabi

Toppsevärdheter i Abu Dhabi

De bästa sakerna att se och göra i Abu Dhabi

Abu Dhabi är världens rikaste stad och slår verkligen alla rekord. Den ofattbara lyxen och alla roliga nöjen drar besökare från världens alla hörn. Här är tio av de exklusiva skatter som väntar på dig där.

Sheikh Zayed-moskén

Sheikh Zayed-moskén

Över 100 meter höga minareter, 82 kupoler i vit marmor och en av världens största handknutna mattor – Abu Dhabis världsberömda Sheijh Zayed-moské är verkligen något i särklass.

Yas
Foto: Sarah_Ackerman (CC BY 2.0)

Yas

Ön Yas är nöjesmetropolen som har allt från lyxhotell till Formel 1-tävlingar till äventyrsbad.

Ferrari World Abu Dhabi

Ferrari World Abu Dhabi

Ferrari World i Abu Dhabi är världens största inomhusnöjespark. Bland dess många magkittlande åk ingår Formula Rossa, som med sina 240 kilometer i timmen är världens snabbaste bergochdalbana.

Marina Mall
Foto: Sarah_Ackerman @ flickr (CC BY 2.0)

Marina Mall

Marina Mall kan man stanna i flera dagar utan att tröttna. Förutom att det är en av de bästa shoppinggallerierna i världen inhyser byggnaden även ett observatorium, en skridskorink, en bowlingbana samt Abu Dhabis berömda musikfontän.

Corniche

Corniche

Utanför Marina Mall passerar det fantastiskt vackra promenadstråket där du kan ladda batterierna genom att strosa eller cykla en bit.

Saadiyatön

Saadiyatön

Den articifiella Saadiyat Island har ännu inte byggts klart, men är tänkt att bli ett paradis på jorden med en miniatyrstad full av nöjen, affärsliv och kultur.

Abu Dhabi Mall
Foto: Abdulla Al Muhairi @flickr (CC BY 2.0)

Abu Dhabi Mall

Om du behöver lite shoppingterapi finns även storslagna Abu Dhabi Mall. Med tanke på att där finns över 200 affärer lär du garanterat hitta något du gillar!

Marinas racerbana på ön Yas

Marinas racerbana på ön Yas

Denna enastående racerbana är värd för Abu Dhabi Grand Prix, och ger alla racingentusiaster en unik möjlighet att både titta in bakom kulisserna och själv provköra banan.

Emirates Palace

Emirates Palace

Abu Dhabis sjustjärniga hotell Emirates Palace kostade hisnande 19 miljarder SEK att uppföra och slog världsrekord som det dyraste hotellbygget någonsin. Dess privata sandstrand är 1,5 km lång och spänner över 85 hektar.

Capital Gate
Foto: FritzDaCat @wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Capital Gate

Med sin lutning på 18 grader har Abu Dhabis Capital Gate stulit världrekordet i snedaste byggnad från det lutande tornet i Pisa!

Planera ditt besök i Abu Dhabi

Vad ska jag ha på mig

Tänk på att Abu Dhabi ligger i Förenade Arabemiraten som är ett muslimskt land, och även om du som besökare inte förväntas följa de religiösa klädkoderna måste du visa respekt för de lokala sedvänjorna. Täck axlar och knän, och kvinnor bör även undvika tajta kläder, djupa urringningar och kortärmat. Bikini är okej på stranden, däremot inte att sola topless.

Ramadan

Under islams fastemånad, Ramadan, är det strängeligen förbjudet att äta och dricka offentligt. De flesta hotell och barer serverar dock mat och dryck till utländska besökare. Under Ramadan är det bra att klä sig extra strikt och propert när du vistas ute.

Inomhuskyla

Även om det generellt är väldigt varmt väder i Abu Dhabi så är det en bra idé att ta med sig en jacka eller en tjock tröja, eftersom luftkonditioneringen inomhus ibland kan göra luften väldigt kylig.

Praktisk information

 • Valuta
  Arabiska dirham (AED)
 • Tidszon
  UTC (+04:00)
 • Landskod

  • 971

 • Bäst tid att åka
  Åk på nöjesresa under de svalare månaderna mellan november och februari.

Att göra i Abu Dhabi

De mest populära sevärdheterna i Abu Dhabi

Städer i Förenade Arabemiraten

Alla saker att se i Abu Dhabi

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Abu Dhabi? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Abu Dhabi

Mycket bra upplevelse och en jättebra fotograf

Jag och min fru åkte ditt tillsammans med andra par i en mini buss. Alla hämtades från sina hoteller. Dock var förarna sena och vi fick dagen innan veta om förseningen. Under resan fick vi information om emeratet och Abu Dhabi. Vi hade en egen fotograf som var jätte bra. Alla andra par tog bilderna själva. Vi fick god tid och väldigt mycket bra bemötande under hela tiden. Bilderna var över förväntan. Fotografen berätrade under tiden om historien om själva mosken och Var väldigt insatt i det. Vi tycker att resan räckte med en halv dag så hade man kunnat göra nåt annat resten av dagen. Vi rekommenderar detta.

Dubai: Rundtur av Schejk Zayed-moskén med fotograf Omdöme från: said, 2018-11-13

Abu Dhabi: Heldags sightseeingtur från Dubai

Det här va en spektakulär guidetur i Abu-Dhabi. De kommer och hämtar upp en på hotellet, utan några problem alls. Bussen man åker är perfekt då guiden berättar all information och att välja hur man vill ha sin AC i bilen. Vår guide hette Hajmth(stavning) och kunde allt som man kan tänka sig. Du hinner se de mest sevärda turistattraktioner samt äta en underbar måltid på "herritage village".

Från Dubai: Hel dags sightseeing på rundtur i Abu Dhabi Omdöme från: Bruno Duarte, 2018-01-29

Fantastisk tur med allt att önska tillsammans med tourguiden Amish.

Vi var på en fantastiskt tur med den otroligt hjälpsamma, generösa och trygga tourguiden Amish. Han ordnade till och med så att lägret släktes så att vi kunde ligga och titta på stjärnorna. Allt som skulle ingå ingick och lite därtill. Alltigenom en fantastisk upplevelse. Jag rekommenderar alla att välja det här företaget och särskilt fråga efter Amish.

Jättebra arrangemang från start till slut!

Jättebra arrangerat med personlig kontakt med sin guide från start, med meddelande om när dom plockar upp en från hotellet. Därefter bra ordnat med hela tiden något att göra och se på och väldigt kul och bra upplevelse! Ett måste om man är i Abu Dhabi skulle jag säga!

En höjdare man inte får missa i Abu Dhabi

Kul safari åkning med bil med riktigt duktig chaufför övriga aktiveter var både roliga och trevliga och avslutning med god mat och dans .Alltså en höjdare man grejar både gammal och ung och värt sin pengar .

Abu Dhabi: ökensafari och middag under stjärnhimlen Omdöme från: Lars-Håkan, 2019-02-26