Saker att göra i
Abu Dhabi

Denna arabiska storstad bjuder på allt från ökendyner till överdådiga moskéer och lyxiga stadsvyer.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Abu Dhabi

Från Dubai: Abu Dhabi Premium heldags sightseeingtur

1. Från Dubai: Abu Dhabi Premium heldags sightseeingtur

Med sina naturliga öar, förstklassiga resorter, kulturella attraktioner och arkitektoniska underverk erbjuder Abu Dhabi något för alla resenärer. Gör dig redo att utforska de mest ikoniska attraktionerna i Abu Dhabi på en heldags sightseeingtur från Dubai! Börja dagen med att bli hämtad från ditt hotell i Dubai och lär dig mer om en av de rikaste städerna i världen när du reser längs Arabiska viken. Sheikh Zayed Grand Mosque, den största moskén i Förenade Arabemiraten, är en plats som är nära knuten till kulturen och religionen i Förenade Arabemiraten. Du kommer att se unika skatter när du navigerar i de marmorerade salarna, till exempel Swarovski-kronor, mönstrade mönster och den största handknutna mattan i världen. Stanna till vid Louvren-museet på Saadiyat Island för ett fotostopp. Ta en promenad utanför det största museet i Gulfregionen och beundra dess fantastiska arkitektur. En biltur längs Abu Dhabi Corniche ger dig en vacker utsikt över Arabiska viken, dess turkosblå vatten och stadssiluetter. Etihad-tornen, som är ett slående arkitektoniskt landmärke på Abu Dhabi Corniche, erbjuder mat, boende och underhållning på ett och samma ställe. Den hisnande panoramautsikten över staden, inklusive utsikten över Emirates Palace, och Persiska viken från observationsdäcket förtrollar alla som kommer dit. Du kommer att få tid att njuta av lunch (på egen bekostnad) vid moskén. När du går runt Qasr Al Watan, ett fungerande presidentpalats och en kulturell plats i Abu Dhabi, kan du lära dig mer om den tradition som har definierat UAE: s historia. Palatset är också ett arkitektoniskt underverk och rymmer artefakter och skatter. Efter en hel dag med nöjen och sightseeing kan du njuta av en resa tillbaka till ditt hotell, där vi släpper av dig säkert.

Från Dubai: Abu Dhabi Sheikh Zayed-moskén guidad tur

2. Från Dubai: Abu Dhabi Sheikh Zayed-moskén guidad tur

Avresa från Dubai och resa till Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi i ett bekvämt modernt fordon med luftkonditionering. Njut av en avkopplande 90-minuters bilresa med din expertguide. När du kommer fram blir du förvånad över den 8:e största moskén i världen. Känn lugnet i moskén, som symboliserar harmoni och mångfald i religionen. Beundra den fantastiska arkitekturen, inklusive den största handknutna mattan och ljuskronorna i Swarovski-kristall. Din tur avslutas här och du kommer att köras tillbaka till ditt hotell i Dubai om du inte har valt heldagsalternativet. Alla andra kan njuta av lunch (egen kostnad) vid moskén. Sedan åker vi till Ferrari World, känd som världens bästa inomhusnöjespark, för att ta fantastiska bilder mot bakgrund av denna vackra destination. Vi gör ett fotostopp vid Louvre-museet på Saadiyat Island för att beundra dess arkitektur. Kör längs Corniche för att fånga skyskraporna och ta bilder med Emirates Palace och Etihad Towers i bakgrunden. Besök Founders Memorial, som hyllar Förenade Arabemiratens grundare, och utforska hur hans liv påverkade landet. Efter en minnesvärd dag kör vi dig tillbaka till ditt hotell i Dubai.

Abu Dhabi flygplats: Transfer till/från Dubai Ibn Batutta Mall

3. Abu Dhabi flygplats: Transfer till/från Dubai Ibn Batutta Mall

Res ombord på en modern buss mellan Abu Dhabi Airport och Dubai Ibn Batutta Mall Bus Bus Station med en förbokad enkelriktad Abu Dhabi Airport Express-resa. Du får hjälp av personalen och gott om plats för ditt bagage, och du kommer fram till din destination snabbt och säkert. Gå ombord på bussen vid Abu Dhabi Airport Terminal A busshållplats eller Dubai Ibn Batutta Mall Bus busstation och påbörja din smidiga resa till motsatt plats. Undvik besväret med att navigera i kollektivtrafiksystemet före eller efter en lång resa. Istället kan du koppla av och njuta av utsikten från din plats. Bli välkomnad av personalen och förvara ditt bagage på ett säkert sätt på bussen. Koppla av ombord på ett luftkonditionerat fordon och dra nytta av en direkt transfer till din destination utan stopp längs vägen.

Abu Dhabi: Louvren inträde & Etihad Tower/Royal Palace alternativ

4. Abu Dhabi: Louvren inträde & Etihad Tower/Royal Palace alternativ

Fördjupa dig i en värld av konst och kultur med vår exklusiva kombinationsbiljett, som ger dig chansen att utforska inte bara en, utan flera ikoniska attraktioner i Abu Dhabi! Börja din resa på den berömda Louvre Abu Dhabi, där du möts av en skattkista med mästerverk från olika kulturer. Beundra klassiska och moderna konstverk som sömlöst överbryggar klyftan mellan öst och väst och ger ett unikt perspektiv på mänsklighetens gemensamma arv. Medan du vandrar genom de expansiva gallerierna kan du njuta av den monumentala arkitekturen i denna pärla i Gulfregionen, som framhävs av den ikoniska kupolen som påminner om palmblad. Men äventyret slutar inte där! Med vår kombinationsbiljett har du möjlighet att förhöja din upplevelse ytterligare. Välj att stiga upp till höjderna på Etihad Observation Deck, där panoramautsikt över stadens silhuett väntar på dig. Blicka ut över Abu Dhabis glittrande vidder och ta in dess arkitektoniska underverk och naturliga skönhet från en hisnande utsiktspunkt. Alternativt kan du fördjupa dig i den kungliga prakten i Qasr al Watan, även känt som presidentpalatset. Kliv in i en värld av överflöd och storhet när du utforskar de magnifika salarna och välskötta trädgårdarna i detta majestätiska landmärke. Upptäck den rika historien och den kulturella betydelsen av palatset, som fungerar som en symbol för Förenade Arabemiratens bestående arv och visionära ledarskap. Med vår kombinationsbiljett har du friheten att skräddarsy din Abu Dhabi-upplevelse så att den passar dina preferenser. Oavsett om du dras till de konstnärliga underverken i Louvre Abu Dhabi, den imponerande utsikten från Etihad Observation Deck eller den majestätiska skönheten i Qasr al Watan, säkerställer detta exklusiva erbjudande att du får ut det mesta av ditt besök i denna livliga stad. Missa inte den här möjligheten att ge dig ut på en upptäckts- och äventyrsresa i Abu Dhabis kulturella hjärta!

Från Dubai: Stadssightseeing i Abu Dhabi och Sheikh Zayeds moské

5. Från Dubai: Stadssightseeing i Abu Dhabi och Sheikh Zayeds moské

Gör dig redo att upptäcka Abu Dhabis berömda turistattraktioner på en heldagstur i Abu Dhabi som börjar med en snabb upphämtning från din önskade plats eller hotell i Dubai. Njut av en 90-minuters bilresa till fotostoppet vid världens mest kända inomhusnöjespark, Ferrari World. Ta din bästa pose för att fånga hisnande fotografier mot bakgrunden av denna vackra destination. Hitta sinnesfrid när du går in i det andliga lugnet i Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabis största moské och en symbol för religiös harmoni, tolerans och mångfald. Förundras över moskéns arkitektoniska storslagenhet som återspeglar sanna islamiska principer. Ha turen att få se den största handknutna mattan och ljuskronorna i Swarovski-kristall. Stanna till vid Louvren-museet på Saadiyat Island för ett fotostopp. Ta en promenad utanför det största museet i Gulfregionen och förundras över den fantastiska arkitekturen. Åk längs Corniche, där du kan njuta av att tillbringa en trevlig stund med din familj och njuta av skyskraporna. Få en chans att ta några fantastiska bilder skyline utsikt över Emirates Palace och Etihad Towers tillsammans med Abu Dhabis corniche som fotostopp. Stanna till vid Founders Memorial, en speciell kulturell attraktion som firar Förenade Arabemiratens grundares liv, arv och principer. Gå igenom berättelser, konst, natur och multimediaupplevelser och lär dig hur han påverkade Förenade Arabemiraten och dess folk. Med dagens minnen etsade i minnet kan du njuta av en bilresa tillbaka till ditt hotell eller önskad destination i Dubai.

Från Abu Dhabi: Stora moskén, Kungliga palatset och Etihad Tower

6. Från Abu Dhabi: Stora moskén, Kungliga palatset och Etihad Tower

Utforska Abu Dhabis främsta sevärdheter på en guidad rundtur i staden. Besök Etihad Towers, lär dig mer om Förenade Arabemiratens regering i presidentpalatset och förundras över skönheten i Sheikh Zayed Grand Mosque. Bli hämtad av din chaufför från ditt hotell eller vald plats i Abu Dhabi. Hoppa in i ett luftkonditionerat fordon och gör dig redo att utforska huvudstaden i Förenade Arabemiraten. Gör ditt första stopp vid den vackra Sheikh Zayed Grand Mosque. Gå in i detta världsberömda exempel på islamisk arkitektur. Se det fantastiska hantverket i detta utrymme som rymmer cirka 40 000 tillbedjare inom sina väggar. Se världens största handknutna matta, 82 kupoler, ljuskronor och blommönstrade mönster. Fortsätt till Etihad Towers, ett komplex med 5 överdådiga skyskrapor. Detta nöjescentrum ger dig möjlighet att äta middag och shoppa på fritiden. Njut av panoramautsikten över Abu Dhabi stad från Etihad Towers observationsdäck. Stanna till vid Louvren-museet på Saadiyat Island för ett fotostopp. Ta en promenad utanför det största museet i Gulfregionen och beundra dess fantastiska arkitektur. Besök slutligen Qasr Al Watan, presidentpalatset, som är en hyllning till arabiskt arv och hantverk. Här får du en inblick i styrning, kunskap och konstnärskap som har format nationen Förenade Arabemiraten. I slutet av turen släpps du tillbaka till ditt hotell eller en utvald plats i Abu Dhabi.

Yas Island: Inträdesbiljett till Ferrari World och 44 åk

7. Yas Island: Inträdesbiljett till Ferrari World och 44 åk

Ferrari World Yas Island, Abu Dhabi är en prisbelönt Ferrari-inspirerad temapark som hyllar det legendariska märkets anda och är hem för 44 spännande åkattraktioner, familjevänliga attraktioner, toppmoderna simulatorer, spektakulära liveshower och populära säsongsfestligheter som visar upp extraordinära uppträdanden från hela världen. Ferrari World Yas Island, Abu Dhabi är hem för världens snabbaste berg- och dalbana, Formula Rossa, och den rekordbrytande Flying Aces. Temaparken erbjuder också en blandning av enastående åkattraktioner, interaktiva attraktioner och simulatorer som ger en värld av spänning till Yas Islands blandning av unika attraktioner. Temaparken är stolt över att stå värd för spännande evenemang under hela året och erbjuder underhållning i världsklass, inklusive Winter on Italian Street och Festival of Lights, bland många andra säsongsbetonade firanden, vilket gör att gästerna underhålls året runt.

Dubai: Dagstur Abu Dhabi Stora moskén, Kungliga palatset & Lunch

8. Dubai: Dagstur Abu Dhabi Stora moskén, Kungliga palatset & Lunch

Njut av en dagsutflykt till Abu Dhabi från Dubai. Förundras över Sheikh Zayed-moskéns storslagenhet, åk förbi den fantastiska Abu Dhabi Corniche och få en glimt av ikoniska landmärken som Emirates Palace. Ditt första stopp är Sheikh Zayed-moskén. Välkomnas av den fantastiska fasaden i vit marmor och den imponerande arkitekturen. Din guide kommer att leda dig genom moskén, förklara de olika funktionerna och ge historiska sammanhang. Efter moskébesöket är det dags för en härlig lunch på Al Khayma Heritage Restaurant i Abu Dhabi. Besök Etihad Towers där de mest spännande stuntsen från Fast & Furious-filmerna spelades in. Gå till Etihad Towers observationsdäck och njut av panoramautsikten över Abu Dhabis skyline. Besök det vackra Qasr Al Watan-palatset inom presidentpalatsets område. Beundra de arkitektoniska underverken, historiska artefakterna och ovärderliga skatterna som visar Förenade Arabemiratens rika historia och kultur. Slutligen kan du koppla av på återresan till Dubai.

Abu Dhabi: Ökensafari med BBQ, kamelridning och sandboarding

9. Abu Dhabi: Ökensafari med BBQ, kamelridning och sandboarding

Följ med på en guidad dagsutflykt i liten grupp eller privat från Abu Dhabi till öknen med hotelltransfer. Njut av en upplevelse av dynbashing, titta på solnedgången från ett beduinläger, delta i kulturella aktiviteter, titta på traditionella föreställningar och njut av en grillbuffé medan du tittar på stjärnorna. Efter upphämtning i en luftkonditionerad 4WD-bil får du en bekväm resa till öknen. Besök en kamelgård och kom riktigt nära dessa djur som är perfekt anpassade till ett liv i ökenmiljö. Ta därefter del av en spännande upplevelse med dynkörning. Det känns i magen när fordonet kör upp och ner för de branta sanddynerna. Prova sedan sandsurfning genom att glida ner för dynerna på en surfbräda. Anländ till ett beduinskt ökenläger och få ett varmt välkomnande med arabiskt kaffe och dadlar. Gå sedan upp på en sanddyn för att fotografera när öknen ändrar färg i takt med att solen sänker sig ner över horisonten. I lägret kan du fördjupa dig i den Arabiska halvöns lokala traditioner och kultur. Delta i kulturella aktiviteter såsom hennamålning, röka vattenpipa och kamelridning. Klä dig sedan i traditionella arabiska kläder och ta bilder tillsammans med en falk. Se en fängslande föreställning med Tanoura-dans och magdans innan du tar för dig av den grillade middagen. Slutligen släcks belysningen i lägret. Luta dig tillbaka och beundra den stjärnbelysta himlen under en fridfull stund innan du återvänder till Abu Dhabis bländande stadsbelysning.

Från Dubai: Heldagsutflykt till Abu Dhabi med Louvren och moskén

10. Från Dubai: Heldagsutflykt till Abu Dhabi med Louvren och moskén

Njut av en två-i-ett-dagsutflykt till två viktiga platser i Förenade Arabemiraten. Förundras över nya och gamla arkitektoniska och konstnärliga underverk på denna inkluderande utflykt från Dubai. Efter upphämtning kan du luta dig tillbaka och njuta av resan till moskén. Vid ankomsten kan du beundra den skinande exteriören med vita grekiska och makedonska plattor. Gå in och se världens största handvävda matta, kristallkronor och glaspaneler med tusentals Swarovski-kristaller på en guidad tur. Förbered dig på att ta minnesvärda bilder eftersom vi kommer att göra fotostopp vid Emirates Palace, Etihad Towers och Abu Dhabi Corniche. Därefter besöker vi Louvre-museet på Saadiyat Island. Ta en självguidad rundtur i det största museet i Gulfregionen, som visar både klassiska och moderna verk av kulturell och sociologisk betydelse från hela världen. Beundra verk från franska museer som Louvren, Pompidou Center och Musee d'Orsay. Stanna kvar på barnmuseet, koppla av och ät en bit mat på kaféet eller titta i butiken. Efter rundturen kan du njuta av resan tillbaka till ditt hotell i Dubai.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Abu Dhabi

Alla aktiviteter

371 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade saker att göra i Abu Dhabi

Från Dubai: Abu Dhabi Premium heldags sightseeingtur

Från Dubai: Abu Dhabi Premium heldags sightseeingtur

Med sina naturliga öar, förstklassiga resorter, kulturella attraktioner och arkitektoniska underverk erbjuder Abu Dhabi något för alla resenärer. Gör dig redo att utforska de mest ikoniska attraktionerna i Abu Dhabi på en heldags sightseeingtur från Dubai! Börja dagen med att bli hämtad från ditt hotell i Dubai och lär dig mer om en av de rikaste städerna i världen när du reser längs Arabiska viken. Sheikh Zayed Grand Mosque, den största moskén i Förenade Arabemiraten, är en plats som är nära knuten till kulturen och religionen i Förenade Arabemiraten. Du kommer att se unika skatter när du navigerar i de marmorerade salarna, till exempel Swarovski-kronor, mönstrade mönster och den största handknutna mattan i världen. Stanna till vid Louvren-museet på Saadiyat Island för ett fotostopp. Ta en promenad utanför det största museet i Gulfregionen och beundra dess fantastiska arkitektur. En biltur längs Abu Dhabi Corniche ger dig en vacker utsikt över Arabiska viken, dess turkosblå vatten och stadssiluetter. Etihad-tornen, som är ett slående arkitektoniskt landmärke på Abu Dhabi Corniche, erbjuder mat, boende och underhållning på ett och samma ställe. Den hisnande panoramautsikten över staden, inklusive utsikten över Emirates Palace, och Persiska viken från observationsdäcket förtrollar alla som kommer dit. Du kommer att få tid att njuta av lunch (på egen bekostnad) vid moskén. När du går runt Qasr Al Watan, ett fungerande presidentpalats och en kulturell plats i Abu Dhabi, kan du lära dig mer om den tradition som har definierat UAE: s historia. Palatset är också ett arkitektoniskt underverk och rymmer artefakter och skatter. Efter en hel dag med nöjen och sightseeing kan du njuta av en resa tillbaka till ditt hotell, där vi släpper av dig säkert.

Från Dubai: Abu Dhabi Sheikh Zayed-moskén guidad tur

Från Dubai: Abu Dhabi Sheikh Zayed-moskén guidad tur

Avresa från Dubai och resa till Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi i ett bekvämt modernt fordon med luftkonditionering. Njut av en avkopplande 90-minuters bilresa med din expertguide. När du kommer fram blir du förvånad över den 8:e största moskén i världen. Känn lugnet i moskén, som symboliserar harmoni och mångfald i religionen. Beundra den fantastiska arkitekturen, inklusive den största handknutna mattan och ljuskronorna i Swarovski-kristall. Din tur avslutas här och du kommer att köras tillbaka till ditt hotell i Dubai om du inte har valt heldagsalternativet. Alla andra kan njuta av lunch (egen kostnad) vid moskén. Sedan åker vi till Ferrari World, känd som världens bästa inomhusnöjespark, för att ta fantastiska bilder mot bakgrund av denna vackra destination. Vi gör ett fotostopp vid Louvre-museet på Saadiyat Island för att beundra dess arkitektur. Kör längs Corniche för att fånga skyskraporna och ta bilder med Emirates Palace och Etihad Towers i bakgrunden. Besök Founders Memorial, som hyllar Förenade Arabemiratens grundare, och utforska hur hans liv påverkade landet. Efter en minnesvärd dag kör vi dig tillbaka till ditt hotell i Dubai.

Abu Dhabi flygplats: Transfer till/från Dubai Ibn Batutta Mall

Abu Dhabi flygplats: Transfer till/från Dubai Ibn Batutta Mall

Res ombord på en modern buss mellan Abu Dhabi Airport och Dubai Ibn Batutta Mall Bus Bus Station med en förbokad enkelriktad Abu Dhabi Airport Express-resa. Du får hjälp av personalen och gott om plats för ditt bagage, och du kommer fram till din destination snabbt och säkert. Gå ombord på bussen vid Abu Dhabi Airport Terminal A busshållplats eller Dubai Ibn Batutta Mall Bus busstation och påbörja din smidiga resa till motsatt plats. Undvik besväret med att navigera i kollektivtrafiksystemet före eller efter en lång resa. Istället kan du koppla av och njuta av utsikten från din plats. Bli välkomnad av personalen och förvara ditt bagage på ett säkert sätt på bussen. Koppla av ombord på ett luftkonditionerat fordon och dra nytta av en direkt transfer till din destination utan stopp längs vägen.

Abu Dhabi: Louvren inträde & Etihad Tower/Royal Palace alternativ

Abu Dhabi: Louvren inträde & Etihad Tower/Royal Palace alternativ

Fördjupa dig i en värld av konst och kultur med vår exklusiva kombinationsbiljett, som ger dig chansen att utforska inte bara en, utan flera ikoniska attraktioner i Abu Dhabi! Börja din resa på den berömda Louvre Abu Dhabi, där du möts av en skattkista med mästerverk från olika kulturer. Beundra klassiska och moderna konstverk som sömlöst överbryggar klyftan mellan öst och väst och ger ett unikt perspektiv på mänsklighetens gemensamma arv. Medan du vandrar genom de expansiva gallerierna kan du njuta av den monumentala arkitekturen i denna pärla i Gulfregionen, som framhävs av den ikoniska kupolen som påminner om palmblad. Men äventyret slutar inte där! Med vår kombinationsbiljett har du möjlighet att förhöja din upplevelse ytterligare. Välj att stiga upp till höjderna på Etihad Observation Deck, där panoramautsikt över stadens silhuett väntar på dig. Blicka ut över Abu Dhabis glittrande vidder och ta in dess arkitektoniska underverk och naturliga skönhet från en hisnande utsiktspunkt. Alternativt kan du fördjupa dig i den kungliga prakten i Qasr al Watan, även känt som presidentpalatset. Kliv in i en värld av överflöd och storhet när du utforskar de magnifika salarna och välskötta trädgårdarna i detta majestätiska landmärke. Upptäck den rika historien och den kulturella betydelsen av palatset, som fungerar som en symbol för Förenade Arabemiratens bestående arv och visionära ledarskap. Med vår kombinationsbiljett har du friheten att skräddarsy din Abu Dhabi-upplevelse så att den passar dina preferenser. Oavsett om du dras till de konstnärliga underverken i Louvre Abu Dhabi, den imponerande utsikten från Etihad Observation Deck eller den majestätiska skönheten i Qasr al Watan, säkerställer detta exklusiva erbjudande att du får ut det mesta av ditt besök i denna livliga stad. Missa inte den här möjligheten att ge dig ut på en upptäckts- och äventyrsresa i Abu Dhabis kulturella hjärta!

Från Dubai: Stadssightseeing i Abu Dhabi och Sheikh Zayeds moské

Från Dubai: Stadssightseeing i Abu Dhabi och Sheikh Zayeds moské

Gör dig redo att upptäcka Abu Dhabis berömda turistattraktioner på en heldagstur i Abu Dhabi som börjar med en snabb upphämtning från din önskade plats eller hotell i Dubai. Njut av en 90-minuters bilresa till fotostoppet vid världens mest kända inomhusnöjespark, Ferrari World. Ta din bästa pose för att fånga hisnande fotografier mot bakgrunden av denna vackra destination. Hitta sinnesfrid när du går in i det andliga lugnet i Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabis största moské och en symbol för religiös harmoni, tolerans och mångfald. Förundras över moskéns arkitektoniska storslagenhet som återspeglar sanna islamiska principer. Ha turen att få se den största handknutna mattan och ljuskronorna i Swarovski-kristall. Stanna till vid Louvren-museet på Saadiyat Island för ett fotostopp. Ta en promenad utanför det största museet i Gulfregionen och förundras över den fantastiska arkitekturen. Åk längs Corniche, där du kan njuta av att tillbringa en trevlig stund med din familj och njuta av skyskraporna. Få en chans att ta några fantastiska bilder skyline utsikt över Emirates Palace och Etihad Towers tillsammans med Abu Dhabis corniche som fotostopp. Stanna till vid Founders Memorial, en speciell kulturell attraktion som firar Förenade Arabemiratens grundares liv, arv och principer. Gå igenom berättelser, konst, natur och multimediaupplevelser och lär dig hur han påverkade Förenade Arabemiraten och dess folk. Med dagens minnen etsade i minnet kan du njuta av en bilresa tillbaka till ditt hotell eller önskad destination i Dubai.

Från Abu Dhabi: Stora moskén, Kungliga palatset och Etihad Tower

Från Abu Dhabi: Stora moskén, Kungliga palatset och Etihad Tower

Utforska Abu Dhabis främsta sevärdheter på en guidad rundtur i staden. Besök Etihad Towers, lär dig mer om Förenade Arabemiratens regering i presidentpalatset och förundras över skönheten i Sheikh Zayed Grand Mosque. Bli hämtad av din chaufför från ditt hotell eller vald plats i Abu Dhabi. Hoppa in i ett luftkonditionerat fordon och gör dig redo att utforska huvudstaden i Förenade Arabemiraten. Gör ditt första stopp vid den vackra Sheikh Zayed Grand Mosque. Gå in i detta världsberömda exempel på islamisk arkitektur. Se det fantastiska hantverket i detta utrymme som rymmer cirka 40 000 tillbedjare inom sina väggar. Se världens största handknutna matta, 82 kupoler, ljuskronor och blommönstrade mönster. Fortsätt till Etihad Towers, ett komplex med 5 överdådiga skyskrapor. Detta nöjescentrum ger dig möjlighet att äta middag och shoppa på fritiden. Njut av panoramautsikten över Abu Dhabi stad från Etihad Towers observationsdäck. Stanna till vid Louvren-museet på Saadiyat Island för ett fotostopp. Ta en promenad utanför det största museet i Gulfregionen och beundra dess fantastiska arkitektur. Besök slutligen Qasr Al Watan, presidentpalatset, som är en hyllning till arabiskt arv och hantverk. Här får du en inblick i styrning, kunskap och konstnärskap som har format nationen Förenade Arabemiraten. I slutet av turen släpps du tillbaka till ditt hotell eller en utvald plats i Abu Dhabi.

Yas Island: Inträdesbiljett till Ferrari World och 44 åk

Yas Island: Inträdesbiljett till Ferrari World och 44 åk

Ferrari World Yas Island, Abu Dhabi är en prisbelönt Ferrari-inspirerad temapark som hyllar det legendariska märkets anda och är hem för 44 spännande åkattraktioner, familjevänliga attraktioner, toppmoderna simulatorer, spektakulära liveshower och populära säsongsfestligheter som visar upp extraordinära uppträdanden från hela världen. Ferrari World Yas Island, Abu Dhabi är hem för världens snabbaste berg- och dalbana, Formula Rossa, och den rekordbrytande Flying Aces. Temaparken erbjuder också en blandning av enastående åkattraktioner, interaktiva attraktioner och simulatorer som ger en värld av spänning till Yas Islands blandning av unika attraktioner. Temaparken är stolt över att stå värd för spännande evenemang under hela året och erbjuder underhållning i världsklass, inklusive Winter on Italian Street och Festival of Lights, bland många andra säsongsbetonade firanden, vilket gör att gästerna underhålls året runt.

Dubai: Dagstur Abu Dhabi Stora moskén, Kungliga palatset & Lunch

Dubai: Dagstur Abu Dhabi Stora moskén, Kungliga palatset & Lunch

Njut av en dagsutflykt till Abu Dhabi från Dubai. Förundras över Sheikh Zayed-moskéns storslagenhet, åk förbi den fantastiska Abu Dhabi Corniche och få en glimt av ikoniska landmärken som Emirates Palace. Ditt första stopp är Sheikh Zayed-moskén. Välkomnas av den fantastiska fasaden i vit marmor och den imponerande arkitekturen. Din guide kommer att leda dig genom moskén, förklara de olika funktionerna och ge historiska sammanhang. Efter moskébesöket är det dags för en härlig lunch på Al Khayma Heritage Restaurant i Abu Dhabi. Besök Etihad Towers där de mest spännande stuntsen från Fast & Furious-filmerna spelades in. Gå till Etihad Towers observationsdäck och njut av panoramautsikten över Abu Dhabis skyline. Besök det vackra Qasr Al Watan-palatset inom presidentpalatsets område. Beundra de arkitektoniska underverken, historiska artefakterna och ovärderliga skatterna som visar Förenade Arabemiratens rika historia och kultur. Slutligen kan du koppla av på återresan till Dubai.

Abu Dhabi: Ökensafari med BBQ, kamelridning och sandboarding

Abu Dhabi: Ökensafari med BBQ, kamelridning och sandboarding

Följ med på en guidad dagsutflykt i liten grupp eller privat från Abu Dhabi till öknen med hotelltransfer. Njut av en upplevelse av dynbashing, titta på solnedgången från ett beduinläger, delta i kulturella aktiviteter, titta på traditionella föreställningar och njut av en grillbuffé medan du tittar på stjärnorna. Efter upphämtning i en luftkonditionerad 4WD-bil får du en bekväm resa till öknen. Besök en kamelgård och kom riktigt nära dessa djur som är perfekt anpassade till ett liv i ökenmiljö. Ta därefter del av en spännande upplevelse med dynkörning. Det känns i magen när fordonet kör upp och ner för de branta sanddynerna. Prova sedan sandsurfning genom att glida ner för dynerna på en surfbräda. Anländ till ett beduinskt ökenläger och få ett varmt välkomnande med arabiskt kaffe och dadlar. Gå sedan upp på en sanddyn för att fotografera när öknen ändrar färg i takt med att solen sänker sig ner över horisonten. I lägret kan du fördjupa dig i den Arabiska halvöns lokala traditioner och kultur. Delta i kulturella aktiviteter såsom hennamålning, röka vattenpipa och kamelridning. Klä dig sedan i traditionella arabiska kläder och ta bilder tillsammans med en falk. Se en fängslande föreställning med Tanoura-dans och magdans innan du tar för dig av den grillade middagen. Slutligen släcks belysningen i lägret. Luta dig tillbaka och beundra den stjärnbelysta himlen under en fridfull stund innan du återvänder till Abu Dhabis bländande stadsbelysning.

Från Dubai: Heldagsutflykt till Abu Dhabi med Louvren och moskén

Från Dubai: Heldagsutflykt till Abu Dhabi med Louvren och moskén

Njut av en två-i-ett-dagsutflykt till två viktiga platser i Förenade Arabemiraten. Förundras över nya och gamla arkitektoniska och konstnärliga underverk på denna inkluderande utflykt från Dubai. Efter upphämtning kan du luta dig tillbaka och njuta av resan till moskén. Vid ankomsten kan du beundra den skinande exteriören med vita grekiska och makedonska plattor. Gå in och se världens största handvävda matta, kristallkronor och glaspaneler med tusentals Swarovski-kristaller på en guidad tur. Förbered dig på att ta minnesvärda bilder eftersom vi kommer att göra fotostopp vid Emirates Palace, Etihad Towers och Abu Dhabi Corniche. Därefter besöker vi Louvre-museet på Saadiyat Island. Ta en självguidad rundtur i det största museet i Gulfregionen, som visar både klassiska och moderna verk av kulturell och sociologisk betydelse från hela världen. Beundra verk från franska museer som Louvren, Pompidou Center och Musee d'Orsay. Stanna kvar på barnmuseet, koppla av och ät en bit mat på kaféet eller titta i butiken. Efter rundturen kan du njuta av resan tillbaka till ditt hotell i Dubai.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Abu Dhabi

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Abu Dhabi?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Abu Dhabi:

Sevärdheterna i Abu Dhabi du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Abu Dhabi?

De bästa dagsturerna från Abu Dhabi:

Se alla dagsturer från Abu Dhabi på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Abu Dhabi

Att göra i Abu Dhabi

Städer i Förenade Arabemiraten

Abu Dhabi: Fler aktiviteter och sevärdheter

Abu Dhabi: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Abu Dhabi

Samlat omdöme

4.7
(31 785 recensioner)

Vi hade en otrolig guide! Han förklarade och pratade med oss om många ytterligare saker om moskén, vänlig och villig att hjälpa hela tiden! Vi avslutade turen före schemat, vilket man som turist värdesätter mycket även om jag är medveten om att det också beror på vilken grupp man får. Transporten var bekväm. Jag rekommenderar det till 100%, jag har tagit olika turer med det här företaget och de är alltid en garanti!

Det var en mycket trevlig och informativ rundtur. Jag tycker att det är värt att spendera lite extra pengar bara för att få en kortare resa. Vår guide Zeeshan var så härlig. Han gav bra information om Förenade Arabemiraten och var väldigt rolig. Jag skulle definitivt rekommendera!

Var definitivt en + upplevelse. Ta gärna med ett tips till chauffören och reseledaren för de gjorde ett bra jobb men jag var så upprörd att jag inte tog med några extra pengar för att vara ett tips. Det var välorganiserat och reseguiden var fantastisk. Boka Oceanair helt klart!

glad över att ha åkt till banan, supervänlig guide med många förklaringar... rekommenderas för F1-fans! uppmärksamhet, stor kartingbana från 13 år...

Mycket bra guide, kanske något lugnare tempo, men i övrigt va det jätteintressant att se/uppleva.