Våra mest rekommenderade saker att göra i Abu Dhabi

Från Dubai: Abu Dhabi Premium heldags sightseeingtur

1. Från Dubai: Abu Dhabi Premium heldags sightseeingtur

Med sina naturliga öar, premiumresorter, kulturattraktioner och arkitektoniska underverk erbjuder Abu Dhabi något för alla resenärer. Gör dig redo att utforska de mest ikoniska attraktionerna i Abu Dhabi på en heldags sightseeingtur från Dubai! Börja dagen med att bli hämtad på ditt hotell i Dubai och lär dig mer om en av världens rikaste städer när du reser längs Arabiska viken. Sheikh Zayed Grand Mosque, den största moskén i Förenade Arabemiraten, är en plats som är nära knuten till Förenade Arabemiratens kultur och religion. I de marmorerade salarna kan du se unika skatter som Swarovski-ljuskronor, mönstrade mönster och den största handknutna mattan i världen. En biltur längs Abu Dhabi Corniche ger dig en vacker utsikt över Persiska viken, dess turkosblå vatten och horisontlinjerna. Etihad-tornen, ett slående arkitektoniskt landmärke på Abu Dhabi Corniche, erbjuder mat, boende och underhållning på en och samma plats. Den hisnande panoramautsikten över staden, inklusive utsikten över Emirates Palace, och Persiska viken från observationsdäcket förtrollar alla som kommer dit. Du kommer att få tid att njuta av lunch (på egen bekostnad) i moskén. På en rundtur i Qasr Al Watan, ett fungerande presidentpalats och en kulturell plats i Abu Dhabi, får du lära dig mer om den tradition som har präglat Förenade Arabemiratens historia. Palatset är också ett arkitektoniskt underverk och här finns artefakter och skatter. Efter en heldag med nöjen och sightseeing åker ni tillbaka till ert hotell där vi lämnar av er på ett säkert sätt.

Från Dubai: Tur till Abu Dhabi och Sheik Zayed-moskén

2. Från Dubai: Tur till Abu Dhabi och Sheik Zayed-moskén

Åk från Dubai till Sheik Zayed-moskén i Abu Dhabi via ett modernt och luftkonditionerat fordon. Koppla av under den 90 minuter långa åkturen tillsammans med din professionella guide. Vid ankomsten förundras över den åttonde största moskén i världen. Denna fantastiska byggnad som sträcker sig över 12 hektar tog över ett årtionde att färdigställa och representerar den Förenade Arabemiratens islamska kulturtradition. Ströva runt på platsen som kan ta emot upp till 40 000 tillbedjare samtidigt. Förundras över dess ovärderliga detaljer som de jättelika kristallkronorna från Swarovski, blomstermosaik och prydnader i guld, silver och marmor. Häpna över den gigantiska mattan i den stora bönehallen. Mattan, som mäter 5 600 kvadratmeter och väger över 35 ton, vävdes i Iran och är ett resultat av tusentals mattvävares arbete under två år. Ta fantastiska foton som minnen av komplexet och dess häpnadsväckande arkitektur samt få en bättre förståelse för Sheik Zayeds bin Sultan Al Nahyans vision, den Förenade Arabemiratens f d president och hjärnan bakom moskén. Lämna Abu Dhabi och res tillbaka till Dubai för avlämning på ditt hotell eller en annan plats.

Louvren i Abu Dhabi: Tidsbestämda e-biljetter

3. Louvren i Abu Dhabi: Tidsbestämda e-biljetter

Upplev en stor samling av mästerliga konstverk från hela världen. Utforska viktiga klassiska och moderna verk som överbryggar klyftan mellan västerländsk och österländsk konst. Sätt din fot i ett av de största museerna i Gulfregionen. Se dess landmärkes arkitektur och ikoniska kupol. Förundras över dess design som är byggd för att likna palmblad när du promenerar genom de solfyllda promenadstråken. Kolla igenom museets enorma samling. Se ett brett utbud av verk från hela världen och upptäck sambanden mellan öst samt väst. Du har tillgång till den permanenta samlingen, specialutställningar och barnmuseet. Upptäck antika artefakter eller klassiska verk av konstnärer som Manet. Efter att ha gått igenom gallerierna kan du stanna upp och reflektera i ett av museets offentliga rum.

Från Dubai: Abu Dhabi City Sightseeing & Sheikh Zayed-moskén

4. Från Dubai: Abu Dhabi City Sightseeing & Sheikh Zayed-moskén

Gör dig redo att upptäcka Abu Dhabis berömda turistattraktioner på en heldagsutflykt i Abu Dhabi som börjar med en snabb upphämtning från din önskade plats eller ditt hotell i Dubai. Njut av en 90-minuters bilresa till fotostoppet vid världens mest kända inomhusattraktionspark, Ferrari World. Ta din bästa pose för att fånga hisnande fotografier mot bakgrunden av detta vackra resmål. Hitta sinnet i frid när du går in i det andliga lugnet i Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabis största moské och en symbol för religiös harmoni, tolerans och mångfald. Beundra moskéns arkitektoniska storslagenhet som återspeglar sanna islamiska principer. Ha turen att få bevittna den största handknutna mattan och kristallkronorna i Swarovski-kristall. Åk längs Corniche, där du kan njuta av att tillbringa lite lycklig tid med din familj och njuta av vyerna av skyskrapor. Få chansen att ta några fantastiska bilder i bakgrunden av Emirates Palace och Etihad Towers, två av de lyxiga underverken i Förenade Arabemiraten. Stanna till vid Founders Memorial, en speciell kulturell attraktion som hyllar Förenade Arabemiratens grundares liv, arv och principer. Gå igenom berättelser, konst, natur och multimedieupplevelser och lär dig hur han påverkade Förenade Arabemiraten och dess folk. Med minnena från dagen etsade i dina minnen kan du njuta av en bilresa tillbaka till ditt hotell eller önskade destination i Dubai.

Abu Dhabi: Ökensafari med BBQ, kamelritt & sanboarding

5. Abu Dhabi: Ökensafari med BBQ, kamelritt & sanboarding

Följ med på en guidad dagsutflykt i liten grupp eller privat från Abu Dhabi till öknen med hotelltransfer. Njut av en upplevelse av dynbashing, titta på solnedgången från ett beduinläger, delta i kulturella aktiviteter, titta på traditionella föreställningar och njut av en grillbuffé medan du tittar på stjärnorna. Efter upphämtning i en luftkonditionerad 4WD-bil får du en bekväm resa till öknen. Besök en kamelgård och kom riktigt nära dessa djur som är perfekt anpassade till ett liv i ökenmiljö. Ta därefter del av en spännande upplevelse med dynkörning. Det känns i magen när fordonet kör upp och ner för de branta sanddynerna. Prova sedan sandsurfning genom att glida ner för dynerna på en surfbräda. Anländ till ett beduinskt ökenläger och få ett varmt välkomnande med arabiskt kaffe och dadlar. Gå sedan upp på en sanddyn för att fotografera när öknen ändrar färg i takt med att solen sänker sig ner över horisonten. I lägret kan du fördjupa dig i den Arabiska halvöns lokala traditioner och kultur. Delta i kulturella aktiviteter såsom hennamålning, röka vattenpipa och kamelridning. Klä dig sedan i traditionella arabiska kläder och ta bilder tillsammans med en falk. Se en fängslande föreställning med Tanoura-dans och magdans innan du tar för dig av den grillade middagen. Slutligen släcks belysningen i lägret. Luta dig tillbaka och beundra den stjärnbelysta himlen under en fridfull stund innan du återvänder till Abu Dhabis bländande stadsbelysning.

Abu Dhabi: Inträdesbiljett till Ferrari World

6. Abu Dhabi: Inträdesbiljett till Ferrari World

Ferrari World Yas Island, Abu Dhabi är en prisbelönt Ferrari-inspirerad temapark som hyllar det legendariska märkets anda och är hem för 44 spännande åkattraktioner, familjevänliga attraktioner, toppmoderna simulatorer, spektakulära liveshower och populära säsongsfestligheter som visar upp extraordinära uppträdanden från hela världen. Ferrari World Yas Island, Abu Dhabi är hem för världens snabbaste berg- och dalbana, Formula Rossa, och den rekordbrytande Flying Aces. Temaparken erbjuder också en blandning av enastående åkattraktioner, interaktiva attraktioner och simulatorer som ger en värld av spänning till Yas Islands blandning av unika attraktioner. Temaparken är stolt över att stå värd för spännande evenemang under hela året och erbjuder underhållning i världsklass, inklusive Winter on Italian Street och Festival of Lights, bland många andra säsongsbetonade firanden, vilket gör att gästerna underhålls året runt.

Från Abu Dhabi: Stora moskén, Kungliga palatset och Etihad Tower

7. Från Abu Dhabi: Stora moskén, Kungliga palatset och Etihad Tower

Utforska Abu Dhabis främsta sevärdheter på en guidad rundtur i staden. Besök Etihad Towers, lära dig om UAE: s regering vid presidentpalatset och förundras över skönheten i Sheikh Zayed Grand Mosque. . Bli hämtad av din förare från ditt hotell eller vald plats i Abu Dhabi. Hoppa in i ett luftkonditionerat fordon och gör dig redo att utforska UAE: s huvudstad. Gör ditt första stopp vid den vackra Sheikh Zayed Grand Mosque. Gå in i detta världsberömda exempel på islamisk arkitektur. Se det fantastiska hantverket i detta utrymme som rymmer cirka 40 000 dyrkare innanför dess väggar. Se världens största handknutna matta, 82 kupoler, ljuskronor och blommönstrade mönster. Fortsätt vidare till Etihad Towers, ett komplex med 5 överdådiga skyskrapor. Detta underhållningsnav erbjuder dig chansen att äta och shoppa på fritiden. Njut av panoramautsikten över Abu Dhabi stad från observationsdäcket i Etihad Towers. Slutligen, besök Qasr Al Watan, presidentpalatset, en hyllning till arabiskt arv och hantverk. Få en inblick i styrning, kunskap och konstnärskap som har format UAE: s nation. I slutet av turen körs ni tillbaka till ert hotell eller en utvald plats i Abu Dhabi.

Från Dubai: Heldagsutflykt till Abu Dhabi med Louvren och moskén

8. Från Dubai: Heldagsutflykt till Abu Dhabi med Louvren och moskén

Njut av en två-i-ett-dagsutflykt till två viktiga platser i Förenade Arabemiraten. Se arkitektoniska och konstnärliga underverk, nya och gamla, på den här inkluderande utflykten från Dubai. Efter upphämtningen kan du luta dig tillbaka och njuta av resan till moskén. Vid ankomsten kan du beundra den skinande utsidan av vit grekisk och makedonisk kakel. Gå in och se världens största handvävda matta, stora kristallkronor och glaspaneler med tusentals Swarovski-kristaller under en guidad tur. Därefter kan du besöka Louvre-museet på Saadiyat Island. Ta en självguidad rundtur i det största museet i Gulfregionen, som visar både klassiska och moderna verk av kulturell och sociologisk betydelse från hela världen. Beundra verk från franska museer som Louvren, Pompidou Center och Musee d'Orsay. Stanna kvar på barnmuseet, koppla av och ät en bit mat på kaféet eller titta i butiken. Efter rundturen kan du slappna av under åkturen tillbaka till ditt hotell i Dubai.

Dubai: Dagstur Abu Dhabi Stora moskén, Kungliga palatset & Lunch

9. Dubai: Dagstur Abu Dhabi Stora moskén, Kungliga palatset & Lunch

Njut av en dagsutflykt till Abu Dhabi från Dubai. Förundras över Sheikh Zayed-moskéns storslagenhet, åk förbi den fantastiska Abu Dhabi Corniche och få en glimt av ikoniska landmärken som Emirates Palace. Ditt första stopp är Sheikh Zayed-moskén. Välkomnas av den fantastiska fasaden i vit marmor och den imponerande arkitekturen. Din guide kommer att leda dig genom moskén, förklara de olika funktionerna och ge historiska sammanhang. Efter moskébesöket är det dags för en härlig lunch på Al Khayma Heritage Restaurant i Abu Dhabi. Besök Etihad Towers där de mest spännande stuntsen från Fast & Furious-filmerna spelades in. Gå till Etihad Towers observationsdäck och njut av panoramautsikten över Abu Dhabis skyline. Besök det vackra Qasr Al Watan-palatset inom presidentpalatsets område. Beundra de arkitektoniska underverken, historiska artefakterna och ovärderliga skatterna som visar Förenade Arabemiratens rika historia och kultur. Slutligen kan du koppla av på återresan till Dubai.

Abu Dhabi flygplats: Transfer till/från Dubai Ibn Battuta Mall

10. Abu Dhabi flygplats: Transfer till/från Dubai Ibn Battuta Mall

Res ombord på en modern buss mellan Abu Dhabi Airport och Dubai Ibn Battuta Mall med en förbokad enkelresa med Abu Dhabi Airport Express. Få hjälp av personalen och gott om plats för ditt bagage, och kom fram till din destination snabbt och säkert. Gå ombord på bussen vid busshållplatsen Abu Dhabi Airport Terminal A eller busshållplatsen Dubai Ibn Battuta Mall och påbörja din smidiga resa till motsatt plats. Undvik besväret med att navigera i kollektivtrafiksystemet före eller efter en lång resa. Koppla istället av och njut av utsikten från din plats. Bli välkomnad av personalen och förvara ditt bagage på ett säkert sätt på bussen. Koppla av ombord på ett luftkonditionerat fordon och dra nytta av en direkt transfer till din destination, utan stopp längs vägen.

Lägg till datum

Saker att göra i
Abu Dhabi
Denna arabiska storstad bjuder på allt från ökendyner till överdådiga moskéer och lyxiga stadsvyer.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Abu Dhabi

Alla aktiviteter

174 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Abu Dhabi

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Abu Dhabi

Vilka är de bästa dagsturerna från Abu Dhabi?

De bästa dagsturerna från Abu Dhabi:

Dubai

Abu Dhabi: Fler aktiviteter och sevärdheter

Abu Dhabi: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Abu Dhabi

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 31 785 omdömen

En fanatisk upplevelse! Upphämtning och avlämning skedde vid smidigt vid min lokalisation. Uppskattas att de var väldigt punktliga. Ziad vår guide fantastisk rolig och kunnig som gjorde hela upplevelsen extraordinärt. Så tacksam att vi hade honom. Schejk Zayed moskén förbluffade mig med sin arkitektur och fantastiska konst. Museet louvre var likaså. Super nöjd och rekommenderar starkt. Stort tack till dig Ziad som gav oss en fantastisk rolig och spännande upplevelse

Byggnanden i sig är fantastisk när man kan uppleva solskenet genom det genomsprängda takmönstret. Läget är vacker och en km bort byggs det nya Guggenheim i Abu Dhabis museumdistrikt.

Resan var fantastisk. Den gav en inblick i landets mycket spännande historia, och dessutom spännande platser att besöka. Mycket duktig och engagerad reseledare!

Dagsturen till Abu Dhabi var mycket trevlig. Vår guide Robert från Salzburg gjorde dagen väldigt intressant och rolig. Jag kan rekommendera utflykten

Hasan is a great guide for this trip. His experience is useful to truly gove you time to enjoy the trip. Well recemmended