Upplevelser i

Abu Dhabi

Denna arabiska storstad bjuder på allt från ökendyner till överdådiga moskéer och lyxiga stadsvyer.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De bästa sakerna att se och göra i Abu Dhabi

Abu Dhabi är världens rikaste stad och slår verkligen alla rekord. Den ofattbara lyxen och alla roliga nöjen drar besökare från världens alla hörn. Här är tio av de exklusiva skatter som väntar på dig där.

 • Sheikh Zayed-moskén

  1. Sheikh Zayed-moskén

  Över 100 meter höga minareter, 82 kupoler i vit marmor och en av världens största handknutna mattor – Abu Dhabis världsberömda Sheijh Zayed-moské är verkligen något i särklass.

 • Yas

  2. Yas

  Ön Yas är nöjesmetropolen som har allt från lyxhotell till Formel 1-tävlingar till äventyrsbad.

 • Ferrari World Abu Dhabi

  3. Ferrari World Abu Dhabi

  Ferrari World i Abu Dhabi är världens största inomhusnöjespark. Bland dess många magkittlande åk ingår Formula Rossa, som med sina 240 kilometer i timmen är världens snabbaste bergochdalbana.

 • Marina Mall

  4. Marina Mall

  Marina Mall kan man stanna i flera dagar utan att tröttna. Förutom att det är en av de bästa shoppinggallerierna i världen inhyser byggnaden även ett observatorium, en skridskorink, en bowlingbana samt Abu Dhabis berömda musikfontän.

 • Corniche

  5. Corniche

  Utanför Marina Mall passerar det fantastiskt vackra promenadstråket där du kan ladda batterierna genom att strosa eller cykla en bit.

 • Saadiyatön

  6. Saadiyatön

  Den articifiella Saadiyat Island har ännu inte byggts klart, men är tänkt att bli ett paradis på jorden med en miniatyrstad full av nöjen, affärsliv och kultur.

 • Abu Dhabi Mall

  7. Abu Dhabi Mall

  Om du behöver lite shoppingterapi finns även storslagna Abu Dhabi Mall. Med tanke på att där finns över 200 affärer lär du garanterat hitta något du gillar!

 • Marinas racerbana på ön Yas

  8. Marinas racerbana på ön Yas

  Denna enastående racerbana är värd för Abu Dhabi Grand Prix, och ger alla racingentusiaster en unik möjlighet att både titta in bakom kulisserna och själv provköra banan.

 • Emirates Palace

  9. Emirates Palace

  Abu Dhabis sjustjärniga hotell Emirates Palace kostade hisnande 19 miljarder SEK att uppföra och slog världsrekord som det dyraste hotellbygget någonsin. Dess privata sandstrand är 1,5 km lång och spänner över 85 hektar.

 • Capital Gate

  10. Capital Gate

  Med sin lutning på 18 grader har Abu Dhabis Capital Gate stulit världrekordet i snedaste byggnad från det lutande tornet i Pisa!

Planera ditt besök

 • Vad ska jag ha på mig

  Tänk på att Abu Dhabi ligger i Förenade Arabemiraten som är ett muslimskt land, och även om du som besökare inte förväntas följa de religiösa klädkoderna måste du visa respekt för de lokala sedvänjorna. Täck axlar och knän, och kvinnor bör även undvika tajta kläder, djupa urringningar och kortärmat. Bikini är okej på stranden, däremot inte att sola topless.

 • Ramadan

  Under islams fastemånad, Ramadan, är det strängeligen förbjudet att äta och dricka offentligt. De flesta hotell och barer serverar dock mat och dryck till utländska besökare. Under Ramadan är det bra att klä sig extra strikt och propert när du vistas ute.

 • Inomhuskyla

  Även om det generellt är väldigt varmt väder i Abu Dhabi så är det en bra idé att ta med sig en jacka eller en tjock tröja, eftersom luftkonditioneringen inomhus ibland kan göra luften väldigt kylig.

Praktisk information

 • Valuta
  Arabiska dirham (AED)
 • Tidszon
  UTC (+04:00)
 • Landskod

  • 971

 • Bäst tid att åka
  Åk på nöjesresa under de svalare månaderna mellan november och februari.

Alla saker att se i Abu Dhabi

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Abu Dhabi? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Abu Dhabi

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 20 414 omdömen

Allt fungerade perfekt, vi hade fantastisk guide Mounir, kunde inte önska oss en bättre. Han kände sitt jobb väl, vi kunde fråga om alla fakta, allt väl förklarat. Alla turné mycket personliga, inte stor grupp, som fungerade så bra för oss. Rekommenderar starkt till alla som gillar hans guide att vara mer av en vän.

Mycket bra bemötande och service. Vår guide under färden Noor, var mycket tillmötesgående och gav under hela färden, mycket intressant information om landets historia och kommande utvecklingsprojekt

Lätt och smidigt att boka hemifrån. Prisvärt. Däremot trist väntan vid transfer på gäster som inte passade tiden. Bra guide, Abu, som gav mycket bra info om allt.

En otrolig upplevelse med en underbar guide från Egypten, vi är otroligt nöjda jag och dotter.

Riktig intressant & bra upplevelse! Vår guide Latif gjorde turen helt magiskt!