Våra mest rekommenderade saker att göra i Abisko

Abisko: Guidad Aurora Chase med hotelltransporter

1. Abisko: Guidad Aurora Chase med hotelltransporter

Vill du uppleva spänningen i att leta efter och jaga norrsken i området kring Abisko nationalpark? Detta spännande äventyr börjar när du blir hämtad. Efter att ha samlat alla gäster för kvällens äventyr kommer din professionella norrskensguide att använda den samlade erfarenheten från Lights Over Lapland och Activities in Abisko-teamet, i kombination med lokala väder- och norrskensprognoser för att fatta bästa möjliga beslut om var du ska leta efter norrskenet. Under vår kväll tillsammans kommer vi att resa upp till 90 km till en av flera spektakulära platser med dokumenterad erfarenhet och mycket hög sannolikhet för framgång. Under äventyret berättar din guide om norrskenet, Abisko nationalparks historia och serverar dig en varm dryck. Missa inte denna unika norrskensjakt, där du kan använda vår erfarenhet och rörlighet för att ta dig till de platser där norrskensaktiviteten är som störst och där vädret ger oss goda chanser att lyckas! Boka ditt äventyr idag! Många av platserna ligger vid sjöar och floder, vilket gör att du kan se norrskenet på himlen OCH reflekteras i den polerade isen under vintern. Vårt team av proffs har tillgång till fler spektakulära platser än någon annan operatör i Abisko. Under ditt äventyr besöker vi vanligtvis minst en av följande platser: Den natursköna stranden av sjön Torneträsk med fantastiska vyer i alla riktningar! En lugn vik vid nordvästra änden av sjön Torneträsk med otroliga arktiska vyer och en mysig eldstad. Ett spektakulärt läge med panoramautsikt på toppen av Björnberget nära gränsen mellan Sverige och Norge. En fantastisk norrskensutsikt i bergen runt Björkliden. En avlägsen fiskeby nära mynningen av Torneälven som rinner ut ur sjön Torneträsk. OCH MYCKET MER!!! Varma kläder ingår INTE i denna tur. Det är viktigt att du tar med dig varma kläder och varma isolerade vinterstövlar. Varma overaller och kraftiga arktiska stövlar finns att hyra mot en extra avgift. Minimiålder: 5 år (vi kommer inte att kunna tillhandahålla några barnstolar i fordonet). Observera att vi under högsäsong kan använda ett fordon med högst 30 sittplatser. Kamerautrustning ingår inte, men kan läggas till mot en extra avgift. Din guide har en mycket grundläggande förståelse för norrskensfotografering och kommer gärna att ge dig några tips längs vägen! Om du letar efter en resa som är fokuserad på att hjälpa dig att ta fantastiska bilder av norrskenet rekommenderar vi starkt vårt Ultimate Aurora Photo Adventure! En något annorlunda version av denna tur är också tillgänglig under höstsäsongen oktober-november. Information om upphämtning: 8:15-8:30 (vänligen var i lobbyn på ditt hotell senast 8:15)

Från Kiruna: Abisko nationalpark norrskenstur

2. Från Kiruna: Abisko nationalpark norrskenstur

Jaga norrsken på bekvämaste sätt i en uppvärmd minibuss! Vi åker med minibuss ut i polarnatten, hela vägen till världsberömda Abisko nationalpark och förhoppningsvis får vi se några norrsken under vägen dit. Vi kommer att stanna till vid alla bra platser för att se norrsken. Om vi ser norrsken på natthimlen stannar vi till för att ta bilder av det vackra himlafenomenet. Guiden hjälper dig att ta bilder på dig själv om du vill. I Abisko gör vi en kort promenad vid Abisko kanjon och förhoppningsvis får vi se naturfenomenet dansa på en mörk natthimmel. Vi serverar svensk fika, varm lingonsaft och söta snacks från det lokala bageriet medan vi tittar på himlen för att se norrskenet. Avståndet mellan centrala Kiruna och Abisko by är ca 95 km enkel väg. Vi kan inte garantera att vi ser norrsken under turen, eftersom det är ett naturfenomen som vi inte kan kontrollera. Men vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dig att hitta det =)

Abisko: Isklättring för alla nivåer med certifierad guide

3. Abisko: Isklättring för alla nivåer med certifierad guide

Prova ett utmanande äventyr i arktiska förhållanden med isklättring, anpassat för alla erfarenhetsnivåer. Känn dig trygg i vetskapen om att du är i experthand av en certifierad guide medan du navigerar på isen. Förbered dig först med att få all lämplig utrustning för isklättring, inklusive alpina stövlar, stegjärn, sele och hjälm. Åk en kort bit till isfallet, där din guide kommer att visa dig de första grundläggande stegen för att klättra på vertikal is. Skala vertikala isar under noggrann vägledning av din guide och känn spänningen av riktig klättring.

Abisko nationalpark: Naturskön morgonvandring med transfer

4. Abisko nationalpark: Naturskön morgonvandring med transfer

Vill du njuta av en morgonvandring i den arktiska vildmarken med en av Abiskos bästa utställare? Låt en av Lights Over Laplands professionella guider ta dig med på en kort, 3-4 km lång guidad vandring i Abisko nationalpark! Under detta spektakulära äventyr leder din guide dig längs en av de vackra lokala stigarna. Ett bra exempel är stigen som slingrar sig längs den natursköna Abisko älvkanjonen. Du kommer att vandra genom en gammal fjällbjörkskog, njuta av en fantastisk öppen utsikt över Abisko älvs delta, förundras över skyhöga bergstoppar, ta in allt det vackra landskapet runt den otroliga sjön Torneträsk och mycket mer. Alla våra guider är välutbildade och kommer att dela med sig av sina djupa kunskaper om spår som våra lokala djurarter lämnat efter sig, om regionens ursprungsbefolkning och om hur det är att leva i Arktis. Även om det inte är garanterat kan du ha en chans att se vackra djur under den här resan, som renar, bergsharar, rävar, ett komplett utbud av fåglar och den alltid majestätiska skandinaviska älgen om turen är på din sida! Se till att ta med en kamera eftersom den här resan ger dig en nära och personlig upplevelse på alla de vackraste platserna i Abisko nationalpark! Boka din otroligt natursköna vandring med de bästa guiderna i Abisko idag!

Abisko: Nationalparken: Fototur med norrsken

5. Abisko: Nationalparken: Fototur med norrsken

Följ med en av Lights Over Laplands professionella norrskensguider för att se och fotografera norrskenet på en av våra vackra platser i och runt Abisko nationalpark. På grund av en tendens till klar himmel är Abisko en av de bästa platserna i världen för att se norrsken. Vi förser dig med en DSLR-kamera och ett objektiv som är förinställt för att fånga norrskenet och går snabbt igenom de grundläggande färdigheter som du behöver för att hitta och fotografera det magiska norrskenet. Vårt ultimata fotoäventyr för norrsken erbjuder dig TRE olika sätt att se norrskenet: beroende på väder och norrskensprognos kommer vi att jaga ljuset till fots vid en närliggande tältkåta, jaga ljuset i en modern 4×4-bil eller åka i en mysig släde som dras bakom en snöskoter till ett av våra vildmarksläger i och runt Abisko nationalpark. Den här kvällen under stjärnorna ger dig ett fantastiskt tillfälle att lära dig mer om Lapplands kultur och naturhistoria och ger dig en chans att uppleva skönhet som bara kan hittas i Abisko nationalpark. Under vår tid tillsammans kommer vi att diskutera hur lokalbefolkningen interagerar med naturen och utforska de kulturella tolkningar av norrskenet som lokalbefolkningen i regionen har trott på under de senaste århundradena. Små grupper på 8 gäster garanterar en mycket personlig och genuin upplevelse och garanterar en säker och bekväm resa i den arktiska miljön. Lights Over Lapland började erbjuda vår ursprungliga Nightly Aurora Photo Tour redan 2012. Det var den första fototuren med norrsken i Abisko, och under de senaste tio åren har vi hjälpt tusentals nöjda gäster från hela världen att se och fotografera norrsken i Abisko nationalpark. Några år senare bildade vi ett partnerskap med våra vänner på Activities In Abisko och lade till vårt Wilderness Aurora Adventure som tog våra kunder djupare in i den arktiska vildmarken runt Abisko än någon annan aktör i Abisko. Under denna tid har vi ständigt bett om feedback från våra gäster om vad de letar efter i en norrskensjakt och har använt den kollektiva hjärnan hos våra gäster och guider för att skapa det ultimata äventyret, som vi anser representerar det absolut bästa sättet att se norrskenet i Abisko nationalpark. Det här nya och spännande äventyret tar alla de bästa delarna av vår legendariska Nightly Aurora Photo Tour & Wilderness Aurora Adventure, lägger till en jakt till paketet och kombinerar alla tre metoderna för norrskensjakt i ett otroligt äventyr, som vi verkligen anser vara det ultimata norrskensäventyret som finns tillgängligt i Abisko. Ingår i turen: - Hyra av kamera, stativ, ryggsäck, varm overall och pannlampa. - Varm dryck och ett litet mellanmål. - Guidning och minst 3 timmars sökande efter och fotografering av norrsken i och runt Abisko nationalpark. - Upphämtning på vilket hotell som helst i Abisko eller Björkliden.

Harstad/Narvik/Tjeldsund: Norrskenssightseeing med bil

6. Harstad/Narvik/Tjeldsund: Norrskenssightseeing med bil

Öka dina chanser att se norrskenet på denna tur från Harstad, Narvik och Tjeldsund. Titta på ljuset med lite gratis vin. Du kan välja att åka på en fjälltur, fiska eller grilla längs vägen. Bli hämtad vid ditt boende och koppla av på resan i en lyxig elbil. Starta under dagen, så att du har möjlighet att ta en tur till ett fantastiskt vattenfall i bergen eller försöka fånga en fisk medan du är i vildmarken. Be om att få använda en grill och ta med dina favoritsaker att grilla så att du kan njuta av rykande varm mat ute i det fria. Efter mörkrets inbrott kan du ge dig ut på jakt efter ett av naturens mest spektakulära skådespel, norrskenet. Res med en guide som tar dig till de platser där du har störst chans att se ljuset, även över landsgränsen. När norrskenet väl dyker upp kan du smutta på ett glas vin medan du ser hur det bländar. Återvänd till ditt boende i slutet av din resa.

Abisko: Aurora Snowshoeing

7. Abisko: Aurora Snowshoeing

Fånga den sanna känslan av en vinterkväll i Arktis. Din guide kommer att lära dig hur du kan röra dig med snöskor på vintern. Medan du går på snö kommer du att uppleva hur månens och stjärnornas mjölkljus kastar förtrollande skuggor genom snöfältena. I Abisko finns det många djur som bor i björkskogen under vintern, så möjligheten att se många spår är ganska stor. Det är troligt att du kommer att se spår av skogshare, skogshare, järv, räv, lämling, och om du har tur kan du till och med se spår av en älg. Under turen kommer vi att ta en paus och njuta av en varm bärsaft medan det enda ljudet du hör är skogens och fjällens susande ljud. Om du har tur kan du till och med se norrskenet dansa över sjön Torneträsk och över bergstopparna. Om det är fullmåne och klar himmel får du också en spektakulär utsikt över Abisko bergskedja som inkluderar en av Sveriges mest kända bergsformationer Lapporten som är en U-dal skulpterad av istiden.

Från Abisko: Hundspannstur till Kiruna

8. Från Abisko: Hundspannstur till Kiruna

Drömmer du om att följa med en riktig musher på en arktisk upplevelse som bara finns en gång i livet? Är alla hundspannsturer i Abisko fullbokade under din tid i Abisko? Oroa dig inte - Lights Over Lapland är här för att hjälpa dig! Lights Over Lapland och Kiruna Dog Sleds ägare har varit vänner i nästan 15 år, och båda företagen sätter våra gästers upplevelse under våra turer som högsta prioritet. Med detta i åtanke har vi skapat en 10 - 12 km lång runda som korsar några av de mest natursköna arktiska vildmarkerna i området och som säkert kommer att hjälpa dig att skapa spektakulära minnen av ditt eget hundspannäventyr under din tid i vår vård. Under hundspannäventyret kommer din professionella musher/guide att köra en släde som rymmer upp till fyra gäster. Att en professionell musher kör släden garanterar högsta säkerhet för våra gäster och gör det möjligt för friska gäster med nästan alla nivåer av fysisk förmåga att njuta av detta hundspannäventyr som man bara får en gång i livet. Medan din professionella musher styr hundspannet kan du luta dig tillbaka, slappna av, ta massor av bilder och njuta av varje sekund av din tid i den arktiska vildmarken. Ungefär halvvägs genom hundspannsturen stannar vi till vid vårt avlägsna arktiska vildmarksläger där din guide förbereder en varm brasa, rykande varma drycker och klassisk svensk fika. Ett exempel på vad som kan serveras är en varm kopp kaffe eller te och rykande kanelbullar. Under denna paus uppmuntrar vi dig att tillbringa lite kvalitetstid med dina hundar, eftersom de absolut älskar att kramas och njuta av en magmassage i utbyte mot att ge dig spänningen att åka bakom dem i ett klassiskt hundspannäventyr. När du har haft en chans att koppla av vid brasan hoppar vi tillbaka på hundspannet och fortsätter med vår 10 - 12 KM långa runda. - Denna aktivitet äger rum i Oinakka, nära Kiruna. Transport tur och retur från Abisko & Björkliden ingår. - Du kan behöva dela släde med andra personer. Vi tillåter upp till 4 personer per släde. - Den faktiska tiden på släden är cirka 2 x 30 minuter men kan vara något kortare eller längre beroende på snöförhållandena. - Minimiålder för denna aktivitet är 5 år. STARTPUNKT Vi hämtar dig från valfritt hotell i Abisko eller Björkliden. INFORMATION OM UPPHÄMTNING Om du bor i Abisko, vänligen var redo för upphämtning på ditt hotell från kl. 9.15. Om du bor i Björkliden är upphämtningstiden 9:00. TIDER FÖR ÅTERRESA Avresa från Oinakka kl. 14.15. Alla gäster återvände till sina hotell senast kl. 16.00.

Isfiske i Arktis

9. Isfiske i Arktis

Följ med på ett spännande isfiskeäventyr med oss! Under den tidiga säsongen, innan isen på sjön Torneträsk är helt stabil, kör vi dig med minibuss till en närliggande orörd sjö och där får du en kort promenad på isen. När sjön Torneträsk är säker att gå på kommer du att få uppleva spänningen med en snöskotertur på den. Med hjälp av vår isborr skapar vi ett hål i isen, släpper ditt bete och ger oss ut för att fånga den legendariska och utsökta fjällrödingen. Medan du drar in din fångst gör vi upp en värmande brasa där du kan njuta av en varm dryck och grilla din nyfångade fisk. För extra komfort står vår trästuga till ditt förfogande, vilket ger en mysig vilopaus framför den sprakande elden. Följ med oss på en isfiskeexpedition fylld av äventyr, smakupplevelser och oförglömliga ögonblick!

Abisko: Expedition med snöskoter och släde med mellanmål och varm dryck

10. Abisko: Expedition med snöskoter och släde med mellanmål och varm dryck

Upptäck Arktis frusna hemligheter med snöskoter. Färdas genom snöiga skogar, kör över frusna sjöar och navigera genom mystiska vinterskogar. Håll värmen med lämpliga vinterkläder som ingår. Ta ett mellanmål och en varm dryck också, för att värma upp dig. Kom till mötesplatsen eller bli hämtad vid ditt boende. Ta på dig varma kläder och hjälm och hoppa sedan upp på snöskotern för att börja utforska den arktiska landsbygden. Glid fram över den vita snön och de frusna sjöarna i Abisko, och ta dig fram genom skogarna. Känn den friska arktiska luften i ansiktet medan du tar dig fram på de natursköna stigarna. Förundras över de snötäckta topparna och de fridfulla dalarna. Njut av ett mellanmål och en varm dryck.

Lägg till datum

Saker att göra i
Abisko

Alla aktiviteter

20 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Abisko

Utforska alla

Abisko: Fler aktiviteter och sevärdheter

Abisko: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.