Saker att göra i
Abisko

Abisko

Våra mest rekommenderade saker att göra i Abisko

Från Kiruna: Abisko nationalpark norrskenstur

Från Kiruna: Abisko nationalpark norrskenstur

Jaga norrsken på bekvämaste sätt i en uppvärmd minibuss! Vi åker med minibuss ut i polarnatten, hela vägen till världsberömda Abisko nationalpark och förhoppningsvis får vi se några norrsken under vägen dit. Vi kommer att stanna till vid alla bra platser för att se norrsken. Om vi ser norrsken på natthimlen stannar vi till för att ta bilder av det vackra himlafenomenet. Guiden hjälper dig att ta bilder på dig själv om du vill. I Abisko gör vi en kort promenad vid Abisko kanjon och förhoppningsvis får vi se naturfenomenet dansa på en mörk natthimmel. Vi serverar svensk fika, varm lingonsaft och söta snacks från det lokala bageriet medan vi tittar på himlen för att se norrskenet. Avståndet mellan centrala Kiruna och Abisko by är ca 95 km enkel väg. Vi kan inte garantera att vi ser norrsken under turen, eftersom det är ett naturfenomen som vi inte kan kontrollera. Men vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dig att hitta det =)

Abisko: Guidad Aurora Chase med transfer till hotell

Abisko: Guidad Aurora Chase med transfer till hotell

Vill du uppleva spänningen i att leta efter och jaga norrsken i området kring Abisko nationalpark? Detta spännande äventyr börjar när du blir upphämtad. Efter att ha samlat alla gäster för kvällsäventyret kommer din professionella norrskensguide att använda den samlade erfarenheten från Lights Over Lapland och Activities in Abisko-teamet, i kombination med lokala väder- och norrskensprognoser, för att fatta bästa möjliga beslut om var du ska leta efter norrsken. Under vår kväll tillsammans reser vi upp till 90 km till en av flera spektakulära platser med dokumenterad erfarenhet och mycket hög sannolikhet att lyckas. Under detta äventyr kommer din guide att prata om norrsken, historien om Abisko nationalpark och servera dig en varm dryck. Missa inte denna unika norrskensjakt, där du kan använda vår erfarenhet och rörlighet för att åka dit där norrskensaktiviteten är som störst och där vädret ger oss goda chanser att lyckas! Boka ditt äventyr idag! Många av platserna ligger vid sjöar och floder som gör att du kan se norrsken på himlen OCH reflektera i den polerade isen under vintern. Vårt team av proffs har tillgång till fler spektakulära platser än någon annan operatör i Abisko. Under ditt äventyr besöker vi vanligtvis minst en av följande platser:

Abisko: Isklättring för alla nivåer med certifierad guide

Abisko: Isklättring för alla nivåer med certifierad guide

Prova ett utmanande äventyr i arktiska förhållanden med isklättring, anpassat för alla erfarenhetsnivåer. Känn dig trygg i vetskapen om att du är i experthand av en certifierad guide medan du navigerar på isen. Förbered dig först med att få all lämplig utrustning för isklättring, inklusive alpina stövlar, stegjärn, sele och hjälm. Åk en kort bit till isfallet, där din guide kommer att visa dig de första grundläggande stegen för att klättra på vertikal is. Skala vertikala isar under noggrann vägledning av din guide och känn spänningen av riktig klättring.

Abisko nationalpark: Naturskön morgonvandring med transfer

Abisko nationalpark: Naturskön morgonvandring med transfer

Vill du njuta av en morgonvandring i den arktiska vildmarken med en av Abiskos bästa utställare? Låt en av Lights Over Laplands professionella guider ta dig med på en kort, 3-4 km lång guidad vandring i Abisko nationalpark! Under detta spektakulära äventyr leder din guide dig längs en av de vackra lokala stigarna. Ett bra exempel är stigen som slingrar sig längs den natursköna Abisko älvkanjonen. Du kommer att vandra genom en gammal fjällbjörkskog, njuta av en fantastisk öppen utsikt över Abisko älvs delta, förundras över skyhöga bergstoppar, ta in allt det vackra landskapet runt den otroliga sjön Torneträsk och mycket mer. Alla våra guider är välutbildade och kommer att dela med sig av sina djupa kunskaper om spår som våra lokala djurarter lämnat efter sig, om regionens ursprungsbefolkning och om hur det är att leva i Arktis. Även om det inte är garanterat kan du ha en chans att se vackra djur under den här resan, som renar, bergsharar, rävar, ett komplett utbud av fåglar och den alltid majestätiska skandinaviska älgen om turen är på din sida! Se till att ta med en kamera eftersom den här resan ger dig en nära och personlig upplevelse på alla de vackraste platserna i Abisko nationalpark! Boka din otroligt natursköna vandring med de bästa guiderna i Abisko idag!

Harstad/Narvik/Tjeldsund: Norrskenssightseeing med bil

Harstad/Narvik/Tjeldsund: Norrskenssightseeing med bil

Öka dina chanser att se norrskenet på denna tur från Harstad, Narvik och Tjeldsund. Titta på ljuset med lite gratis vin. Du kan välja att åka på en fjälltur, fiska eller grilla längs vägen. Bli hämtad vid ditt boende och koppla av på resan i en lyxig elbil. Starta under dagen, så att du har möjlighet att ta en tur till ett fantastiskt vattenfall i bergen eller försöka fånga en fisk medan du är i vildmarken. Be om att få använda en grill och ta med dina favoritsaker att grilla så att du kan njuta av rykande varm mat ute i det fria. Efter mörkrets inbrott kan du ge dig ut på jakt efter ett av naturens mest spektakulära skådespel, norrskenet. Res med en guide som tar dig till de platser där du har störst chans att se ljuset, även över landsgränsen. När norrskenet väl dyker upp kan du smutta på ett glas vin medan du ser hur det bländar. Återvänd till ditt boende i slutet av din resa.

Abisko: Isfisketur på sjön Torneträsk

Abisko: Isfisketur på sjön Torneträsk

Följ med på ett spännande isfiskeäventyr med oss! Under den tidiga säsongen, innan isen på sjön Torneträsk är helt stabil, kör vi dig med minibuss till en närliggande orörd sjö och där får du en kort promenad på isen. När sjön Torneträsk är säker att gå på kommer du att få uppleva spänningen med en snöskotertur på den. Med hjälp av vår isborr skapar vi ett hål i isen, släpper ditt bete och ger oss ut för att fånga den legendariska och utsökta fjällrödingen. Medan du drar in din fångst gör vi upp en värmande brasa där du kan njuta av en varm dryck och grilla din nyfångade fisk. För extra komfort står vår trästuga till ditt förfogande, vilket ger en mysig vilopaus framför den sprakande elden. Följ med oss på en isfiskeexpedition fylld av äventyr, smakupplevelser och oförglömliga ögonblick!

Abisko: Snöskovandring i vildmark

Abisko: Snöskovandring i vildmark

Upplev Abisko nationalparks vildmark på samma sätt som arktiska upptäcktsresande har gjort i århundraden. Gå in i tystnaden med snöskor för en minnesvärd vildmarkstur! Denna otroliga snöskovandring erbjuder ett idylliskt sätt att fördjupa sig i den arktiska björkskogen, njuta av bergspanoramor och andas in den orörda arktiska luften. När du går genom terrängen har du chansen att följa fotspåren av våra inhemska vilda djur, som älg, räv, polarhare och mycket mer! En snöskovandring i Abisko nationalpark är mer än ett äventyr - det är en minnesvärd upplevelse. Kom i kontakt med naturen, njut av lugnet och återvänd med berättelser och fotografier som du kommer att ha med dig hela livet. Missa inte detta fängslande äventyr! Vänligen observera! Se till att du kommer väl förberedd med lämpliga skor; vi rekommenderar starkt vattentäta skor för att hålla dina fötter torra och bekväma under vandringen. Korrekta skor förbättrar inte bara din upplevelse utan säkerställer också att du kan fördjupa dig helt i skönheten i den arktiska vildmarken utan att oroa dig för våta fötter.

Från Abisko: Utflykt med hundspann till Kiruna med Fika

Från Abisko: Utflykt med hundspann till Kiruna med Fika

Tillbringa dagen med att resa med hundspann genom den spännande vildmarken och stanna till vid vildmarkslägret för lite svensk fika, lära känna slädhundarna och sedan resa tillbaka till utgångspunkten. Under hundspannsäventyret kommer din professionella musher/guide att köra en släde som rymmer upp till fyra gäster. Att en professionell musher kör släden garanterar högsta säkerhet för dig och gör det möjligt för friska gäster med nästan alla nivåer av fysisk förmåga att njuta av detta hundspannäventyr en gång i livet. Medan din professionella musher styr hundspannet kan du luta dig tillbaka, koppla av, ta massor av bilder och njuta av varje sekund av din tid i den arktiska vildmarken. Ungefär halvvägs genom hundspannsturen stannar vi till vid vårt avlägsna arktiska vildmarksläger där din guide förbereder en varm brasa, rykande varma drycker och klassisk svensk fika. Ett exempel på vad som kan serveras är en varm kopp kaffe eller te och rykande kanelbullar. Tillbringa lite kvalitetstid med dina hundar eftersom de älskar att kramas och njuta av en magmassage i utbyte mot att ge dig spänningen att åka bakom dem i ett klassiskt hundspannäventyr. När du har haft en chans att koppla av vid elden hoppar vi tillbaka på hundsläden och fortsätter med vår 10 - 12 KM krets.

Abisko: Guidad höstjakt på norrsken med transfer till hotell

Abisko: Guidad höstjakt på norrsken med transfer till hotell

Upplev spänningen i att leta efter norrsken i området kring Abisko nationalpark. Njut av bekväm upphämtning på hotellet och följ med till den plats där norrskensaktiviteten är som störst under expeditionens natt, och där vädret ger dig goda chanser att få se norrsken. Börja ditt spännande äventyr med en upphämtning på hotellet. När alla gäster har samlats kommer din norrskensjagande guide att använda sin samlade erfarenhet i kombination med lokala väder- och norrskensprognoser för att fatta bästa möjliga beslut om var du ska leta efter norrskenet. Res upp till 90 km till en av flera spektakulära platser med dokumenterad erfarenhet och en mycket hög sannolikhet för framgång. Lär dig mer om norrsken och Abisko nationalparks historia av din guide på vägen. Vid ankomsten till din plats bjuds du på en kopp varm dryck. Om platsen för natten ligger vid en sjö eller flod kan du se norrskenet spegla sig i det öppna vattnet. Några populära platser är den natursköna strandlinjen vid sjön Torneträsk med fantastisk utsikt åt alla håll eller en lugn vik vid nordvästra änden av sjön Torneträsk med arktisk utsikt och en mysig eldstad. Du kan också hitta en fantastisk norrskensutsikt i bergen runt Björkliden eller på toppen av Björnberget nära gränsen mellan Sverige och Norge. Alternativt kan du åka till en avlägsen fiskeby nära mynningen av Torneälven som rinner ut ur sjön Torneträsk.

Abisko: Aurora Snowshoeing

Abisko: Aurora Snowshoeing

Fånga den sanna känslan av en vinterkväll i Arktis. Din guide kommer att lära dig hur du kan röra dig med snöskor på vintern. Medan du går på snö kommer du att uppleva hur månens och stjärnornas mjölkljus kastar förtrollande skuggor genom snöfältena. I Abisko finns det många djur som bor i björkskogen under vintern, så möjligheten att se många spår är ganska stor. Det är troligt att du kommer att se spår av skogshare, skogshare, järv, räv, lämling, och om du har tur kan du till och med se spår av en älg. Under turen kommer vi att ta en paus och njuta av en varm bärsaft medan det enda ljudet du hör är skogens och fjällens susande ljud. Om du har tur kan du till och med se norrskenet dansa över sjön Torneträsk och över bergstopparna. Om det är fullmåne och klar himmel får du också en spektakulär utsikt över Abisko bergskedja som inkluderar en av Sveriges mest kända bergsformationer Lapporten som är en U-dal skulpterad av istiden.

15 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Abisko

Vilka är de bästa dagsturerna från Abisko?

De bästa dagsturerna från Abisko:

Se alla dagsturer från Abisko på GetYourGuide

Saker att göra i Abisko

Städer i Sverige

Abisko: Fler aktiviteter och sevärdheter

Abisko: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Abisko

Samlat omdöme

4.6
(90 recensioner)