Wien
Stadskort

Bokad mer än 100 gånger förra veckan

Stadskort
7 aktiviteter hittades

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Topprankade aktiviteter i Wien

718 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade Wien Stadskort

Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection Inträdesbiljett

Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection Inträdesbiljett

Belvedere i Wien är ett av de ledande museerna i världen. Dess berömda konstsamling omfattar verk från medeltiden fram till idag. Det unika komplexet, med sina två palats, Upper och Lower Belvedere, och omfattande trädgårdar, är ett av de mest fantastiska barocka arkitektoniska underverken i världen. Bland höjdpunkterna finns världens största samling av Gustav Klimt-målningar samt framstående verk från perioderna wiensk biedermeier, österrikisk barock, Wien runt 1900 och fransk impressionism. Nu, för första gången på decennier, kommer museet återigen att vara värd för storskaliga specialutställningar som du kan beundra under ditt besök. På 1700-talet gav den österrikiske generalen prins Eugen av Savojen den berömde barockarkitekten Johann Lukas von Hildebrandt i uppdrag att bygga komplexet. Efter prins Eugens död förvärvade kejsarinnan Maria Theresia hela komplexet och omvandlade den övre Belvedere till en utställningslokal för de kejserliga samlingarna - vilket gjorde det till ett av de första offentliga museerna i världen. Nedre Belvedere, som tidigare var prins Eugens bostad, är hem för berömda utställningar. Barockträdgårdarna i Belvedere hör till de vackraste i världen. Huvudträdgården ligger mellan nedre och övre Belvedere och sträcker sig över tre stora terrasser. I Belvedereparken finns också den botaniska trädgården och Europas äldsta alpina trädgård. Utställningens höjdpunkter: Pågående: Bild på detta! Belvedere-samlingen från Cranach till Lassnig 12 april 2024 - 29 september 2024: IN-SIGHT: Franz Anton Maulbertsch 25 april 2024 - 22 september 2024: CARLONE CONTEMPORARY: Dara Birnbaum 21 februari 2025 - 7 september 2025: Gustav Klimt Pigment & Pixel RENOVERING AV ÖVRE BELVEDERE För den kommande fasadrenoveringen på norra och västra sidan av Upper Belvedere kommer byggnadsställningar att uppföras. Över dessa kommer ett ställningsnät att spännas upp, som replikerar den yttre fasadens norra och västra sidor. De planerade arbetena förväntas påbörjas den 8 april 2024. Under denna tid kommer entréområdet inte att påverkas på något sätt. Åtgärden ska vara slutförd under Q4 2024.

Wien: Konsert med Vivaldis De fyra årstiderna i Karlskirche

Wien: Konsert med Vivaldis De fyra årstiderna i Karlskirche

Upplev De fyra årstiderna, ett klassiskt musikaliskt mästerverk av Vivaldi. Besök Wiens Karlskirche och lyssna på konserter med en stråkkvartett och generalbas. Konserten spelas av den traditionella ensemblen Orchestra 1756, vilket gör denna konsert extraordinär. Ha nöje av en tidsresa med denna kvällskonsert och upplev oförglömlig historisk musik. I De fyra årstiderna ingår fyra av tolv revolutionerande violinstycken som tolkar de olika årstiderna. Fyra sonetter är vad som inspirerat till detta mästerverk som tar dig in i en annan värld av ljud, med blixt och dunder, is som spricker och fåglar som sjunger, en sovande fåraherde, jaktlag och många andra platser. Program: Le quattro stagioni – De fyra årstiderna Våren, opus 8, nr 1 Sommaren, opus. 8, nr 2 Hösten, opus 8, nr 3 Vintern, opus 8, nr 4 En eller två ytterligare delar som ändras från vecka till vecka och som kan vara av dessa kompositörer: Verk av W A Mozart, J S Bach, H I F Biber och andra berömda kompositörer.

Wien: Åk i ett gigantiskt pariserhjul utan att behöva gå till kassan

Wien: Åk i ett gigantiskt pariserhjul utan att behöva gå till kassan

Upplev en tur i Wiens stora, berömda pariserhjul, ett kännetecken för den österrikiska huvudstaden och en symbol för den världsberömda parken Wiener Prater. Med sin ikoniska silhuett är det stora pariserhjulet en attraktion som inte får missas. En tur i Wiens stora pariserhjul är lika mycket av ett måste i Wien som slottet Schönbrunn, Stefansdomen och Spanska ridskolan. En tur i denna viktiga och fascinerande struktur ger dig spektakulära utsikter över hela staden. Det stora pariserhjulet är en kulturell och arkitektonisk höjdpunkt för alla stadens besökare; om du inte har tagit en tur i pariserhjulet och förundrats över dess hisnande utsikter över Wiens hustak så har du knappt varit i Wien. Pariserhjulet roterar med en hastighet på 2,7 km/h. Ett varv tar drygt fyra minuter om pariserhjulet inte stannar för att släppa på eller av passagerare. Vanligtvis varar en åktur mellan 12 och 15 minuter, under vilken tid du får njuta av vackra vyer över Wien och dess omgivningar, som kullarna i Wienerwald, Donau, Marchfeld och Donaubäckenet.

Wien: Spanska ridskolans träningspass på morgonen

Wien: Spanska ridskolans träningspass på morgonen

Besök den världsberömda Spanska ridskolan i Wien och beundra hästarna under deras träningspass på morgonen. I den magnifika miljön i den barocka Winter Riding Academy ger utbildningen en inblick i de år som Lipizzaner och deras ryttare har tränat. Hästarnas morgonträning ackompanjeras av klassisk wienermusik. Träningen omfattar avslappningsövningar, förfining och perfektionering av rörelser och förstärkning av vissa muskler. De berömda skolhoppen levade, courbette och capriole, som visas som en del av den spanska ridskolans uppvisningar, tränas inte dagligen och kan bara ibland ses under morgonträningen. De vita Lipizzanerhingstarna utsätts nästan varje dag för en rejäl prövning av sina ryttare. Det primära målet med morgonträningen är att bibehålla hästarnas atletiska förmåga och hälsa samt att bygga upp olika muskelgrupper som är nödvändiga för att utföra övningarna i haute école.

Wien: Schönbrunn Palace & Gardens Skip-the-Line Tour

Wien: Schönbrunn Palace & Gardens Skip-the-Line Tour

Besök Schönbrunn slott och trädgårdar och få snabbt inträde till denna wienska pärla på en guidad tur som inkluderar biljetter med köföreträde. Följ en licensierad guide genom påkostade interiörer, lär dig mer om Habsburgs kungafamilj och utforska de utsmyckade palatsträdgårdarna. Möt din guide framför palatset och börja med en informativ introduktion till den kungliga föreningens historia. Få tillgång till en modern ljudenhet så att du alltid kan höra guidens berättande under rundturens gång. Dra nytta av inträdesbiljetter och få snabb tillgång till palatset. Förundras över den pampiga ingången och börja din guidade promenad genom 22 salar i det berömda österrikiska palatset. Beundra det 40 meter långa Stora galleriet och Ceremonihallen och se hur Habsburg-dynastin levde när du promenerar genom påkostade salar och tittar in i privata kammare. Lyssna på underhållande historier om de tidigare kungligheterna, som färgas av typisk wiensk humor från din lokala och vänliga guide. Lär dig inte bara om den fascinerande historien om Habsburgarna och den berömda kejsarinnan Sissi utan också om hur palatset har utvecklats i modern tid och var de kungliga ättlingar nu bor. Efter rundturen kan du njuta av en promenad i trädgården och få en glimt av Gloriette, en trädgårdspaviljong på toppen av en kulle med utsikt över Wiens skogar.

Wien: Vivaldis Fyra årstider & Mozart i Musikverein

Wien: Vivaldis Fyra årstider & Mozart i Musikverein

Upptäck en höjdpunkt i Wiens kulturkalender och njut av en kväll med vacker musik på Musikverein i antingen Gyllene salen eller Brahms-salen. Låt musiken svälla omkring dig och hör Mozart, Haydn och Vivaldi i en klassisk konsert. Den första delen av konserten innehåller wienklassiska stycken av Mozart och Haydn. Den andra delen består av Vivaldis legendariska violinkonsert "De fyra årstiderna", med en stråkensemble och österrikiska solister av internationellt renommé. Du kommer garanterat att charmas av denna unika upplevelse. Golden Hall är berömd för nyårskonserten och sin unika akustik Brahms-salen är känd för att ha den bästa akustiken av alla kammarmusikhallar Datum i Gyllene salen: 3,10,15 oktober 1,2,13,22,23,27 november 3,5,10 december 6, 11, 31 januari 5, 7, 8, 12 februari 15, 29 mars april 1, 15, 17, 29 1, 6 maj 5 juni, 26 juni Datum i Brahms-salen 1, 8, 17, 22, 24, 27, 29, 31 oktober 8, 9, 16, 30 november 8, 12, 17, 19 december 2, 3, 4, 5, 18 januari 1, 6, 14, 15, 19, 21, 22, 26 februari 5, 12, 14, 21, 22, 28 mars april 3, 8, 10, 13, 20, 22, 24, 27 4, 8, 11, 13, 15, 22, 25, 27, 29 maj 1, 3, 10, 12, 17, 19, 22, 24, 29 juni

Wien: Hallstatt & Alpina toppar dagsutflykt med Skywalk Lift

Wien: Hallstatt & Alpina toppar dagsutflykt med Skywalk Lift

Utforska den fantastiska regionen Salzkammergut, en Unescos världsarvslista på en guidad tur. Se det snövita slottet, de vackra alpina regionerna, Hallstatt stad och mer. Njut av en bekväm hämtning direkt från ditt centralt belägna hotell i Wien eller välj att gå till en central mötesplats om du bor på ett hotell utanför upphämtningsområdet eller i andra boenden som en lägenhet. Gå ombord på din buss och åk till den fantastiska regionen Salzkammergut. Din första anhalt är Schloss Ort, ett snövit slott där otaliga par drömmer om att fira sina bröllop. Passa på att ta några bilder på dess berömda träbro. Fortsätt till hjärtat av Salzkammergut-regionen, den fantastiska staden Hallstatt, som ligger vid stranden av en azurblå sjö. Ta dig upp till Skywalk för att njuta av en fantastiska utsikter över staden, sjön och bergen. Du kommer att ha lite ledig tid för lunch, eller att vandra på de smala gatorna i staden. Beundra det oförglömliga naturlandskapet från denna vackra plats innan du fortsätter till Wien där din rundtur avslutas vid Wiens statsopera.

Wien: Hop-On Hop-Off Sightseeing Busstur

Wien: Hop-On Hop-Off Sightseeing Busstur

Hoppa på en buss och utforska Wien som du vill. Med denna hop-on hop-off-buss kan du hoppa på eller av bussen så ofta du vill vid alla hållplatser och linjer. Välj mellan upp till 4 rutter, som var och en tar dig till en annan del av Wien. Se statsoperan, Kunsthistorisches Museum (konsthistoriska museet), Heldenplatz (hjältarnas torg), parlamentet eller Burgtheater. Eller låt dig köras till Schönbrunn Palace och Belvedere Palace innan du besöker KunstHausWien-museet eller UNO City - valet är ditt! Röda rutten Beundra sevärdheterna längs Ringvägen, t.ex. Statsoperan, Hofburg-palatset och Burgtheater. Hållplatser: Statsoperan - Konsthistoriska museet/Hjältarnas torg - Mariahilfer Straße/Shopping Street - Burgtheater/Stadshuset - Universitetet - Liebenberg Denkmal/Universitetet - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud-museet - Votivkyrkan - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - MAK/Museum of Applied Arts - Stadsparken - Strauss-monumentet - Statsoperan Bussar anländer var 30:e minut. Restiden är 60 min. Måndag - söndag, kl. 9.20 - 18.30. Gul rutt Upptäck det berömda Schönbrunn-palatset, Schwarzenberg Platz och Belvedere-palatset. Hållplatser: Statsoperan - Westbahnhof/Tågstation - Schönbrunn slott - Centralstation - Museum of Contemporary Art - Belvedere slott - Lower Belvedere - Statsoperan Bussarna anländer var 15:e till 30:e minut. Restiden är 75 min. Måndag - söndag, kl. 9.15 - 18.15. Resan från Statsoperan till slottet Schönbrunn tar ca 36 min. Blå rutten: Besök det berömda "Prater-området" där du kan bekanta dig med alla mästerverk från Museum of Applied Arts, Museum of Fine Arts eller till och med Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Hållplatser: MAK/Museum för tillämpad konst - Stadsparken - Strauss-monumentet - Statsoperan - Konsthistoriska museet/Hjältarnas torg - Mariahilfer Straße/Shoppinggatan - Burgtheater/Stadshuset - Universitetet - Liebenberg Denkmal/Universitetet - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud-museet - Votiv-kyrkan - Wien flygplats Linjer - DDSG Stadskryssningar - Kunst Haus/Museum Hundertwasser - Riesenrad/Gigantiska pariserhjulet - DDSG (Pier6 Imperial Bridge - Donauturm/Donau Tower - Alte Donau/Old Danube - Uno City - Donauinsel/Donau Island - Praterstern/Tågstation - Taborstraße/Museum of Crime - DDSG Stadskryssningar - MAK/Museum of Applied Arts Bussar anländer var 15:e till 20:e minut. Resans längd är 120 min. Mån - sön, kl. 9.20 - 18.40. Green Route (körs under sommarmånaderna, ingår endast i 48h/72h biljetter) : Res till Grinzing och Cobenzl, där du kan njuta av en underbar panoramautsikt över Wien. Bussar anländer var 60:e minut. Varaktigheten är 60 min. Mån-sön, 10:15 - 17:15 Din biljett inkluderar en självguidad promenad tur med en app. Korsa staden i din egen takt. Se Wiens statsopera, Beethoven-statyn, Wiens konserthus, Musikens hus och Beethoven-museet. Hämta dina hörlurar och en karta från den lokala partnerns servicecenter och följ instruktionerna i QuietVox Guiding App för att resa från sevärdhet till sevärdhet.

Wien: Schönbrunn Zoo – biljett & köföreträde till djurparken

Wien: Schönbrunn Zoo – biljett & köföreträde till djurparken

Besök Schönbrunn Zoo, världens äldsta djurpark och fem gånger i rad utsedd till Europas bästa. Som en del av UNESCO:s världskulturarv med det kejserliga sommarresidenset Schönbrunn Palace i centrum kan du uppleva djurparkens unika blandning av kultur och natur, främjande av bevarande och biologisk mångfald samt kejserlig charm. 700 Arter: Från myrsländor till zebror Se 700 arter från hela världen, av vilka några är allvarligt hotade. Utforska ett 17 hektar stort område och se giraffer, orangutanger som gungar med sina rep, sibiriska tigrar som slumrar på sina plattformar, koalor som mumsar i sig bland högar av eukalyptusblad, afrikanska elefanter som vältrar sig i sina gyttjebad och surikater som rullar runt och gräver i sanden. Stjärnattraktion: Jättepandor Lär känna djurparkens mest populära invånare, jättepandorna. Lär dig mer om hur Schönbrunn Zoo är en av få djurparker i hela världen som har anförtrotts ett par pandor av Folkrepubliken Kina. Förstå hur djurparken på ett unikt sätt hjälper denna utrotningshotade djurart att fortplanta sig naturligt. Världsrundtur till djurhusen Ta skydd mot dåligt väder i de många djurhusen. Fördjupa dig och imponeras i det flera våningar stora regnskogshuset, som är hem för ett rikt utbud av tropisk flora och fauna. Möt skimrande fiskarter och fascinerande reptiler öga mot öga i akvariets terrarium. Se dödskalleapor och röd vari-lemurer. Få undervattensutsikter av sälar och pingviner i Polarium. Se hur isbjörnarna dyker i den närliggande Polardom. Lär dig intressanta fakta om sällsynta husdjursraser på Tirolerhof.

Wien Spanska ridskolan Guidad tur

Wien Spanska ridskolan Guidad tur

Spanska ridskolan i Wien har varit i bruk i över 450 år. Än idag fortsätter högskolan att lära ut klassisk ridkonst enligt traditioner från renässansen. Under den 55 minuter långa exklusiva guidade turen bakom kulisserna kommer du besöka Vinterridskolan, dess arkitektur är en pärla från barocken, Sommarridskolan, som har världens största ovalformade skrittmaskin och stallen i Stallburg. Stallburg är Wiens mest betydelsefulla byggnad från renässansen. Upptäck gårdsplanens valvbågar och Lipizzanerhingstarnas historiska stall. Lär dig om ridkonstens historia och tradition och om Lipizzanerhingstarna – etablissemangets stjärnor!

Wien

Wien

Våra mest rekommenderade Wien Stadskort

Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection Inträdesbiljett

Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection Inträdesbiljett

Belvedere i Wien är ett av de ledande museerna i världen. Dess berömda konstsamling omfattar verk från medeltiden fram till idag. Det unika komplexet, med sina två palats, Upper och Lower Belvedere, och omfattande trädgårdar, är ett av de mest fantastiska barocka arkitektoniska underverken i världen. Bland höjdpunkterna finns världens största samling av Gustav Klimt-målningar samt framstående verk från perioderna wiensk biedermeier, österrikisk barock, Wien runt 1900 och fransk impressionism. Nu, för första gången på decennier, kommer museet återigen att vara värd för storskaliga specialutställningar som du kan beundra under ditt besök. På 1700-talet gav den österrikiske generalen prins Eugen av Savojen den berömde barockarkitekten Johann Lukas von Hildebrandt i uppdrag att bygga komplexet. Efter prins Eugens död förvärvade kejsarinnan Maria Theresia hela komplexet och omvandlade den övre Belvedere till en utställningslokal för de kejserliga samlingarna - vilket gjorde det till ett av de första offentliga museerna i världen. Nedre Belvedere, som tidigare var prins Eugens bostad, är hem för berömda utställningar. Barockträdgårdarna i Belvedere hör till de vackraste i världen. Huvudträdgården ligger mellan nedre och övre Belvedere och sträcker sig över tre stora terrasser. I Belvedereparken finns också den botaniska trädgården och Europas äldsta alpina trädgård. Utställningens höjdpunkter: Pågående: Bild på detta! Belvedere-samlingen från Cranach till Lassnig 12 april 2024 - 29 september 2024: IN-SIGHT: Franz Anton Maulbertsch 25 april 2024 - 22 september 2024: CARLONE CONTEMPORARY: Dara Birnbaum 21 februari 2025 - 7 september 2025: Gustav Klimt Pigment & Pixel RENOVERING AV ÖVRE BELVEDERE För den kommande fasadrenoveringen på norra och västra sidan av Upper Belvedere kommer byggnadsställningar att uppföras. Över dessa kommer ett ställningsnät att spännas upp, som replikerar den yttre fasadens norra och västra sidor. De planerade arbetena förväntas påbörjas den 8 april 2024. Under denna tid kommer entréområdet inte att påverkas på något sätt. Åtgärden ska vara slutförd under Q4 2024.

Wien: Konsert med Vivaldis De fyra årstiderna i Karlskirche

Wien: Konsert med Vivaldis De fyra årstiderna i Karlskirche

Upplev De fyra årstiderna, ett klassiskt musikaliskt mästerverk av Vivaldi. Besök Wiens Karlskirche och lyssna på konserter med en stråkkvartett och generalbas. Konserten spelas av den traditionella ensemblen Orchestra 1756, vilket gör denna konsert extraordinär. Ha nöje av en tidsresa med denna kvällskonsert och upplev oförglömlig historisk musik. I De fyra årstiderna ingår fyra av tolv revolutionerande violinstycken som tolkar de olika årstiderna. Fyra sonetter är vad som inspirerat till detta mästerverk som tar dig in i en annan värld av ljud, med blixt och dunder, is som spricker och fåglar som sjunger, en sovande fåraherde, jaktlag och många andra platser. Program: Le quattro stagioni – De fyra årstiderna Våren, opus 8, nr 1 Sommaren, opus. 8, nr 2 Hösten, opus 8, nr 3 Vintern, opus 8, nr 4 En eller två ytterligare delar som ändras från vecka till vecka och som kan vara av dessa kompositörer: Verk av W A Mozart, J S Bach, H I F Biber och andra berömda kompositörer.

Wien: Åk i ett gigantiskt pariserhjul utan att behöva gå till kassan

Wien: Åk i ett gigantiskt pariserhjul utan att behöva gå till kassan

Upplev en tur i Wiens stora, berömda pariserhjul, ett kännetecken för den österrikiska huvudstaden och en symbol för den världsberömda parken Wiener Prater. Med sin ikoniska silhuett är det stora pariserhjulet en attraktion som inte får missas. En tur i Wiens stora pariserhjul är lika mycket av ett måste i Wien som slottet Schönbrunn, Stefansdomen och Spanska ridskolan. En tur i denna viktiga och fascinerande struktur ger dig spektakulära utsikter över hela staden. Det stora pariserhjulet är en kulturell och arkitektonisk höjdpunkt för alla stadens besökare; om du inte har tagit en tur i pariserhjulet och förundrats över dess hisnande utsikter över Wiens hustak så har du knappt varit i Wien. Pariserhjulet roterar med en hastighet på 2,7 km/h. Ett varv tar drygt fyra minuter om pariserhjulet inte stannar för att släppa på eller av passagerare. Vanligtvis varar en åktur mellan 12 och 15 minuter, under vilken tid du får njuta av vackra vyer över Wien och dess omgivningar, som kullarna i Wienerwald, Donau, Marchfeld och Donaubäckenet.

Wien: Spanska ridskolans träningspass på morgonen

Wien: Spanska ridskolans träningspass på morgonen

Besök den världsberömda Spanska ridskolan i Wien och beundra hästarna under deras träningspass på morgonen. I den magnifika miljön i den barocka Winter Riding Academy ger utbildningen en inblick i de år som Lipizzaner och deras ryttare har tränat. Hästarnas morgonträning ackompanjeras av klassisk wienermusik. Träningen omfattar avslappningsövningar, förfining och perfektionering av rörelser och förstärkning av vissa muskler. De berömda skolhoppen levade, courbette och capriole, som visas som en del av den spanska ridskolans uppvisningar, tränas inte dagligen och kan bara ibland ses under morgonträningen. De vita Lipizzanerhingstarna utsätts nästan varje dag för en rejäl prövning av sina ryttare. Det primära målet med morgonträningen är att bibehålla hästarnas atletiska förmåga och hälsa samt att bygga upp olika muskelgrupper som är nödvändiga för att utföra övningarna i haute école.

Wien: Schönbrunn Palace & Gardens Skip-the-Line Tour

Wien: Schönbrunn Palace & Gardens Skip-the-Line Tour

Besök Schönbrunn slott och trädgårdar och få snabbt inträde till denna wienska pärla på en guidad tur som inkluderar biljetter med köföreträde. Följ en licensierad guide genom påkostade interiörer, lär dig mer om Habsburgs kungafamilj och utforska de utsmyckade palatsträdgårdarna. Möt din guide framför palatset och börja med en informativ introduktion till den kungliga föreningens historia. Få tillgång till en modern ljudenhet så att du alltid kan höra guidens berättande under rundturens gång. Dra nytta av inträdesbiljetter och få snabb tillgång till palatset. Förundras över den pampiga ingången och börja din guidade promenad genom 22 salar i det berömda österrikiska palatset. Beundra det 40 meter långa Stora galleriet och Ceremonihallen och se hur Habsburg-dynastin levde när du promenerar genom påkostade salar och tittar in i privata kammare. Lyssna på underhållande historier om de tidigare kungligheterna, som färgas av typisk wiensk humor från din lokala och vänliga guide. Lär dig inte bara om den fascinerande historien om Habsburgarna och den berömda kejsarinnan Sissi utan också om hur palatset har utvecklats i modern tid och var de kungliga ättlingar nu bor. Efter rundturen kan du njuta av en promenad i trädgården och få en glimt av Gloriette, en trädgårdspaviljong på toppen av en kulle med utsikt över Wiens skogar.

Wien: Vivaldis Fyra årstider & Mozart i Musikverein

Wien: Vivaldis Fyra årstider & Mozart i Musikverein

Upptäck en höjdpunkt i Wiens kulturkalender och njut av en kväll med vacker musik på Musikverein i antingen Gyllene salen eller Brahms-salen. Låt musiken svälla omkring dig och hör Mozart, Haydn och Vivaldi i en klassisk konsert. Den första delen av konserten innehåller wienklassiska stycken av Mozart och Haydn. Den andra delen består av Vivaldis legendariska violinkonsert "De fyra årstiderna", med en stråkensemble och österrikiska solister av internationellt renommé. Du kommer garanterat att charmas av denna unika upplevelse. Golden Hall är berömd för nyårskonserten och sin unika akustik Brahms-salen är känd för att ha den bästa akustiken av alla kammarmusikhallar Datum i Gyllene salen: 3,10,15 oktober 1,2,13,22,23,27 november 3,5,10 december 6, 11, 31 januari 5, 7, 8, 12 februari 15, 29 mars april 1, 15, 17, 29 1, 6 maj 5 juni, 26 juni Datum i Brahms-salen 1, 8, 17, 22, 24, 27, 29, 31 oktober 8, 9, 16, 30 november 8, 12, 17, 19 december 2, 3, 4, 5, 18 januari 1, 6, 14, 15, 19, 21, 22, 26 februari 5, 12, 14, 21, 22, 28 mars april 3, 8, 10, 13, 20, 22, 24, 27 4, 8, 11, 13, 15, 22, 25, 27, 29 maj 1, 3, 10, 12, 17, 19, 22, 24, 29 juni

Wien: Hallstatt & Alpina toppar dagsutflykt med Skywalk Lift

Wien: Hallstatt & Alpina toppar dagsutflykt med Skywalk Lift

Utforska den fantastiska regionen Salzkammergut, en Unescos världsarvslista på en guidad tur. Se det snövita slottet, de vackra alpina regionerna, Hallstatt stad och mer. Njut av en bekväm hämtning direkt från ditt centralt belägna hotell i Wien eller välj att gå till en central mötesplats om du bor på ett hotell utanför upphämtningsområdet eller i andra boenden som en lägenhet. Gå ombord på din buss och åk till den fantastiska regionen Salzkammergut. Din första anhalt är Schloss Ort, ett snövit slott där otaliga par drömmer om att fira sina bröllop. Passa på att ta några bilder på dess berömda träbro. Fortsätt till hjärtat av Salzkammergut-regionen, den fantastiska staden Hallstatt, som ligger vid stranden av en azurblå sjö. Ta dig upp till Skywalk för att njuta av en fantastiska utsikter över staden, sjön och bergen. Du kommer att ha lite ledig tid för lunch, eller att vandra på de smala gatorna i staden. Beundra det oförglömliga naturlandskapet från denna vackra plats innan du fortsätter till Wien där din rundtur avslutas vid Wiens statsopera.

Wien: Hop-On Hop-Off Sightseeing Busstur

Wien: Hop-On Hop-Off Sightseeing Busstur

Hoppa på en buss och utforska Wien som du vill. Med denna hop-on hop-off-buss kan du hoppa på eller av bussen så ofta du vill vid alla hållplatser och linjer. Välj mellan upp till 4 rutter, som var och en tar dig till en annan del av Wien. Se statsoperan, Kunsthistorisches Museum (konsthistoriska museet), Heldenplatz (hjältarnas torg), parlamentet eller Burgtheater. Eller låt dig köras till Schönbrunn Palace och Belvedere Palace innan du besöker KunstHausWien-museet eller UNO City - valet är ditt! Röda rutten Beundra sevärdheterna längs Ringvägen, t.ex. Statsoperan, Hofburg-palatset och Burgtheater. Hållplatser: Statsoperan - Konsthistoriska museet/Hjältarnas torg - Mariahilfer Straße/Shopping Street - Burgtheater/Stadshuset - Universitetet - Liebenberg Denkmal/Universitetet - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud-museet - Votivkyrkan - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - MAK/Museum of Applied Arts - Stadsparken - Strauss-monumentet - Statsoperan Bussar anländer var 30:e minut. Restiden är 60 min. Måndag - söndag, kl. 9.20 - 18.30. Gul rutt Upptäck det berömda Schönbrunn-palatset, Schwarzenberg Platz och Belvedere-palatset. Hållplatser: Statsoperan - Westbahnhof/Tågstation - Schönbrunn slott - Centralstation - Museum of Contemporary Art - Belvedere slott - Lower Belvedere - Statsoperan Bussarna anländer var 15:e till 30:e minut. Restiden är 75 min. Måndag - söndag, kl. 9.15 - 18.15. Resan från Statsoperan till slottet Schönbrunn tar ca 36 min. Blå rutten: Besök det berömda "Prater-området" där du kan bekanta dig med alla mästerverk från Museum of Applied Arts, Museum of Fine Arts eller till och med Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Hållplatser: MAK/Museum för tillämpad konst - Stadsparken - Strauss-monumentet - Statsoperan - Konsthistoriska museet/Hjältarnas torg - Mariahilfer Straße/Shoppinggatan - Burgtheater/Stadshuset - Universitetet - Liebenberg Denkmal/Universitetet - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud-museet - Votiv-kyrkan - Wien flygplats Linjer - DDSG Stadskryssningar - Kunst Haus/Museum Hundertwasser - Riesenrad/Gigantiska pariserhjulet - DDSG (Pier6 Imperial Bridge - Donauturm/Donau Tower - Alte Donau/Old Danube - Uno City - Donauinsel/Donau Island - Praterstern/Tågstation - Taborstraße/Museum of Crime - DDSG Stadskryssningar - MAK/Museum of Applied Arts Bussar anländer var 15:e till 20:e minut. Resans längd är 120 min. Mån - sön, kl. 9.20 - 18.40. Green Route (körs under sommarmånaderna, ingår endast i 48h/72h biljetter) : Res till Grinzing och Cobenzl, där du kan njuta av en underbar panoramautsikt över Wien. Bussar anländer var 60:e minut. Varaktigheten är 60 min. Mån-sön, 10:15 - 17:15 Din biljett inkluderar en självguidad promenad tur med en app. Korsa staden i din egen takt. Se Wiens statsopera, Beethoven-statyn, Wiens konserthus, Musikens hus och Beethoven-museet. Hämta dina hörlurar och en karta från den lokala partnerns servicecenter och följ instruktionerna i QuietVox Guiding App för att resa från sevärdhet till sevärdhet.

Wien: Schönbrunn Zoo – biljett & köföreträde till djurparken

Wien: Schönbrunn Zoo – biljett & köföreträde till djurparken

Besök Schönbrunn Zoo, världens äldsta djurpark och fem gånger i rad utsedd till Europas bästa. Som en del av UNESCO:s världskulturarv med det kejserliga sommarresidenset Schönbrunn Palace i centrum kan du uppleva djurparkens unika blandning av kultur och natur, främjande av bevarande och biologisk mångfald samt kejserlig charm. 700 Arter: Från myrsländor till zebror Se 700 arter från hela världen, av vilka några är allvarligt hotade. Utforska ett 17 hektar stort område och se giraffer, orangutanger som gungar med sina rep, sibiriska tigrar som slumrar på sina plattformar, koalor som mumsar i sig bland högar av eukalyptusblad, afrikanska elefanter som vältrar sig i sina gyttjebad och surikater som rullar runt och gräver i sanden. Stjärnattraktion: Jättepandor Lär känna djurparkens mest populära invånare, jättepandorna. Lär dig mer om hur Schönbrunn Zoo är en av få djurparker i hela världen som har anförtrotts ett par pandor av Folkrepubliken Kina. Förstå hur djurparken på ett unikt sätt hjälper denna utrotningshotade djurart att fortplanta sig naturligt. Världsrundtur till djurhusen Ta skydd mot dåligt väder i de många djurhusen. Fördjupa dig och imponeras i det flera våningar stora regnskogshuset, som är hem för ett rikt utbud av tropisk flora och fauna. Möt skimrande fiskarter och fascinerande reptiler öga mot öga i akvariets terrarium. Se dödskalleapor och röd vari-lemurer. Få undervattensutsikter av sälar och pingviner i Polarium. Se hur isbjörnarna dyker i den närliggande Polardom. Lär dig intressanta fakta om sällsynta husdjursraser på Tirolerhof.

Wien Spanska ridskolan Guidad tur

Wien Spanska ridskolan Guidad tur

Spanska ridskolan i Wien har varit i bruk i över 450 år. Än idag fortsätter högskolan att lära ut klassisk ridkonst enligt traditioner från renässansen. Under den 55 minuter långa exklusiva guidade turen bakom kulisserna kommer du besöka Vinterridskolan, dess arkitektur är en pärla från barocken, Sommarridskolan, som har världens största ovalformade skrittmaskin och stallen i Stallburg. Stallburg är Wiens mest betydelsefulla byggnad från renässansen. Upptäck gårdsplanens valvbågar och Lipizzanerhingstarnas historiska stall. Lär dig om ridkonstens historia och tradition och om Lipizzanerhingstarna – etablissemangets stjärnor!

Vanliga frågor om Stadskort i Wien

Vad finns det för andra saker att göra än Stadskort som är värt att besöka i Wien?

Andra upplevelser du inte bör missa i Wien:

De mest populära sevärdheterna i Wien

Att göra i Wien

Städer i Österrike

Utforska Wien

Läs vår kompletta guide till Wien eller upptäck stadens bästa upplevelser .

Vad besökare tycker om Wien

Samlat omdöme

4.7
(2 548 recensioner)

Vienna Pass för 5 personer 3 dagar var bra valuta för pengarna - men du måste vara upptagen för att göra det värt det. Vi använde bara Hop on Hop off-bussen en gång, och ärligt talat var det slöseri med tid (mycket snabbare och mer direkt att gå överallt eller använda tåget). För nyckelsajter som Schonnbrun och Hofberg kan det vara obekvämt eftersom du, till skillnad från en direktbokning, inte kan reservera en tidslucka (vi åkte till Schonnbrun kl. 830, vilket inte togs emot väl av tonåringar) eftersom vi hade blivit varnade att vi annars skulle kunna vänta timmar för att komma in vi kom in 8.36! Dessutom inkluderar biljetten bara State Apartments och med facit i hand skulle vi vilja ha sett mer. Därav 4* - för på de viktigaste platserna är passet inte idealiskt. Sammantaget gick vi till så många attraktioner att vi lätt fick valuta för priset på biljetterna.

Mycket bra vi köpte 1-dagspasset och lyckades se Schrobunns palats, Schrobunn zoo, susu museum, hip on hop off buss, Madame Tussauds och till sist det gigantiska pariserhjulet, som jag inte riktigt skulle rekommendera, bara körde hjulet när vi ville göra mest nytta. Jag skulle ha gjort den spanska ridskolan först eftersom de har tilldelat tidsluckor så vi missade det eftersom vi inte insåg att det fanns specifika tider. Sammantaget värt att ha det.

Mycket bra! Att göra Wienpasset är användbart och du kan spara mycket pengar eftersom det är billigare än summan av museets entréer, beroende på hur många sevärdheter du planerar att se. Mycket rekommenderat. Jag föreslår också att du dubbelkollar med den officiella webbplatsen för ViennaPass eftersom de ibland ger rabatter som inte återspeglas i GetYourGuide.

Excellent! Att ha Wien-kortet innebar att jag besökte platser som jag inte hade tänkt från början men sedan rekommenderade folk dem till mig när jag var i Wien. Det var mycket användbart att ha hopp på och av bussen eftersom det var mycket lätt att resa runt i staden och se så många turistattraktioner som möjligt.

Du kan komma in på nästan alla platser, det är väldigt funktionellt