Saker att göra i
Toledo

Den spanska medeltidsstaden är en arkitektonisk smältdegel med kristna, judiska och muslimska influenser.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Toledo

Madrid: Segovia- och Toledo-tur, Alcazar och katedral

Madrid: Segovia- och Toledo-tur, Alcazar och katedral

Upptäck de historiska städerna Toledo och Segovia på en guidad dagstur från Madrid. Beundra den imponerande Alcázar i Segovia och katedralen i Toledo medan du promenerar genom båda städerna och lär dig mer om deras fascinerande historia. Vi lämnar Madrid och reser först till staden Segovia. Se den romerska akvedukten som är ett världsarv från Unesco. Beundra det ikoniska monumentet från första århundradet som anses vara det viktigaste exemplet av romersk ingenjörskonst i hela Spanien. Besök det kungliga palatset i Alcázar i Segovia, byggt på en brant klippa över sammanflödet av två floder nära Guadarramabergen. Fortsätt till den kejserliga staden Toledo. När du väl är i Toledo kan du upptäcka stadens medeltida kvarter och historiska monument på en rundvandring och lära dig varför staden kallas Tre kulturers stad. Beroende på vilket alternativ du väljer kan du avsluta med en guidad rundtur i Toledos katedral. Återvänd till Madrids centrum i slutet av din tur.

Från Madrid: Guidad dagsutflykt till Toledo

Från Madrid: Guidad dagsutflykt till Toledo

När du åker med på en guidad dagsutflykt från Madrid och besöker den historiska staden Toledo. Staden är listad som nationalmonument och UNESCO:s världsarvstad och är hemvist för några av Spaniens främsta monument. Toledo är känd som de tre kulturernas stad, eftersom kristna, islamiska och judiska invånare under en längre tid levde fredligt tillsammans inom dess murar. Vandra genom de smala gatorna och gränderna och utforska stadens kultur och historia på en guidad tur. Beundra den gotiska arkitekturen och renässansarkitekturen tillsammans med de välbevarade monumenten. Om du föredrar att upptäcka platser på egen hand kan du besöka staden på egen hand för att upptäcka dess monument och historiska kvarter utan guide.

Från Madrid: Toledo & Segovia med valfri Ávila-tur

Från Madrid: Toledo & Segovia med valfri Ávila-tur

Fördjupa dig i Toledos och Segovias historia, arkitektur och kulturella höjdpunkter, och välj om du vill göra det på en delad eller privat rundtur, alltid med utgångspunkt i Madrid. Första stoppet blir vid Mirador del Valle innan du anländer till Toledo, här får du beundra en hisnande utsikt över staden, där du kan ta ett häpnadsväckande panoramafoto av staden. Därefter fortsätter ni bussresan fram till Toledos historiska stadsdel, där guiden ger er en otrolig guidad tur. Därefter kommer ni att upptäcka staden Segovia, där ni kommer att besöka dess imponerande och berömda romerska akvedukt samt dess imponerande katedral. Ni fortsätter till Alcázar i Segovia, ett av Spaniens mest kända slott, som ni utforskar i egen takt. Efteråt får du lite fritid att utforska staden med insidertips från din guide för att upptäcka dolda pärlor. Du kan också förhöja upplevelsen med en valfri rundtur i Ávila. Börja ditt guidade besök vid utsiktsplatsen Four Postes och beundra den gamla stadens silhuett. Följ sedan din guide genom de historiska gatorna och promenera förbi San Vicente-kyrkan, den imponerande katedralen i Ávila och mycket mer. Du kommer också att få lära dig om historien bakom varje hörn.

Från Madrid: Hel dags utflykt till Toledo

Från Madrid: Hel dags utflykt till Toledo

Njut av en komplett rundtur i den magiska staden Toledo, känd för sina smala medeltida gator, vackra arkitektur och rika historia. Gå ombord bekvämt från centrala Madrid. Njut av en kort introduktion från din expertguide om vad du ska se och besöka i Toledo. Vid ankomsten till Toledo tar du en panoramautsikt över staden från en av de vackraste utsiktspunkterna och börjar den guidade rundturen i den historiska stadskärnan (turen varar cirka 45 minuter). Efteråt har du fri tid att utforska resten av staden på egen hand och besöka landmärken som kyrkan Santo Tomé eller katedralen. Alternativt, om du bara vill sitta och njuta av en öl eller lunch på en vacker terrass, har du också tid att göra det. I slutet av din Toledo-tur (den totala upplevelsen varar cirka 9 timmar), återvänd till Madrids centrum i en bekväm buss, där din guide kan rekommendera saker att göra på kvällen eller under resten av din vistelse.

Från Madrid: Toledo och Segovia med valfria inträdesbiljetter

Från Madrid: Toledo och Segovia med valfria inträdesbiljetter

Missa inte Toledo, en stad i korsningen mellan olika civilisationer, kulturer, epoker och stilar. Njut av bekvämligheten med transfer tur och retur från Madrid. Möt din guide strax utanför centrum för att njuta av en panoramautsikt över staden innan du vandrar genom den gamla stadsdelen, förklarad som ett nationalmonument och UNESCO: s världsarvslista. Låt din guide peka ut magnifika exempel på Mudejar, romansk, gotisk, renässans och barock arkitektur som står som arv från de olika kulturer och civilisationer som blomstrade inom stadens murar. Njut av fri tid att vandra på de slingrande gatorna i det historiska centrumet och kanske ta en bit att äta. Möt din guide vid den berömda katedralen i Toledo för en guidad rundtur i denna förebild för spansk gotisk arkitektur. Katedralen var tidigare stadens moské innan den byggdes på 1200-talet och innehåller vissa aspekter av Mudejar-stil och arkitektoniska element. Efter besöket i katedralen kan ni äta lunch på egen hand och sedan åka tillbaka till startplatsen för att ta bussen tillbaka till Madrid och sedan vidare till Segovia. Vid ankomsten börjar upplevelsen med en promenad runt Plaza del Azoguejo där du kan beundra den romerska akvedukten. Sedan fortsätter vi genom gamla stan för att se Rådhustorget, den gotiska katedralen och naturligtvis slottet Alcázar från 1100-talet, tidigare befäst residens för kungarna av Kastilien.

Toledo halvdagstur från Madrid

Toledo halvdagstur från Madrid

Lämna Madrid till den medeltida staden Toledo, pittoreskt belägen vid floden Tejos strand. Halvdagsturen ger en fullständig introduktion till den historiska staden, vandrande slingrande gator till monument som avslöjar dess fascinerande förflutna. Börja med en panoramavandring i de gamla kvarteren och besök Plaza del Ayuntamiento för att se den magnifika fasaden på Primate Cathedral of Saint Mary, det gamla justitiepalatset och Toledo City Hall. Fortsätt genom de tidigare judiska kvarteren, vandra på de smala gatorna till kyrkan St. Tomé, platsen för El Grecos berömda målning, "Begravningen av greve Orgaz". Besök den gamla synagogan i Ste. Maria la Blanca, som finns kvar som en symbol för samexistensen av Toledos "3 kulturer." Avsluta med ett besök på en typisk Damasquino (Damascene) fabrik för att se de dyrbara smyckena som perfektionerades av araberna och fördes till Spanien av morerna.

Från Madrid: Guidad dagsutflykt till Toledo med buss

Från Madrid: Guidad dagsutflykt till Toledo med buss

Upptäck Toledo som en lokal på en halvdagsutflykt från Madrid. Toledo är känt för sitt rika kulturella och arkitektoniska arv och har en fantastisk blandning av kristna, arabiska och judiska influenser, vilket exemplifieras av dess välbevarade medeltida strukturer som Toledo-katedralen och Alcázar-fästningen. Res bekvämt från Madrid i en buss, tillsammans med en levande lokal guide som kommer att dela insikter och anekdoter på både engelska och spanska som du inte hittar i traditionella reseguider. Utforska de främsta sevärdheterna, inklusive Toledo-katedralen, det judiska kvarteret, Santo Tomé-kyrkan (hem till El Grecos "Sepulcher of the Lord of Orgaz"), Synagogue of Santa María La Blanca, Monastery of San Juan de los Reyes, Real Colegio de Doncellas Nobles, Old Mosque of Cristo de La Luz, Church of El Salvador och Jesuitkyrkan. Välj mellan tre paket, med möjlighet att uppgradera för entrébiljetter: Toledo Express Toledo Express 6-timmars live guidad tur på engelska och spanska Transport tur och retur till Madrid Verkstad för hantverksmässig svärdtillverkning 60-minuters rundvandring och valfri guidad tur i Santo Tomé-kyrkan Toledo upplevelse 9-timmars live guidad tur på engelska och spanska Transport tillbaka till Madrid Verkstad för hantverksmässig svärdtillverkning 60-minuters rundvandring och valfri guidad tur i Toledos katedral Toledo komplett 9-timmars live guidad tur på engelska och spanska Transport tillbaka till Madrid Verkstad för hantverksmässig svärdtillverkning 60-minuters rundvandring och guidad tur i Toledos katedral VIP-armband med prioriterad åtkomst till sju av Toledos huvudmonument (ej guidad)

Från Madrid: Toledo med 7 monument och valfri katedral

Från Madrid: Toledo med 7 monument och valfri katedral

Se Toledos monument på UNESCO:s världsarvslista på denna dagsutflykt med luftkonditionerad buss från Madrid. Promenera längs medeltida gator och lär dig historien om hur kristna, judiska och muslimska samhällen levde i harmoni i denna kejserliga stad. Driv ombord på en bekväm och rymlig buss från centrala Madrid och slappna av under färden till Toledo. Besök emblematiska platser som kyrkan Santo Tomé, det judiska distriktet och synagogan Santa María La Blanca. För att besöka stadens viktigaste historiska distrikt och monument med snabb inresa. Utforska 3 platser med din guide och 4 platser på egen hand. Beroende på vilket alternativ du väljer kan du få möjlighet att besöka katedralen i Toledo med vår guide. Har du fri tid att utforska resten av staden på egen hand. Återvänd till redan besökta platser eller gå fritt in på ytterligare platser med biljetter som din guide tillhandahåller, bland annat Frälsarkyrkan och Colegio de las Doncellas Nobles. Fritid för att köpa lunch eller en drink att njuta av på en vacker terrass. Få rekommendationer från din guide och vad du kan se och var du kan äta och dricka. I slutet av din Toledo-tur återvänder du till centrala Madrid med buss och får råd om vad du kan göra i Madrid.

Toledo: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Bussresa & Extramaterial

Toledo: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Bussresa & Extramaterial

Res tillbaka i tiden för att utforska en unik stad där 3 kulturer historiskt sett har levt i harmoni i århundraden. Hoppa ombord på sightseeingbussen i Toledo och upptäck stadens många sevärdheter i din egen takt. Toledo omfamnas av floden Tajo och är en tillbakablick till en tid då religion verkade harmonisera snarare än splittra. Från toppen av en öppen dubbeldäckarbuss ser du bevis på att kristna, judiska och muslimska samhällen levde sida vid sida. Förundras över sefardiska synagogor och moskéer med hästskoformade former. Hela staden finns med på UNESCO:s världsarvslista och monumenten från det förflutna är många. Med din biljett kan du åka obegränsat med hop-on-hop-off-bussar som går var 30:e - 60:e minut (beroende på tid på dagen) och avgår från Alcazar. Du kan ta en hel slinga på bara 50 minuter, men din biljett är giltig i 24 timmar, vilket ger dig gott om tid att utforska på fritiden. Tour stoppar: Stopp 1 - Alcazar de Toledo Stopp 2 - Bisagra-porten Stopp 3 - Estacion Renfe (järnvägsstation) Stopp 4 - Remonte Safont Stopp 5 - Mirador Del Valle Hållplats 6 - Cigarrales Stopp 7 - Puente San Martin (San Martin-bron) Hållplats 8 - Cardenal Hållplats 9 - Tavera Hållplats 10 - Bisagraporten

Från Madrid: Segovia, Ávila och Toledo guidad tur

Från Madrid: Segovia, Ávila och Toledo guidad tur

Upptäck tre unika städer och världsarv tillsammans med oss! Vi besöker Segovia, Ávila och Toledo från Madrid. Vi åker tidigt till Toledo, där vi börjar med en guidad tur tillsammans med vår officiella guide. Toledo har en långvarig kristen, judisk och muslimsk tradition. Därför är den också känd som staden med tre kulturer. Vi kommer inte bara att besöka de mest representativa platserna för var och en av dessa städer på denna rundtur, utan vi kommer också att besöka några värdefulla dolda skrymslen och vrår som bara är kända för några få lokalbefolkningen. Följ med oss och upptäck hemligheterna i Spaniens näst största katedral med vår officiella guide. För att ta farväl av Toledo kommer vi att korsa staden genom dess smala och pittoreska gator, minnesvärda för att skatta oförglömliga bilder, dessutom kommer jag att visa dig en av de bästa panoramautsikterna över staden, där du säkert kommer att fånga ditt bästa foto! Sedan åker vi till Ávila. Besök Ávilas historiska centrum och upptäck arvet från denna stad som utsetts till världsarv av UNESCO. Låt dig förbluffas av dess fascinerande historia! Färden fortsätter längs en del av Ávilas berömda murar. Hur har den bevarats fram till idag? Vi kommer att få svar på dessa frågor på den tjocka muren som omger hela stadens historiska centrum när vi beger oss mot katedralen och andra monument. Om du väljer uppgraderingsalternativet stannar vi för att äta lunch på en lokal restaurang i gamla stan, där vi njuter av en typisk "Iberisk traditionell måltid", om inte kan du njuta av fri tid för lunch, guiden kommer att ge rekommendationer om restauranger i området. Vi fortsätter vår resa mot Segovia, vårt tredje stopp för dagen och vår tredje stad som förklarats som ett världsarv av UNESCO. Vi anländer till Segovias historiska centrum och inleder med en promenad genom stadens huvudtorg, Plaza Mayor, där vi beundrar monument som den majestätiska romerska akvedukten, vi fortsätter genom stadens gamla kvarter tills vi når katedralen och slutligen anländer vi till den majestätiska Alcazar, det gamla kungliga palatset och fästningen. Där har du tid att upptäcka lite av staden på egen hand, ta fina bilder och köpa fina souvenirer. När rundturen är slut (den tar ca 12 timmar) återvänder ni till centrala Madrid i en bekväm minibuss, där er guide kan ge er tips på vad ni kan göra under resten av vistelsen.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Toledo

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Toledo

Vilka är de bästa dagsturerna från Toledo?

De bästa dagsturerna från Toledo:

Se alla dagsturer från Toledo på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Toledo

Att göra i Toledo

Städer i Spanien

Toledo: Fler aktiviteter och sevärdheter

Toledo: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Toledo

Samlat omdöme

4.4
(7 550 recensioner)

Det var en utmärkt åktur. Mycket organiserad, allt i tid, guiden Marta var väldigt professionell hela tiden och lät oss alltid veta de bästa alternativen och se till att ingen lämnades bakom. Föraren är mycket bra, alltid i rätt hastighet. Detta är min andra semester med getyourguide, och jag rekommenderar dem till 100%. Tack.

Dagsturen till Toledo var en magisk upplevelse som kombinerade historien med stadens vackra arkitektur. Organisationen var oklanderlig, de guidade turerna med Pilar och Eva fantastiska och de lokala smakerna verkligen oförglömliga, vilket gör denna utflykt till en helt oförglömlig upplevelse.

Jag älskade turnén, min man och jag var nöjda med de vackra platserna vi såg (Toledo och Segovia). Bussen var mycket bekväm, jag rekommenderar den 100%

Mycket bra, guiden var fantastisk och föraren var mycket vänlig, jag skulle rekommendera om du har några tvivel, tack

Dagsturen var väldigt trevlig. Guiden förklarade allt väldigt bra och inkluderade oss i turnén 😁.