Saker att göra i
Dubrovnik

Lev ut dina Game of Thrones-drömmar på denna majestätiska plats och beundra allt från den gamla stadsmuren till havet.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Dubrovnik

Från Dubrovnik: Dagsutflykt till Mostar och Kravica vattenfall

Från Dubrovnik: Dagsutflykt till Mostar och Kravica vattenfall

Upplev Kravica-vattenfallen, som ligger gömda i Bosnien-Hercegovinas skogar, på en dagstur. Besök staden Mostar och lär dig om regionens historia med en professionell guide Res från Dubrovnik till gränsen mellan Kroatien och Bosnien-Hercegovina. Fortsätt sedan till den lilla kuststaden Neum och förundras över den Adrianska kustens vackra landskap längs vägen. Anländ till Kravicas vattenfall för att se tufakaskaderna från floden Trebižat falla 25 meter genom skogen. På våren kan du bevittna de dramatiska fallen, medan du på sommaren och hösten kan bada i de grunda bassängerna. Kör därefter till den historiska staden Mostar för att undersöka den gamla staden och se den kända Old Bridge över Neretva River. Ta en kort rundvandring med en lokal guide och lär dig mer om staden innan du har fritid.

Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

Fördjupa dig i staden “King's Landing“ med en guidad rundtur av Dubrovniks kända sevärdheter som kan ses i “Game of Thrones“. Utforska huvudstaden i Westeros med guider från området som tar med dig till de mest kända inspelningsplatserna och delar med sig av hemligheterna bakom den stora produktionen. Känn igen platserna där delar av berättelsen utspelar sig medan din guide berättar anekdoter och visar ikoniska bilder från serien. Besök den imponerande Lovrijenac-fästningen (Red Keep) och beundra de till synes oändliga befästa murarna där Tyrion Lannister och Varys tog en promenad. Se Pile Gate där kung Joffrey ställdes inför ett upplopp och blev överöst med dynga, eller sätt dig i Cerceis skor när hon gick sin skamliga vandring genom staden. Lyssna på historierna bakom kulisserna och lyssna på din guide som kanske har varit en statist eller stand-in i Game of Thrones, och få möjlighet att ta ett foto på den berömda järntronen!

Från Dubrovnik: Kryssning på Elaphite Island med lunch och dryck

Från Dubrovnik: Kryssning på Elaphite Island med lunch och dryck

Ge dig ut på en oförglömlig öluffning till de fantastiska Elafitiöarna Lopud, Šipan och Koločep med vår exklusiva dagsutflykt från Dubrovnik. Upptäck orörda stränder, historiska kyrkor, frodiga vingårdar och fridfulla olivlundar i din egen takt, allt medan du njuter av utsökta medelhavsdelikatesser. Välj vår bekväma upphämtning från hotell och njut av en bekväm resa i ett luftkonditionerat fordon direkt till hamnen. Väl där kliver du ombord på vår lyxiga båt med luftkonditionerad salong och förbereder dig för en hisnande kryssning längs Dubrovniks pittoreska kustlinje. Din första destination är den förtrollande ön Lopud. Här har du friheten att utforska ön som du vill. Sola dig på de idylliska stränderna eller besök den berömda sandstranden vid Šunj Bay. För de mer äventyrliga, vandra längs öns bilfria vägar för att upptäcka orörd naturskönhet och historiska skatter, inklusive gamla fästningar och Saint Mary Franciscan-klostret. Därefter sätter vi segel till Šipan, den största ön i Elafiti-arkipelagen. Gå i land och fördjupa dig i öns natursköna vingårdar och olivlundar, en sann fest för sinnena. Ditt sista stopp är den lugna ön Koločep. Dyk ner i det kristallklara vattnet för en uppfriskande simtur eller ta en lugn promenad genom de aromatiska tallskogarna innan vi åker tillbaka till Dubrovnik. Under hela kryssningen kan du njuta av kroatiskt vin av hög kvalitet, vatten och en mängd olika läskedrycker. Njut av smaken av hemlagad olivolja och de finaste hemodlade grönsakerna, vilket ger dig en autentisk medelhavsupplevelse. Till lunch kan du välja mellan fisk, kyckling eller en vegetarisk meny, allt åtföljt av en utsökt potatissallad. Missa inte denna extraordinära resa. Boka din kryssning med öluffning idag och skapa minnen som varar livet ut!

Från Dubrovnik: Båttur till Montenegro med Perast och Kotor

Från Dubrovnik: Båttur till Montenegro med Perast och Kotor

Gör en dagsutflykt till Montenegro och segla längs den adriatiska kusten. Se Boka Kotorska Bay, utforska Kotor och vandra genom Perast. Upptäck platser från UNESCO:s världsarvslista när du utforskar Montenegro. Dra fördel av upphämtning direkt från ditt boende i Dubrovnik och åk till gränsövergången till Montenegro för att sedan kliva ombord på en båt för en båttur till Kotor. Beundra den venetianska hamnen och de skyddande stadsmurarna från vattnet. Få en fantastisk utsikt över fjorden och lär dig mer om Kotorbukten rika kulturarv. Du har fri tid att utforska monumenten i Gamla stan. Borda båten igen och segla till den lilla staden Perast. Besök den konstgjorda ön ”Our Lady of the Rocks” vid ankomsten, och få egen tid till att äta lunch i den vackra stadskärnan. Promenera längs gatorna och upptäck Barockpalats, ortodoxa monument och andra världsarvslistade monument. Beundra försvarstornen av sten som fortfarande är orörda, och gå i fotspåren av ryska tsarer och venetianska prinsar som seglade i Kotorbukten. Återvänd till Perast med luftkonditionerad buss eller minivan, och fortsätt sedan till Dubrovnik efter att återigen ha passerat gränsövergången.

Från Dubrovnik: Dagsutflykt till Montenegro

Från Dubrovnik: Dagsutflykt till Montenegro

Utforska Montenegro på en dagsutflykt från Dubrovnik. Njut av ledig tid i de pittoreska städerna Perast och Kotor. Avresa från Dubrovnik på morgonen och njut av sevärdheterna i Gamla stan och dess omgivningar medan du kör genom den vackra Župa Dubrovačka och Konavle-regionen. Efter att ha korsat gränsen till Montenegro fortsätter du längs den pittoreska montenegrinska kusten. Under resan genom Boka Kotorska-bukten stannar ni till i den charmiga staden Perast. Ni har möjlighet att besöka ön Our Lady of the Rocks. Under resan kommer din värd att berätta allt om Montenegros viktigaste kulturminnen och om landets historia och legender. Vid ankomsten till Kotor har ni 3 timmar på er att utforska staden på egen hand. Staden Kotor är känd för sina nautiska traditioner, sin berömda handelsflotta och sina imponerande stadsmurar. Efter sightseeingen möter ni upp er reseledare på mötesplatsen för en avkopplande bilresa tillbaka till Dubrovnik.

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Följ med din lokala guide och ta en promenad genom Dubrovniks vackra gamla stad och upptäck hur staden blev en av de mest välmående och avancerade av alla de historiska maritima republikerna. När du kliver in genom portarna till Dubrovniks gamla stad kommer du att ta ett steg tillbaka i tiden och förlora dig själv i storheten och skönheten i denna kulturellt inflytelserika stad. Med början nära Pile Gate, vid den historiska västra ingången till Gamla Stan, kommer din lokala guide att leda dig till Dubrovniks mest betydelsefulla historiska landmärken (du kommer inte att gå in i några kyrkor eller museer). Se Stora Onofrios fontän, Orlandos kolonn, Rektorspalatset och många fler. Ta in de vackra sevärdheterna och lyssna när din guide delar med sig av fascinerande berättelser och anmärkningsvärda fakta från över 1.400 år av Dubrovniks dramatiska historia, inklusive den klassiska perioden av republiken Ragusa. Denna tur kommer att ge dig en grundlig bakgrund till den viktiga roll som Dubrovnik spelade i den civiliserade världens historia. Du kommer att lära dig om stadens imponerande ekonomiska, sociala och kulturella prestationer genom århundradena och fördjupa dig i stadens livliga atmosfär. Observera att denna tur är lämplig för alla! Viktiga anmärkningar: - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Dubrovnik: Utflykt till Kravica-vattenfallet, Mostar och Pocitelj

Dubrovnik: Utflykt till Kravica-vattenfallet, Mostar och Pocitelj

Börja resan i Dubrovnik och njut av en mindre än 2 timmars bilresa med din engelsktalande chaufför. Upptäck de natursköna vägarna i Kroatien och över gränsen till Bosnien och Hercegovina. Stanna först till vid Kravica-fallen, en av de bäst bevarade hemligheterna i Bosnien och Hercegovina. De vattenfall som floden Trebizat skapar ger en avkopplande bakgrund för bad och picknick på sommaren. Fortsätt sedan till nästa stopp, staden Mostar. Utforska de smala kullerstensgatorna i den gamla staden. Förundras sedan över den gamla bron som korsar floden Neretva. Slutligen stannar du till i den medeltida staden Počitelj innan du åker tillbaka till Dubrovnik.

Dubrovnik - Lokrum Lokrum Island Game of Thrones-turné

Dubrovnik - Lokrum Lokrum Island Game of Thrones-turné

Besök de ikoniska platserna från Game of Thrones i Dubrovnik, till exempel King's Landing, Blackwater Bay och Red Keep, och få till och med en bild på järntronen. Turen börjar med en kort promenad till den första inspelningsplatsen, som i "King's Landing" kallas Blackwater Bay. Det är en av de större miljöerna där flera scener spelades in. Din guide kommer att visa dig skärmdumpar och lära dig om filmproduktionsprocessen för GoT. Därefter klättrar du upp för trappan till "Red Keep" för att njuta av en vacker utsikt över Adriatiska havet och Gamla stan i Dubrovnik. Därefter är det dags att gå in genom portarna och promenera på gatorna i King's Landing. Av de många platserna är trappan i den stora Sept of Bailor en särskild höjdpunkt. Fansen kommer ihåg att Cerseis skambeläggning filmades här, ett av de mest centrala ögonblicken i serien. För den stora finalen hoppar du på färjan till ön Lokrum. Denna vackra oas strax utanför Gamla stan var platsen för staden "Qarth". I säsong två var det staden som Daenerys fann skydd i efter Khal Drogos död och efter att ha gått vilse i öknen. Turens final och höjdpunkt är ett besök i tronrummet i benediktinklostret för en bild på Järntronen. Efteråt kan du stanna kvar på ön och njuta av lite natur. Här finns möjligheter till bad, vandring, klippdykning samt restauranger och barer. Färjan avgår varje halvtimme/timme (beroende på säsong) och överfarten tar endast 15 minuter.

Dubrovnik: Kryssning på Elaphite Islands med lunch och dryck

Dubrovnik: Kryssning på Elaphite Islands med lunch och dryck

Upplev skönheten på Kroatiens Adriatiska ö på denna heldagskryssning från Dubrovnik. Njut av bekvämligheten med upphämtning och avlämning på hotellet och sätt dig ner för en aptitretande lunch ombord på båten. Koppla av med tillgång till obegränsat antal akoliska och icke-akoliska drycker medan du seglar. Bli hämtad från ditt boende och överförd till en rymlig båt. Ge dig ut på ditt seglingsäventyr och beundra utsikten över staden på väg till öarna Koločep, Lopud och Šipan. Tillbringa ledig tid på var och en av öarna där du kan ta en naturvandring, koppla av på stranden eller ta en simtur i det kristallklara vattnet. I Lopud och Šipan kan du beundra de röda stenhusen som är traditionella i området. Ta reda på mer om Kroatiens historia och kultur längs vägen. Njut av en fräsch lunch med kyckling, fisk eller vegetariska rätter. Kombinera din lunch med en drink från båtens öppna bar. Återvänd till ditt boende i Dubrovnik i slutet av din båtutflykt.

Dubrovnik: Blå grottan & Sunj Beach båttur med drycker

Dubrovnik: Blå grottan & Sunj Beach båttur med drycker

Få en båttur till höjdpunkterna på Elaphitiöarna. Njut av solen på Sunj-stranden och simma genom de magnifika tre gröna grottorna och den blå grottan på ön Kolocep. Njut av drinkar ombord på båten samt hotelltransfer. Vi hämtas från ditt boende och levereras till din båt i Dubrovniks hamn. Få en säkerhetsgenomgång av din skeppare och sätt sedan segel mot de fantastiska Elaphitiöarna. Första stoppet är den härliga Sunj-stranden på ön Lopud. Här kommer du att släppas av för en fantastisk badupplevelse på stranden. Utforska det varma vattnet i den fantastiska lagunen innan du klättrar tillbaka ombord på din båt. Nästa stopp är ön Kolocep, där du simmar genom naturens underverk de tre gröna grottorna. Innan du återvänder till land kan du stanna till vid den berömda blå grottan och känna att du går in i ett bortglömt paradis när du simmar genom dess kristallklara vatten.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Dubrovnik

Alla aktiviteter

773 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Dubrovnik

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Dubrovnik?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Dubrovnik:

Sevärdheterna i Dubrovnik du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Dubrovnik?

De bästa dagsturerna från Dubrovnik:

Se alla dagsturer från Dubrovnik på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Dubrovnik

Att göra i Dubrovnik

Städer i Kroatien

Dubrovnik: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dubrovnik: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dubrovnik

Samlat omdöme

4.6
(22 570 recensioner)

Exceptionell upplevelse. Maria, vår guide, var tydlig och uttömmande när hon förklarade historien om de besökta platserna, rekommenderade restauranger och typisk mat, precis som en riktig professionell guide kan göra. Sammantaget en utmärkt utflykt

Mycket trevlig dag i Montenegro. Vår guide var verkligen mycket vänlig, leende och intressant. Dagen var välorganiserad, tiden för varje etapp var tillräcklig enligt mig. Kombinationen buss/båttransport är riktigt trevlig.

Vår guide och förare var mycket vänlig och informativ. Han gav oss detaljer om olika punkter under hela resan, med gott humör. Tiden på varje plats räckte för att vi skulle se alla punkter.

Jag gillade verkligen. Temperaturerna var dock mycket höga, vilket inte tillät oss att uppskatta allt bättre.

Vi njöt av vattenfallet! Om du åker på sommaren var beredd på värmen i Mostar. Ta med mycket vatten.