Lägg till datum

Blå lagunen, Reykjavik

Unna dig en lyxig upplevelse i varmt, geotermiskt vatten medan du njuter av Islands naturliga skönhet.

Blå lagunen, Reykjavik: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Reykjavík: Inträde till Blå lagunen med transfer

1. Från Reykjavík: Inträde till Blå lagunen med transfer

Njut av en säker och pålitlig transfer mellan Reykjavíks centrum och den världsberömda Blå lagunen, samtidigt som du har möjlighet att välja mellan ett komfortpaket eller premiumpaket. Upplev lugnet i de unika geotermiska vattnen i Milky Blue Sea, som av många anses vara en upplevelse som man bara får uppleva en gång i livet och som är en oumbärlig del av din Islandssemester. Det går ofta avgångar till och från Reykjavik så att du kan utforska staden på din egen tid. Den blå lagunen bildades 1976 i samband med en drift av det närliggande geotermiska kraftverket. Under de följande åren började man bada i vattnet och smörja in huden med kisellera. Den är känd för sina stärkande egenskaper och hälsofördelar. Blue Lagoon är omgiven av ett mossklädd lavafält och erbjuder ett otroligt landskap, med toppmoderna faciliteter och en atmosfär från en annan värld. Välj mellan två olika paket och unna dig tid att slappna av.Efteråt detta återvänder du till Reykjavik. Din returbiljett är flexibel/öppen och kan användas för alla avgångar från Blå lagunen.

Från Reykjavík: Gyllene cirkeln, Keridkratern & Blå lagunen

2. Från Reykjavík: Gyllene cirkeln, Keridkratern & Blå lagunen

Upplev Islands två mest välbesökta sevärdheter, Gyllene cirkeln och Blå lagunen, på en och samma dag under en rundtur i en bekväm och praktisk minibuss. Res från Reykjavík till nationalparken Þingvellir (Tingvalla), där de eurasiska och amerikanska tektoniska plattorna möts. Strosa i det fantastiska, sjörika området och hoppa fram och tillbaka mellan kontinentalgränserna och se platsen där det isländska parlamentet höll till från 930 till 1798. Åk därefter till Geysirs varma källa med geotermiska pooler som har temperaturer på uppemot 200 grader. Bevittna Strokkur-gejsern, vars regelbundna utbrott skapar en fjäderliknande plym av kokande vatten och ånga som når 30 meter upp i luften. Ta en bit mat innan du beger dig till det hisnande Gullfoss-vattenfallet. Besök därefter vulkankratern Kerið, med dess djupblå vatten och omgiven av livfulla röda klippor. Avsluta din rundtur vid den ikoniska Blå lagunen. Njut av det varma, geotermiska vattnet och unna dig lite ansiktsvård med den inkluderade lermasken av kiseldioxid innan du åker tillbaka till Reykjavík.

Från Reykjavík: Blå lagunen entré med tur och retur-transfer

3. Från Reykjavík: Blå lagunen entré med tur och retur-transfer

Din resa till ett av världens underverk börjar i Reykjavík där du hämtas upp på ditt hotell eller pensionat av en Smartbus och körs till busstationen Destination Blue Lagoon. Därifrån färdas du i 45 minuter ombord på en lyxig buss till Blå lagunen, genom historiska lavafält och till verklighetsfrämmande vyer i Reykjanes Unesco Global Geopark. Vid ankomsten går du längs en 300 meter lång lavakorridor till ingången till huvudkomplexet. Efter att du checkat in får du en handduk och ett elektroniskt armband som fungerar som en nyckel till ditt skåp och som du kan använda för dina kontantlösa inköp under ditt besök. När du väl har duschat och bytt till dina badkläder är det dags att kliva ned i det legendariska blå vattnet. Lagunen omfattar 8 700 kvadratmeter geotermiskt havsvatten och öppnar nya dimensioner av välbefinnande, vilket ger dig harmoni med naturens omvälvande krafter. Njut av den mineralrika värmen som vid Blå lagunen och utforska faciliteterna som inkluderar en bastu, ångbad, massagevattenfall och anläggningar i vattnet för förfriskningar och ansiktsmasker. Gå runt, flyt, frossa, umgås, ta bilder, meditera – lagunen är din för att upptäcka och njuta av. Din Blue Lagoon Comfort-entré inkluderar en gratis dryck som du väljer i lagunens vattenbar. Välj bland juicer, smoothies, läsk och starkare drycker. Det ingår också en lermask av silika vid maskbaren i vatten. Känn friskhet och lyster i din hud när kiseldioxiden – lagunens ikoniska helande element – renar och stärker dig. Maskbaren erbjuder även masker sammansatta av Blå lagunens andra naturliga skatter: alger, mineraler och lava. När du har fått uppleva vattnets föryngrande krafter kan du besöka kaféet om du behöver en närande lätt måltid, med alternativ som inkluderar sallader, smörgåsar och sushi. Eller gör en resa längs vandringslederna för att ytterligare upptäcka de hundra år gamla lavafälten. I slutet av din upplevelse, gå tillbaka på bussen till Reykjavík och hoppa sedan tillbaka på en Smartbus vid terminalen för att släppas av vid ditt boende.

Reykjavík: Blå lagunen på bussresa tur och retur

4. Reykjavík: Blå lagunen på bussresa tur och retur

Starta din resa från Reykjavíks centralt belägna BSI bussterminal. Resan från Reykjavík till Blå lagunen tar cirka 50 minuter och går längs Reykjanes-halvöns vackra lavafält, en färd som definitivt är imponerande. När du är framme vid Blå lagunen, koppla av i det varma mjölkblå vattnet med temperaturer kring 40 grader i din egen takt. När du har njutit av allt som Blå lagunen har att erbjuda kan du hoppa på den bekväma bussen tillbaka till Reykjavik (50 minuters bilresa) eller till Keflavík internationella flygplats (20 minuters bilresa)* för ditt flyg på eftermiddagen. Transporten till Blå lagunen går enligt en fastställd tidtabell. • Från Reykjavík till Blå lagunen – kl. 09.00; 10.00; 11.00; 13.00; 14.00; 15.00; 17.00. • Från Blå lagunen till Reykjavík – 13.15; 14.15; 16.15; 18.15; 20.15; 16.15. • Från Blå lagunen till Keflaviks flygplats - endast kl. 14.30

Från Reykjavík/Keflavík: Transport till Blå lagunen

5. Från Reykjavík/Keflavík: Transport till Blå lagunen

Slappna av medan du åker bekvämt till den berömda Blå lagunen från Reykjavík eller Keflavíks internationella flygplats. När du åker från Reykjavík till Blå lagunen så ingår det en gratis bussförbindelse till ditt hotell, vandrarhem eller närmaste busstation. Om du reser vidare till Keflavík International Airport bör du vara medveten om att resan från Blå lagunen till Keflavík tar cirka 20 minuter. Observera att du måste boka varje sträcka separat, d v s från Keflavík International Airport till Blå lagunen (en sträcka) och Blå lagunen till Reykjavík (en sträcka).

Från Reykjavík: Dagstur till Merdalir-vulkanen & Blå lagunen

6. Från Reykjavík: Dagstur till Merdalir-vulkanen & Blå lagunen

Njut av bergsutsikterna vid sjön Kleifarvatn och vandra till vulkanen Fagradalsfjall på denna dagsutflykt från Reykjavík. Du har möjligheten att välja upphämtning och avlämning. Efter vandringen kan du koppla av med ett dopp i Blå lagunen och en gratis dryck. Börja ditt äventyr med en upphämtning i Reykjavík och åk mot Reykanes-halvön. Titta ut genom fönstret och se ett landskap med mosstäckta lavafält, geotermiska fält, fiskebyar, hisnande kuststräckor och bergssjöar. Utforska Kleifarvatn-sjöns undervattensvarma källor och svarta basaltstränder. Vandra till utbrottsplatserna vid vulkanerna Fagradalsfjall och Merdalir i Geldingadalur-dalen. Se hur nybildad grön lava sjunker ner från vulkanen till gammal lavamossa och stenar. Avsluta dagen med att koppla av i Blå lagunen. Låt det varma och läkande geotermiska vattnet mjuka upp dina muskler och din själ efter din vulkaniska upplevelse.

Från Reykjavík: Gyllene cirkeln & Blå lagunen i liten grupp

7. Från Reykjavík: Gyllene cirkeln & Blå lagunen i liten grupp

Följ med på en minibussutflykt till Gyllene cirkeln med många stopp på de bästa platserna längs vägen. Se naturformationer som gejsrar, vattenfall och sjöar och koppla av i de varma källorna i Blå lagunen. Besök Thingvellir, ett historiskt landmärke där det isländska samväldet grundades. Se den nordatlantiska sprickan och se utbrott som är upp till 20 meter höga vid Strokkur, som bryter ut var tredje till fjärde minut. Åk även förbi den inaktiva gejsern Geysir. Njut av utsikten vid Gullfoss, som anses vara det vackraste av Islands 30 000 vattenfall. Stanna till för lunch innan du åker till Kerið, en imponerande kratersjö fylld med blågrönt vatten som är omgiven av svarta och röda sluttningar. Dagens höjdpunkt är den tid du tillbringar vid Blå lagunen, Islands mest populära geotermiska spa. Denna lyxiga upplevelse inkluderar en gratis ansiktsmask och en valfri dryck.

Reykjavík: Gyllene cirkeln, Blå lagunen och Aurora Tour

8. Reykjavík: Gyllene cirkeln, Blå lagunen och Aurora Tour

Få ut det mesta av en kort resa till Island med en kombinerad tur med Golden Circle, Blå lagunen och norrsken med avresa från Reykjavík. Tillbringa en magisk dag med att resa genom vattenfall, kratrar och naturliga pooler och beundra sedan det ikoniska norrskenet på natten. Hämta upp dig från ditt hotell och börja dagen med att besöka de tre största attraktionerna i Golden Circle. Utforska UNESCO:s världsarv Thingvellir nationalpark, bevittna flera utbrott vid Geysir och stanna till vid Gullfoss vattenfall, ett mäktigt vattenfall med flera droppar. Blicka på en 3 000 år gammal vulkanisk krater vid Keriðs krater sjö, innan du fortsätter till den berömda Blå lagunen. Upptäck ett unikt termiskt spa med en stor geotermisk bassäng, bastur, ångbad och en bar i poolen. Du får en inträdesbiljett tillsammans med en handduk, ansiktsmask och en gratis dryck. Njut av cirka 90 minuters fritid för att koppla av och äta middag på egen bekostnad, och ge dig sedan ut på din kvällsjakt på norrsken. Res långt bortom stadsgränserna och leta efter mörker och molnfri himmel. Värm dig medan du väntar med en varm chokladdryck. Kör till några olika platser för att leta efter norrsken. Hitta dem som skimrar över natthimlen i fascinerande gröna nyanser. Låt din guide hjälpa dig med fotoinställningar för den perfekta bilden, och låt dig sedan bli avsläppt tillbaka i staden.

Island: Inträdesbiljett till Blå lagunen och norrskensjakt

9. Island: Inträdesbiljett till Blå lagunen och norrskensjakt

Koppla av med ett dopp i Blå lagunen på den här dagsutflykten från Reykjavik. Res ombord på en Wi-Fi-uppkopplad och klimatkontrollerad buss för att slippa ljusföroreningarna i staden och få chansen att se det bländande norrskenet.  Du hämtas från en bekvämt belägen mötesplats i Reykjavik. Luta dig tillbaka och njut av landskapet på resan till Blue Lagoon. Ta ett dopp i det mineralrika vattnet i denna geotermiska källa. Ta del av utsikten och drick något från baren i vattnet.  Unna dig en silica-lermask under dina 4 timmar i lagunen innan du börjar din norrskensexpedition. Utnyttja din guides årtionden av erfarenhet av att analysera vädermönster för att få bästa möjliga chans att se norrskenet.  Lyssna på den fascinerande audioguiden medan du reser genom den isländska vildmarken på jakt efter det mystiska och magiska fenomenet norrsken. Återvänd till Reykjavik i slutet av resan.  

Reykjavík: Gyllene cirkeln och entré till Blå lagunen

10. Reykjavík: Gyllene cirkeln och entré till Blå lagunen

Ta en rundtur på Gyllene cirkeln och upptäck Islands mest ikoniska platser. Njut också av ett avkopplande dopp i Blå lagunen. Res i en buss med wifi-anslutna surfplattor som ger en ström av information via en GPS-synkroniserad ljudguide. Ta dig gott om tid vid de främsta hållplatserna för att beundra naturen och ta bilder. Avresa från Reykjavik och åk till Thingvellir-dalen, ett Unesco världsarv med Islands största sötvattensjö. Fortsätt vidare till Gejser-parken, fylld av dess ångande geotermiska källor. Beundra gejsern Strokkur när den bryter ut till en höjd på 35 meter. Beundra sedan det magnifika Gullfoss-vattenfallet, där det smälta vattnet från glaciären faller ner 32 meter i en kanjon. Åk tillbaka till huvudstaden och ta en paus i Reykjavík innan du åker tillbaka till Blå lagunen. När du väl är där har du tid att njuta av det mineralrika vattnet, koppla av efter en dag av sightseeing och reflektera över öns naturliga skönhet. Komplettera din upplevelse med transport tillbaka till huvudstaden, med tid att köpa mat eller dryck när du anländer.

Tillgängliga aktiviteter

31 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 2

Blå lagunen, Reykjavik: Fler aktiviteter och sevärdheter

Blå lagunen, Reykjavik: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Blå lagunen, Reykjavik

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 6 293 omdömen

Blå lagunen är ett MÅSTE för alla besökare på Island! Extremt bra att simma och koppla av i denna varma naturliga pool! Masken var mycket trevlig och drycken var också mycket välsmakande, det finns ett urval av juicer, cider och annat. Drinkbaren är tillgänglig direkt från vattnet och du kan dricka din drink medan du sitter på undervattensbänkarna!

Helst fantastisk guide! Han bjöd på sig själv och på turen i sig. Så från en guide till en annan, LOVE IT! Vintertid var dock inte vulkankratern eller vattenfallet kanske optimalt då man inte såg mycket av det. Men ändå otroligt fint. Helt klart värd varenda krona. Önskade endast ha mer tid på blå lagunen.

Bästa guiden Christina som berättade islands historia och var väldigt påläst. Allt gick smärtfritt trots regn. Informerade hela tiden vilka tider vi skulle hålla oss till och vad vi skulle titta på. Jag rekommenderar denna utflykt,då man får mycket för pengarna.

Vi kom tidigt och fick ca 30 minuter när det var riktigt magiskt. Inte så mycket folk och dämpat. Sedan blev det turistfälla.

Great trip with a fantastic guide, got to see so much and we made a couple of extra stops on the way.