Saker att göra i
Menorca

Slappna av i vikar med vit sand, lyssna på fågelsången och koppla av på den lugnaste av Balearerna.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Menorca

Menorca: Båttur med naturliga vikar, stränder och paella

Menorca: Båttur med naturliga vikar, stränder och paella

När du åker med på en stadskryssning från den gamla hamnen i Ciutadella kan du utforska Son Saura, Cala Turqueta, Macarella och Macarelleta. Besök öns dolda pärlor och beundra den naturliga skönheten i dess vikar och stränder, både från havet och på land. Njut av tid för att bada, snorkla och njuta av en paellalunch med en drink ombord. Sätt igång med din kustkryssning från Ciutadella för att upptäcka Menorcas väst- och sydkust. Vid det första stoppet i Son Saura kan du njuta av 2 timmars fritid. Slappna av på sträckan med vit sandstrand eller doppa tårna i det lugna, grunda vattnet. Du kan också ta en 15 minuters promenad längs en rustik sträcka av Camí de Cavalls för att nå en av Menorcas mest avlägsna och orörda stränder, Es Talaier. Hoppa sedan tillbaka ombord för att njuta av en medelhavs-paella som serveras med ett glas sangria och apelsinjuice till lunch. Sätt segel till vikarna Macarella och Macarelleta och gör ett 1,5 timmar långt stopp vid Cala Turqueta. Beundra den lilla stranden med blått vatten omgiven av pinjeträd. Hoppa rakt ut ur båten i det klara vattnet. Om du tar med dig en snorkelutrustning kan du utforska den vita sandbotten och det marina djurlivet. Till sist kan du ta en sista titt på Menorcas landskap när du tar dig tillbaka till Ciutadella.

Menorca: Heldags båttur med Paella-lunch

Menorca: Heldags båttur med Paella-lunch

Avresa från hamnen i Ciutadella, innan du seglar längs öns sydkust och besöker olika orörda stränder. Vid Cala en Turqueta (2 timmar) och Son Saura (1,5 timme) har du gott om tid att bada eller bara koppla av på båten och njuta av landskapet. Vid lunchtid serveras en blandad paella ombord med kött och skaldjur (ej fläskkött) samt ett glas sangria eller en läskedryck. Efter lunchen åker ni till en annan vik som heter Cala Macarella-Macarelleta. Båten återvänder sedan till hamnen i Ciutadella.

Mahon: Båttur i hamnen med undervattensvisning och kommentarer

Mahon: Båttur i hamnen med undervattensvisning och kommentarer

Starta din tur från Don Joan. Segla djupt in i hamnen. Njut av utsikten över Mahon från övre däck eller inne i båten. Hör historiska berättelser från guiden när du passerar ön Lazareto. Tornen vid hamnens ingång försvarade en gång Mahon. När du väl är utanför hamnen kan du gå under däck för undervattensutsikt, om vädret tillåter. Ta bilder på fiskar som simmar genom sjögräset. Fånga en glimt av annat marint liv. Beundra Medelhavets blåa vatten. Njut av panoramautsikten från båda sidor av båten innan du åker tillbaka till Mahon. Tillbaka på däck lyssnar du på historiska kommentarer när du passerar San Felipe-slottet. Sväng genom vikarna runt Es Castell och Georgetown. Se om du kan upptäcka Collingwood House och upptäck kopplingarna mellan Storbritannien och Menorca. Slutför din rundtur tillbaka i Don Joan.

Menorca: Dolda pärlor på sydkusten kryssning

Menorca: Dolda pärlor på sydkusten kryssning

Koppla av ombord på en kryssning längs Menorcas sydkust och upptäck hemligheterna och de gamla berättelserna som hör ihop med dessa vackra stränder. Gå in i små grottor och hörn som bara din kapten kan visa dig. Du välkomnas ombord av kaptenen i hamnen i Cala Galdana där du kan ta plats på båten (inget byte av båt behövs). Upplev Menorcas verkliga blå när ni seglar genom Cala Macarella, Macarelleta, Cala en Turqueta, Cala Mitjana, Mitjaneta, Cala Trebalúger och mycket mer. Välj mellan dagtid eller solnedgång: > Dagtid: Koppla av ombord på en kryssning längs Menorcas sydkust och upptäck hemligheterna och de gamla berättelserna som hör ihop med dessa vackra stränder. Gå in i små grottor och hörn som bara din kapten kan visa dig. Njut av en gratis drink och vår snorkelutrustning när du är ombord > Solnedgång: Låt dig förbluffas av solnedgångens vackra färger medan du seglar i Menorcas vackraste vikar. Njut av vår "aperitivo" ombord, ett glas prosecco med typiska produkter från Menorca. I juni och juli börjar båtturen i solnedgången kl. 18.30 och pågår fram till solnedgången. I augusti och september börjar turen kl. 18.00 och fortsätter till solnedgången.

Cala'n Bosc: 3,5 timmars sightseeingbåtresa på sydkusten

Cala'n Bosc: 3,5 timmars sightseeingbåtresa på sydkusten

Utforska alla de bästa stränderna längs Menorcas sydkust under 3,5 timmar. Från basen i Cala'n Bosch Marina börjar vi med att segla österut och upptäcker alla dolda pärlor på sydkusten längs vägen. Segla nära kusten med gott om tid vid stränderna så att du kan ta foton innan du seglar vidare till nästa. Lägg till vid en av stränderna i en timme, under vilken du kan utforska på egen hand. Under den här pausen är du också välkommen att snorkla, stanna ombord för att använda båtens vattenrutschbanor eller titta genom "Reflex System" med glasbotten. Efter den lilla pausen fortsätter du resan tillbaka till hamnen, njuter av utsikten och lyssnar på alla kommentarer på olika språk om de sevärdheter som passerar förbi dig.

Fornells: 3-timmars båttur längs Menorcas kust

Fornells: 3-timmars båttur längs Menorcas kust

Kryssa längs Menorcas kust på denna 3-timmars båttur som börjar i Fornells, och se öns många vackra stränder och mystiska grottor. Besök de östra och västra delarna av Fornells och njut av minst två stopp för att simma, snorkla eller koppla av på stranden och njuta av typisk menoransk mat och dryck. På rutten som går österut kan du besöka oförstörda stränder, simma i klart vatten och upptäcka grottor gömda mellan klippor. På vägen västerut, ta en tur genom marinreservatet och njut av ett spektakulärt landskap som inkluderar klippor, stränder och vackert djurliv.

Från Cala Galdana: 2-timmars båttur med glasbotten

Från Cala Galdana: 2-timmars båttur med glasbotten

Denna båttur är en perfekt kombination för dig som vill se Menorcas vackra kustlinje under en kort båttur, men också stanna till på någon av de avskilda stränderna för att bada eller promenera. Längs vägen kommer du att utforska några naturliga grottor. Du får också höra fakta och berättelser om öns historia, kultur och djurliv. Under det 1 timme långa stoppet kan du antingen gå till stranden eller stanna ombord och njuta av vattenrutschkanorna. Det finns också ett unikt glasgolv där du kan upptäcka havslivet.

Från Cala Galdana: Menorca Calas båttur med lokala snacks

Från Cala Galdana: Menorca Calas båttur med lokala snacks

Spendera en avkopplande dag på vattnet och upptäck Menorcas vackra vikar på en guidad båtutflykt med avgång från Cala Galdana. Ta in landskapet från båten, hoppa i för en simtur, snorkla i klarblått vatten och smaka på en mängd olika lokala ostar och kallskuret. Möt din skeppare och ta dig till ditt fartyg. Gör dig redo att navigera bland fantastiska stränder, vikar, vitfärgade byar och gröna ängar. Lär dig allt om Menorcas historia, kultur, mat och traditioner längs vägen och njut av chansen att dyka in i det orörda havet. Stanna för att beundra vikarna och ha gott om ledig tid att snorkla och koppla av i det turkosa vattnet. Tillbaka ombord, smaka på Menorcan-ost och korv och smutta på läskedrycker, öl, vatten, kaffe eller te.

Menorca: 3,5 timmars båtutflykt på sydkusten

Menorca: 3,5 timmars båtutflykt på sydkusten

Ge dig ut på en 3,5-timmars båttur längs Menorcas sydkust och besök stränderna Son Saura, Es Talaier, Turqueta, Macarella, Macarelleta, Mitjana, Trebaluger, Fustam och Escorxada. Stanna två gånger i 30 minuter varje gång för att bada i det berömda blå vattnet utanför Menorcas kust. Du når havet bekvämt från båtens akterplattform där du enkelt kan kliva på och av stegen. Om du känner dig mer äventyrlig kan du paddla runt i viken på en stand-up board. Under hela resan kan du se klippor, grottor och vilda djur och ställa frågor till din kunniga kapten om Menorcas historia. Fyll på din energi efter dina simstopp med en menorcansk aptitretare med ost, sobrasada (en saltad fläskkorv) och bröd med drycker. Resor på Don Pancho: Scheman : 9H; 13H; 17H Resor på Portobello: Tidtabeller : 9:30H; 13:30H; 17:30H

Menorca: Macarella, Turqueta och Mitjana kryssning med stopp

Menorca: Macarella, Turqueta och Mitjana kryssning med stopp

Upptäck Menorcas spektakulära och symboliska sydkust från Cala Galdana. Det bästa sättet att njuta av havet på Menorca. Europeiska Karibien till hands med vykortsbilder: den klassiska "utan filter". Du kommer att njuta av drycker och snacks ombord på en klassisk båt, du kommer att kunna använda vår paddelsurfing helt gratis, besöka de vackraste vikarna på södra Menorca och bada i dess kristallklara och turkosa vatten bort från trängseln på stränderna och utan att behöva oroa dig för den svåra tillgängligheten på vissa av dem. Vi garanterar en unik upplevelse och en oslagbar service eftersom vi bara ger oss ut om förhållandena är bra!

Alla aktiviteter

110 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Menorca

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Menorca?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Menorca:

Sevärdheterna i Menorca du inte bör missa

Menorca: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

De mest populära museerna och utställningarna i Menorca är:

Se alla museer och utställningar i Menorca på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Menorca

Att göra i Menorca

Städer i Menorca

Menorca: Fler aktiviteter och sevärdheter

Menorca: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Menorca

Samlat omdöme

4.5
(1 492 recensioner)