Lägg till datum

Pragborgen

Pragborgen: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Prag: 50 minuters båtutflykt på kvällen

1. Prag: 50 minuters båtutflykt på kvällen

Njut av hisnande utsikter från floden Moldau och upptäck skönheten i en av världens mest kända städer under denna båtutflykt på kvällen med audioguide. Se majestätiska sevärdheter som Karlsbron och Dansande huset. Hoppa ombord på en bekväm och rymlig båt och inled din utflykt på floden. Ta bilder när du seglar förbi sevärdheter som Petřín-tornet och det historiska Vyšehrad-fortet. Beundra Rudolfinums konserthus i nyrenässansstil  samt världens största slottskomplex, Pragborgen.  Koppla av på en luftkonditionerad båt med tak över soldäcket. Lär dig om de främsta sevärdheterna med hjälp av ljudkommentarer på åtta språk eller använd den tryckta guiden  ombord som finns på 16 språk.

Pragborgen: Köföreträde samt en valbar audioguide

2. Pragborgen: Köföreträde samt en valbar audioguide

Förboka dina biljetter till Pragborgen och undvik att slösa tid i biljettkön. Få en kort (15-20 minuter) introduktion av slottskomplexet innan du utforskar det i din egen takt. Möt din värd för en introduktion till Pragborgen. Därefter kommer din värd att växla in voucher mot din biljett, som gäller till det bästa som finns att se i Pragborgen. Hoppa över biljettkön och börja vid Sankt Vitus-katedralen, där du får riktlinjer och en karta över det bästa sättet att utforska de vidsträckta markerna i din egen takt. Uppgradera ditt besök i Pragborgen med en valbar audioguide online som pekar ut de viktigaste och mest intressanta delarna i varje byggnad. Följ bara den rekommenderade rutten som var noggrant planerad av erfarna guider för att se alla vitriner, bilder, skulpturer och mer. Beundra arkitekturen och berättelserna om det gamla kungliga palatset, Sankt Görans basilika, Zlatá ulička (Gyllene vägen) och Daliborka-tornet. Slottet har anor från 900-talet och under den här rundturen får du lära dig om slottets syfte som ett hem för kungar av Böhmen, heliga romerska kejsare och presidenter i Tjeckoslovakien och Tjeckien. Din biljett är giltig i två dagar och tillåter dig ett inträde till varje byggnad i slottet under hela denna period.

Pragborgen: Rundtur med lokal guide och inträdesbiljett

3. Pragborgen: Rundtur med lokal guide och inträdesbiljett

Att besöka Pragborgen är som att kliva in i en saga. Se höjdpunkterna i slottskomplexet, inklusive St Vitus-katedralen, det gamla kungliga palatset, St Georges Basilica och Gyllene gränden. Slottet innehåller en överväldigande mängd historia och konst, men tack vare din expertguide från Prag kan du enkelt navigera runt slottsområdet. Träffa din guide framför tunnelbanestationen Malostranská i närheten av bron Mánes. Ta spårvagnen därifrån upp till Pragborgen. När du väl är inne får du hörlurar av din guide så att du lättare kan höra kommentarer under hela rundturen. Förundras över Vituskatedralens gotiska arkitektur. Upptäck gargoylerna som pryder katedralens exteriör. Bländas av de färgade glasfönstren i jugendstil som gjordes av den tjeckiske konstnären Alfons Mucha. Beundra 1300-talsmosaiken som föreställer Domedagen. Se gravarna där Wenzel av Böhmen och Karl IV ligger begravda samt Johannes Nepomuks barockgrav och Sankt Wenzels kapell. Gå därefter in i det gamla kungliga palatset. Stå under det massiva välvda taket i Vladislavsalen. Gå in i kammaren där defenestrationerna i Prag ägde rum. Här kastade den habsburgska greven ut två katolska guvernörer och deras sekreterare genom fönstret, något som bidrog till utbrottet av Trettioåriga kriget. Besök Sankt Georgskyrkan. Dess stenväggar och design erbjuder en motvikt till det grandiosa slottet. Se fragment av fresker från 1100-talet och ta sedan den dubbla trappan upp där du kan besöka Ludmilla av Böhmens grav.  Promenera längs Gyllene gränden. Stugorna i denna gränd byggdes ursprungligen för slottets skarpskyttar, men huserade senare guldsmeder. Under senare århundraden bodde artister och konstnärer som Franz Kafka där. Utforska den Gyllene grändens rekonstruerade verkstäder och hem. Se hur Prags arbetarklass levde i skuggan av slottet.

Prag: Sightseeingkryssning och middag på glasbåt med öppet tak

4. Prag: Sightseeingkryssning och middag på glasbåt med öppet tak

Upptäck Prag på kvällen på en lyxig båt med öppet tak samtidigt som du njuter av ett utsökt urval av traditionella tjeckiska och internationella rätter från buffén ombord. Se Prags ikoniska byggnader längs floden Vltava och få en fantastisk utsikt över den upplysta Pragborgen på en kryssning tur och retur. Glid fram på en unik glasbåt med ett särskilt isolerat däck som förhindrar buller och vibrationer och en avdelning som har infällbara glasväggar och tak. Förbättra din upplevelse genom att uppgradera till alternativ med fönstersäten för att garanteras sittplatser i den avdelningen. Väl ombord kan du sippa på en välkomstdrink medan du glider fram nedför floden till Karlsbron där du kan beundra Rudolfinums arkitektur från nyrenässansen. Dra nytta av gratis Wi-Fi, lyssna på informativa flerspråkiga ljudkommentarer och följ din rutt på papper eller onlinekarta under tiden. Fortsätt vidare förbi det berömda "Det dansande huset" och beundra utsikten över Pragborgen medan livemusik spelas för dig ombord. Njut av en middagsbuffé som inkluderar ett brett urval av tjeckiska och internationella rätter. Efter middagen kan du utforska de öppna däcken som tillåter dig att känna flodens svalkande bris och se staden från olika vinklar som ger perfekta fototillfällen.  Urval från buffén: • Mozzarella med körsbärstomater och basilikapesto • Urval av inhemsk ost, skinka och salami • Ankpaté med tranbärssås • Gran Moravia-ost • Grekisk sallad • Färsk coleslaw • Sallad • Urval av bröd och smör • Glutenfria bakverk • Kyckling- och nudelsoppa • Hel skinka med ben • Nötköttsgulasch • Kycklingschnitzel • Bakad potatis med zucchini • Spaghetti med körsbärstomater och basilika (veganskt) • Paella med rostade grönsaker och skaldjur • Ångkokta grönsaker • Dumplings • Jasminris • Potatismos • Hembakade pepparkakor • Apfelstrudel • Fruktsallad

Prag: 3 timmars tur med Samla Stan och Pragborgen på tyska

5. Prag: 3 timmars tur med Samla Stan och Pragborgen på tyska

Ge dig ut på en spännande resa och upptäck Tjeckiens huvudstad. Om du besöker Prag för första gången och vill få en överblick över staden är denna rundturen ett perfekt val. Börja din guidade tur på torget i Gamla stan, som är det största torget i Prags gamla stad och platsen för Týnkyrkan (Jungfru Maria kyrka framför týn). Strosa längs de pittoreska gatorna och passera Estates-teatern (Stavovské divadlo) samt Karlsuniversitetet. Därefter ser du det gamla stadshuset med sitt astronomiska ur där du kan beundra ett mästerverk av gotisk vetenskap. Promenera till Franz Kafkas födelseplats och upptäck det judiska kvarteret. Se Maisel-synagogan och Pinkas-synagogan innan du strosar längs den gamla judiska kyrkogården. Sedan passerar du det nya stadshuset och Clementinum och går till Karlsbron. Korsa bron och du når spårvagnsstationen Malostranské Náměsti. Därifrån går du upp till Pragborgen. Vandra längs den kungliga trädgården (april-oktober kan du även besöka trädgården inne i trädgården) och gå förbi presidentens kontor och Hradčany-torget där du kan njuta av utsikten av den tyska ambassaden. Besök Pragborgens innergårdar och Gyllene gränden och gå förbi St Vitus-katedralens exteriör. I slutet av Gyllene gränden ser du Daliborka-tornet som tidigare var en del av vallen. Rundturen avslutas på vingården St Wenceslas.

Pragborgen: 2,5 timmes rundtur med inträdesbiljett

6. Pragborgen: 2,5 timmes rundtur med inträdesbiljett

Upptäck Pragborgen och dess anmärkningsvärda historia på en guidad vandring med en guide från staden. Gå över Karlsbron, besök St. Vitus-katedralen och se Gyllene gränden, förundras över den fantastiska arkitekturen och rika historien bakom varje landmärke. Din guidade tur på 2,5 timme börjar vid Karlsbron, där din guide ger dig en kort historisk översikt av Pragborgens historia. Korsa Karlsbron och bege dig till torget på Malá Strana där en spårvagn tar dig till slottet. När du går in i St Vitus-katedralen får du höra berättelser om prinsar, kungar och kejsare och om platsens ceremoniella historia. Ta en tur av det gamla slottet, Vladislavs sal, och fortsätt sedan till Bazilika Sv. Jiří där din guide berättar om tjeckiska helgon. Besök området känt som Gyllene gränden, där din guide berättar om lokalbefolkningens liv.

Prag: 45-minuters historisk båttur med förfriskningar

7. Prag: 45-minuters historisk båttur med förfriskningar

Se Prag från ett annat perspektiv och åk på en 45-minuters historisk båttur längs floden Moldau. Gå ombord på en traditionell kanalbåt och utforska gamla Prags vattendrag medan du lyssnar på ljudkommentarerna. Beundra den charmiga utsikten och lyssna på Prags historia. För att fördjupa din kunskap ytterligare kan du besöka Karlsbron-museet efter flodkryssningen.  Din rundtur avgår från Karlsbron. Njut av fantastisk utsikt över Pragborgen och ta några fantastiska bilder. Kryssa genom Djävulskanalen (Čertovka) och ta reda på varför detta område kallas för Prags Venedig.

Prag: Kvällskryssning med buffé på floden Vltava

8. Prag: Kvällskryssning med buffé på floden Vltava

Se Prags skönhet på kvällen på denna middagskryssning längs floden Vltava. Beundra historiska monument som Pragborgen och Danshuset och njut av ett brett utbud av tjeckiska rätter. Börja din kvällskryssning längs floden Moldau i Prag från Čechův-bron i Gamla stan. Få en välkomstdrink vid ombordstigning och glid sedan långsamt nedför floden mot Karlsbron (Karlův most). Passera Petřínkullen, se det historiska fortet Vyšehrad och beundra konserthuset Rudolfinum. Fortsätt förbi det berömda Dansande huset på Rašínovo nábřeží och få panoramautsikt över Pragborgen samtidigt som du sereneras av livemusik ombord på båten. Njut av en lyxig middagsbuffé (kalla rätter, varma rätter, desserter) medan du kryssar, och köp drycker från ett frestande urval av alkoholhaltiga eller alkoholfria alternativ.  Buffémeny: •Kall buffé: ett rikt utbud av bröd och smör, Grana Padano-ost, ankpaté med tranbärssås, caprese-sallad, ett urval av inhemska ostar, skinka, salami, hackad sallad, grekisk sallad och färsk coleslaw •Soppa: kycklingsoppa med nudlar •Varm buffé: hel skinka med ben, gulasch med nötkött, kycklingschnitzel, spagetti med körsbärstomater och basilika (vegansk), paella och bakad potatis med zucchini •Sidorätter: dumplings med bacon, jasminris, potatismos •Dessert: hemlagade pepparkakor, äppelstrudel, färsk fruktsallad

Prag: inträde till Pragborgen och Lobkowicz-slottet

9. Prag: inträde till Pragborgen och Lobkowicz-slottet

Utforska det majestätiska Lobkowiczslottet i Pragborgen under denna informativa och underhållande rundtur. Audioguiden berättas av medlemmar från Lobkowicz-familjen Vandra genom 22 rum fyllda med världskänd konst och historiska artefakter. Beundra Canaletto och Velázquez målningar, se partitur skriven av Mozart och Beethoven,  och betrakta den vackra konsten som är flera hundra år gammal.  Upptäck Pragborgens höjdpunkter Besök Vituskatedralen, Prags största kyrka. Upptäck Old Royal Palace, utgångspunkten för Tjeckiens kungadöme. Utforska St. George's Basilica och Golden Lane, den vackra gatan bebyggd med stugor som en gång huserade slottets tjänare, soldater och smeder.

Prag: 24 eller 48 timmars hop-on-hop-off bussbiljett

10. Prag: 24 eller 48 timmars hop-on-hop-off bussbiljett

Undvik besväret med organiserade gruppturer och utforska Prag i din egen takt med en kombinerad 24- eller 48-timmarsbiljett till hop-on-hop-off-sightseeingbussen.   När du kommer ombord på bussen får du hörlurar och en ljudguide (tillgänglig på 17 språk), och personalen ombord är alltid tillgänglig för att hjälpa dig. Lyssna på Prags fascinerande historia 6 se dess berömda landmärken. Utforska stadens röda & gröna linjer. Hållplatserna på den gröna linjen är följande: • Na Františku (nära industri- och handelsministeriet), • Torget i Gamla stan, • Lesser Town Square (bredvid pelaren för den heliga treenigheten) • Jiráskovo náměstí (Jirásek-torget) (bredvid danshuset), • Václavské náměstí - Wenceslas-torget (i hörnet av Krakovská-gatan) • Main Railway Station (framför Main Train Station) Den röda linjen stannar annat vid följande hållplatser: • Pragborgen • Dlabačov• Náměstí Kinských• Jiráskovo náměstí (bredvid Dansande huset) • I.P. Pavlova (i hörnet av gatan Sokolská)• Karlov (gatan B. Němcové)• Hlavní nádraží (framför centralstationen)

Tillgängliga aktiviteter

178 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 12

Pragborgen: Fler aktiviteter och sevärdheter

Pragborgen: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pragborgen

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 34 554 omdömen

fantastiskt, innan de lämnar de ger dig en drink och till och med ett mellanmål den vackra båten den superintressanta rundturen med mycket information om staden men det bästa är kaptenen som lyckas köra båten och samtidigt underhålla gäster av alla nationaliteter med anekdoter och intressanta berättelser med hjälp av ljudguiden på alla språk och en stor sympati, i slutet lämnar de dig också hörlurarna levererade till parteza, priset för resan på cirka 1 timme helt ärlig topp

En riktigt trevlig båttur på Moldau! Vi ville ha något utöver det vanliga och vi blev inte besvikna! Den lilla turen till kanalen, den passande klädda besättningen och den gratis maten var små höjdpunkter. Precis som möjligheten att ställa in ljudguiden på många olika språk! Vi rekommenderar resan med gott samvete.

Fantastiskt område, det var dock såpass stort att man hade behövt en heldag eller två dagar för att hinna se allt. Biljetten gällde över två dagar men vi tog tyvärr dagen innan hemfärd

Allt fungerade bra från onlinebokningen till biljetten på bussen. Bussarna gick alltid i tid.

It was an interesting walk with a lot of stories about saints and kings.