Lägg till datum

Paris katakomberAudioguider

Våra mest rekommenderade Paris katakomber Audioguider

Paris: Katakomber och flodkryssning i Seine med audioguide

1. Paris: Katakomber och flodkryssning i Seine med audioguide

Upplev de fascinerande lämningarna från Paris förflutna med en biljett till de mystiska katakomberna. Upptäck stadens romantiska sida på en pittoresk kryssning på floden Seine. Bevittna ikoniska landmärken och avslöja hemligheterna under staden. Börja i de fängslande katakomberna i Paris, ett invecklat underjordiskt nätverk som ligger inbäddat under stadens gator. Gå genom tunnlarna som rymmer kvarlevorna av miljontals parisare och känn hur deras historia och berättelser är etsade i de tysta stenarna. Efter din resa genom stadens dolda underjord stiger du upp till den livfulla stadsbilden och tar dig till Seine-flodens stränder. Gå ombord på en bekväm kryssare och segla genom hjärtat av Paris. Marvel vid de fantastiska sevärdheterna i Paris ikoniska landmärken, som Eiffeltornet, Louvren och Notre-Dame-katedralen, och sola i stadens glöd.

Paris: Biljett till katakomberna med köföreträde & ljudguide

2. Paris: Biljett till katakomberna med köföreträde & ljudguide

Slipp stressen och besväret med att köa i biljettkassan. Det är bara att visa upp din voucher och börja din självguidade tur.  Utforska Ljusets förtrollande stad i din egen takt med en smidig och lärorik ljudguide. Upptäck den dolda världen under Paris gator. Se tunnlar och rum som har dekorerats med människoben och skallar som tillhör närmare 6 miljoner före detta parisbor. Paris katakomber användes ursprungligen som ett stenbrott, med hundratals kilometer av tunnlar som borrar sig långt ner under stadens livliga gator. När Paris kyrkogårdar började bli för fulla av gravar bestämde sig staden för att flytta sina döda ner i katakomberna. 

Paris: Lupin-tema Ljudguide App

3. Paris: Lupin-tema Ljudguide App

Katakomberna i Paris är världsberömda, men visste du att ett avsnitt av Netflix serie Lupin spelades in där? Några av de ikoniska scenerna om den fiktiva beundraren av "gentlemannatjuven" Arsène Lupin spelades in i katakomberna i de turistiska delarna, men andra utspelade sig i privata tunnelnätverk utan tillträde. Om du någonsin har drömt om att lära dig mer om de otillgängliga delarna av Paris underjordiska tunnlar utan att bryta mot lagen eller behöva hantera ben och klaustrofobi, då är den här vandringsturen genom stadens 14:e arrondissement något för dig. Vi kommer att stanna ovan jord på gatunivå, där de olika scenerna från seriens säsong 2, avsnitt 4 spelades in, och jag kommer till och med att visa dig den verkliga platsen för Lupins hemliga trappa. Jag kommer också att peka ut det parisiska kvarter där Lupins tillfälliga hem spelades in. Men den här rundturen handlar inte bara om gentlemannatjuven. Jag kommer att dela med mig av massor av intressanta historiska fakta, som till exempel varför sex miljoner kadaver hamnade djupt inne i katakomberna. Jag kommer också att berätta hur staden skapade sin egen meridianlinje för att försöka konkurrera med den universella tidsstandarden baserad på Greenwich. Under den här rundturen får du möjlighet att: - ta del av imponerande byggnader med över 400 år av skiktad historia, bland annat Congrégation des Sœurs de Saint-Joseph de Cluny (klostret av S:t Josephs orden i Cluny) och Cochin-sjukhuset. - Hör sanna historier om fängelseutbrott från Centre Pénitentiaire de Paris la Santé (Santé-fängelset), vissa värda Lupin, andra lite mer våldsamma. - Se verkliga byggnader som medlemmar av motståndsrörelsen tog sig in i via katakomberna för att undvika att bli upptäckta av nazisterna under andra världskriget. - Ta reda på om Société des Gens de Lettres, eller litterära sällskapet, som har sitt säte i Hôtel de Massa (Massa Hotel) där Maurice Leblanc arbetade innan han skrev sina Lupin-noveller. - Följ en liten bit av Paris meridian. - Lär dig mer om François Aragos osynliga staty och om var i Jardin de l'Observatoire de Paris (Observatoriet i Paris) du kan se en riktig staty av honom. Avsätt upp till en timme för denna roliga promenad där ljudeffekter används för att avslöja vad som finns bakom vissa höga väggar eller djupt under dina fötter. Det finns flera hållplatser längs vägen med bänkar där du kan vila och gratis, offentliga toaletter i närheten. Följ med mig på denna promenad och tillsammans kommer vi att dyka djupt ner i Paris makabra förflutna!

2 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Andra alternativ som kan passa dig

Vanliga frågor om Paris katakomber-Audioguider

Vad finns det för andra saker att göra än Paris katakomber-Audioguider som är värt att besöka i Paris?

Andra upplevelser du inte bör missa i Paris:

Paris katakomber-Audioguider –Vilka är de bästa upplevelserna?

Paris katakomber: Fler aktiviteter och sevärdheter

Paris katakomber: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Paris katakomber

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 5 820 omdömen

Lätt och smidigt! Bra info på hemsidan och på biljetterna man skrev ut. Vi kom lite sent dit pga att metron som vi skulle åka dit med på söndagen var avstängd hela söndagen! Men som tur var stod det vilka bussar man kunde ta dit på era biljetter och tack vare det hann vi dit med nöd och näppe! Väldigt smidigt att bara gå förbi kön också när vi väl kom dit! Allt som allt mycket bra!!!

Bra organisation i processen, det fanns flera kontaktpersoner för de som väntade utanför. Ljudguiderna var intressanta och illustrerade, du kunde inte missa nästa infopunkt. Först var jag rädd att vi skulle smugglas genom ankornas rumpa med alla biljettinnehavare för vår tidslucka, men folkmassan går vilse i katakomberna och du kan höra och se i lugn och ro.

Inga problem, utan kö var faktiskt så. Alla biljetter för dagen är redan sålda. Ljudguide med bra information.

Bra organiserat, lugnt och skönt tempo eftersom man kunde styra det själv. Väl värt att besöka,

Är sevärd, speciellt när det är varmt. Behagliga 14 grader, sedan ett besök på Pere Lachaise.