Våra mest rekommenderade saker att göra i Sverige

Stockholm: Inträdesbiljett till Vasamuseet

1. Stockholm: Inträdesbiljett till Vasamuseet

Gör ditt besök på Vasa på Djurgården enklare genom att köpa din biljett i förväg. Se 11 utställningar och ta reda på varför skeppet sjönk i Stockholms hamn på sin första resa, innan hon ens hunnit användas i krig. Visa din biljett vid entrékassan. Börja ditt besök med att titta på dokumentärfilmen för att lära dig mer om skeppet. Gå sedan i egen takt genom de olika utställningarna med originalföremål placerade runt skeppet. Du kan se Vasa från sex olika våningsplan. Det ges dagliga guidade visningar runt skeppet och det finns en audioguide på flera språk. I Vasamuseets restaurang serveras lunch, kaffe, smörgåsar och bakverk. På väg ut hittar du museibutiken. Här säljs souvenirer, litteratur och kopior av föremål funna ombord.

Stockholm: Sightseeingkryssning i Stockholms skärgård med guide

2. Stockholm: Sightseeingkryssning i Stockholms skärgård med guide

Upplev det bästa av Stockholms skärgård på kort tid på en stadskryssning tur & retur. Med en reseguide ombord får du lära dig mer om historien bakom de olika sevärdheterna du passerar. Njut av en resa med vackra sevärdheter och fascinerande historier.  Börja din tur från Strandvägen  och hoppa ombord på M/S Östanå I, byggd 1906, eller S/S Stockholm, byggd 1931. Köp varma och kalla drycker samt smörgåsar från kafeterian ombord. Se när din guide pekar ut de naturliga platserna i Stockholms skärgård, den näst största i Östersjön.

Stockholm: Inträdesbiljett till ABBA The Museum

3. Stockholm: Inträdesbiljett till ABBA The Museum

Besök det fantastiska ABBA The Museum ute på Djurgården i Stockholm och njut av en unik upplevelse med denna inträdesbiljett. Se de ikoniska scenkläderna som tillhör de fyra gruppmedlemmarna, sida vid sida med deras guldskivor, originalföremål, minnessaker, kuriosa och mycket mer. På det här museet blir du själv en del av upplevelsen och i slutet av ditt besök kommer du att känna dig som bandets femte gruppmedlem. Njut av att få se hur du själv skulle se ut i bandets legendariska scenkläder och sjung en sång i den berömda Polarstudion, som utformades av ABBA-musikerna Björn Ulvaeus och Benny Andersson. Se de fascinerande avatarerna i 3D och stå på scenen tillsammans med bandet.

Stockholm: Inträdesbiljett till Paradox Museum

4. Stockholm: Inträdesbiljett till Paradox Museum

Utforska världens största samling av utställningar formade runt paradoxer, med en inträdesbiljett som ger dig tillgång till hela Paradox Museum i Stockholm. Dyk in i en värld av imponerande och överdådig experimentell samtida konst och passa på att ta några otroliga bilder av de förtrollande optiska illusionerna som skapas. Följ de många skyltarna genom museets labyrint av utställningar, vilka har designats och planerats för att upplevas i följd när du går på den enkelriktade leden genom museet. Ta roliga bilder av de fascinerande paradoxerna med hjälp av utmarkerade fotoplatser, där du får bästa möjliga vinklar. Dra nytta av utställningarnas förklaringar, som förklarar "vad du ska göra" och "vad som händer". Skanna de smidiga QR-koderna för att lära dig ännu mer och ta även chansen att fråga museets personal. De kan även ta några gruppfotografier av dig och dina vänner om du vill. Glöm inte att besöka Paradoxs butik innan du återvänder till verkligheten. Här kan du köpa flera olika typer av spel, kläder, souvenirer och spännande prylar.

Stockholm: Vasamuseet och museet Vrak – kombibiljett

5. Stockholm: Vasamuseet och museet Vrak – kombibiljett

Dra nytta av en kombibiljett när du besöker ikoniska Vasamuseet och det nyöppnade Vrak – Museum of Wrecks i Stockholm. Se världens enda bevarade 1600-talsskepp och lär dig om maritim arkeologi. I Östersjön finns fler välbevarade vrak än någon annanstans på jorden. Upptäck deras fascinerande historier under ett besök på Vrak – Museum of Wrecks. Ta del av en rad interaktiva digitala upplevelser som film, verklighetstrogna VR-dyk, hologram och spel. Gå sedan till Vasamuseet för att se krigsskeppet Vasa som sjönk på sin jungfruresa 1628 tillsammans med dess 64 kanoner. Detta är det enda nästan helt intakta 1600-talsskepp som någonsin har bärgats. Vandra igenom 11 intressanta utställningar runt om i fartyget. Se även till att utnyttja de olika utsiktsplattformarna som är utspridda på flera nivåer och beundra det välbevarade hantverket från olika vinklar. Lyssna på en audioguide för både Vrak- och Vasamuseet direkt i din smartphone och få intressant information medan du utforskar utställningarna i din egen takt. När du är klar kan du se till att besöka de två olika museernas välsorterade presentbutiker som erbjuder temaprodukter. Eller varför inte äta en bit mat och njuta av en kopp kaffe på Vrak Café och Bar. På sommaren erbjuder caféets uteservering utsikt över Stockholms hamn.

Stockholm: Inträdesbiljett till friluftsmuseet Skansen

6. Stockholm: Inträdesbiljett till friluftsmuseet Skansen

Res tillbaka i tiden på denna autentiska utställning om det förindustriella Sverige. Besök hus och gårdar från hela landet och upplev det traditionella livet på landsbygden. Upplev de olika sociala förhållanden som människor levde under mellan 1500-talet och 1900-talets första hälft. Upptäck Sveriges historia. Ta reda på hur svenskarna levde en gång i tiden genom årstidsväxlingar, traditioner, arbete, fester och vardagsliv från förr. Upplev djurlivet, inklusive nordiska vilda djur, sällsynta raser, husdjur och exotiska djur.  Njut av en utsökt måltid (ingår inte) på en av de restauranger som erbjuder en fantastisk utsikt över Stockholm. Glöm inte att besöka museibutiken, där du hittar traditionellt hantverk och olika svenska designprodukter. Låt dina barn njuta av ett zoo med husdjur som katter, kaniner och marsvin. Skansen är också hemvist för 75 olika djurarter, inklusive vilda djur som lodjur, älg och brunbjörn samt flera husdjursraser. Museet byter dekorationer med olika teman under säsongerna. Den här säsongen kan du uppleva en historisk julmarknad med anor från 1903. Köp hantverk, godis, hemgjorda ljus och julklappar. Julmarknaden är öppen från fredag till söndag från den 26 november till den 19 december.

Stockholm: Go City-stadskort med 50+ sevärdheter

7. Stockholm: Go City-stadskort med 50+ sevärdheter

Upptäck Stockholm med ett all-inclusive-pass och besök så många attraktioner du vill i 1 till 5 dagar. Detta praktiska digitala pass har täckt dig med över 50 handplockade museer, historiska platser, båtturer och andra ikoniska platser. Välj helt enkelt din passtid från 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar och ladda ner den till din mobila enhet. Bläddra i den digitala guiden för information, inklusive öppettider och instruktioner om hur du får tillgång till varje attraktion före ditt besök, och presentera ditt pass vid varje attraktion eller turné för inträde. Njut av att planera din egen Stockholm-resplan och spara pengar jämfört med att köpa enskilda biljetter på dagen. Stockholm All-Inclusive Pass inkluderar inträde till följande aktiviteter: - Vasa-museet - Kungliga slottet - Skansen - Hop-on hop-off-tur med grön buss (april till oktober) - Traditionell svensk fika på Systrarna Andersson - Storkyrkan Stockholms domkyrka - SkyView Stockholm Turer och upplevelserSommaraktiviteter - Självguidande äventyr med Stand-Up Paddleboard - Kajakäventyr i centrala Stockholm - Kajakäventyr från Pampas Marina - Äventyrsgolf på Kristineberg Golf Bar - Äventyrsgolf på Nacka Strand Golf Bar Museer och platser av intresse - Drottningholms slott - Riddarholmens kyrka - Kinesiska paviljongen på Drottningholms slott - Tekniska - Nationalmuseum för vetenskap och teknik - Fotografiska - Fotografiskt museum - Nobelpris-museet - Nordiska Museet - Nordiska museet - Andarnas museum - Artipelag konstmuseum - Vikingamuseet - Drottningholms hovteater (april till oktober) - K A Almgren Sidenväveri & Museum - Prins Eugens Waldemarsudde - Stockholms Leksaksmuseum - Bonniers Konsthall - Dansmuseet - Museet för dans - Judiska museet - Millesgardens museum - Strindbergsmuseet - Sven-Harrys Konstmuseum - Svenskt museum för scenkonst - Färgfabriken - Fjärilshuset - Haga Ocean - Polismuseet - Vaxholms Fästningsmuseum (juni till september) - Casino Cosmopol - Statens maritima museum - Sveriges Historiska Museum - Gustavsbergs Porslinsmuseum - Nationalmuseum Vinteraktiviteter - Vintertur i Stockholm med båt (januari till mars) Sevärdheter och turer kan komma att ändras. Se den digitala guiden som ingår i din bekräftelsekupong för en fullständig lista över inkluderade aktiviteter, öppettider och bokningsinstruktioner. *Besparingar baserade på exempel på resplaner på Go Citys webbplats.

Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

8. Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

Boka en sightseeingtur och upplev Stockholm från vattnet. Stig ombord på ditt sightseeingfartyg och lyssna på den inspelade kommentaren som finns tillgänglig på 10 språk medan du tar del av de ikoniska sevärdheterna i denna fantastiska stad. Passera under flera broar och genom en sluss som förbinder Östersjön med Mälaren. På vägen får du se sevärdheterna i Stockholms innerstad, Gamla stan, Södermalm, Lilla Essingen och Stora Essingen, det nya området som kallas Hammarby Sjöstad och grönområdena på Kungliga Djurgården.

Göteborg: Rundtur med amfibiebuss på både land och vatten

9. Göteborg: Rundtur med amfibiebuss på både land och vatten

Upplev sightseeing med ett plask under en amfibiebustur i Göteborg. Passera förbi de viktigaste höjdpunkterna som fiskekyrkan, Poseidon, Liseberg och mer medan du får höra om stadens historia och kultur av din guide. Stig på bussen och påbörja din rundtur vid Stora Teatern – en berömd byggnad i innerstan där pjäser och musikaler framförs. Ge dig sedan iväg på en rundtur genom centrala Göteborg där du passerar sevärdheter som Avenyn, Poseidon, Liseberg, Ullevi och Feskekôrka. När underlaget förändras börjar det riktiga äventyret och det är dags för bussen att bli lite blöt. Var redo med era telefoner eller kameror och var förberedd på fjärilar i magen när den tio ton tunga bussen förvandlas till en amfibiebåt och rullar ner i havsvattnet. Musiken blir högre och med ett stort plask träffar vattnet vindrutan. Innan du vet ordet av flyter du. När bussen har varit i vattnet några minuter berättar guiden lite mer om hur amfibiebussen faktiskt fungerar.  Från vattnet får du en fantastisk utsikt över staden och de stora fartygen som ankommer och avgår från hamnen. Efter ungefär 20 minuter i vattnet återvänder du till upphämtningsplatsen medan du passerar förbi ytterligare några spännande sevärdheter.

Lund och Malmö: guidad rundtur av två länder på en dag

10. Lund och Malmö: guidad rundtur av två länder på en dag

Ta en guidad dagsutflykt från Köpenhamn till de historiska städerna Malmö och Lund i grannlandet Sverige. Besök Hamlets slott, njut av fritiden i Helsingör, ta en båttur över Öresund och utforska Lunds domkyrka innan du handlar i Malmö. Börja din dag av äventyr genom att träffa din lokala guide framför Grand Hotel. Efter ett kort möte och hälsa, hoppa ombord på ditt bekväma fordon och ge dig av på din dagstur. Börja din tur med ett besök på Hamlets slott. Strax efter, ta en naturskön biltur längs kustvägen Strandvejen och anländ till den charmiga gamla staden Helsingør, även känd som Helsingör. Njut av ledig tid att promenera på gatorna i denna vackra stad innan du går ombord på en båt till Sverige. Segel över Öresund och res till Sveriges stränder. Vid ankomsten till Sverige, kör längs de pittoreska landsvägarna till den antika staden Lund. Besök Lunds domkyrka. Bakom katedralen finns en chans att utforska de små gatorna med hus som går tillbaka till 1700-talet. Fortsätt med en resa till Malmö med ledig tid att shoppa. Med Sveriges lägre inköpsskatter är detta ett bra ställe att göra fynd på varor att ta med dig hem. Avsluta din tur tillbaka i Köpenhamn och passera den imponerande Øresundsbron på återresan.

Lägg till datum

Saker att göra i
Sverige

Alla aktiviteter

314 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Städer i Sverige

Sverige: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sverige: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sverige

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 16 442 omdömen

Jag var med mitt Barnbarnsbarn, det var en julklapp till honom. Vi uppskattade den info. som vi fick av vår guide. Informativ och passade även till barn. Vi kunde sedan gå i lugn och ro och såg det vi fått höra. Infon. Som fanns i samband med människor ombord, deras klädsel och arbetsuppgifter var väldigt informativa. Att de var så korta blev vi överraskade av. Fika rast! De olika föremål som vi fick se högst upp, kanonen, svärd verktyg porslin var intressant!

Mycket trevligt , intressant och bra museum för hela familjen. Både vuxna och barn uppskattade utställningarna och familjeguidningen. Lagom stort med en blandning av utställningar och interaktiva upplevelser. Rekommenderas starkt.

Den första tanken när vi kom dit var att det verkade litet, men när vi väl fick komma in så var det så himla häftigt och coolt. Ångrar ingenting och kan absolut tänka mig att gå dit igen.

Roliga synvillor och experiment. Kul att man får röra allt o prova på. Rekommenderas för den som vill undersöka saker o syner.

Roligt, härligt och göra med barnbarnen. Tyvärr lite köer.