Lägg till datum

ParisFör förstagångsbesökare

Våra mest rekommenderade Paris För förstagångsbesökare

Paris: En timmes båtutflykt på Seine

1. Paris: En timmes båtutflykt på Seine

Åk på en båtutflykt tur och retur på Seine, som börjar vid foten av Eiffeltornet. Glid under Paris broar och förundras över de vackra sevärdheterna längs vägen medan du lyssnar till kommentarerna om staden och platserna du passerar. Under båtturen passerar du Eiffeltornet, Notre Dame, Hotel de Ville, Louvren och mer. Välj att åka på båtturen under kvällen för att se "Ljusets stad" från ett annat perspektiv, när Paris sevärdheter lyses upp efter mörkrets inbrott.  Individuella ljudguider finns tillgängliga på 14 språk och erbjuder kommentarer om Paris och dess historia, monument och arkitektur. Observera att audioguiden är tillgänglig via din mobil genom att ansluta till båtens wifi ombord.

Paris: Louvren med tidsbestämd entrébiljett

2. Paris: Louvren med tidsbestämd entrébiljett

Utforska Louvren i din egen takt med en biljett med tidsbestämd entré som garanterar att du kan gå in på museet inom 30 minuter. Se oöverträffade och ikoniska konstverk som Mona Lisa och Venus de Milo. Upptäck fantastiska renässansmästerverk och forntida egyptiska reliker, sida vid sida med målningar från 1200- till 1900-talen. Det numera världsberömda museet öppnade första gången den 10 augusti 1793 och visade då endast 537 målningar. Trots stängningen 1796 (på grund av byggnadens strukturella problem) återöppnades det igen 1801 som Musée Napoléon med en större samling.  Samlingen har sedan dess fått 20 000 ytterligare verk. Nu finns det åtta olika avdelningar: egyptiska antikviteter, fornlämningar från Främre Orienten, grekiska, etruskiska och romerska antikviteter, islamisk konst, skulptur, konstutsmyckning, måleri samt grafik och teckningar.

Paris: Endagsbiljett till Disneyland

3. Paris: Endagsbiljett till Disneyland

Disneyland® Park: Fram till den 30 september 2023 kan du njuta av den stora finalen av Disneyland Paris 30-årsjubileum. Dröm större, skratta högre och le bredare, med imponerande shower, nya attraktioner och upplevelser som kommer att göra slutet på detta en gång-i-livet-firande mer speciellt än någonsin. I en fantasivärld inte så långt borta lever Disneyhjältar och -hjältinnor i sagor som lyckligtvis aldrig tar slut. Njut av oändligt roligt i olika magiska länder. Upplev dina favoritsagor från Disney precis som du minns dem från klassiska Disneyfilmer. Det är här sagor blir till verklighet. Disneyland® Park erbjuder spänning i alla former och storlekar. Big Thunder Mountain och Star Wars® Hyperspace Mountain är ett nöje för vuxna, medan de små kan segla högt upp i månskenet med "Peter Pan's Flight". Självklart finns det familjeunderhållning i varje hörn av parken, från "Pirates of the Caribbean" till "Mad Hatters Tea Cups". Träffa Disney-karaktärer. Missa inte huvudattraktionen – att träffa och hälsa på älskade Disney-karaktärer. Ha pennan och kameran redo och träffa de karaktärer du älskar. Varje dag är en fest i Disneyland® Park. Förutom alla underbara attraktioner och karaktärer finns det massor av spektakulära familjeparader och uppvisningar att ha nöje av året runt. I år kan du njuta av 30-årsjubileets festliga atmosfär, inklusive musik och dekorationer, som förvandlar parken till ett pulserande underland. Musse, Mimmi, Kalle och Kajsa är glada över att få visa upp sina fantastiska nya kläder och dansa i en glad dagshow som skapats speciellt för 30-årsjubileet. Förbered dig på att förtrollas när mörkret faller, då ett helt nytt, magiskt ögonblick använder banbrytande teknik för att belysa Törnrosas slott, följt av den spektakulära "Disney Illuminations". Walt Disney Studios® Park: Upptäck filmen och televisionens magiska värld på Walt Disney Studios® Park. Utforska fyra magiska filmstudioplatser som erbjuder spännande attraktioner och spektakulära föreställningar. Dina drömmar står i centrum på Walt Disney Studios, bara några steg från Disneyland Park. Man vet aldrig vilken stjärna man kan träffa. Slå dig ihop med Avengers och ta dig an de mäktigaste MARVEL-uppdragen Avengers Campus land. Gå bakom kulisserna och prova Worlds of Pixar-området. Låt dig transporteras till magiska världar fulla av underhållning, mat, attraktioner och nöjen och träffa originalkaraktärer i miljöer hämtade direkt från Ratatouille, Hitta Nemo, Toy Story och andra.

Paris: Biljett till slottet Versailles och trädgårdarna

4. Paris: Biljett till slottet Versailles och trädgårdarna

Besök slottet och trädgårdarna i Versailles med ett förbokat 1-dagspass med full tillgång. Utforska de utsmyckade statsvåningarna och den hisnande spegelsalen i den franska monarkins officiella residens från 1682 till 1789. Lär dig mer om Ludvig XIV samt andra franska kungligheter. Få en känsla av livet vid det franska hovet på en promenad genom den glittrande spegelsalen. Promenera genom de legendariska trädgårdarna i din egen takt och beundra fontäner, skulpturer och vackert skötta gräsmattor. Du har tillgång till Grand och Petit Trianon på deras egen mark. Se var "solkungen" umgicks privat och var han tog vägen för att slippa hovlivet. Gå sedan till Marie Antoinettes gods och upptäck var hon skulle ha sökt sin tillflykt i avskildhet. Under våren samt sommaren kan du välja alternativet fontän och musikalisk trädgård för att njuta av en spektakulär fontänshow eller de ikoniska musikaliska trädgårdarna som avslutning på ditt besök.

Paris: Biljett till show på Moulin Rouge med champagne

5. Paris: Biljett till show på Moulin Rouge med champagne

Slå dig ner på en av världens mest berömda kabaréer för att se ett uppträdande av Moulin Rouge-föreställningen "Féerie", skapad av Doris Haug och Ruggero Angeletti och koreograferad av Bill Goodson. Se en trupp med 100 artister, däribland 60 Doris Girls, och en parad av 1 000 kostymer med fjädrar, strass och paljetter designade av Corrado Collabucci. Se Gaetano Castellis scenografi och lyssna till musik av Pierre Porte, producerad av 80 musiker och 60 körsångare. Under föreställningen kan du njuta av en halv flaska champagne medan du njuter av en extravagant oral och auditiv upplevelse. Vila ögonen på en påkostad samling färger och uppträdanden medan du tittar på denna legendariska kabaré.

Paris: Biljetter till takterrassen på Triumfbågen

6. Paris: Biljetter till takterrassen på Triumfbågen

Triumfbågen är en nyklassisk variant av den gamla klassiska romerska triumfbågen. Utsikten från plattformen ovanför bågen, som är 50 meter hög, är väl värd turen dit. Se det dussintal parisiska avenyer som strålar ut från bågen in i "Ljusets stad". Paris är en av världens mest fascinerande platser och du kommer befinna dig mitt i dess centrum. Napoleon inspirerades av de stora valven i det antika Rom samt beställde Triumfbågen strax efter sin seger vid Austerlitz. Tyvärr fick han aldrig uppleva att den blev färdig eftersom han dog innan den var färdigställd. Vid basen av bågen ligger den okända soldatens grav som hyllar de 1,3 miljoner franska soldater som dog under första världskriget. Se den eviga lågan som tänds på nytt varje kväll kl. 18.30. Dessutom finns det en utställning som borde ses som dessutom förklarar monumentets symboliska betydelse. Utsikten från toppen av bågen är värd de 284 trapporna. Från denna privilegierade position kan du se ut över hela Paris. Till skillnad från det obligatoriska besöket av Eiffeltornet är Triumfbågen en ansträngning som inte alla turister tar sig för.

Paris: Entrébiljett till Sainte Chapelle

7. Paris: Entrébiljett till Sainte Chapelle

Upptäck den anmärkningsvärda gotiska stilen och fantastiska målade glasarbeten i Sainte Chapelle-katedralen i Paris med denna inträdesbiljett. Beundra denna pärla bland fransk gotisk estetik i din egen takt med hjälp av en självguidad rundtur. Tillbringa en timme med att beundra de spektakulära glasmålningarna som har bidragit till att göra Sainte Chapelle så berömd. De 15 meter höga fönstren är fördelade på 15 fönster och visar 1 113 scener från Gamla och Nya testamentet. Lär dig mer om dessa glasskildringar i ditt guidade häfte. Upptäck fakta om heliga reliker och föremål som till exempel törnekronan eller Edessa-bilden som en gång förvarades här. Titta upp på det stjärnmålade taket.

Musée d'Orsay: Endagsbiljett med reserverat inträde

8. Musée d'Orsay: Endagsbiljett med reserverat inträde

Utforska ett av världens bästa konstmuseer i din egen takt med en dagsbiljett med reserverat tillträde till Musée d'Orsay. Undvik långa köer och besvärliga biljettkassor. Du behöver bara visa din voucher i den dedikerade ingången för besökare med förköpta biljetter. Efter en säkerhetskontroll kan du gå rakt in. Musée d'Orsay ligger i den gamla tågstationen Gare d'Orsay och är hem till en av Frankrikes största nationella konstsamlingar. Den större delen av museet är tillägnat impressionistiska och postimpressionistiska målningar, men du hittar också några skulpturer, fotografier och möbler. Detta anses vara ett av de bästa gallerierna i Paris och innehåller mästerverk som Bal du moulin de la Galette av Renoir, Äpplen och Apelsiner av Cézanne, Van Goghs självporträtt och många andra unika konstverk som du har möjlighet att beundra. Denna biljett inkluderar även tillgång till pågående tillfälliga utställningar (utan en reserverad tidsbestämd entré). Tillfälliga utställningar är följande: Pastels du Musée d'Orsay14 mars - 2 juli 2023 Manet/Degas28 mars - 23 juli 2023 Louis Janmot Le Poème de l'âme12 september 2023 – 7 januari 2024 Van Gogh i Auvers-sur-Oise Les derniers mois3 oktober 2023 - 28 januari 2024 Claude Rutault. La porte de la peinture18 april - 16 juli 2023

Paris: Inträdesbiljett till Opera Garnier

9. Paris: Inträdesbiljett till Opera Garnier

Opera Garnier har en eklektisk och prålig barockdesign och är ett av Frankrikes mest extravaganta exempel från det andra franska kejsardömet. Dra fördel av snabb och bekväm tillgång till denna magnifika byggnad i centrala Paris. Operahuset invigdes 1875 och är döpt efter sin unga ambitiösa arkitekt, Charles Garnier och är än i dag Europas största operahus. Låt dig hänföras av de förvridna ormarna på bronsstatyn Pythonisse, innan du går upp för den imponerande dubbeltrappan, Grand escalier. Föreställ dig hur krinolinerna sveper förbi dig medan du beundrar den oerhört vackra dekoren i de enorma foajéerna, fyllda med mosaik som glänser, färggranna marmorkolonner och guldornament. Vart du än vänder blicken får du se något vackert. Du får din digitala biljett direkt efter din bokning, bara att visa den vid operans besöksingång för att inleda ditt besök.

Paris: Entrébiljett till Montparnassetornets observationsdäck

10. Paris: Entrébiljett till Montparnassetornets observationsdäck

Beundra vyerna över Paris från Montparnasses torn och ta vackra bilder av Eiffeltornet, samt andra landmärken från observationsdäcket med utsikter i 360 grader. Ladda även ner en gratis mobilapp som väcker staden till liv med berättelser, videor och spännande fakta. Njut av den förtjusande solnedgången över Paris, eller boka ett besök som låter dig njuta av morgonljuset när det stiger över floden Seine. Njut av att upptäcka Paris med hjälp av den kostnadsfria appen "Magnicity". Dra nytta av "augumented reality" för att lära dig fascinerande information om staden. Få lärorika beskrivningar av stadens monument, lyssna på anekdoter och berättelser, se på videoklipp, filter och 3D-rekonstruktioner. Tyvärr är tornets terrass just nu stängd för allmänheten av skäl bortom den lokala aktivitetsleverantörens kontroll, men 57:e våningen är fortfarande öppet för besökare och erbjuder otroliga utsikter över Paris.

13 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Andra alternativ som kan passa dig

Sevärdheter du inte bör missa

Vanliga frågor om För förstagångsbesökare i Paris

Vad finns det för andra saker att göra än För förstagångsbesökare som är värt att besöka i Paris?

Andra upplevelser du inte bör missa i Paris:

Vilka För förstagångsbesökare i Paris vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Paris: Fler aktiviteter och sevärdheter

Paris: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Paris

Jag älskade det, det var en supersnabb kö vid ingången till pyramiden. Jag kom klockan 10:00 och klockan 10:15 var jag redan inne. Museet är otroligt. Jag kunde inte se allt på en dag eftersom det är gigantiskt, jag älskade det och jag vill redan åka tillbaka till Paris. Det var den vackraste staden jag någonsin har besökt i mitt liv

Det var verkligen en bra upplevelse! Vi var 9 stycken (2 familjer), snabb och välorganiserad boarding, från Get your guide-appen gick allt väldigt bra, mycket exakt och tydlig information! Bra gjort! Vi bokade 4 besök hos dem och allt gick perfekt! Högt rekommenderad!

Bra organiserat, lugnt och skönt tempo eftersom man kunde styra det själv. Väl värt att besöka,

Perfect time to visit (friday evening), easy acces thru the ticket with a specific time.

Det var jättebra. Еn underbar upplevelse för hela familjen.