Våra mest rekommenderade saker att göra i Port d'Alcúdia

Port d'Alcudia: Katamarankryssning med måltid på norra kusten

1. Port d'Alcudia: Katamarankryssning med måltid på norra kusten

Segla från Port d'Alcudia och upptäck de bästa vikarna och gömda platserna på Mallorcas spektakulära nordkust. Välj mellan en upplevelse på dagen eller i solnedgången och klättra ombord på en katamaran för att kryssa längs kusten. Passera en pittoresk holme, fyren Aucanada och den dolda viken Es Coll Baix Beach. Korsa Pollençabukten, kasta ankar och upptäck en av de mest dramatiska gömda vikarna nära den berömda stranden Formentor. Ta in den hisnande utsikten över Mallorcas majestätiska berg och det glittrande blå havet. Svalka dig i det kristallklara vattnet och använd kanoter och standup paddle boards, köp snorkelutrustning för att upptäcka det turkosa vattnet eller bara koppla av på näten och njut av den lugna omgivningen. Njut av antingen en lunch eller en middag med grillat kött, pastasallad, bröd och frukt ombord på din katamaran. Segla sedan tillbaka mot Port d'Alcudia och njut av ett sista stopp för en simtur innan du når hamnen.

Mallorca: Upplevelse av bergsridning med möjlighet till brunch

2. Mallorca: Upplevelse av bergsridning med möjlighet till brunch

När du anländer till Ranxo Ses Roques kommer du att bjudas in till en klappgård för att mata de lokala djuren. Därefter får du säkerhetshjälmar och blir tillfrågad om din ridnivå. Därefter hjälper kvalificerad personal dig upp på din häst. Börja din ritt genom träden uppför bergssidan. Beundra utsikten längs vägen över Alcudiabukten. Din upplevelse kommer att pågå i 1 timme eller 2 timmar beroende på valt alternativ. Rutten kan vara en lugn ritt i naturen för nybörjare, med möjlighet till trav och galopp för de mer erfarna ryttarna. Fotografier kommer att tas av er på hästryggen, som kan köpas i slutet av ridturen om ni vill ha en souvenir av er upplevelse. Om du väljer brunchalternativet kan du njuta av en provsmakning av mallorcanska produkter efter ridturen, bland annat: bröd med olivolja, serranoskinka, mallorcansk ost och sobrasada. Njut också av 1 läsk, öl eller kaffe med mjölk.

Alcudia: 2 timmars utflykt med glasbottenbåt till Coll Baix

3. Alcudia: 2 timmars utflykt med glasbottenbåt till Coll Baix

Kliv ombord på båten vid Port d'Alcudia. Njut av en avkopplande båttur med hela familjen längs den fantastiska bukten av Alcudia. Bege dig under däck och titta genom katamaranens utsiktsfönster under vattnet. Beundra undervattensvärlden med dess vackra flora och fauna från utsiktsfönstret nedsänkt under vattenytan. Upplev skönheten av Mallorca medan du njuter av utsikten över det glittrande havet. Beundra de idylliska vikarna av den norra kusten på Mallorca. Se Mallorcas pittoreska landsbygd passera dig under din båttur till stranden av Coll Baix. Väl framme, ta ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet.

Från Alcudia: Båttur med delfinskådning i soluppgången

4. Från Alcudia: Båttur med delfinskådning i soluppgången

Bli med på en spännande båtutflykt i soluppgången för att observera delfiner med denna båttur i Alcúdia. Börja dagen på rätt sätt med den inkluderade croissanten. Lär dig mer om dessa förtjusande varelser med hjälp av din ombordguide. Börja med hämtning från ditt boende i Alcúdia eller Can Picafort. Koppla av på körningen till båten i en klimatkontrollerad båt. Hoppa ombord på en bekväm båt och navigera i det kristallklara vattnet när du tar in färgerna på soluppgången. Skapa varaktiga minnen när du letar efter delfiner med hjälp av din guide som kommer att låta dig veta mer om delfinens beteende och deras miljö. Delta i ett tips som fokuserar på bevarande och respekt för den marina miljön, samtidigt som du hjälper dig att ansluta till naturen och bidra till bevarandet av dessa otroliga varelser. Återvänd till ditt boende i slutet av din turné.

Mallorca: Rundtur av Alcudia Bay och Jet Ski upplevelse

5. Mallorca: Rundtur av Alcudia Bay och Jet Ski upplevelse

Ta en tur med jetski till de dolda naturområdena på Mallorca. Upptäck idylliska, tomma och otillgängliga stränder med en spännande tur på jetski. Följ med din guide och få möjlighet att driva jetski:n själv, ingen erfarenhet eller dokumentation krävs. Vi lämnar hamnen i Alcudia och beger oss till ön Aucanada, en liten ö några kilometer utanför kusten. Beundra denna obebodda ö som pryds av grönskande vegetation och har en kust med fin, vit sand. Därefter åker du till utsiktsplatsen Cap de Menorca. Njut av det vackra landskapet runt omkring dig och ta dig tid att bada på en orörd och öde strand som är otillgänglig från land. På vägen tillbaka kan du beundra utsikten över Nuro-stranden, nekropolen Son Real eller den imponerande naturparken S'Albufera de Mallorca.

Alcudia: Speedboat-tur på norra Mallorca och upphämtning på hotellet

6. Alcudia: Speedboat-tur på norra Mallorca och upphämtning på hotellet

Ge dig ut på en spännande utflykt med motorbåt och börja med att hämta dig på ditt hotell. Upplev den orörda skönheten i en avskild vik när du unnar dig ett uppfriskande dopp i kristallklart vatten. Utforska fascinerande grottor och förundras över deras fantastiska klippformationer och dolda underverk. Den här turen tar dig till de mest pittoreska platserna i Mallorcas norra region och visar upp dess naturliga prakt. Den rankas som en av de mest populära utflykterna i området och lovar ett oförglömligt äventyr. Fördjupa dig i det hisnande kustlandskapet, njut av solen och skapa bestående minnen när du navigerar i det turkosa vattnet. Med expertguider och toppmodern utrustning garanterar denna speedbåtstur en säker och spännande upplevelse för alla. Upptäck Mallorcas dolda pärlor och njut av en utflykt som kombinerar spänning, avkoppling och naturlig skönhet. Missa inte detta mycket uppskattade och eftertraktade äventyr som har fängslat besökare från hela världen.

Från Port d'Alcudia: 2-timmars sightseeingtur med fyrhjuling

7. Från Port d'Alcudia: 2-timmars sightseeingtur med fyrhjuling

Ge dig ut på ett adrenalinfyllt äventyr och utforska Mallorcas magnifika kustlinje och hisnande vyer. Kör en spännande fyrhjuling genom olika terränger med avgång från Port d'Alcudia. Välj mellan privata alternativ och gruppalternativ, samt enkel eller dubbel fyrhjuling. Hoppa ombord på ditt fordon och ta in sevärdheterna i hamnen medan du följer din guide mot Alcanada, ett högklassigt område som är känt för sin golfbana. Gör ett stopp för att beundra den vackra Alcudia-bukten innan du tar dig till Bon Aire, ett annat högklassigt område med utsikt över Pollensabukten. Lämna stadens gator bakom dig för att börja klättra längs en bergsväg, ackompanjerad av det slående kustlandskapet. Du kommer fram till La Victoria-kyrkan och tar en paus för att utforska omgivningarna. Om du väljer alternativet med privat rundtur kan du njuta av utsökt spansk skinka, salami och ost. Kör tillbaka genom Es Barcares, ett kustnära område med semesterhus, och möt Alcudias gamla stadsmur medan du beundrar skönheten i den spanska 1500-talsarkitekturen. Återvänd till utgångspunkten för att avsluta detta spännande äventyr.

Alcudia: Kryssning på yacht med vin och tapas

8. Alcudia: Kryssning på yacht med vin och tapas

Segla iväg utmed Mallorcas kust och njut av möjligheten av bada och snorkla i det kristallklara vattnet i en idyllisk liten vik. Luta dig tillbaka och slappna av ombord på båten och njut av den vackra utsikten över Mallorca från havet. Segla vidare ut på havet runt lunchtid då vinden blåser rätt och utforska den andra sidan av Alcudias vik. Om du vill kan du delta i aktiviteterna på båten och hjälpa till, eller så kan du luta dig tillbaka med en god kall dryck.

Alcudia: Jetski-tur i Alcudiabukten med instruktör

9. Alcudia: Jetski-tur i Alcudiabukten med instruktör

Kom och kör en jetski och känn spänningen och adrenalinet medan du glider genom det otroliga vattnet i Alcudiabukten. Känn dig säker och bekväm med en instruktör. Möt din guide och hoppa på jetski:n. Ge dig ut på det öppna vattnet i Bay of Alcudia. Besök den berömda faro de aucanada och fortsätt sedan rutten genom Alcudiabukten . Håller stopp för att din instruktör ska kunna ta några underbara fotografier så att du kan minnas detta unika ögonblick. Ta med dig dina vänner eller din familj för en spännande upplevelse. Återvänder till Alcudiamar Yacht Club.

Från Port d'Alcudia: 3-timmars Quad Sightseeing Tour

10. Från Port d'Alcudia: 3-timmars Quad Sightseeing Tour

Upptäck ett oförglömligt äventyr och en adrenalinfylld fyrhjulingstur där du utforskar den magnifika kustlinjen och de hisnande vyerna. Njut av sevärdheterna i Alcudia och Pollensa och Mallorcas typiska jordbruksprodukter, som citroner, vin, oliver, apelsiner och härliga getbeten medan du tar dig mot Port de Pollensa. Fortsätt längs den lokala motorvägen runt Port de Pollensa för att nå kontrollstationen Formentor, och njut av en kort paus. Fortsätt längs den spektakulära bergsvägen och njut av utsikten över Pollensabukten tills du når huvudstoppet, utsiktsplatsen Es Colomer, med gott om tid att njuta av den panoramiska gångvägen som erbjuder utsikt över Medelhavet och norra Mallorca. Efter pausen är det dags att köra tillbaka genom Port de Pollensa och njuta av lite terrängkörning genom fincas. Beundra Alcudias gamla stadsmur och den vackra arkitekturen från 1500-talets spanska imperium och Es Barcares, kustområdet med semesterhus i Alcudia, där du stannar för den sista pausen på ett stort torg med havsutsikt där du kan njuta av utsikten över Pollensabukten. På väg tillbaka mot utgångspunkten passerar ni återigen intill Alcudias gamla stadsmur och kör in på huvudgatan i Port d'Alcudia.

Lägg till datum

Saker att göra i
Port d'Alcúdia

Alla aktiviteter

22 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Port d'Alcúdia

Utforska alla

Port d'Alcúdia: Fler aktiviteter och sevärdheter

Port d'Alcúdia: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Port d'Alcúdia

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 2 441 omdömen

Resan rekommenderas varmt. Tyvärr blev resan till Alcudia dyr om man inte var där eller blev upphämtad av arrangören. Katamaranen var full men inte överfull. Den mest eftertraktade stolen var förstås längst fram. Däremot fanns det plats för alla. Det som behövdes var solkräm, massor av det. Hållplatserna för simning var mycket trevliga, endast tillgängliga via vattenvägar. Vattnet var väldigt klart och inte så kallt. Bara vackert. Fantastisk utsikt. Du kan äta lunch på bordet. Tyvärr finns det inget stort utbud för vegetarianer. På vägen tillbaka hissades segel och vinden tog oss tillbaka till hamnen. Rekommenderas starkt bara för det klara och blå vattnet. Guider ägnade mycket uppmärksamhet åt havets renhet, vilket tyvärr ignorerades av resenärerna.

Efter ca 30 minuter stannade vi i den första viken i ca 30-45 minuter för att bada. Vi borde stanna med skeppet på lite djupare vatten. I den andra viken kunde vi gå iland med SUP:s och kanoter. Drinkarna var fantastiska! Besättningen mycket vänlig! Maten kunde ha varit mer lokal. Snarare spartansk. Stämningen var väldigt bra med cool musik i fronten och lite tystare bak. Lite animation men inte för mycket.

Fantastisk dag, besättningen är mycket trevlig, maten är mycket korrekt och smoothies är utsökt! 3 stopp i 2 bäckar och en offshore, toppaktivitet!

Jättetrevlig resa! Mycket bättre än förväntat, var superkul att stanna vid olika ställen för att bada. Fanns kanoter och SUP på båten.

Jag kan bara hålla med om de många positiva rörelserna här. Det var väldigt roligt och definitivt värt pengarna!